Enerji Kaynakları

Enerji Kaynakları

Son dakika enerji kaynakları haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan enerji kaynakları gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan enerji kaynakları haber sayfamızda...

Enerji Kaynakları

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 3.446 enerji kaynakları haberi bulunmuştur.
Güneşe yeni yatırım
Güneşe yeni yatırım Akfen Yenilenebilir Enerji, yerli ve yenilenebilir kaynaklardan enerji sağlayan 700 MW’lık kurulu gücünü, Denizli ve Çanakkale’de 3 yeni hibrit güneş enerjisi santrali (GES) projesi ile 20 MW artıracağını duyurdu.
10.04.2024 Ekonomi
Yunanistan Başbakanı Miçotakis'ten iade-i ziyaret açıklaması: Mayısta Ankara'dayım
Yunanistan Başbakanı Miçotakis'ten iade-i ziyaret açıklaması: Mayısta Ankara'dayım Yunanistan Başbakanı Miçotakis, "Türkiye yönetiminde gerginliklerin aşılması yönünde samimi bir arzu var" dedi.
12.03.2024 Dünya
KOBİ'lere bol bol Avrupa Birliği desteği var
KOBİ'lere bol bol Avrupa Birliği desteği var Girişimciler, devlet hibe ve desteklerinin yanı sıra aday üyelik statüsü dolayısıyla Avrupa Birliği'nin (AB) pek çok destek programından da yararlanabiliyor.
11.03.2024 Milliyet Executive
Evde aslan payı doğalgazın oldu
Evde aslan payı doğalgazın oldu 2022 yılında konutların enerji tüketiminde yüzde 48.3 ile doğalgaz, yüzde 17.1 ile elektrik ve yüzde 14.3 ile kömür en çok tüketilen enerji kaynakları oldu. 2022’de hanelerde tüketilen doğalgazın parasal karşılığı ise 103.9 milyar lira...
21.02.2024 Ekonomi
Enerji alanında düzenlemeler içeren kanun teklifi Komisyon'da kabul edildi
Enerji alanında düzenlemeler içeren kanun teklifi Komisyon'da kabul edildi Enerji alanında düzenlemeler içeren Maden Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonunda kabul edildi.
1.02.2024 Gündem
Elektrikli otoda moda: Yeşil şarj
Elektrikli otoda moda: Yeşil şarj “Elektrikli otomobiller ne kadar çevreci?” sorusuna verilecek yanıt kapsamında şarj istasyonlarının enerji kaynağı tartışılırken, adres ‘yeşil şarj’ noktasına çıkıyor.
28.01.2024 Ekonomi
Gezeravcı’nın uzaydaki deneylerinde neler amaçlanıyor? Hem deney yapıyor hem denek oluyor
Gezeravcı’nın uzaydaki deneylerinde neler amaçlanıyor? Hem deney yapıyor hem denek oluyor Uluslararası Uzay İstasyonu’nda 23 yılda 3 bini aşkın deney gerçekleştirildi. Türk astronot Alper Gezeravcı da 14 günde 13 deney yapacak.
24.01.2024 Gündem
'2023'te 2 bin 845 megavatlık ilave güç artışı gerçekleştirdik'
'2023'te 2 bin 845 megavatlık ilave güç artışı gerçekleştirdik' Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, 2023'te 2 bin 845 megavatlık ilave yenilenebilir kurulu güç artışı gerçekleştirdiklerini belirterek, "Güç artışının yüzde 99,5'ini yenilenebilir kaynaklardan sağladık" dedi.
22.01.2024 Ekonomi
Bakan Bayraktar, Libya Enerji ve Ekonomi Zirvesi'ne katıldı
Bakan Bayraktar, Libya Enerji ve Ekonomi Zirvesi'ne katıldı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Libya’nın başkenti Trablus’ta düzenlenen Libya Enerji ve Ekonomi Zirvesi'ne katıldı.
15.01.2024 Ekonomi
Bakan Uraloğlu: Dünyanın 343 noktasına uçuş gerçekleştiriyoruz
Bakan Uraloğlu: Dünyanın 343 noktasına uçuş gerçekleştiriyoruz Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2002’de sadece 60 noktaya uçuş gerçekleştirirken dünyanın bugün 343 nokta ülkemizden uçuş gerçekleştiriyoruz. Hava havalimanı sayımızı zaten yakından biliyorsunuz 26’dan 57’ye çıkardık. 3 tanesi devam ediyor. Onu da 60’a inşallah yakın zamanda çıkaracağız" dedi.
8.01.2024 Ekonomi
KPSS Konuları 2024... KPSS Lisans, Ön Lisans ve Ortaöğretim Konuları ve Soru Dağılımı
KPSS Konuları 2024... KPSS Lisans, Ön Lisans ve Ortaöğretim Konuları ve Soru Dağılımı ÖSYM tarafından düzenlenen KPSS devlet kadrolarına alınacak olan personellerin seçilmesi için yapılan sınavdır. Her yıl milyonlarca insanın girdiği bu sınav eğitim düzeyine göre düzenlenmektedir. Sınav girecek olan kişilerin sorumlu olması gereken bazı konular bulunur. Bu nedenle sınav öncesi adayların aklına takılan konulardan birisi de KPSS konuları olmaktadır. KPSS lisans, ön lisans ve ortaöğretim konuları ve soru dağılımı hakkında detaylı bilgi almak için sizin için hazırladığımız ‘KPSS Konuları 2024’ başlıklı içeriğimize göz atabilirsiniz.
5.01.2024 Eğitim
YKS Konuları 2024: YKS (TYT-AYT) Konuları ve Soru Dağılımı
YKS Konuları 2024: YKS (TYT-AYT) Konuları ve Soru Dağılımı YKS ÖSYM tarafından uygulanan üniversite giriş sınavıdır. Lise mezunu veya lise son sınıf öğrencileri lisans eğitimi almak için bu sınava girebilir. YKS toplamda 3 oturumdan oluşur. Her yıl milyonlarca öğrencinin girdiği YKS’nin 1. Oturumu TYT’dir. TYT sınavına giren öğrenciler AYT ve YDT’ye girme hakkına sahip olurlar. AYT sınavı alan bilgisi ölçerken, YDT ise yabancı dil eğitimi almak isteyen öğrenciler içindir. TYT ve AYT konuları arasında matematik, Türkçe, geometri, fizik, kimya, biyoloji, coğrafya, tarih, felsefe ve din kültürü yer almaktadır. YDT sınavına Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusça dillerinden herhangi biri tercih edilerek girilir. 2024 TYT, AYT VE YDT konuları ve soru dağılımı için “2024 YKS Konuları” içeriğimize göz atabilirsiniz.
2.01.2024 Eğitim
9. Sınıf Fizik Konuları: 1. Dönem ve 2. Dönem 9. Sınıf Fizik Müfredatı 2023-2024
9. Sınıf Fizik Konuları: 1. Dönem ve 2. Dönem 9. Sınıf Fizik Müfredatı 2023-2024 Lise öğrencileri ve üniversite giriş sınavı YKS’ye hazırlanan öğrenciler fizik alanı ile karşılaşırlar. Özellikle sayısal bölüm okumak isteyen öğrenciler fizik konularına ihtiyaç duyar. Lise öğrencilerinin de aldığı fizik ders konuları MEB tarafından belirlenen müfredata göre düzenlenmektedir. 2023-2024 yılı 1. dönem ve 2. dönem 9. sınıf fizik müfredatı hakkında detaylı bilgi almak için “9. Sınıf Fizik Konuları” içeriğimize göz atabilirsiniz.
2.01.2024 Eğitim
AYT Konuları 2024: AYT Matematik, Edebiyat, Fizik, Biyoloji, Kimya, Tarih, Coğrafya Konuları
AYT Konuları 2024: AYT Matematik, Edebiyat, Fizik, Biyoloji, Kimya, Tarih, Coğrafya Konuları AYT lisans eğitimi almak isteyen lise son sınıf veya lise mezunu kişilerin girdiği sınavdır. YKS’nin 2. Oturumu olan AYT sınavına girmek için öncelikle TYT sınavına girmek şarttır. AYT sınavı öğrencilerin kendi alanlarında sahip olduğu başarıyı ölçmektedir. Toplamda 160 soru bulunur ve öğrencilerin toplam süresi 180 dakikadır. YKS’nın 2. Oturumu olan AYT konuları arasında matematik, edebiyat, fizik, biyoloji, kimya, tarih, coğrafya, felsefe, geometri ve din yer almaktadır. 180 sınav barajını geçen öğrenciler 4 yıllık lisans tercihi yapmaya hak kazanırlar. 2024 AYT konularını merak ediyorsanız konu ile ilgili detaylı bilgiye içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
2.01.2024 Eğitim
2024 Sayısal Meslekler: 2 Yıllık ve 4 Yıllık Üniversite Sayısal (MF) Bölümleri ve Meslekleri Nelerdir?
2024 Sayısal Meslekler: 2 Yıllık ve 4 Yıllık Üniversite Sayısal (MF) Bölümleri ve Meslekleri Nelerdir? Üniversite hazırlık aşamasındaki öğrencilerin tercih ettiği alanlardan birisi de sayısaldır. Matematik fen ağırlıklıdır. Ortaöğretiminde MF bölümünü seçen öğrenciler hangi mesleği seçecekleri konusunda kararsız kalırlar. Sayısal mesleklerin sayısı oldukça fazladır. Üniversitelerin 2 yıllık ve 4 yıllık sayısal bölümleri vardır. Tıp, mühendislik, veterinerlik, eczacılık gibi meslekler sayısal bölümlerde yer alır. 2 yıllık ve 4 yıllık üniversite sayısal bölümleri ve meslekleri nelerdir? 2024 sayısal meslekler ile ilgili detaylı bilgilere sizin için hazırladığımız içerikten ulaşabilirsiniz.
2.01.2024 Eğitim
350 milyar dolar değerinde! 'Türkiye’nin 14 yıllık gaz ihtiyacı kayadan çıkabilir'
350 milyar dolar değerinde! 'Türkiye’nin 14 yıllık gaz ihtiyacı kayadan çıkabilir' Türkiye, alternatif enerji kaynaklarını devreye sokarak enerji üretimini çeşitlendirmeye çalışıyor. Yer altında 350 milyar dolar değerinde kaya gazının olduğu tahmin edilirken, Türkiye’nin 14 yıllık gaz ihtiyacının “kaya”dan çıkabileceği belirtiliyor.
2.01.2024 Ekonomi
Türkiye'den iklim afet fonu için 'komite' girişimi
Türkiye'den iklim afet fonu için 'komite' girişimi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İklim Değişikliği Başkanı Prof. Dr. Halil Hasar, 'Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi’nin 28. Taraflar Konferansı'nda (COP28) kabul edilen Kayıp ve Zarar Fonu ile iklim değişikliğine karşı kırılgan ve gelişmekte olan ülkelerin afetler için finansal destek alabileceğini söyledi. Hasar, Kayıp ve Zarar Fonu'nun Dünya Bankası bünyesinde bir komite ile çalışacağını söyleyerek, "Bu komitede yer almak için müdahalede bulunduk. 'Gelişmekte olan ülke' hükmü ile o kurulda yer almaya çalışıyoruz" dedi.
20.12.2023 Ekonomi
İstanbul Havalimanı 'karbon net sıfır' hedefinde 4. seviyeye ulaştı
İstanbul Havalimanı 'karbon net sıfır' hedefinde 4. seviyeye ulaştı İGA İstanbul Havalimanı, iklim krizi ile mücadelede 2050 Net Sıfır taahhüdü kapsamındaki çalışmalarıyla ACI EUROPE tarafından havalimanlarına verilen 'Havalimanı Karbon Akreditasyonu' sertifikasında 4. seviyeye ulaştı.
12.12.2023 Ekonomi
Yunan Kathimerini sordu, Erdoğan Atina'ya inmeden 24 saat önce yanıtladı! 'Miçotakis'e ne diyeceksiniz?'
Yunan Kathimerini sordu, Erdoğan Atina'ya inmeden 24 saat önce yanıtladı! 'Miçotakis'e ne diyeceksiniz?' Tarihi Atina ziyaretinden önce Yunan medyasına konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Bir gece ansızın gelebiliriz'den kıta sahanlığına, açılan yeni sayfadan Ayasofya ve Doğu Akdeniz'e tüm başlıklara değindi.
6.12.2023 Haberler
Yunan Kathimerini sordu, Erdoğan Atina'ya inmeden 24 saat önce yanıtladı! 'Miçotakis'e ne diyeceksiniz?'
Yunan Kathimerini sordu, Erdoğan Atina'ya inmeden 24 saat önce yanıtladı! 'Miçotakis'e ne diyeceksiniz?' Tarihi Atina ziyaretinden önce Yunan medyasına konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Bir gece ansızın gelebiliriz'den kıta sahanlığına, açılan yeni sayfadan Ayasofya ve Doğu Akdeniz'e tüm başlıklara değindi.
6.12.2023 Dünya
Bakan Kacır'dan 'Akkuyu' açıklaması
Bakan Kacır'dan 'Akkuyu' açıklaması Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin üretime geçmesinden sonra ülkemizde önemli bir boşluk daha doldurulmuş olacak. Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin ilk reaktörünü önümüzdeki yıl devreye alacağız" dedi.
29.11.2023 Ekonomi
GES yatırımlarında kapasiteyi artırdı
GES yatırımlarında kapasiteyi artırdı Türk Telekom, ‘İletişimle Sürdürülebilir Dönüşüm’ başlığıyla 2022 Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayımladı.
15.11.2023 Ekonomi
Bakanlıktan devlet dairelerine 22 derecelik tasarruf rehberi
Bakanlıktan devlet dairelerine 22 derecelik tasarruf rehberi Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, devlet dairelerinin kışın en fazla 22 dereceye ısıtılmasını, çatılarına güneş paneli kurulmasını, kamu kurumlarının kampüs içi ulaşımında bisiklet kullanılmasını öngören bir tasarruf rehberi hazırladı.
10.11.2023 Ekonomi
Bakan Kacır: Rüzgar gücümüz dünyada 12, Avrupa'da 5'inci sırada
Bakan Kacır: Rüzgar gücümüz dünyada 12, Avrupa'da 5'inci sırada Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye Rüzgar Enerjisi Kongresi'ne katıldı.
8.11.2023 Ekonomi
Bakan Bayraktar'tan rüzgar enerjisiyle ilgili yeni hedef
Bakan Bayraktar'tan rüzgar enerjisiyle ilgili yeni hedef Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye Rüzgar Enerjisi Kongresi'ne katıldı.
7.11.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Enerji Kaynakları ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.