Fay Hattı

Fay Hattı

Son dakika fay hattı haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan fay hattı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan fay hattı haber sayfamızda...

Fay Hattı

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.812 fay hattı haberi bulunmuştur.
TOKAT DEPREM RİSK HARİTASI | Tokat deprem bölgesi mi, riskli olan ilçeler neler ve nerelerden fay hattı geçiyor? İşte 2*24 güncel diri fay hattı haritası!
TOKAT DEPREM RİSK HARİTASI | Tokat deprem bölgesi mi, riskli olan ilçeler neler ve nerelerden fay hattı geçiyor? İşte 2*24 güncel diri fay hattı haritası! Tokat deprem risk haritası gelen son dakika deprem haberinin ardından merak edilmeye başlandı. AFAD'da yer alan bilgiye göre, 18 Nisan Perşembe günü saat 18.11'de Tokat'tın Sulusaray ilçesinde 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Korkutan depremin akabinde "Tokat deprem bölgesi mi, riskli ilçeler nereler ve nerelerden fay hattı geçiyor?" sorgulaması yoğunlaştı. İşte 2024 Tokat deprem risk haritası...
22.04.2024 Bilgi Rehberi
Bakan Özhaseki'den 'kentsel dönüşüm' açıklaması
Bakan Özhaseki'den 'kentsel dönüşüm' açıklaması Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, "Bakın şimdi seçimler yeni bitti. Belediye başkanı arkadaşlar göreve başladılar. Benim onlardan ricam lütfen kentsel dönüşüm yapacak şekilde şehirlerinin depreme dayanıksız bölgelerinde hazırlıklar yapsınlar. Gelsinler, kapısı sonuna kadar açık. Hangi partili olursa olsun, A'dan Z'ye aklınıza gelen bütün partiler gelsin. Kentsel dönüşüm yapmak istediklerinde elimizden ne geliyorsa yapacağız" dedi.
20.04.2024 Ekonomi
Deprem sonrası korkutan çatlaklar: Ayakta zor durduk
Deprem sonrası korkutan çatlaklar: Ayakta zor durduk Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 5,6 büyüklüğündeki depremin ardından, bazı yollarda çatlaklar meydana geldi. Sulusaray ilçe merkezindeki Malum Seyit Tekke Mahallesi ile Buğdaylı köyü arasındaki yollarda beliren çatlaklar dron ile görüntülendi.
20.04.2024 Gündem
Tokat depremi 338 konutta hasara yol açtı
Tokat depremi 338 konutta hasara yol açtı Tokat, önceki gün art arda depremlerle sarsıldı. Sulusaray ilçesinde peş peşe 4.7, 4.1 ve 5.6 büyüklüğünde depremler kaydedildi.
20.04.2024 Gündem
Prof. Dr. Naci Görür'den uyarı! 'Bu bölge çok ciddi bir deprem bölgesi'
Prof. Dr. Naci Görür'den uyarı! 'Bu bölge çok ciddi bir deprem bölgesi' Bilim Akademisi üyesi, yer bilimci ve deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, yüzyılın felaketine neden olan 6 Şubat depremleriyle, binlerce kişinin yaşamını yitirdiği Hatay’da, depreme dirençli şehir yaratmak için herkesin katkı vermesi gerektiğini söyledi. Naci Görür, "Birden fazla İskenderun’u tehdit edecek deprem kaynağı var. Bu bölge çok ciddi bir deprem bölgesi. " dedi.
19.04.2024 Gündem
Deprem sonrası dehşete düşüren fay hattı! 'Yer patlamış gibi hissettim'
Deprem sonrası dehşete düşüren fay hattı! 'Yer patlamış gibi hissettim' Tokat Sulusaray'da meydana gelen 5.6'lık depremin merkez üssü olan köye giden İhlas Haber Ajansı ekibi fay hattındaki kırıkları havadan görüntüledi.
19.04.2024 Gündem
Uzman isim bir fay hattını işaret edip uyardı! ‘10 yıl içinde 7 ve üzeri deprem olabilir'
Uzman isim bir fay hattını işaret edip uyardı! ‘10 yıl içinde 7 ve üzeri deprem olabilir' Türkiye'de son birkaç gündür peş peşe farkı bölgelerde depremler meydana geliyor. Gazi Üniversitesi DEMAR Müdürü Prof. Dr. Abdussamet Arslan ise o fay hattına dikkat çekip 'deprem olma ihtimali yüzde 90' deyip uyardı.
19.04.2024 Haberler
Uzman isim bir fay hattını işaret edip uyardı! ‘10 yıl içinde 7 ve üzeri deprem olabilir'
Uzman isim bir fay hattını işaret edip uyardı! ‘10 yıl içinde 7 ve üzeri deprem olabilir' Türkiye'de son birkaç gündür peş peşe farkı bölgelerde depremler meydana geliyor. Gazi Üniversitesi DEMAR Müdürü Prof. Dr. Abdussamet Arslan ise o fay hattına dikkat çekip 'deprem olma ihtimali yüzde 90' deyip uyardı.
19.04.2024 Gündem
Tokat'ta depremler durmuyor! Prof. Dr. Pampal dün sabah uyarmıştı: 'Hafife almamak lazım'
Tokat'ta depremler durmuyor! Prof. Dr. Pampal dün sabah uyarmıştı: 'Hafife almamak lazım' En son 20 Aralık 1942’de yerel saatle 17.05'te meydana gelen, 3 bin can kaybıyla sonuçlanan 7 büyüklüğündeki 1942 Niksar-Erbaa depremi Tokat’ta unutulmaz yaralar açmıştı. Dün yaşanan ve çevre şehirlerden de hissedilen Tokat merkezli depreminden ardından ise bölgede 100'e yakın sarsıntı kaydedildi. "Hafife almamak lazım" diyen Prof. Dr. Süleyman Pampal anlattı.
19.04.2024 Gündem
Son dakika: Tokat'taki 5.6'lık deprem Kuzey Anadolu fayını tetikler mi? Uzmanlar açıkladı: Yıkıcı olabilir!
Son dakika: Tokat'taki 5.6'lık deprem Kuzey Anadolu fayını tetikler mi? Uzmanlar açıkladı: Yıkıcı olabilir! AFAD'dan alınan bilgiye göre, saat 18.11'de merkez üssü Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 5.6 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Deprem yerin 5,9 kilometre derinliğinde meydana geldi. Sarsıntı, çevre illerde de hissedildi. Deprem Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy ve Prof. Dr. Naci Görür'den açıklama geldi.
18.04.2024 Gündem
Ölü amcasıyla banka kredisi çekmeye gitmişti! Skandalın bütün detayları ortaya çıktı
Ölü amcasıyla banka kredisi çekmeye gitmişti! Skandalın bütün detayları ortaya çıktı Ölen amcasıyla bankadan kredi çekmek isteyen kadının yeni görüntüleri ortaya çıktı. Amcasını tuvalette dahi kontrol edip bankaya götüren ve ölü olduğunun farkında olan kadın gözaltına alındı. Bir gün önceki kayıtlarda ise yaşlı adamın kolunu ve kafasını hareket ettirebildiği görüldü.
18.04.2024 Dünya
İstanbul Depremi'nde en güvenlisi yer altı! 'Avrasya Tüneli ve metrolara tampon oluyor'
İstanbul Depremi'nde en güvenlisi yer altı! 'Avrasya Tüneli ve metrolara tampon oluyor' Depremlerin çok net olmasa da ortalama bir tekerrür süresi olduğunu sıklıkla belirten deprem uzmanları, megakent İstanbul için tehlike çanlarının artık daha şiddetli çaldığını söylüyor. Pek çok riskli bina içinde, depreme nerede yakalanacağınız hiç de belli olmayabilir. Peki, metrolarda ya da Avrasya Tüneli'nde yani yerin metrelerce derininde yakalansanız ne olurdu? Uzmanına sorduk.
16.04.2024 Yaşam
Adı Vahşi Fay! Hiçbirine benzemiyor, etkisi 10 dakika sürdü: 'Yeniden vuracak'
Adı Vahşi Fay! Hiçbirine benzemiyor, etkisi 10 dakika sürdü: 'Yeniden vuracak' Neredeyse 10 asır süren sessizliğin sona ermesiyle dünyanın en büyük depremlerini oluşturdu. Son olarak 2004'te bin 600 kilometrelik bölümünün tek seferde kırılmasıyla ise 300 bine yakın kişiyi hayattan kopardı. Peki Hiroşima'ya atılan bombadan bin 500 kat daha güçlü Sunda Megathrust, Türkiye'deki faylara ne kadar benziyor?
6.04.2024 Yaşam
İzmir'de yeni fay hattı! 'Bu çok önemli'
İzmir'de yeni fay hattı! 'Bu çok önemli' İzmir'de Bornova Havzası'nda birçok üniversiteden bilim insanın katılımıyla 2,5 yıldır yürütülen çalışmalardan dikkat çeken sonuçlar çıktı.
4.04.2024 Haberler
Son dakika: YSK'dan Van açıklaması
Son dakika: YSK'dan Van açıklaması Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, seçim sonuçlarıyla ilgili itirazların bugün de görüşüleceğini belirterek, "Van ile ilgili verilen gerekçeli karar bugün yazılacak" dedi.
4.04.2024 Gündem
İzmir'de yeni fay hattı! Uyarı geldi: Bu çok önemli
İzmir'de yeni fay hattı! Uyarı geldi: Bu çok önemli İzmir'de Bornova Havzası'nda birçok üniversiteden bilim insanın katılımıyla 2,5 yıldır yürütülen çalışmalardan dikkat çeken sonuçlar çıktı.
4.04.2024 Gündem
Dönüşümün yol haritası!
Dönüşümün yol haritası! Ege Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, İzmir'de 6 ila 7.2 arası büyüklükte deprem üretebilecek 17 aktif fay hattı bulunduğuna dikkat çekti, “Öncelikle Konak Karabağlar, Buca, Bornova ve Bayraklı’da acil dönüşüm başlamalı” çağrısı yaptı
30.03.2024 Ege
Yunanistan'da deprem
Yunanistan'da deprem Yunanistan'ın batısını sallayan 5.7 büyüklüğündeki deprem, başkent Atina'da da hissedildi. Sarsıntının merkez üssü, Filiatra'ya 36 kilometre mesafede.
29.03.2024 Haberler
Son dakika... Yunanistan'da deprem
Son dakika... Yunanistan'da deprem Yunanistan'ın batısını sallayan 5.7 büyüklüğündeki deprem, başkent Atina'da da hissedildi. Sarsıntının merkez üssü, Filiatra'ya 36 kilometre mesafede.
29.03.2024 Dünya
"Yapmamız gereken afetlere karşı dirençli şehirler oluşturmak”
"Yapmamız gereken afetlere karşı dirençli şehirler oluşturmak” Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem gibi afetlere karşı dirençli şehirler oluşturmak için kentsel dönüşümünün önemine değindi.
28.03.2024 Ekonomi
Bakan Özhaseki: Bir an önce evlerimizi dirençli hale getirelim
Bakan Özhaseki: Bir an önce evlerimizi dirençli hale getirelim Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, "Bir an önce evlerimizi dirençli hale getirelim, evlerimizi dayanıklı hale getirelim." dedi.
27.03.2024 Haberler
Bakan Özhaseki: Bir an önce evlerimizi dirençli hale getirelim
Bakan Özhaseki: Bir an önce evlerimizi dirençli hale getirelim Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, "Bir an önce evlerimizi dirençli hale getirelim, evlerimizi dayanıklı hale getirelim." dedi.
27.03.2024 Gündem
Son dakika: Bursa'da 3.5 büyüklüğünde deprem
Son dakika: Bursa'da 3.5 büyüklüğünde deprem Bursa'nın Osmangazi ilçesinde 3.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.
27.03.2024 Gündem
Muğla açıklarında 4.3'lük deprem! AFAD ve Kandilli'den son dakika açıklamaları
Muğla açıklarında 4.3'lük deprem! AFAD ve Kandilli'den son dakika açıklamaları Akdeniz'de saat 07.56 sıralarında bir deprem meydana geldi. Merkez üssünün Muğla'ya 166 km uzaklıktaki depremin ardından AFAD ve Kandilli Rasathanesi'nden peş peşe açıklamalar yapıldı.
23.03.2024 Gündem
Bakan Özhaseki'den deprem açıklaması! '500'e yakın kırılmamış fay hattı var'
Bakan Özhaseki'den deprem açıklaması! '500'e yakın kırılmamış fay hattı var' Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, "Hiç kimse bu ülkede bizimki 3'ncü derece, bizimki 4'ncü derece bir şey olmaz falan gibi bir hisse kapılmasın. Şu anda 500'e yakın kırılmamış fay hattı var ülkemizde. Bundan ibret almak lazım. Ders çıkarmak lazım." açıklamasında bulundu.
22.03.2024 Haberler

Benzer Haber Etiketleri

Fay Hattı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.