Erkek Kısırlığı

Erkek Kısırlığı

Son dakika erkek kısırlığı haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan erkek kısırlığı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan erkek kısırlığı haber sayfamızda...

Erkek Kısırlığı

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 98 erkek kısırlığı haberi bulunmuştur.
Erkek kısırlığı nedir?
Erkek kısırlığı nedir? Çiftler arası yaşanan doğurganlık problemlerinin yaklaşık yüzde 40’ı erkeklerden kaynaklı sorunlardan kaynaklanır. Ancak erkeklerin bunu kabullenip doktora gitmesi kadınlardan daha zor olduğundan tedavi süreci gecikebilir.
20.01.2024 Pazar
Kısır çiftlerin yüzde 30’undan erkek sorumlu! Tütün kullanımı sperm kalitesini düşürüyor
Kısır çiftlerin yüzde 30’undan erkek sorumlu! Tütün kullanımı sperm kalitesini düşürüyor Kısırlığın kadına, erkeğe veya her ikisine bağlı sebeplerle ortaya çıkabildiğini söyleyen Op. Dr. Birgi Ercili, ancak erkek bireylerde görülen kısırlıkta çoğu zaman utanma ve çekinme duyguları nedeniyle tanı-tedavi süreçlerinin gecikebildiğini dolayısıyla bebek sahibi olma şansının azalabildiğine dikkat çekti.
8.10.2023 Genel Sağlık
Kısırlığın çaresi çayda saklıymış! 'Erkekler için sınır haftada 3 gün'
Kısırlığın çaresi çayda saklıymış! 'Erkekler için sınır haftada 3 gün' Erkek kısırlığında yani erkeklerin çocuk sahibi olamamasındaki en önemli sebeplerden biri de sperm sayısının düşük olması. Pek çok faktöre bağlı olarak yaşanan bu sorunla ilgili yapılan son çalışmalar ise umut verici. Buna göre Türkiye'de de severek tüketilen çay anne-baba olmak isteyen çiftlerin yüzünü güldürebilir!
3.11.2022 Gündem
Sertleşme sorunun altındaki sebep metabolik sendrom olabilir
Sertleşme sorunun altındaki sebep metabolik sendrom olabilir Sertleşme bozukluğu tatmin edici bir cinsel performans için yeterli ereksiyonu sağlama ve sürdürmede yetersizlik olarak tanımlanıyor. Bu durum erken boşalmadan sonra dünya genelinde en sık görülen cinsel işlev bozukluğu olarak karşımıza çıkıyor. Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Yılmaz Aslan, sertleşme bozukluğu ve metabolik sendrom ilişkisi hakkında önemli bilgiler verdi. 
27.05.2022 Erkek Sağlığı
Erkek infertilitesi hakkında sık sorulan 4 soru
Erkek infertilitesi hakkında sık sorulan 4 soru Kadınların 12 yumurtlama dönemi boyunca korunmasız ve düzenli olarak cinsel ilişkiye girilmesine rağmen gebeliğin oluşmaması durumu infertilite olarak adlandırılır. İnfertilite tanısı konulan çiftlerin eş zamanlı değerlendirilmesi önemlidir. İnfertilite yalnızca erkek, yalnızca kadın ya da hem kadın hem de erkek kaynaklı olabilir. Erkek kaynaklı kısırlık hakkında Üroloji ve Androloji Uzmanı Op. Dr. Tansel Kaplancan erkek kaynaklı kısırlık hakkında en sık sorulan sorulara yanıt verdi.
6.05.2022 Erkek Sağlığı
Erkeklerde görülen kısırlığın nedenleri ve tedavi yöntemleri
Erkeklerde görülen kısırlığın nedenleri ve tedavi yöntemleri Çevresel koşulların da olumsuz etkilerine bağlı olarak önemi giderek artan erkek kısırlığı, günümüzde modern yöntemlerle tedavi edilebiliyor. “Özellikle evlilik sonrasında ortaya çıkan kısırlık, gerek evlilik hayatında gerekse cinsel hayatta pek çok problemin kaynağı olarak karşımıza çıkıyor. Ancak günümüzde yapılan işlemler sonrasında tüp bebek tedavisine bile gerek kalmadan hastaların çocuk sahibi olması sağlanabiliyor” diyen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof.Dr. Yücel Karaman, erkeklerde görülen infertilitenin nedenleri ve tedavi yöntemleri hakkında detaylı bilgiler paylaştı.
23.08.2021 Erkek Sağlığı
Hpv Virüsü Erkekleri Etkiler Mi? Erkeklerde Hpv Enfeksiyonu Olur Mu?
Hpv Virüsü Erkekleri Etkiler Mi? Erkeklerde Hpv Enfeksiyonu Olur Mu? HPV yani Human Papilloma Virüs genellikle insanlarda cinsel yolla bulaşan rahim ağzında kanser yapabilen ya da cinsel bölgede siğil oluşumuna neden olan bir mikrop türüdür. Cinsel bölgede rahim ağzı kanserine sebep olabilen ve siğil yapabilen iki tipi mevcuttur. Peki, HPV virüsü erkekleri etkiler mi? Erkeklerde HPV enfeksiyonu olur mu? İşte detaylar.
30.03.2021 Sağlık
Erkeklerde Kısırlık Belirtileri Nelerdir? Hangi Durumlar Erkekler İçin Kısırlık Belirtisi Olabilir?
Erkeklerde Kısırlık Belirtileri Nelerdir? Hangi Durumlar Erkekler İçin Kısırlık Belirtisi Olabilir? Eşlerin korumasız ve düzenli şekilde cinsel ilişkiye girmelerine rağmen çocuk sahibi olamama durumuna kısırlık denmektedir. Çiftlerin %20’si ise kısırlık sorunu yaşamaktadır. Erkeklerde kısırlık nedenleri birden fazla nedenden kaynaklanmaktadır. Belli bir süre beraberlikten sonra kısırlıktan şüphe eden çiftlerin doktora başvurması faydalı olacaktır. Doktorun yapacağı tetkikleri sonucunda erkeklerin kısırlık nedenleri tespit edilebilmektedir. İşte, merak edilen tüm detaylar.
30.03.2021 Sağlık
Teletıp erkek kısırlığının teşhisinde geleneksel muayenenin yerini alabilir mi?
Teletıp erkek kısırlığının teşhisinde geleneksel muayenenin yerini alabilir mi? Hastaların değerlendirilmesi için standart uygulama; özgeçmiş ve medikal geçmişi, fiziksel muayenesinin yapılması ve ardından gerekirse laboratuvar testlerinin yapılmasıdır. Teletıbba geçiş, fiziki muayenenin değeri veya gerekliliğini de gündeme getirdi. Modern testler ve teknoloji varken hâlâ fiziksel muayene gerekli mi? Üroloji Uzmanı Doç.Dr. Emre Bakırcıoğlu bu sorunun cevabını verdi
25.09.2020 Erkek Sağlığı
Klinefelter sendromlu erkekler baba olabiliyor!
Klinefelter sendromlu erkekler baba olabiliyor! Klinefelter sendromunun teşhisini ve belirtilerini açıklayan Üroloji ve Androloji Uzmanı Prof. Dr. Ömer Faruk Karataş, klinefelter sendromlu erkeklerin baba olabilmesi için uygulanan yöntemleri anlattı.
8.09.2020 Erkek Sağlığı
Baba olmak isteyen erkeklere 9 önemli öneri - Baba olmak isteyen erkek ne yapmalı?
Baba olmak isteyen erkeklere 9 önemli öneri - Baba olmak isteyen erkek ne yapmalı? İnfertilite yani kısırlık problemine her iki cinsiyette de eşit oranda rastlanıyor ve tedaviler kişiye özel olarak planlanıyor. Çevresel koşulların da olumsuz etkilerine bağlı olarak önemi giderek artan erkek kısırlığı, günümüzde modern yöntemlerle tedavi edilebiliyor. Hatta menide hiç sperm bulunmaması problemi ile karşı karşıya olan erkeklerin bile 'kök sperm' hücreleriyle babalık duygusunu yaşaması mümkün olabiliyor. Üroloji Uzmanı Op.Dr. Yusuf İlker Çömez, erkeklerde görülen infertilite ve tedavi yöntemleri hakkında bilgi verdi
24.08.2020 Erkek Sağlığı
Erkek kısırlığı ile ilgili yeni gelişme! Türk uzmanlar keşfetti
Erkek kısırlığı ile ilgili yeni gelişme! Türk uzmanlar keşfetti Türkiye'den 6 sağlık kuruluşunun birlikte gerçekleştirdiği multidisipliner bilimsel araştırma, erkeklerde kısırlıkla ilişkilendirilen yeni bir gen tanımlamayı başardı. M1AP geni, daha önce insanlarda herhangi bir hastalıkla ilişkilendirilmemişti. Bu araştırma sonucunda M1AP geninin erkek kısırlığında önemli bir rolü ortaya konmuş oldu
7.08.2020 Erkek Sağlığı
Erkek kısırlığında bilinmesi gereken 6 gerçek
Erkek kısırlığında bilinmesi gereken 6 gerçek Çocuğu olmayan her 10 erkekten 1'inin semen analizinde azospermi tespit ediliyor. Ancak azospermi olması tamamen umudun kaybolduğu anlamına gelmiyor. Yapılan işlemler sonrasında tüp bebek tedavisine bile gerek kalmadan hastaların çocuk sahibi olması sağlanabiliyor. Üroloji Uzmanı Op.Dr. A. Egemen İşgören, azospermi ve tedavi yöntemleri hakkında bilgi verdi
2.12.2019 Erkek Sağlığı
Erkek kısırlığı ile savaşan besinler
Erkek kısırlığı ile savaşan besinler Çiftlerin çocuk sahibi olamama nedenlerinin% 40 erkeklerde meydana gelen kısırlık sorunundan kaynaklanıyor. Ancak uzmanlar beslenme alışkanlıklarında yapılan bir takım değişikliklerle kısırlığı önleyebileceğinizi sperm kalitesini arttırabileceğinizi belirtiyorlar. İşte erkek kısırlığı ile savaşan besinler…
19.02.2018 Aile
Erkeklerde kısırlığı önleyen besinler
Erkeklerde kısırlığı önleyen besinler Doç. Dr. Necmettin Penbegül erkeklerde kısırlık nedenleri, tedavisi ve kısırlığı önleyen besinler hakkında önemli bilgiler verdi.
17.01.2018 Erkek Sağlığı
Erkeklerde kısırlığa son
Erkeklerde kısırlığa son Günümüzde her geçen gün ilerleyen tıp teknolojisi sayesinde dileyen herkes baba olabiliyor.
Baba olmak isteyen ceviz yesin
Baba olmak isteyen ceviz yesin Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Seval Taşdemir, “Yüksek stres altında ve az hareket edilen bir yaşam tarzında, erkeklerin üreme sağlığı olumsuz etkileniyor. Bunu en kolay şekilde düzeltmenin yolu ise sağlıklı beslenmekten geçiyor” diyor.
Ceviz sperm kalitesini arttırabilir
Ceviz sperm kalitesini arttırabilir Ceviz tüketimi sperm kalitesini etkileyen faktörleri ve erkek kısırlığının (infertilite) kilit belirteçlerini geliştirebilir
28.03.2017 Erkek Sağlığı
Kısır erkeklerde kanser riski daha fazla
Kısır erkeklerde kanser riski daha fazla 1989 yılından bu yana sürdürülen araştırma tamamlandı. Sonuç: Kısır erkekler kansere daha çabuk yakalanıyor!
21.03.2017 Erkek Sağlığı
Erkek kısırlığına çözüm!
Erkek kısırlığına çözüm! Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Bülent Tıraş Türkiye'de ilk kez kendilerinin kullandığını mikro akışkan çip teknolojisinin kısırlığa çözüm olduğunu belirtti...
13.02.2017 Erkek Sağlığı
Tüp bebekte yeni uygulamalar
Tüp bebekte yeni uygulamalar Tüp Bebek uzmanı Op. Dr. Hakan Özörnek modern yaşamla birlikte geçtiğimiz yüzyılda 100 milyonun üzerinde olan sperm sayılarının üst sınırının günümüzde dünya sağlık örgütü tarafından 15 milyon olarak belirlendiğini söyledi.
Tüp bebekte mikroçip yöntemi
Tüp bebekte mikroçip yöntemi Bebek sahibi olamayan çiftlerin, evlat hasretlerini sona erdirmede umut olan Mikro Akışkanlı Çiplerin, tüp bebek merkezlerindeki embriyologların da işini kolaylaştırdığı belirtildi.
Erkeklerde kısırlık ve sebepleri
Erkeklerde kısırlık ve sebepleri Ferti-Jin Kadın Sağlığı ve Tüp Bebek Merkezi Klinik Direktörü, Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Seval Taşdemir, “Kısırlık sorununu sadece kadınlar yaşamıyor. Erkekleri de etkileyen kısırlığı hafife almayın, 'Erkek adam kısır olur mu?' demeden önce mutlaka bir uzmana başvurun” diyerek erkekleri uyarıyor.
Erkek kısırlığı tedavisi
Erkek kısırlığı tedavisi Modern yöntemler erkek kısırlığı tedavisinde başarıyı arttırıyor
9.11.2015 Sağlık
Erkek kısırlığı tarihe karışıyor!
Erkek kısırlığı tarihe karışıyor! Tıp dünyasında “dev buluş” olarak lanse edilen “mikro akışkan çip teknolojisi”ni konunun uzmanı Prof. Dr. Cem Fıçıcıoğlu’na sorduk…

Benzer Haber Etiketleri

Erkek Kısırlığı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.