Fatih Sultan Mehmed

Fatih Sultan Mehmed

Son dakika fatih sultan mehmed haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan fatih sultan mehmed gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan fatih sultan mehmed haber sayfamızda...

Fatih Sultan Mehmed

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 413 fatih sultan mehmed haberi bulunmuştur.
Emine Ün: Boş oturmak bana göre değil!
Emine Ün: Boş oturmak bana göre değil! Emine Ün, Almanya'dan gelen yeğeniyle Nişantaşı City's'te görüntülendi. Yaptığı işlerden bahseden oyuncu, "İki oyun ve set. Yoğun çalışıyorum ama boş oturmak bana göre değil" diye konuştu.
6.03.2024 Cadde
Oyuncu Açelya Akkoyun: Hüma Hatun rolünü oynamak istiyorum dedim
Oyuncu Açelya Akkoyun: Hüma Hatun rolünü oynamak istiyorum dedim Ünlü oyuncu Açelya Akkoyun, ‘Mehmed: Fetihler Sultanı’ adlı dizide canlandırdığı Hüma Hatun rolü kendisine teklif edildiğinde, “Şartlar önemli değil. Ben bu rolü oynamak istiyorum dedim" dedi.
4.03.2024 Cadde
Galata Kulesi’nde nefes kesen an! 5 saat sürdü tam 270 kilo
Galata Kulesi’nde nefes kesen an! 5 saat sürdü tam 270 kilo Galata Kulesi'nde 1 Kasım 2023 tarihinde başlayan restorasyon çerçevesinde indirilen 63 metre yükseklikteki 270 kiloluk bakır alem 4 parça halinde takıldı. Tarihi kule tekrar eski görünümüne kavuşurken, dev alemin yaklaşık 5 saat süren operasyonla takılma anları görüntülendi.
21.02.2024 Haberler
Galata Kulesi’nde nefes kesen an! 5 saat sürdü tam 270 kilo
Galata Kulesi’nde nefes kesen an! 5 saat sürdü tam 270 kilo Galata Kulesi'nde 1 Kasım 2023 tarihinde başlayan restorasyon çerçevesinde indirilen 63 metre yükseklikteki 270 kiloluk bakır alem 4 parça halinde takıldı. Tarihi kule tekrar eski görünümüne kavuşurken, dev alemin yaklaşık 5 saat süren operasyonla takılma anları görüntülendi.
21.02.2024 Gündem
Fatih Sultan Mehmed döneminde kalma! Tam 537 yıllık, 700 TL'ye satıldı
Fatih Sultan Mehmed döneminde kalma! Tam 537 yıllık, 700 TL'ye satıldı Bursa'da 573 yıllık Meydancık Camisi'nin kubbesindeki kurşun levhayı çalan 2 şüpheli ile 700 TL'ye satın alan hurdacı yakalandı. 2 şüpheli adliyeye sevk edilirken, hırsızlık anı güvenlik kamerasına yansıdı.
23.01.2024 Gündem
İHALE İPTAL İLANI SİGORTACILIK HİZMETİ ALINACAKTIR ÜMRANİYE BELEDİYESİ MAKİNE İKMAL BAKIM VE ONARIM MÜDÜRLÜĞÜ
İHALE İPTAL İLANI SİGORTACILIK HİZMETİ ALINACAKTIR ÜMRANİYE BELEDİYESİ MAKİNE İKMAL BAKIM VE ONARIM MÜDÜRLÜĞÜ İHALE İPTAL İLANISİGORTACILIK HİZMETİ ALINACAKTIRÜMRANİYE BELEDİYESİ MAKİNE İKMAL BAKIM VE ONARIM MÜDÜRLÜĞÜ SİGORTACILIK HİZMETİ ALINACAKTIR ihalesi , 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 16 ncı maddesine göre iptal edilmiştir...
18.01.2024 Resmi İlanlar
SİGORTACILIK HİZMETİ ALINACAKTIR
SİGORTACILIK HİZMETİ ALINACAKTIR SİGORTACILIK HİZMETİ ALINACAKTIR ÜMRANİYE BELEDİYESİ MAKİNE İKMAL BAKIM VE ONARIM MÜDÜRLÜĞÜ   2024 YILI İÇİN ZORUNLU MALİ SORUMLULUK SİGORTASI YAPTIRILMASI İŞİ hizmet alımı 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek olup, teklifler sadece elektronik ortamda EKAP üzerinden alınacaktır...
30.12.2023 Resmi İlanlar
ÇÖP TORBASI VE NAYLON POŞET SATIN ALINACAKTIR
ÇÖP TORBASI VE NAYLON POŞET SATIN ALINACAKTIR ÇÖP TORBASI VE NAYLON POŞET SATIN ALINACAKTIR ÜMRANİYE BELEDİYESİ TEMİZLİK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ MUHTELİF ÇÖP TORBASI VE NAYLON POŞET ALIMI İŞİ mal alımı 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek olup, teklifler sadece elektronik ortamda EKAP üzerinden alınacaktır...
6.12.2023 Resmi İlanlar
Turgut Özal'ın son uçuşu! Kokpitte her şeyi anlatmış: 'İstifa edeceğim'
Turgut Özal'ın son uçuşu! Kokpitte her şeyi anlatmış: 'İstifa edeceğim' Türkiye’nin 8’inci Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın başkanlık koltuğuna oturmasının üzerinden tam 34 yıl geçti. Özal görevi başında hayata gözlerini yummadan 2 gün önce 11 günde 5 Türk Cumhuriyeti'ni ziyaret etmişti. 8'inci Cumhurbaşkanı ile son uçuşu yapan Kaptan Pilot Necati Özgür, kokpitte yaşananları ilk kez anlattı.
9.11.2023 Gündem
Keşke dediğimiz yerlere bir zaman makinesi
Keşke dediğimiz yerlere bir zaman makinesi Sinan Turaman, 15 Temmuz Şehitler Anıtı ve Özbekistan Simge Anıtı gibi projelere imza atan Outdoor Factory’nin yaratıcı mutfağını Milliyet’e açtı. Bugünlerde Deprem Anıtı ve Cumhuriyet Müzesi üzerine çalışan Turaman, “Keşke dediğimiz yerlere, zaman makinesi gibi bizleri göndermek istiyorum” diyor.
4.11.2023 Pazar
GIDA ÜRÜNLERİ SATIN ALINACAKTIR
GIDA ÜRÜNLERİ SATIN ALINACAKTIR GIDA ÜRÜNLERİ SATIN ALINACAKTIR ÜMRANİYE BELEDİYESİ İŞLETME VE İŞTİRAKLER MÜDÜRLÜĞÜ TAVUK ETİ ALIM İŞİ (2024) mal alımı 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek olup, teklifler sadece elektronik ortamda EKAP üzerinden alınacaktır...
16.10.2023 Resmi İlanlar
Bir kuşla başladı, hepsi aynı pozu verdi! 36 padişahın 600 yıllık sırrı çözüldü
Bir kuşla başladı, hepsi aynı pozu verdi! 36 padişahın 600 yıllık sırrı çözüldü Osmanlı padişahlarına bakıldığında her birinin portresinde özellikle yan durduğu görülüyor. Sağ ya da sol profilden resmedilen padişahların özellikle böyle poz vermelerinin sırrı aslında daha güzel görünmek için değildi. Osmanlı padişahlarına Roma'dan miras kalan bu duruşun çok başka bir anlamı var.
2.09.2023 Yaşam
Osmanlı Padişahları Sıralaması: Kronolojik Osmanlı Devleti'nin Padişah Listesi, Dönemlere Padişah Sıralaması ve Soy Ağacı
Osmanlı Padişahları Sıralaması: Kronolojik Osmanlı Devleti'nin Padişah Listesi, Dönemlere Padişah Sıralaması ve Soy Ağacı Türk tarihinin yanı sıra dünya tarihinde de büyük yer kaplayan Osmanlı İmparatorluğu'nun öyküsü 1200’lü yıllara dayanır. Osmanlı Devleti’nin padişah listesi de oldukça uzundur. Osmanlı padişahları sıralaması Osmanlı Devleti’nin kurucusu Osman Gazi ile başlarken son padişah Sultan Vahdettin ile sona erer. Yükselmeden sonraki dağılma dönemine dek genişleyen Osmanlı’nın soy ağacı oldukça uzundur. Kuruluş, yükselme, gerileme ve dağılma dönemi olarak tarihe yansımıştır. Osmanlı padişahları sıralaması ve listesi ile ilgili detaylı bilgilere içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
26.08.2023 Eğitim
Tarıhın sessiz tanıkları
Tarıhın sessiz tanıkları İstanbul’da insana ve zamana direnen ağaçlar, geçmişte yaşanan pek çok önemli olaya da şahitlik etti. Bazen de olayın tam ortasında yer alarak tarihin kendisi oldu.
23.07.2023 Arkeoloji
Fatih Sultan Mehmed'in bronz madalyası Panorama 1453 Müzesi'nde
Fatih Sultan Mehmed'in bronz madalyası Panorama 1453 Müzesi'nde  İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Ocak 2023'te teslim alınarak Londra'dan İstanbul'a getirilen Fatih Sultan Mehmed madalyonu, Panorama 1453 Tarih Müzesi’nde sergilenmeye başladı. Fatih Sultan Mehmed'in 542 yıl önce poz vererek hazırlattığı Costanzo da Ferrara madalyonu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla ziyarete açıldı.
16.06.2023 Haberler
Fatih Sultan Mehmed'in bronz madalyası Panorama 1453 Müzesi'nde
Fatih Sultan Mehmed'in bronz madalyası Panorama 1453 Müzesi'nde  İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Ocak 2023'te teslim alınarak Londra'dan İstanbul'a getirilen Fatih Sultan Mehmed madalyonu, Panorama 1453 Tarih Müzesi’nde sergilenmeye başladı. Fatih Sultan Mehmed'in 542 yıl önce poz vererek hazırlattığı Costanzo da Ferrara madalyonu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla ziyarete açıldı. Basın mensuplarının sorularını Kılıçdaroğlu ile görüşmesi hakkındaki soruları yanıtlayan İmamoğlu, "Her birimiz şapkamızı önümüze koyacağız, oturacağız, düşüneceğiz. Ortak akılla doğru kararlar alacağız" dedi.  
16.06.2023 Gündem
Siyasilerden fethin 570. yılı mesajları
Siyasilerden fethin 570. yılı mesajları İktidar ve muhalefetten pek çok siyasi, İstanbul’un fethinin 570’nci yıldönümünü sosyal medya hesaplarından paylaştıkları mesajlarla kutladılar.
30.05.2023 Gündem
İstanbul'un Fethi ne zaman, bu sene kaçıncı yılı? İstanbul Fethi mesajları ve sözleri 2023...
İstanbul'un Fethi ne zaman, bu sene kaçıncı yılı? İstanbul Fethi mesajları ve sözleri 2023... İstanbul'un Fethi'nin 570. yılı tüm yurtta coşku ile kutlanacak. 29 Mayıs 1453 tarihinde II: Mehmed, Doğu Roma İmparatorluğunu feth ederek bir devrei kapatmıştı. II. Mehmed, tarihi zafer sonrasında Fatih Sultan Mehmed olarak tarihe geçti. İstanbul'un Fethi'nin 570. yılı mesajları...
28.05.2023 Bilgi Rehberi
BUGÜN TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 29 Mayıs İstanbul'un Fethi'nin yıl dönümünde otobüs, metro, metrobüs, Marmaray bedava mı?
BUGÜN TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 29 Mayıs İstanbul'un Fethi'nin yıl dönümünde otobüs, metro, metrobüs, Marmaray bedava mı? İstanbul'un Fethi'nin 570. yıl dönümü nedeniyle İstanbul'da tolu taşıma araçları ücretsiz olacak mı merakla araştırılıyor. 29 Mayıs 1453 yılında Fatih Sultan Mehmed'in İstanbul'u fetih etmesinin yıl dönümü her sene İstanbul'un yanı sıra tüm yurtta coşkuyla kutlanıyor. 2023 yılında 570. yılının kutlanacağı İstanbul'un Fethi'nin yıl dönümünde İstanbul'da otobüs, metro, metrobüs, tramvay, vapur ve Marmaray ücretsiz mi olacak?
28.05.2023 Bilgi Rehberi
Şehrin içinde bir başka şehir
Şehrin içinde bir başka şehir Hanları, sokakları ve kapılarıyla İstanbul içinde küçük bir İstanbul daha var: Kapalıçarşı... Hâlâ tüm canlılığıyla şehrin önemli bir parçası olan çarşıda restorasyon çalışmalarının da sonuna gelindi.
22.05.2023 Arkeoloji
Üç günde 60 bin ziyaretçi! Topkapı'da en çok dikkat çeken parça
Üç günde 60 bin ziyaretçi! Topkapı'da en çok dikkat çeken parça Topkapı Sarayı’ndaki kapalı bölümlerin açılması ve depodaki eserlerin sergilenmesi ilgiyle karşılandı. Üç günde 60 bin kişinin gezdiği saray en yoğun sezonun ziyaretçi sayısına ulaştı.
26.04.2023 Gündem
I. Gülbahar Hatun Kimdir? Kısaca Gülbahar Hatun'un Hayatı Ve Ölümü
I. Gülbahar Hatun Kimdir? Kısaca Gülbahar Hatun'un Hayatı Ve Ölümü Osmanlı Devleti’nde Valide Sultanların sözü oldukça fazla geçmektedir. Döneme damga vurmuş kararlarıyla tarihte merak edilen konulardan birisidir. Hayatı hakkında çok fazla bilgiye sahip olunmayan I. Gülbahar Hatun kimdir? Kısaca Hayatı ve ölümü hakkında merak edilenleri sizler için derledik.
13.04.2023 Eğitim
Tarih hayat buluyor
Tarih hayat buluyor Edirne’de tarih yeniden doğuyor. Edirne Sarayı, Milli Saraylar Başkanlığı bünyesinde ihya edilecek. Bilim insanlarının hazırladığı plan dahilinde altı asırlık saray beş yılda eski görkemine kavuşacak.
17.01.2023 Kültür Sanat
Şehzadelerin tatlısı ‘Amasya cevizli ballı baklavası’ tescillendi
Şehzadelerin tatlısı ‘Amasya cevizli ballı baklavası’ tescillendi Osmanlı İmparatorluğu döneminde şehzadelerin yönettiği Amasya’da Fatih Sultan Mehmed Han'ın valilik yaptığı yıllarda saray mutfağında bulunmasına rağmen unutulmaya yüz tutan bir lezzet olan ‘Amasya cevizli ballı baklavası’ yeniden üretildi. Amasya Valiliği’nin girişimiyle de coğrafi işaretle tescillendi. ‘Şehzadeler şehri’ kentte sadece bir baklavacıda yapımına başlanıp şerbetinde bal kullanılan şehzadelerin tatlısı asırlar sonra tekrar ağızları tatlandıracak.
13.01.2023 Ekonomi
İHTİŞAM VE HÜZNÜN SARAYI
İHTİŞAM VE HÜZNÜN SARAYI Dolmabahçe Sarayı, Sultan Abdülmecid tarafından Osmanlı’nın sönmeye yüz tutan ışıltısını yeniden canlandırmak amacıyla inşa ettirildi. Osmanlı’daki Batılılaşma sürecinin simgelerinden biri olan 166 yıllık bu yapı, altı padişaha ev sahipliği yaptı. Cumhuriyet Dönemi’nde Cumhurbaşkanlığı makamı olarak kullanılan ve Atatürk’ün hayata gözlerini yumduğu yer olan Dolmabahçe Sarayı, “71 numaralı oda”sında 10 Kasımların daimi hüznünü taşıyor.
20.11.2022 Arkeoloji

Benzer Haber Etiketleri

Fatih Sultan Mehmed ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.