Epidural

Epidural

Son dakika epidural haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan epidural gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan epidural haber sayfamızda...

Epidural

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 194 epidural haberi bulunmuştur.
Epidural stimülasyon teknolojisi omurilik felçli hastalara umut oluyor!
Epidural stimülasyon teknolojisi omurilik felçli hastalara umut oluyor! Omurilik felci, omuriliğin yaralanması, zedelenmesi veya hastalıklı bir durumu sonucunda ortaya çıkabilir. Bu durum, kişinin yaşam kalitesini önemli ölçüde etkileyebilir ve tedavi gerektirir. Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Aslıhan Çevik, omurilik felcinin, insanların yaşamlarını kökten değiştiren ve sıklıkla umutsuzlukla anılan bir durum olduğunu belirterek, “Ancak son yıllarda geliştirilen epidural stimülasyon teknolojisi bu karanlık tabloya bir ışık tutuyor” dedi.
29.02.2024 Genel Sağlık
Sebebi her zaman fıtık değil! Boyun ağrısı hangi ciddi hastalıkların sinyali?
Sebebi her zaman fıtık değil! Boyun ağrısı hangi ciddi hastalıkların sinyali? Boyun ağrısı tüm dünyada bel ağrısından sonra en sık görülen bölgesel ağrılardan. Ancak boyun ağrısı genellikle duruş bozukluğu ve boyun fıtığı gibi etkenler sonucu görülse de birçok önemli hastalığın habercisi de olabiliyor.
23.12.2023 Genel Sağlık
Sharon Stone: Servetimin yarısını kaybettim!
Sharon Stone: Servetimin yarısını kaybettim! Geçmişte ciddi sağlık sorunları yaşamış olan ABD’li oyuncu Sharon Stone, önceki gün Kadın Kanser Araştırma Fonu'nun bağış toplama etkinliğine katıldı. Etkinlik sırasında Cesaret Ödülü alan ve kürsüye çıkarak konuşma yapan Stone, gözleri dolarak servetinin yarısını kaybettiğini açıkladı.
19.03.2023 Cadde
Kraliçe de 'alacakaranlık uykusu'nu kullandı! Ellerini, ayaklarını ve gözlerini bağladılar
Kraliçe de 'alacakaranlık uykusu'nu kullandı! Ellerini, ayaklarını ve gözlerini bağladılar 116 yıl önce kadınların doğum sürecini 'kolaylaştıracak' devrim niteliğinde bir gelişme yaşandı. Hızla yayılan 'Alacakaranlık Uykusu' adlı bu yöntem ilk başlarda oldukça cazipti. Kraliçe II. Elizabeth başta olmak üzere buna başvuran birçok kadının yaşadığı dehşet verici anları ise tüm dünya daha sonra öğrendi.
30.11.2022 Dünya
Sharon Stone'un vücudunu yanlış teşhis sonucu bir kez daha tümör sardı!
Sharon Stone'un vücudunu yanlış teşhis sonucu bir kez daha tümör sardı! ABD’li oyuncu Sharon Stone (64), 2001 yılında göğsündeki iyi huylu tümörlerin temizlenmesi için ameliyat olmuştu. Yanlış teşhis konulan ünlü oyuncu, bir kez daha vücudunun tümör tarafından sarıldığını ve ameliyat olacağını duyurdu. Sağlık sorunlarıyla boğuşan Stone, bir bağışıklık sistemi hastalığı yüzünden çocuk sahibi olamadığını, tam dokuz kez düşük yaptığını da açıklamıştı.
4.11.2022 Cadde
Omurilik tedavisi için yeni umutlar
Omurilik tedavisi için yeni umutlar 5 Eylül Dünya Omurilik Felçlileri Günü kapsamında düzenlenecek sempozyum öncesi Milliyet’e konuşan dünyaca ünlü doktor Chhabra, teknolojinin gelişmesiyle birlikte omurilik tedavisi alanındaki çalışmaların da umut verdiğini söyledi.
27.08.2022 Gündem
Kıl dönmesi çocuklarda artış gösterdi! Uzmanı '4 nedeni var' deyip açıkladı
Kıl dönmesi çocuklarda artış gösterdi! Uzmanı '4 nedeni var' deyip açıkladı Genellikle yetişkin hastalığı olarak bilinen bir makat bölgesi rahatsızlığı olan kıl dönmesi (pilonidal sinüs) günümüzde değişen yaşam koşullarında büyüyen ergenlik çağındaki çocukların da hayat kalitesini olumsuz etkiliyor. Hareketsiz ve fazla kilolu çocuklarda daha sık görülen kıl dönmesi şişlik, kaşıntı ve ağrı ile kendisini belli ediyor. Çocuk Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Hülya Öztürk, çocuklarda kıl dönmesi ve tedavi yöntemleri hakkında bilgi verdi. 
27.07.2022 Çocuk Sağlığı
34. Hafta Hamilelik: Anne ve Bebekte Hangi Değişiklikler Olur?
34. Hafta Hamilelik: Anne ve Bebekte Hangi Değişiklikler Olur? Bebeğinizin 34. hafta gelişimi ve hayatınızdaki değişikliklere göz atalım.
10.05.2022 Gebelik Hesaplama
31. Hafta Hamilelik: Anne ve Bebekte Hangi Değişiklikler Olur?
31. Hafta Hamilelik: Anne ve Bebekte Hangi Değişiklikler Olur? Bebeğinizin 31. hafta gelişimine ve hayatınızda yaşanan değişikliklere göz atalım.
10.05.2022 Gebelik Hesaplama
30. Hafta Hamilelik: Anne ve Bebekte Hangi Değişiklikler Olur?
30. Hafta Hamilelik: Anne ve Bebekte Hangi Değişiklikler Olur? Bebeğinizin 30. hafta gelişimi ve vücudunuzda yaşanan değişikliklere göz atalım.
10.05.2022 Gebelik Hesaplama
26. Hafta Hamilelik: Anne ve Bebekte Hangi Değişiklikler Olur?
26. Hafta Hamilelik: Anne ve Bebekte Hangi Değişiklikler Olur? Sona yavaş yavaş yaklaştığınız bu haftalarda artan heyecanınızı bir nebze rahatlatacak bilgiler…
10.05.2022 Gebelik Hesaplama
Doğal doğum hakkında en sık sorulan 7 soru ve cevabı
Doğal doğum hakkında en sık sorulan 7 soru ve cevabı Çocuk sahibi olmaya karar veren ve gebelik testinin pozitif çıkmasıyla unutulmaz mutluluk yaşayan anne-baba adayları için, hayatlarında heyecanlı ve telaşlı bambaşka bir dönem de başlamış oluyor. İlk ultrasonografik görüntülerdeki heyecan, bebeğin gelişiminin takibi, kız mı-erkek mi derken, doğum şeklinin ne olacağı da bu tatlı heyecanda sordukları başlıca sorular arasında yer alıyor. İşte bu noktada, dünyaya geliş şeklini aslında bebeğin kendisinin seçtiğini biliyor muydunuz?
15.04.2022 Doğum
Kalça ekleminde kireçlenme hareket kısıtlılığına yol açabilir
Kalça ekleminde kireçlenme hareket kısıtlılığına yol açabilir Kalça eklemini örten kıkırdak dokusunun bazen bilinmeyen nedenlerle (primer koksartroz) bazen de başka hastalıklar veya anatomik bozukluklar (sekonder koksartroz) nedeniyle bozulabildiğini vurgulayan Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Gökhan Peker, “Kalça eklemindeki kireçlenme ilerledikçe eklem aralığı daralır ve kalça eklemi hareketleri sınırlanır” dedi.
23.02.2022 Genel Sağlık
Son dakika... Pınar Gültekin davasında kan donduran detay! Diri diri yakılmış
Son dakika... Pınar Gültekin davasında kan donduran detay! Diri diri yakılmış Pınar Gültekin davasında bir son dakika gelişmesi yaşandı. 2020 Temmuz ayında erkek arkadaşı Cemal Metin Avcı tarafından öldürülen Pınar Gültekin’in ölümü ile ilgili olarak Adli Tıp Kurumu Başkanlığına yazılan otopsi raporunda “Mevcut verilerle kişinin hayatta iken yangına maruz kaldığının kabulü gerektiği oy birliği ile ek mütalaa olunur” şeklinde rapor tanzim edildi.
24.01.2022 Gündem
Diz protezi implantları  yaşam kalitesini artırıyor
Diz protezi implantları yaşam kalitesini artırıyor Ekol Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Ruşen Demir, son 20-30 yılda tıptaki önemli ve güzel gelişmelerden birinin de eklem implantları olduğunu belirtti, “Özellikle diz ve kalça protezleri ileri derecede hareket kısıtlılığı olan yaşam kalitesi bozulmuş ağrılar içinde bir yaşama mahkum olmuş insanlar için hayat kurtarıcı oldu” dedi.
24.01.2022 Ege
Kapalı yöntemle  dar kanal ameliyatı
Kapalı yöntemle dar kanal ameliyatı Dar kanal hastalığı hakkında bilgi veren Ekol Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Nasirov, “Yaşın ilerlemesi, kilo fazlalığı gibi etkenler hastalığı tetikler. Cerrahi tedavi, olumlu sonuçlar verir” dedi
24.01.2022 Ege
Gal Gadot: Mümkün olsa haftada bir doğururum
Gal Gadot: Mümkün olsa haftada bir doğururum Geçtiğimiz haziran ayında üçüncü çocuğunu kucağına alan 'Wonder Woman' filminin yıldızı Gal Gadot, ebeveynlik ve doğumla ilgili tecrübeleri için "Yapabilseydim haftada bir doğururdum" dedi.
6.01.2022 Cadde
Türkiye'de bir ilk! Hastayla konuşularak yapılan 6 saatlik ameliyatta, 8 organı çıkarıldı
Türkiye'de bir ilk! Hastayla konuşularak yapılan 6 saatlik ameliyatta, 8 organı çıkarıldı Antalya'da kanser hastası Cevdet Taşar'ın (52), uyutulmadan gerçekleştirilen ameliyatında, 6 saatte 8 organı çıkarıldı. Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hastayla konuşularak yapılan ameliyat, Türkiye'de ilk olma özelliğini taşıyor.
19.11.2021 Gündem
Stacey Solomon dördüncü kez anne oldu
Stacey Solomon dördüncü kez anne oldu İngiliz şarkıcı Stacey Solomon, 32'nci yaş gününde dördüncü kez anne oldu. Beklenenden daha erken bir sürede kızını evinde dünyaya getiren Solomon, doğum videosunu da sosyal medya hesabından takipçileriyle paylaştı.
7.10.2021 Cadde
Türkiye'de 700 bin kişi mücadele ediyor! En az iki kat artacak
Türkiye'de 700 bin kişi mücadele ediyor! En az iki kat artacak Son dakika haberlere göre, en sık rastlanan demans yani halk arasındaki adıyla bunama tipi olan Alzheimer, milyonlarca insanın beynini tehdit ediyor! Ülkemizde yaklaşık 700 bin Alzheimer hastası bulunduğuna dikkat çeken uzmanlar, nüfusun yaşlanmasına bağlı olarak hasta sayısının da en az iki kat artacağı görüşünde. Yakın zamanda hayatımıza girecek basit bir kan testi ise hastalığın erken tanısına imkan verecek.
12.03.2022 Gündem
Dar kanal hastalığına dikkat!
Dar kanal hastalığına dikkat! Genellikle bel fıtığı ve belde oluşacak diğer problemlerle karıştırılan dar kanal hastalığında doğru teşhis ve tedavinin yapılması hayli önem taşıyor. Sıklıkla yürümekle, ayakta durmakla ve beli geri eğmekle ağrı, uyuşma, dolgunluk hissi, yanma, kramp veya bu hastalığın belirtileri arasında yer alıyor.
10.09.2021 Genel Sağlık
Sinem Yalçınkaya-Sarp Akkaya, Kaan bebeğin yüzünü gösterdi
Sinem Yalçınkaya-Sarp Akkaya, Kaan bebeğin yüzünü gösterdi Oyuncu Sarp Akkaya ile eşi Sinem Yalçınkaya'nın oğulları Kaan, bir aylık oldu. Doğum sonrası hastanede çekildiği fotoğrafları takipçileriyle paylaşan Yalçınkaya, bebeğinin yüzünü ilk kez gösterdi.
10.06.2021 Cadde
Boyun fıtığında güncel tedaviler
Boyun fıtığında güncel tedaviler Modern çağın hastalıklarından olan boyun fıtığının, erken teşhis ile kolaylıkla atlatılabildiğini belirten Prof. Dr. İlker Solmaz, hastaya ve semptomlara göre tedavi uygulandığını, herkesi cerrahiye yönlendirmediklerini ifade etti
28.05.2021 Ege
Epidural Steroid Enjeksiyonu Nedir? Fıtık İçin Belden Yapılan İğne İşe Yarar Mı?
Epidural Steroid Enjeksiyonu Nedir? Fıtık İçin Belden Yapılan İğne İşe Yarar Mı? Epidural steroid enjeksiyonu nedir? Fıtık için belden yapılan iğne işe yarar mı? Epidural iğne hangi durumlarda ve kimlere yapılır? Etkili bir tedavi yöntemi midir? Epidural iğne tedavisinin yan etkileri var mıdır? İşte, merak edilen tüm detaylar.
21.04.2021 Sağlık
Bel Fıtığı Nedir, Tedavisi Nasıl Yapılır? Bel Fıtığı Başlangıcı Nasıl Anlaşılır?
Bel Fıtığı Nedir, Tedavisi Nasıl Yapılır? Bel Fıtığı Başlangıcı Nasıl Anlaşılır? Cerrahi müdahale sonrasında tekrar etme olasılığı olmayan bel fıtığı, omurgadaki kıkırdakların kayarak omurilik sinirlerine baskı uygulaması ile oluşur. Genellikle yaşlanma sürecinde oluşan bel fıtığının seviyesine göre ameliyatsız ve ameliyatlı olarak tedavi seçenekleri bulunmaktadır. Bel fıtığı nedir, bel fıtığı nasıl anlaşılır ve tedavi yöntemleri nedir detaylarıyla derledik.
22.03.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Epidural ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.