Eva Gayrimenkul

Eva Gayrimenkul

Son dakika eva gayrimenkul haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan eva gayrimenkul gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan eva gayrimenkul haber sayfamızda...

Eva Gayrimenkul

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 217 eva gayrimenkul haberi bulunmuştur.
Yabancıların vatandaşlık için gayrimenkul alımı yavaşladı
Yabancıların vatandaşlık için gayrimenkul alımı yavaşladı EVA Gayrimenkul Değerleme’ye göre, 2023 ilk altı aylık dönem itibariyle yabancıların Türkiye’de yaptıkları gayrimenkul yatırımlarının yüzde 18.6’sı vatandaşlık edinimi oluşturdu. Geçen yılın aynı döneminde bu oran yüzde 29.4’tü. Ülke genelindeki vatandaşlık edinimi için yabancı yatırımında İstanbul, Antalya ve Edirne ilk üçte yer alırken, İstanbul’daki yabancı yatırımlarında da Esenyurt, Beylikdüzü ve Küçükçekmece ilk üçte yer aldı.
15.08.2023 Ekonomi
Deprem göçü! Ankara tercihi İstanbul’u geçti
Deprem göçü! Ankara tercihi İstanbul’u geçti Deprem felaketinden etkilenen illerde yaşayanların taşınma hareketi bir haftadır yoğunlaştı, en çok Ankara tercihi yapılıyor. İstanbul şehir içinde ise yaşı küçük ve az katlı binalara yönelik taşınma talebi yükseliyor.
22.02.2023 Ekonomi
İstanbul’dan 17 bin 919 kişi göç etti
İstanbul’dan 17 bin 919 kişi göç etti EVA Gayrimenkul Değerleme’den Yasemin Zaimoğlu, en çok göç alan illerin başında İstanbul’un geldiğini, 2021 yılında İstanbul’un en çok göç verdiği illerin Kocaeli, Tekirdağ, Ankara ve İzmir olduğunu açıkladı.
10.01.2023 Ege
Herkesin gözü İzmir’de
Herkesin gözü İzmir’de Liman kenti olması ve verimli topraklarıyla sanayi ve tarım yatırımcılarını kendine çeken, huzurlu bir yaşam arayanların da sahil beldelerinde ev ve arsa arayışında olduğu İzmir, son dönemde gayrimenkulun yıldızı oldu
25.11.2022 Ege
Arsa yatırımları zirveden inmiyor
Arsa yatırımları zirveden inmiyor Yükselen konut fiyatları ve pandemi karşısında arsa yatırımına olan talep artışı devam ederken, arsa fiyatları da hızlı yükseliyor. İmarlı arsada bir yıllık değer artışı yüzde 78 oldu.
6.08.2022 Ekonomi
Yazlık değere bindi projeye kapı açıldı
Yazlık değere bindi projeye kapı açıldı Sahil şeritlerinde gayrimenkule yönelik talep artışı sürerken, geliştiriciler de çeşitli bölgelerde yeni konut arzı oluşturuyor. Antalya’da satış artıyor, Bodrum’a yeni projeler geliyor.
7.07.2022 Ekonomi
İzmir konut fiyatları dünya listelerinde
İzmir konut fiyatları dünya listelerinde İngiltere’de yapılan araştırma sonucunda dünyada son bir yılda konut fiyatlarının en çok artığı şehirler açıklandı.
5.12.2021 Ege
Son dakika haberi: Kira zammında şampiyon olan semt belli oldu! Fiyatlar 4 katına çıktı
Son dakika haberi: Kira zammında şampiyon olan semt belli oldu! Fiyatlar 4 katına çıktı Pandemide ertelenen düğünlerin yeniden başlaması ve yüz yüze eğitime hazırlanan üniversitelilerin ev arayışları, kiraların tırmanmasına yol açtı. Bunlara inşaat sektöründe meydana gelen arz açığı da eklenince kimi semtlerde kiralar dörde katlandı.
1.09.2021 Ekonomi
İzmir’de yaz başkadır
İzmir’de yaz başkadır Yılın tatil trendi hiç kuşkusuz yazlıklar oldu. Bu sayede yazlık piyasası alım satım açısından hareketli günler geçiriyor. Peki öne çıkan bölgeler ve tercihler neler oluyor?
3.08.2021 Mimarlık
Balkonunuz var mı?
Balkonunuz var mı? Bahçe, teras, balkon… Salgın sürecinde yokluğunu o kadar iyi anladık ki. Ve bu talebin uzun bir süre daha devam etmesi beklenirken, şehirde ilçeden ilçeye geniş bir ev arayışı için taşınmalar sürüyor.
6.07.2021 Mimarlık
Bodrum hayali gerçek oldu
Bodrum hayali gerçek oldu Bodrum’u anmadan bir yaz geçirmek zor. Bazen orada olmak, bazen hayalini kurmak bile mevsimi değiştirmeye yetiyor! Artık dünyanın pek çok yerinden insan da bizimle aynı hisleri paylaşıyor. Öyleyse kısa bir Bodrum yolculuğu yapalım…
29.06.2021 Dekorasyon
Bodrum uçuyor!
Bodrum uçuyor! Bodrum, yazlık konut piyasasında başı çekiyor.
16.06.2021 Ege
Ofiste karma model sınırları kaldırdı
Ofiste karma model sınırları kaldırdı Pandeminin yeniden şekillendirdiği çalışma mekânları için birçok senaryo var. Beyaz yakalıların ‘plaza’ düzeni sarsıldı. Uzaktan çalışma, kimi şirketlerde kalıcı oldu. Ofise gitmek, tercihli bir hale dönüşünce, şirketler şehirde çeşitli ofisler kiralamaya yöneldi.
8.06.2021 Ekonomi
Kiralık ev azaldı fiyat %15 arttı
Kiralık ev azaldı fiyat %15 arttı Kiralık konut piyasasındaki arzın daraldığını belirten uzmanlar, bu nedenle kiralık konutlarda fiyat artışlarının pandemide de devam ettiğini dile getirdi. Fiyatlarda artış oranı İstanbul’da yüzde 10 - 15 oranında gerçekleşti.
30.04.2021 Ekonomi
Türkiye’de huzurlu yatırım Avrupa radarında
Türkiye’de huzurlu yatırım Avrupa radarında Dünya nüfusu yaşlanırken, yaşlı bakım evi ve huzurevi yatırımları da artıyor. Türkiye’de de bu trend yükseliyor. Avrupa ülkeleri ise Türkiye’de kendi vatandaşları için yatırım arayışında.
7.04.2021 Ekonomi
Konutta yeni rotayı koronavirüs çizdi
Konutta yeni rotayı koronavirüs çizdi 2020 yılı, konut satışlarında tüm zamanların yeni rekorunu getirecek. Peki pandemi gölgesinde geçen bu dönemde nüfus hareketinde neler yaşandı, fiyat seyri nasıl gelişti? Beyaz yakalılar, uzaktan çalışmanın sağladığı dinamikler ile büyükşehirlerden uzaklaştı. Mezitli, Bodrum ve Edremit’te konut satışları Türkiye ortalamasının üzerinde oldu
18.12.2020 Ekonomi
Yeni projelere pandemi ayarı
Yeni projelere pandemi ayarı Pandemi süresince edinilen alışkanlıkların uzun bir süre daha devam etmesi beklenirken, gayrimenkul firmaları da yeni konut projelerine ‘pandemi ayarı’ yapıyor
18.10.2020 Ekonomi
Kovid-19 göçü
Kovid-19 göçü Kovid-19 sürecinde bir taraftan köye dönüş devam ederken, diğer yandan “İstanbul’dan ayrılma arzusu” olan aileler farklı şehirlere taşınıyor. Bu dönemde yazlıklar da kışlık olarak kullanılacak.
1.10.2020 Ekonomi
Düşük faiz ‘ev’de stok eritti
Düşük faiz ‘ev’de stok eritti Haziran-ağustos döneminde kamu bankalarının konut alımını teşvik eden düşük vade oranlarıyla verdikleri krediler sayesinde artan konut satışları, mevcut stokların erimesini de destekledi. Bir süredir sektördeki daralmayla birlikte yeni ruhsat alımı da azalınca, stokta son 10 yılın en yüksek oranlı azalmalarından biri yaşandı. Konut talebinin ise devam ettiği ifade ediliyor
6.09.2020 Ekonomi
Hazır arsanın yıldızı parladı
Hazır arsanın yıldızı parladı Yatırımcılar ya da şehrin merkezine uzakta yeni yaşam alanı kurmak isteyenler, arsa yatırımlarına hız verdi. ‘Güven’ sorununu aşmak isteyenler için artık ‘hazır arsa’ dönemi de başladı
2.01.2020 Ekonomi
Re360 gayrimenkulün büyük buluşması
Re360 gayrimenkulün büyük buluşması RE360,gayrimenkul sektörüne yön veren kamu ve özel sektör ayırmaksızın tüm paydaşlara sektörün üst düzey yöneticileri ile birebir tanışma fırsatı yaratan; farklı deneyim ve trendlerin 360 bakış açısıyla gerçekleştiği, sektör trendlerinin konuşulduğu, ortak akıl oluşturan ve vizyon geliştiren 2 günlük bir konferans.
19.11.2019 Ekonomi
Gayrimenkulde  dijital dönüşüm
Gayrimenkulde dijital dönüşüm Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği İzmir Şubesi tarafından düzenlenen ve Ege Bölgesi’nde bir ilk olan Prop-Tech etkinliğinde 400’e yakın gayrimenkul danışmanı teknoloji firmalarıyla bir araya geldi
15.10.2019 Ege
Yatırımcı öğrenci yurdu peşinde
Yatırımcı öğrenci yurdu peşinde Türkiye’de doğrudan kampüste eğitim gören ön lisans ve lisans öğrencileriyle, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin yurt açığı devam ederken, gayrimenkul yatırımcılarının bu alana ilgisi artışını sürdürüyor.
26.06.2019 Ekonomi
Evi en çok ‘Almanlar’ alıyor!
Evi en çok ‘Almanlar’ alıyor! Türkiye’de gayrimenkul yatırımı yapan yabancıların alan bazlı yatırımı 2018’de bir önceki yıla göre yüzde 143.7, işlem sayısına göre yüzde 119.4 arttı. Bu dönemde Türkiye’de gayrimenkul yatırımını en fazla Almanlar yaptı.
3.02.2019 Ekonomi
Sanayinin merkezi ‘ofisin yıldızı’ oldu
Sanayinin merkezi ‘ofisin yıldızı’ oldu Sanayi alanlarının dönüşümü ile geniş arazilere sahip olan Güneşli/Basın Ekspres, şehrin yeni ofis merkezlerinden oldu. Bölge aynı zamanda markalı konut yatırımlarının da gözdesi.
14.04.2018 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Eva Gayrimenkul ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.