Ersin Korkut

Kürt asıllı Türk oyuncu.
Yaşamı
Hakkari'de doğmuştur. Teyzesinin oğlu olan sinemacı Yılmaz Erdoğan'ın desteğiyle oyunculuğa adımını atmıştır. İstanbul'a gelmeden önce Hakkari'de taksi şoförlüğü yapmış ardından İstanbul'da bir pizzacıda bulaşıkçı olarak çalışmıştır. Kendi ayakları üzerinde durmak isteyen Ersin Korkut İstanbul'da hiçbir tanıdığını aramamış ancak bir gün, kuzeninin Merter'de bir pizzacıda çalıştığını duyan Yılmaz Erdoğan, Ersin Korkut'u bulmuş ve Beşiktaş Kültür Merkezi'nde yanına, çalışması için çağırmıştır. 2000 yılında BKM'nin çeşitli birimlerinde görev almaya başladı. Bana Bir Şeyhler Oluyor adlı tiyatro oyununun arka kadrosunda çalışırken, oyunda kendisi için uygun bir rol fark etti. Oyunda oynamak isteyen Ersin Korkut'a, Yılmaz Erdoğan Bu işler o kadar kolay değil dese de ben kendime güveniyorum abi diyerek rolü kaptı. Daha sonra Cem Yılmaz ile birlikte Doritos reklamlarında rol almış; canlandırdığı rollerdeki ilginç şivesi ve rol aldığı reklamdaki "Doktor bu ne?" repliği ile tanınmıştır. BKM bünyesinde hazırlanan Çok Güzel Hareketler Bunlar adlı televizyon programındaki komik tiplemeleri ile beğeni toplamıştır.
 
Filmografi
Bir Demet Tiyatro
Organize İşler : 2005 (Film)
Kutsal Damacana : 2007 (Film)
Neşeli Hayat : 2009 (Film)
Çok Filim Hareketler Bunlar : 2009 (Film)
Çok Güzel Hareketler Bunlar : (Kanal D) Ersin rolünde
Kutsal Damacana: Dracoola : 2011 (Film)
Patron Mutlu Son İstiyor : 2014 (Film)
Oynadığı Diziler
Çocuklar Duymasın : 2010 (Dizi) Atv
Galip Derviş : 2013- (Dizi) (Kanal D)
Reklam Filmleri
Doritos
Peyman
Bonus
Eti Çikolata Keyfi
Seven Hill
Vodafone


Ersin Korkut biyografisi

Ersin Korkut kimdir?

Ersin Korkut 08.11.1977 tarihinde doğmuş olup Oyuncu olarak görev yapmaktadır.

Ersin Korkut kaç yaşındadır?

Ersin Korkut 08.11.1977 tarihinde doğmuş olup 41 yaşındadır.

Ersin Korkut ne iş yapar?

Ersin Korkut Oyuncu olarak görev yapmaktadır.

Ersin Korkut nerelidir?

Ersin Korkut Türkiye vatandaşıdır.


Doğum Tarihi :1977-11-08