Fakülte

Fakülte

Son dakika fakülte haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan fakülte gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan fakülte haber sayfamızda...

Fakülte

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 3.122 fakülte haberi bulunmuştur.
Üniversitelere sıfır atık kılavuzu
Üniversitelere sıfır atık kılavuzu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde yürütülen ve başladığı 2017 yılından bu yana pek çok ülkenin sahiplenmesiyle küresel bir çevre hareketine dönüşen “Sıfır Atık” projesi üniversitelere de yayılıyor.
20.03.2024 Eğitim
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CHP'ye tepki: İşin içine deste deste paraların da girmesiyle bu oyun iyice kirlendi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CHP'ye tepki: İşin içine deste deste paraların da girmesiyle bu oyun iyice kirlendi CHP binasındaki para sayma görüntüleriyle ilgili konuşan Erdoğan, 'İşin içine deste deste paraların da girmesiyle bu oyun iyice kirlendi. Milletimiz bu sinsi ve kirli oyunların hesabını 31 Mart'ta sandıkta soracak.' dedi.
15.03.2024 Gündem
Uşak Üniversitesi 2023 yılını değerlendirdi! 'Kalite, bir kültürdür'
Uşak Üniversitesi 2023 yılını değerlendirdi! 'Kalite, bir kültürdür' Uşak Üniversitesi 2023 Yılı Birim Öz Değerlendirme (BÖDR) programı Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezinde 14-15 Şubat 2024 tarihlerinde gerçekleştirildi.
16.02.2024 Eğitim
Ankara Üniversitesi’nden bilim insanlarına ödül
Ankara Üniversitesi’nden bilim insanlarına ödül Ankara Üniversitesi tarafından ilki düzenlenen “Ankara Üniversitesi Ödülleri” sahiplerini buldu.
1.02.2024 Gündem
Yaşlı öğrenciler mezun olmak istemeyince, çözüm bulundu
Yaşlı öğrenciler mezun olmak istemeyince, çözüm bulundu Akdeniz Üniversitesi 60+ Tazelenme Üniversitesi’nde lisan eğitimini tamamlayan 60 yaş üzeri öğrenciler, projenin kurucusu Prof. Dr. İsmail Tufan'dan, hocam, “Bizi sınıfta bırak, biz kalalım, devam edelim” talepleri üzerine yüksek lisans programı açıldı.
21.01.2024 Eğitim
İnşaat mühendisliğinden acı tablo: Temeli çürük!
İnşaat mühendisliğinden acı tablo: Temeli çürük! Türkiye’de 129 üniversitede inşaat mühendisliği programı var. Aralarında 200 puanlık farklar olduğu gibi bazısında bir profesör dahi yok. Kimi mühendisler, adım atmadıkları şantiyelere diplomalarını kiralarken uzmanlar, ‘Yetkin mühendislik şart’ diyor.
5.01.2024 Gündem
2024 MSÜ BAŞVURU EKRANI-KILAVUZU: MSÜ başvurusu nasıl, nereden yapılır ve şartlar neler? MSÜ başvuru ücreti ne kadar, hangi bankalara yatırılacak?
2024 MSÜ BAŞVURU EKRANI-KILAVUZU: MSÜ başvurusu nasıl, nereden yapılır ve şartlar neler? MSÜ başvuru ücreti ne kadar, hangi bankalara yatırılacak? MSÜ başvurularının başladığı ÖSYM tarafından duyuruldu. Başvurularının başlamasıyla beraber MSÜ başvuru ekranı, ücreti ve şartlar hakkında detayları araştırmaya başladılar. MSÜ başvuruları online olarak yapılabilecek. Peki 2024 MSÜ başvurusu nasıl ve nereden yapılır, şartlar neler? MSÜ başvuru ücreti ne kadar?
3.01.2024 Bilgi Rehberi
MIT Mimarlık Fakültesi Bursiyerler Arıyor
MIT Mimarlık Fakültesi Bursiyerler Arıyor Mimarlığın geleceği için yenilikçi vizyonları desteklemeyi misyon edinmiş olan MIT Mimarlık Fakültesi’nin yenilikçi vizyonunda burslar merkezi bir rol oynuyor.
1.01.2024 Mimarlık
Bakan Tunç'tan yeni anayasa açıklaması
Bakan Tunç'tan yeni anayasa açıklaması Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yargı kurumları arasında özellikle yorum farkının farklı sorunlara yol açtığına dikkat çekti.
29.12.2023 Gündem
Prag saldırganı planını sosyal medyada açıklamış
Prag saldırganı planını sosyal medyada açıklamış Çekya’nın başkenti Prag’daki Charles Üniversitesi’nde rasgele ateş açarak 14 kişiyi öldürdükten ve 25 kişiyi yaraladıktan sonra intihar eden David Kozak’ın katliam planlarını sosyal medya platformu Telegram’da paylaştığı ortaya çıktı.
23.12.2023 Dünya
'Kesilmek zorunda' denen bacağı için dört şehir dolaştı! 'Yüzyıllık' Mucize gerçekleşti
'Kesilmek zorunda' denen bacağı için dört şehir dolaştı! 'Yüzyıllık' Mucize gerçekleşti Diyarbakır’da yaşayan 23 yaşındaki Merve Ay, henüz 8 yaşındayken sol ayak topuğunda tespit edilen damarsal bir tümör ile 12 yıl mücadele etti. Defalarca ameliyat oldu, hastalığına ve imkansızlıklara rağmen acil tıp teknikerliğini kazandı. Tümör yüzünden artık yürüyemez hale gelen Merve’ye, gittiği her doktor bacağının kesilmek zorunda olduğunu söyledi. Adı, “yüzyılın kalp cerrahları" arasında gösterilen Ordinaryus Prof. Dr. Afksendiyos Kalangos, Merve’nin bacağını kesmeden sağlığına kavuşturdu.
3.12.2023 Gündem
BUÜ’de eğitime engel yok! ‘Turuncu Bayrak’ almaya hak kazandı
BUÜ’de eğitime engel yok! ‘Turuncu Bayrak’ almaya hak kazandı Bursa Uludağ Üniversitesi eğitimde kalite vizyonu, etik değerlere bağlılık, çevreye saygı, sürdürülebilirlik, evrensel, toplumsal değerlere saygı ve öğrenci odaklılık değerleri çerçevesinde örnek üniversite kimliğini güçlendiren çalışmalara hız kesmeden devam ediyor.
13.11.2023 Eğitim
Anadolu'da bir ilkti! 900 yıllık tarihin üzerine tuvalet
Anadolu'da bir ilkti! 900 yıllık tarihin üzerine tuvalet Kayseri'de Danışmentliler Beyliği'nin 3'üncü hükümdarı Melik Mehmed Gazi tarafından yaptırılan, yaklaşık 900 yıllık medresenin kalıntılarının üzerine, 60 yıl önce tuvalet ve şadırvan yapıldığı ortaya çıktı.
10.11.2023 Gündem
MSB muvazzaf astsubay alımı başvuru şartları neler? 2023 Astsubay alımı son başvuru günü ne zaman, hangi tarihte
MSB muvazzaf astsubay alımı başvuru şartları neler? 2023 Astsubay alımı son başvuru günü ne zaman, hangi tarihte Milli Savunma Bakanlığı tarafından Türk Silahlı Kuvvetleri 2023 dış kaynaktan muvazzaf astsubay alımı yapılıyor! Astsubay alımına dair başvuru kılavuru kılavuzu yayımlandı ve başvurular da başladı. Peki, muvazzaf astsubay alımı 2023 başvuru şartları neler, nasıl başvuru yapılır?
9.11.2023 Bilgi Rehberi
Hukuk mesleklerine giriş sınavı 2024’te
Hukuk mesleklerine giriş sınavı 2024’te Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, ilk ‘hukuk mesleklerine giriş sınavı’nın 2024 yılında yapılacağını söyledi. Yeni dönemde hakim savcı adaylığını kaldırdıklarını hatırlatan Tunç, yerine gelen hakim ve savcı yardımcılığının ise adaylar için 3 yıl süreceğini belirtti.
7.11.2023 Eğitim
Erdoğan'dan 100. Yıl Hitabı: Türkiye bölgesinde ve dünyada kimsesizlerin kimsesidir
Erdoğan'dan 100. Yıl Hitabı: Türkiye bölgesinde ve dünyada kimsesizlerin kimsesidir Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet'in kuruluşunun 100. Yıl dönümü kutlamaları kapsamında Vahdettin Köşkü'nden halka hitap etti. Saatler 19.23'ü gösterdiğinde konuşmasına başlayan Erdoğan, "29 Ekim 1923 yılında ilan ettiğimiz Cumhuriyetimiz bugün ilk asrını tamamlayıp adına Türkiye Yüzyılı dediğimiz ikinci asrına yelken açıyor. Gazi Mustafa Kemal'in hayallerini gerçekleştirmiş bir kadro olarak Türkiye Yüzyılı vizyonuyla Cumhuriyetimizin ikinci asrına girmiş bulunuyoruz. Türkiye Cumhuriyeti tıpkı Gazi'nin arzu ettiği biçimde bölgesinde ve dünyada kimsesizlerin kimsesi olan bir ülkedir" dedi.
30.10.2023 Gündem
Üniversite kampüsündeki inşaatta işçi vinçten düştü! Kurtarılamadı
Üniversite kampüsündeki inşaatta işçi vinçten düştü! Kurtarılamadı Balıkesir'de Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Kampüsü’nde bulunan inşaatta vinçten düşen operatör Cem Harmancı (26), hayatını kaybetti.
21.10.2023 Gündem
Bakan Tekin'den akademisyenlere çağrı
Bakan Tekin'den akademisyenlere çağrı Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Atatürk Üniversitesi akademik yıl açılış törenine katıldı.
20.10.2023 Gündem
En etkili işletme fakülteleri belli oldu
En etkili işletme fakülteleri belli oldu Merkezi Paris’te bulunan, yüksek öğrenimde sıralama ve derecelendirme kuruluşu Eduniversal Evaluation Agency tarafından “Business Schools Ranking 2022”de en iyi işletme fakülteleri sıralandı.
18.10.2023 Eğitim
Cumhuriyet'in 100'üncü yıl anısına '1923 adım' yürüyüşü
Cumhuriyet'in 100'üncü yıl anısına '1923 adım' yürüyüşü Edirne’de Trakya Üniversitesi'nce Cumhuriyet'in 100'üncü yılı kutlamaları kapsamında, 1923 adımlık 100'üncü yıl yürüyüşü yapıldı.
17.10.2023 Eğitim
Cenazede çarpıcı sözler: Üzüntü, yas için değil, teşekkür etmek için toplandık
Cenazede çarpıcı sözler: Üzüntü, yas için değil, teşekkür etmek için toplandık Balıkesir'de 2019 yılında vefat eden ve Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Tıp Fakültesi’ne kadavra olarak bağışlanan, Kıbrıs Gazisi Emekli Astsubay İsmet Ermetinler’in cenazesi ailesine törenle teslim edildi.
13.10.2023 Gündem
Kastamonu Üniversitesi’nde tören! 356 öğretim üyesi cübbelerini giydi
Kastamonu Üniversitesi’nde tören! 356 öğretim üyesi cübbelerini giydi Kastamonu Üniversitesi tarafından akademik yükseliş gösteren profesör, doçent ve doktor öğretim üyeleri için “Cübbe Giyme Töreni” düzenlendi. Törende toplam 356 öğretim üyesi cübbe giydi.
13.10.2023 Eğitim
Fükültede izin kavgası! Olaya karışan profesör serbest, kardeş tutuklandı
Fükültede izin kavgası! Olaya karışan profesör serbest, kardeş tutuklandı Konya'da Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde öğretim üyesi bir profesörün, çıkan arbedede tabancayla yaralanması olayına karıştığı gerekçesiyle adliyeye sevk edilen profesör serbest bırakılırken, kardeşi tutuklandı.
6.10.2023 Gündem
Torununa bakarken üniversite kazandı! Başarısının sırrını gençlerle paylaştı
Torununa bakarken üniversite kazandı! Başarısının sırrını gençlerle paylaştı Yozgat’ta yaşayan 3 çocuk ve 4 torun sahibi 59 yaşındaki Ayşe Kayhan, bu yıl katıldığı Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nı (YKS) kazanarak üniversite hayalini gerçekleştirdi.
2.10.2023 Haberler
Torununa bakarken üniversite kazandı! Başarısının sırrını gençlerle paylaştı
Torununa bakarken üniversite kazandı! Başarısının sırrını gençlerle paylaştı Yozgat’ta yaşayan 3 çocuk ve 4 torun sahibi 59 yaşındaki Ayşe Kayhan, bu yıl katıldığı Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nı (YKS) kazanarak üniversite hayalini gerçekleştirdi.
2.10.2023 Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

Fakülte ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.