Engin İpekoğlu

Engin İpekoğlu

Türk eski millî kaleci ve teknik direktör.   Futbolculuk kariyeri   Futbola Avusturya'nın Prater SV kulübünde başladı. 1982 yılında Sakaryaspor'a transfer oldu. 1987-88 sezonunda Sakaryaspor'un Avrupa Kupa Galipleri Kupası'nda Macar takım Spartakus ile oynanan maçta gösterdiği başarıyla takımın 2.tura yükselmesinde büyük rol oynadı. 1989-90 sezonu öncesi Beşiktaş'a 1991-92 sezonunda Fenerbahçe'ye geçti. Çanakkale Dardanelspor ve Türkiye Millî Futbol Takımı'nın kaleciliğini yaptı. Beşiktaş'ta 2 lig, Fenerbahçe'de ise 1 lig şampiyonluğu yaşadı. 2000 yılında Fenerbahçe'nin 3. kalecisiyken futbol kariyerine son verdi. Millî takım kariyeri Milli futbol takımımızın deplasmanda oynadığı Doğu Almanya maçında kaleci Fatih Uraz'ın sakatlığı sebebiyle kaleye geçti ve kurtardığı penaltıyla maçın kahramanı seçilerek Millî Takım kalesinin değişmez ismi oldu. 32 kez A milli takım kalesini korudu. Teknik direktörlük kariyeri   İlk olarak yardımcı antrenörlük yapan İpekoğlu Bursaspor'da teknik direktörlük yaptı. Karşıyaka Teknik direktörlüğünden Futbolcuların alacaklarını istemesi nedeniyle görevinden alındı. Daha Sonra Kocaelispor'da Kayhan Çubuklu'nun görevden alınmasıyla 1. Lig'in bitmesine 3 hafta kala bu takımla anlaştı. Kocaelispor takımı 1. Lig şampiyon olarak Süper Lig'e yükseltti. Süper Lig başlangıcında aldığı farklı mağlubiyetler ve son olarak Türkiye Kupası'ndan elenmesi sonucu görevine Başkan Serhan Gürkan tarafından son verildi. 25 Kasım 2008'de Sakaryaspor ile 2,5 yıllık sözleşme imzalayan Engin İpekoğlu hedeflerinin "bu sezon ligde kalmak. Gelecek yıl Play-Off oynamak, bir sonraki sezon ise şampiyon olmak” olarak gösterdi. 2012-13 sezonundan itibaren Bank Asya 1.Lig takımlarından Denizlispor'u çalıştırmaktadır. 2012-2013 sezonu yaz transfer döneminde Denizlispor ile 1 yıllık sözleşme imzaladı. Fakat 2 Kasım 2012 tarihinde yönetimin görüş ayrılıkları sebebiyle 9 lig maçında 11 puan toplayan ve Türkiye Kupasından elenen Denizlispor'da Engin İpekoğlu'nun görevine son verildi. 2013 yılında ise Fethiyespor teknik direktörlüğüne getirilen İpekoğlu, ilk maçına 4 Aralık 2013 tarihinde oynanan Fenerbahçe karşısında çıktı. Bu maçı 2-1 kazanan Fethiyespor, Fenerbahçe'yi eleyerek büyük bir başarı elde etti.

Engin İpekoğlu

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 615 engin ipekoğlu haberi bulunmuştur.
Altay Bayındır Manchester United'a imza atmak için İngiltere'ye gitti! Başkan Ali Koç uğurladı
Altay Bayındır Manchester United'a imza atmak için İngiltere'ye gitti! Başkan Ali Koç uğurladı Hem Avrupa'da hem de Süper Lig'de başarı hedefleyen Fenerbahçe'de Altay Bayındır dün Kadıköy'de taraftara resmen veda etmişti. Milli kaleci İngiltere'ye uçarken, Başkan Ali Koç genç eldiveni uğurlamak için havalimanına gitti.
25.08.2023 Fenerbahçe
Fenerbahçe'nin yerli kaleci ambargosu Livakovic'le yıkıldı! İlginç detay
Fenerbahçe'nin yerli kaleci ambargosu Livakovic'le yıkıldı! İlginç detay Fenerbahçe, uzun süredir radarında yer alan Hırvat eldivenle anlaşma sağladı. Livakovic'in gelişiyle birlikte sarı-lacivertlilerde yerli kaleci hükümranlığı son buldu.
25.08.2023 Fenerbahçe
Flamengo taraftarı imza toplamıştı! Jorge Jesus noktayı koydu
Flamengo taraftarı imza toplamıştı! Jorge Jesus noktayı koydu Hakkında kulübü ile ilgili olarak pek çok haber çıkan Fenerbahçe'nin teknik patronu Jorge Jesus, izin için gittiği ülkesi Portekiz’de son noktayı koydu.
26.03.2023 Fenerbahçe
Fenerbahçe'de tarihi gelenek Altay Bayındır'la devam etti! Rekor Volkan Demirel'de
Fenerbahçe'de tarihi gelenek Altay Bayındır'la devam etti! Rekor Volkan Demirel'de Altay Bayındır’la 4 yıllık yeni sözleşme yapan Fenerbahçe’de tarih boyunca büyük bir kaleci geleneği bulunuyor. Şampiyonluklarda, kupalarda ve unutulmaz maçlarda her zaman 1 numaraların öne çıktığı görülüyor.
26.03.2023 Fenerbahçe
PFDK kararı sonrası olay sözler: Haklı, isyan ediyor! Gel de bunu anlat
PFDK kararı sonrası olay sözler: Haklı, isyan ediyor! Gel de bunu anlat Süper Lig'de ilk 5 hafta geride kalırken geçtiğimiz hafta Fenerbahçe tribünün ceza alması ve Lincoln'ün eşinin isyanı çok konuşulmuştu.
8.09.2022 Fenerbahçe
Fenerbahçe'de Altay Bayındır'dan inanılmaz performans! Takımın yıldızı oldu
Fenerbahçe'de Altay Bayındır'dan inanılmaz performans! Takımın yıldızı oldu Fenerbahçe’de kaleci Altay Bayındır’ın artan performansı, liderliği ve duruşu başarıya direkt etki etti. Kaleci antrenörü Haluk Kaplan’ın gelişiyle iyi bir hava yakalayan 24 yaşındaki eldiven, 1 numaralı formasına artık 1 numaralı kaptanlığı da ekledi.
14.05.2022 Fenerbahçe
Tarih Altay’ı yazacak! Fenerbahçe'den flaş hamle
Tarih Altay’ı yazacak! Fenerbahçe'den flaş hamle Fenerbahçe’de yeni bir efsane daha doğuyor. Kaleci Altay Bayındır’ın sarı-lacivertli camiada ölümsüzleşen isimlerin arasına adını yazdırması hedefleniyor. Sarı-lacivertli yönetimden milli eldivenle ilgili flaş karar alındı.
20.03.2022 Fenerbahçe
Son dakika - Altay Bayındır'da Michael Kraft imzası!
Son dakika - Altay Bayındır'da Michael Kraft imzası! Denizlispor deplasmanında takımını sırtlayan Altay Bayındır’ın başarısı ve gelişiminde Alman antrenör Michael Kraft'ın desteği dikkat çekiyor
8.12.2020 Fenerbahçe
Son Dakika | Altay Bayındır'dan transfer açıklaması
Son Dakika | Altay Bayındır'dan transfer açıklaması Fenerbahçe'nin genç kalecisi Altay Bayındır, futbola başlaması, Fenerbahçe günleri ve gelecek planları hakkında konuştu.
1.12.2020 Fenerbahçe
Son dakika - Fenerbahçe'deki 28 yıllık geleneği Altay Bayındır devam ettirdi!
Son dakika - Fenerbahçe'deki 28 yıllık geleneği Altay Bayındır devam ettirdi! Fenerbahçe'nin tam 28 yıldır en az bir kalecisi A Milli Takım kadrosunda yer alıyor. Engin İpekoğlu ile başlayan tarihi gelenek, Altay Bayındır’ın ay-yıldızlı ekibe davet edilmesiyle devam etti.
16.11.2020 Fenerbahçe
Ayağa kalk Sakarya
Ayağa kalk Sakarya Bir dönemin “futbol markası” haline gelmişti yeşil-siyahlılar... Ne oldum delisi olan yöneticiler, yanlış üzerine yanlış yaptı; faturayı ödemeden bırakıp kaçtı. Bu sezon 2. Lig’de şampiyon olur mu yoksa play-off’a kalır mı bilinmez ama Türk futbolunun Sakaryaspor gibi bir efsaneye çok mu çok ihtiyacı var.
Süper Lig'in "farklı" skorları
Süper Lig'in "farklı" skorları Bu sezon 63 yaşına girecek, eski adıyla Türkiye 1. Futbol Ligi, son yıllardaki ismiyle Süper Lig'de en farklı skorlu galibiyeti Beşiktaş elde etti.
7.09.2020 Futbol
Beşiktaş - Fenerbahçe rekabetinden ilginç notlar
Beşiktaş - Fenerbahçe rekabetinden ilginç notlar Süper Lig'in 33. haftasındaki derbide yarın karşı karşıya gelecek Beşiktaş ile Fenerbahçe, birbirlerine karşı en farklı skorlu galibiyetlerini yedişer golle elde etti.
18.07.2020 Fenerbahçe
Altay Bayındır, Fenerbahçe defansına rağmen ayakta kaldı!
Altay Bayındır, Fenerbahçe defansına rağmen ayakta kaldı! Fenerbahçe’de ilk yılını geçiren Altay Bayındır; istikrarsız sonuçlar ve önünde tam 12 farklı defans kurgusu olmasına rağmen tam not aldı
30.06.2020 Fenerbahçe
Rüştü Reçber hangi takımlarda forma giydi? Rüçtü Reçber kimdir?
Rüştü Reçber hangi takımlarda forma giydi? Rüçtü Reçber kimdir? Corona virüse yakalandığı eşi Işıl Reçber tarafından duyurulan Rüştü Reçber'in kariyeri hakkında araştırmalar sürüyor. Kariyeri boyunca bir çok takımda forma giyen Rüştü Reçber futbol hayatına Antalya'nın Korkuteli ilçesinde adım attı. Futbola başladığı ilk yıllarda forvet mevkiinde görev yapan Rüştü Reçber, uzun boyu nedeniyle 89 yılında kalecilğe geçti. İşte Rüştü Reçber'in kariyeri hakkında merak edilenler...
28.03.2020 Skorer
Adanaspor 8 haftadır kazanamıyor
Adanaspor 8 haftadır kazanamıyor TFF 1. Lig'de 20. haftanın ardından galibiyet yüzü göremeyen Adanaspor, 3 puana hasret kaldı.
1.07.2020 1.Lig
TFF 1. Lig’de 25 haftada 41 teknik adam görev aldı
TFF 1. Lig’de 25 haftada 41 teknik adam görev aldı TFF 1. Lig’de geride kalan 25 haftada 16 takım, 41 farklı teknik direktörle çalıştı. Ligde sadece Keçiörengücü ve Altınordu kulüpleri hoca değişikliğine gitmedi.
1.07.2020 1.Lig
Adanaspor'da Engin İpekoğlu istifa etti
Adanaspor'da Engin İpekoğlu istifa etti Adanaspor Teknik Direktörü Engin İpekoğlu, yönetim kuruluna istifasını sundu.
1.07.2020 1.Lig
TFF 1. Lig'de hoca değiştirmeyen 3 takım kaldı
TFF 1. Lig'de hoca değiştirmeyen 3 takım kaldı Akhisarspor'un teknik direktör Mehmet Altıparmak'la yollarını ayırmasıyla Altınordu, Cesar Grup Ümraniyespor ve Keçiörengücü dışındaki takımlar teknik heyet değişikliğine gitmiş oldu. Süper Lig'de bu sezon 10 takım teknik direktör değiştirme kararı aldı.
1.07.2020 1.Lig
Celil Yüksel: Adanaspor benim için çok iyi bir basamak
Celil Yüksel: Adanaspor benim için çok iyi bir basamak TFF 1. Lig ekibi Adanaspor'un Galatasaray'dan sezon sonuna kadar kiraladığı orta saha oyuncusu Celil Yüksel, takımın küme düşme potasında yer almasıyla ilgili "Engin İpekoğlu hocamız, ekip ve takım arkadaşlarımızla birlik olacağız, tek vücut olarak bunun üstesinden geleceğiz. Seri galibiyetler alırsak play-off maçlarına kalmayı bile zorlayacağımızı düşünüyorum." dedi.
1.07.2020 1.Lig
Galatasaray'lı Celil Yüksel, Adanaspor’a kiralandı!
Galatasaray'lı Celil Yüksel, Adanaspor’a kiralandı! Galatasaray'ın u-21 takımında forma giyen Celil Yüksel, Adanaspor’a kiralandı. TFF 1.Lig'de mücadele eden Adanaspor küme düşme potasında yer alıyor. Adana temsilcisi, genç oyuncu ile 6 aylık kiralık olarak anlaştı.
30.06.2020 Galatasaray
Hatayspor: 1 - Adanaspor: 0
Hatayspor: 1 - Adanaspor: 0 TFF 1. Lig'in 16. haftasında Hatayspor, sahasında konuk ettiği Adanaspor’u 1-0 mağlup etti.
1.07.2020 1.Lig
Bilica kazdı, penaltı kaçtı - Fenerbahçe-Beşiktaş rekabetinden ilginç notlar
Bilica kazdı, penaltı kaçtı - Fenerbahçe-Beşiktaş rekabetinden ilginç notlar Süper Lig'in 16. haftasındaki derbide yarın karşı karşıya gelecek Fenerbahçe ile Beşiktaş, birbirlerine karşı en farklı skorlu galibiyetlerini yedişer golle elde etti.
30.06.2020 Beşiktaş
Adanaspor: 1 - Aytemiz Alanyaspor: 7
Adanaspor: 1 - Aytemiz Alanyaspor: 7 TFF 1. Lig ekiplerinden Adanaspor, Ziraat Türkiye Kupası 5. tur rövanş maçında sahasında Süper Lig'de mücadele eden Aytemiz Alanyaspor ile karşılaştı. Mücadele 7-1 deplasman takımının üstünlüğüyle tamamlanırken bir üst tura çıkan Alanyaspor oldu.
1.07.2020 Türkiye Kupası
Engin İpekoğlu: “Devre arasına kadar böyle devam edeceğiz”
Engin İpekoğlu: “Devre arasına kadar böyle devam edeceğiz” Adanaspor’un Teknik Direktörü Engin İpekoğlu, Menemenspor maçının ardından, “Herhalde devre arasına kadar bu şekilde devam edeceğiz. Devre arasında yapacak çok işimiz var” dedi.
14.12.2019 Skorer

Benzer Haber Etiketleri

Engin İpekoğlu ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.