Entelektüel

Entelektüel

Son dakika entelektüel haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan entelektüel gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan entelektüel haber sayfamızda...

Entelektüel

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 2.871 entelektüel haberi bulunmuştur.
Gerilim yaratan konular masada
Gerilim yaratan konular masada Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier’ın üç günlük Türkiye ziyareti başladı. Steinmeier’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinde Gazze, AB’ye üyelik süreci, Eurofighter alımı, Almanya’da terör örgütlerinin etkinliği gibi konular ele alınacak.
23.04.2024 Gündem
Boykot çağrısı karşılıksız kaldı!
Boykot çağrısı karşılıksız kaldı! Kafe ve restoran fiyatlarının pahalı hale gelmesinden şikayet eden vatandaşlar, sosyal medyada boykot çağrısında bulundu. Ancak birçok kafe ve restoranda mekanların dolu olduğu görüldü. İşletme sahipleri de, boykot olmadığını söyledi.
21.04.2024 Gündem
Siyasi partiler arası bayram ziyaretleri
Siyasi partiler arası bayram ziyaretleri Ramazan Bayramı dolayısıyla siyasi partiler arasında bayram ziyaretleri gerçekleşti.
11.04.2024 Haberler
Siyasi partiler arası bayram ziyaretleri
Siyasi partiler arası bayram ziyaretleri Ramazan Bayramı dolayısıyla siyasi partiler arasında bayram ziyaretleri gerçekleşti.
11.04.2024 Gündem
Yapay zeka ile çalışana özel esenlik mümkün
Yapay zeka ile çalışana özel esenlik mümkün Çalışanların stresinin 15 yıl öncesine göre yüzde 40 arttığı günümüzde, şirketler çalışanlarını daha iyi anlamak, beklentilerini karşılayabilmek, bağlılığı ve mutluluğu artırmak için yapay zekadan yararlanarak esenliğe odaklanıyor.
6.04.2024 Ekonomi
Girişimci iştahlı yatırımcı hazır
Girişimci iştahlı yatırımcı hazır "Türkiye'de yeni nesilde yüksek bir risk alma, girişimci olma iştahı mevcut. Yatırım miktarları hâlâ gelişmiş piyasaların altında olsa da bu oran giderek artıyor..."
5.04.2024 Milliyet Executive
Kadınlar ‘inziva’ya çekildi
Kadınlar ‘inziva’ya çekildi Şirince’de düzenlenen özel kampta buluşan kadınlar, hayat hikayeleri ve deneyimleriyle birbirlerine güç kattı. Toplumsal cinsiyet eşitliğine vurgu yapan etkinliği 3lü İnziva grubu adına Yasemin Fazlılar kaleme aldı
31.03.2024 Advertorial
Kadınlar ‘inziva’ya çekildi
Kadınlar ‘inziva’ya çekildi Şirince’de düzenlenen özel kampta buluşan kadınlar, hayat hikayeleri ve deneyimleriyle birbirlerine güç kattı. Toplumsal cinsiyet eşitliğine vurgu yapan etkinliği 3lü İnziva grubu adına Yasemin Fazlılar kaleme aldı.
30.03.2024 Ege
İkinci bahar üniversitesi! Tamamen ücretsiz
İkinci bahar üniversitesi! Tamamen ücretsiz Türkiye’de her yıl 18-24 Mart tarihleri arası “Yaşlılara Saygı Haftası” olarak kutlanıyor. Yaşlılara saygı denilince akla ilk olarak huzurevleri gibi kurumlar geliyor. Peki 60 yaş üzerine özel olarak açılmış ve tamamen ücretsiz olan “Tazelenme Üniversitesi”ni duydunuz mu?
24.03.2024 Eğitim
Kültürel mirası ‘kodlamak’
Kültürel mirası ‘kodlamak’ Selçuk Artut’un yeni projesi “Sonsuza Uzanan Motifler: Yeniden Yorumlar”, geleneksel geometrik formları günümüzün medya sanatıyla yorumluyor. Özellikle Anadolu Selçuklu yıldızlarının zenginliği günümüz teknolojisiyle estetik gücünü başka bir evrene taşıyor.
21.03.2024 Kültür Sanat
Usta oyuncu Kayhan Yıldızoğlu son yolculuğuna uğurlandı!
Usta oyuncu Kayhan Yıldızoğlu son yolculuğuna uğurlandı! Türk sinemasında 150’ den fazla filmde rol alan, Yeşilçam'ın usta ismi Kayhan Yıldızoğlu, yaşlılığa bağlı olarak cumartesi günü hayatını kaybetmişti. 91 yaşında vefat eden Kayhan Yıldızoğlu’nun cenaze namazı bugün öğlen vakti Levent Camii’nde kılındı. Yıldızoğlu'nun cenazesine çok sayıda sanatçı katıldı. Şener Şen,cenazede fotoğraf çektirmek isteyen bir hayranını azarladı.
11.03.2024 Magazin
Usta oyuncu Kayhan Yıldızoğlu son yolculuğuna uğurlandı!
Usta oyuncu Kayhan Yıldızoğlu son yolculuğuna uğurlandı! Türk sinemasında 150’den fazla filmde rol alan, Yeşilçam'ın usta ismi Kayhan Yıldızoğlu, yaşlılığa bağlı olarak cumartesi günü hayatını kaybetmişti. 91 yaşında vefat eden Kayhan Yıldızoğlu’nun cenazesine çok sayıda sanatçı katıldı. Şener Şen, cenazede fotoğraf çektirmek isteyen bir hayranını azarladı.
12.03.2024 Cadde
İzmir'de etkinliğe Pasaport çıkardı
İzmir'de etkinliğe Pasaport çıkardı Sanayici kimliğinin yanına yenilerini ekleyen Perihan İnci etkinlik merkezi BonVivant'ı Alsancak'ın ardından Pasaport'ta da açtı. İnci kentin kültür, sanat ve iş dünyasına yeni bir soluk getirme hedefi olduğunu söylüyor.
11.03.2024 Milliyet Executive
Milli Savunma Komisyonu Başkanı Akar'dan önemli açıklamalar! "Bu bir beka meselesidir"
Milli Savunma Komisyonu Başkanı Akar'dan önemli açıklamalar! "Bu bir beka meselesidir" Kayseri'de Savunma Sanayi konulu toplantı düzenlendi. Toplantıda konuşan Milli Savunma Komisyonu Başkanı Akar "Bir savaşın içindeyiz. Savunma sanayi meselesi yatırım yapıp kar etme serüveni değil, bu bir beka meselesi" dedi.
26.02.2024 Gündem
'Yok artık' dedirten son vasiyet! Bir mezar taşı da beyni de olmayacak
'Yok artık' dedirten son vasiyet! Bir mezar taşı da beyni de olmayacak Çinli akademisyen, tam 14 yıl önce bugün bile oldukça büyük tepki çeken son dileğini açıkladı. Beyninin dondurulup 300 ya da 500 yıl sonra çıkarılmasını isteyen akademisyenin dünyayı ayağa kaldıran bu isteğinin altında yatan sebep ise pek çok şeyi değiştirebilir!
20.02.2024 Yaşam
İBB başkan adayı Murat Kurum: İstanbul'umuzu gerçek kimliğine kavuşturacağız
İBB başkan adayı Murat Kurum: İstanbul'umuzu gerçek kimliğine kavuşturacağız İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Uluslararası Vuslat Platformu toplantısında konuştu. Murat Kurum, "Vuslat Platformu’nun entelektüel birikimiyle, irfanıyla bu şehirdeki tahribatı durduracak, İstanbul’umuzu gerçek kimliğine yeniden kavuşturacağız" dedi.
18.02.2024 Haberler
İBB başkan adayı Murat Kurum: İstanbul'umuzu gerçek kimliğine kavuşturacağız
İBB başkan adayı Murat Kurum: İstanbul'umuzu gerçek kimliğine kavuşturacağız İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Uluslararası Vuslat Platformu toplantısında konuştu. Murat Kurum, "Vuslat Platformu’nun entelektüel birikimiyle, irfanıyla bu şehirdeki tahribatı durduracak, İstanbul’umuzu gerçek kimliğine yeniden kavuşturacağız" dedi.
18.02.2024 Ekonomi
Alev Alatlı, 80 yaşında hayatını kaybetti! 'Yazar olmak önce dava gerektiriyor’
Alev Alatlı, 80 yaşında hayatını kaybetti! 'Yazar olmak önce dava gerektiriyor’ Yazar, akademisyen ve ekonomist Alev Alatlı yaşamını yitirdi. 80 yaşındaki Alatlı İstanbul’da bir süredir tedavi gördüğü hastanede çoklu organ yetmezliği nedeniyle hayata gözlerini yumdu.
3.02.2024 Kültür Sanat
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Alev Alatlı paylaşımı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Alev Alatlı paylaşımı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan vefat eden yazar ve eğitmen Alev Alatlı'yla ilgili sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, “Vefatını derin bir teessürle öğrendiğimiz Alev Alatlı hocamıza Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.
2.02.2024 Gündem
Emine Erdoğan'dan Alev Alatlı paylaşımı: Aydınlık bir iz bıraktı
Emine Erdoğan'dan Alev Alatlı paylaşımı: Aydınlık bir iz bıraktı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan vefat eden yazar ve eğitmen Alev Alatlı'yla ilgili sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda; "Geride sevgi ve saygıyla anılacak bir ömür, unutulmaz eserler ve aydınlık bir iz bıraktı" dedi.
2.02.2024 Gündem
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin CNN Türk canlı yayınında Alev Alatlı'yı anlattı
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin CNN Türk canlı yayınında Alev Alatlı'yı anlattı CNN Türk yayınında konuşan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “Başımız sağ olsun. Allah rahmet eylesin. Ben kaybettiğim dostlarımı telefon rehberime dua bekliyor koduyla kaydediyorum. ‘Dua bekliyor’ listesine bir dostumu daha eklemiş oldum. Hem insan olarak çok sevdiğim çok saydığım bir büyüğümdü, hem de Türkiye’nin entelektüel yapınışı sürecini çok ciddi katkı yapmış bir büyüğümüzdü. Hem kişisel olarak hem de ülke olarak çok büyük bir acı yaşıyoruz. Mekanı cennet olsun. Yakınlarına sevenlerine tekrardan baş sağlığı deliyorum. Allah rahmet eylesin.
2.02.2024 Haberler
Son dakika… Bakan Koca duyurdu! Alev Alatlı hayatını kaybetti
Son dakika… Bakan Koca duyurdu! Alev Alatlı hayatını kaybetti Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yazar Alev Alatlı'nın tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybettiğini duyurdu.
2.02.2024 Gündem
100 yaşını geçmenin sırrı ne? 'Parti yapacağız dinlenme zamanı değil'
100 yaşını geçmenin sırrı ne? 'Parti yapacağız dinlenme zamanı değil'  Uzun ve sağlıklı yaşamın sırrı her daim büyük bir merak konusu, İspanya'da yapılan yeni bir araştırma ise, 100 yaşını geçen ve hayatına sağlıkla devam eden kişilerin sekiz ortak özelliğini ortaya koydu. Öte yandan, BBC Dünya Servisi'nin 110. yaş gününü kutlamaya hazırlanan hayat dolu bir kadınla yaptığı röportaj konuyla ilgili daha fazla 'tüyo' sundu. 
1.02.2024 Dünya
AK Parti Merkez Hizmet binası açılışı! Erdoğan: Engelsiz olarak tasarlandı
AK Parti Merkez Hizmet binası açılışı! Erdoğan: Engelsiz olarak tasarlandı AK Parti Merkez Hizmet binasının açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kongre binamızın bulunduğu çevreyle uyumlu olmasına, etrafındaki diğer yapılarla ahenk içinde olmasına hassaslık gösterdik. Giriş çıkışlardan salonlara kadar her alanda engelsiz olarak tasarlanmış olmasıdır. Engelli kardeşlerimiz burada hiçbir zorluk yaşamayacak." dedi.
30.01.2024 Gündem
Müge Cengizkan, Ali Cengizkan: Toplumun arzuladığı, ama akademinin bazen çekindiği soruların peşinde olacağız...
Müge Cengizkan, Ali Cengizkan: Toplumun arzuladığı, ama akademinin bazen çekindiği soruların peşinde olacağız... Sergi, kitap ve araştırma projeleriyle mimarlık literatürüne katkıda bulunmanın ötesine geçerek her yaştan ve sosyal katmandan insanın yaşadığı kente dair bilinçlenmesini önemseyen; kent, mimarlık, tasarıma dair kavramların gündelik yaşamın parçası olmasına çabalayan Müge Cengizkan ve Ali Cengizkan’ın araştırmacılık, editörlük, yazarlık pratiklerini ve güncel işlerini mercek altına aldık.
28.01.2024 Mimarlık

Benzer Haber Etiketleri

Entelektüel ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.