Fitre, fidye ve zekât nedir, nasıl hesaplanır ve ne zaman verilir?
Fitre, fidye ve zekât nedir, nasıl hesaplanır ve ne zaman verilir? İslam dini için en önemli ay olan Ramazan ayının gelmesiyle oruç ibadeti de başladı. Ancak kimi durumda Müslümanlık inancına göre farz olan oruç ibadetinin yerine getirilemediği durumlar olabiliyor. Bu nedenle gerek sağlık gerekse özel durumlar nedeniyle oruç tutamayanların fidye vermesi gerekiyor. Diğer önemli iki yardımlaşma hususu da fitre ve zekât. Peki fitre, fidye ve zekât hangi durumlarda verilir, ne zaman verilmelidir ve miktarları nasıl hesaplanır? Biz tüm sorularımızı Pendik İlçe Müftüsü Musa Bilgiç’e sorduk, en detaylı yanıtları kendisinden olduk.
16.04.2021 Ramazan
Fidye nedir, fidye verme gücü olmayan kişiler ne yapmalıdır?
Fidye nedir, fidye verme gücü olmayan kişiler ne yapmalıdır? Ramazan ayının gelişi İslam aleminde büyük bir mutluluk yarattı. bolluk ve bereket ayı Ramazan tüm Müslüman ülkelerde büyük bir sevinç ile karşılandı. Bu kutsal ayda oruç ibadetlerini bir şekilde yerine getiremeyen vatandaşlar ise fidye nedir, fidye verme gücü olmayanlar ne yapmalıdır sorularına cevap arıyor. İşte merak edilen o soruların yanıtları.
17.02.2022 Dini Bilgiler
Fidye nedir, hangi durumlarda gerekir?
Fidye nedir, hangi durumlarda gerekir? Fidye, bir kimseyi bulunduğu sıkıntılı durumdan kurtarmak için ödenen bedel demektir. Dinî bir terim olarak ise, oruç ibadetinin eda edilememesi sebebiyle veya hac ibadetinin edası sırasında işlenen birtakım kusurların giderilmesi için ödenen maddi bedeli ifade eder.
17.02.2022 Dini Bilgiler
Fidye nedir, kimler fidye verebilir? 2019 fidye miktarı ne kadar?
Fidye nedir, kimler fidye verebilir? 2019 fidye miktarı ne kadar? 11 ayın sultanı mübarek Ramazan ayının başlamasıyla beraber en çok merak edilen konulardan biri de hiç şüphesiz fidye oldu. Peki binlerce inanan vatandaşımızın oldukça merak ettiği Fidye nedir, kimler fidye verebilir ve 2019 fidye miktarı ne kadar?
17.02.2022 Ramazan Haberleri
Kimler oruç tutamaz?
Kimler oruç tutamaz? İslam kolaylık dini olduğu için farz olan oruç ibadetine dair bazı kolaylıklar sağlanmıştır. Bazı Müslümanlara geçici, bazılarına ise kalıcı olarak izin veren Allah, oruç ibadetini yalnızca gücü yetebilen kullarına farz kılmış ve onları bu ibadetten sorumlu tutmuştur.
25.05.2018 Gündem