First

First

Son dakika FİRST haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan FİRST gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan FİRST haber sayfamızda...

First

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 5.175 first haberi bulunmuştur.
Türk robotik takımları dünya şampiyonasında
Türk robotik takımları dünya şampiyonasında Türk robotik takımları, ABD Houston’da 21 Nisan’a kadar sürecek 2024 FIRST Robotics Competition Dünya Şampiyonası’nda yer alıyor.
19.04.2024 Gündem
Korkunun özüne dönüş
Korkunun özüne dönüş 1976 tarihli doğaüstü korku klasiği “The Omen”in öncesini anlatan “The First Omen/Omen: İlk Kehanet”, sosyolojik detayları ve eleştirileriyle seriye güçlü bir geçmiş kazandırıyor.
12.04.2024 Kültür Sanat
Usta oyuncu genç sevgilisiyle el ele Beyaz Saray'a gitti!
Usta oyuncu genç sevgilisiyle el ele Beyaz Saray'a gitti! Geçtiğimiz sene mayıs ayında yedinci kez baba olan 80 yaşındaki Oscar ödüllü oyuncu Robert De Niro, minik kızı Gia'nın annesi Tiffany Chen ile Beyaz Saray'daki özel bir davette boy gösterdi.
11.04.2024 Cadde
Rus ordusundan eşine az rastlanır önlem! Drone tehdidine karşı 'kaplumbağa tank'
Rus ordusundan eşine az rastlanır önlem! Drone tehdidine karşı 'kaplumbağa tank' Rusya-Ukrayna savaşı kullanılan yeni yöntemler, taktikler ve araçlarla adeta bir laboratuvara dönüşmüş durumda. Bu laboratuvardaki halihazırdaki en ilginç aktörlerden biri de drone sistemleri. Bu tehlikeyi ortadan kaldırmak için alınan önlemler ise en az drone sistemlerinin performansı kadar ilginç. Bunun son örneği de üzerindeki koruma kaplamasıyla adeta kaplumbağaya benzeyen bir tank.
11.04.2024 Dünya
Uçağın koridoruna pisleyen köpek acil iniş yaptırdı! 'Koku bir türlü geçmedi'
Uçağın koridoruna pisleyen köpek acil iniş yaptırdı! 'Koku bir türlü geçmedi' First class'taki bir köpeğin uçağın koridoruna dışkısını yapması üzerine başka bir havalimanına iniş yapmak zorunda kaldı. Sosyal medyada yapılan yorumlara göre, koku 'bir türlü geçmedi'.
10.04.2024 Dünya
Piyasalar için erken bayram
Piyasalar için erken bayram BIST 100 Endeksi günü 9.618 puandan tamamlayarak yeni rekora imza attı. Günlük kazanç yüzde 5.5’e yaklaştı. Borsada işlemler bayram öncesi pazartesi ve salı da sürecek.
6.04.2024 Ekonomi
Koç Holding'den 'Yapı Kredi' açıklaması
Koç Holding'den 'Yapı Kredi' açıklaması Yapı Kredi'ye Körfez ülkelerinden olan Birleşik Arap Emirlikleri'nden talip çıktığına dair ortaya çıkan haberlere ilişkin olarak Koç Holding açıklamada bulundu. Koç Holding, kamuyu bilgilendirecek nitelikte gelişme olmadığını belirtti.
5.04.2024 Ekonomi
Macron’un imajı Brigitte’e emanet
Macron’un imajı Brigitte’e emanet Geçtiğimiz günlerde boks antrenmanındayken çekilmiş fotoğrafıyla gündeme gelen ve sivil hayatından daha fazla görsel paylaşmaya başlayan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un, eşi Brigitte Macron’un etkisiyle imaj değişikliği yaptığı iddia edildi.
27.03.2024 Dünya
Bayraktar TB3'ten yeni başarı!  2.Prototip İlk Uçuş Testi tamamlandı
Bayraktar TB3'ten yeni başarı! 2.Prototip İlk Uçuş Testi tamamlandı Bayraktar TB3 2.Prototip İlk Uçuş Testini başarıyla tamamladı. Selçuk Bayraktar o anları sosyal medya hesabından paylaştı.
24.03.2024 Gündem
Pembe takımın 60 yıllık inzivası
Pembe takımın 60 yıllık inzivası ABD’nin eski başkanı Kennedy 1963’te vurulduğunda kanları, eşi Jackie’nin pembe takımına bulaşmıştı. 60 yıldır temizlenmeyen pembe takım, asitsiz kasada saklanıyor.
19.03.2024 Dünya
Bir millletin destanı: Çanakkale
Bir millletin destanı: Çanakkale Bir milletin çocuğu, genci, kadını, erkeği ve yaşlısı ile cephe önünde ve gerisinde topyekûn varlığını ortaya koyduğu Çanakkale’de deniz savaşlarının kahramanlarından biri de Kıdemli Yüzbaşı Ahmet Saffet Bey’di.
17.03.2024 Gündem
Fransa’nın ‘first lady’si Brigitte Macron'un masrafları devlete kaça mal oluyor?
Fransa’nın ‘first lady’si Brigitte Macron'un masrafları devlete kaça mal oluyor? Fransa’da devletin hesaplarını kontrol etmekten sorumlu Sayıştay raporuna göre, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un eşi Brigitte’in 2022 yılındaki masrafları için devlet kasasından 315 bin 808 euro harcandı.
15.03.2024 Dünya
Müzik dünyasının kalbi İstanbul’da atıyor
Müzik dünyasının kalbi İstanbul’da atıyor Kış ayları geride kalırken İstanbul da birbirinden heyecan verici konserlere hazırlanıyor.
10.03.2024 Kültür Sanat
Demirören Medya Lisesi öğrencilerinden büyük başarı! Robotik yarışma heyecanı
Demirören Medya Lisesi öğrencilerinden büyük başarı! Robotik yarışma heyecanı FIRST Robotcs Competton liselerarası robot yarışmasında öğrenciler büyük emek verip tasarladıkları robotlarını kullanarak verilen görevleri tamamlamak için zamanla yarıştı.
8.03.2024 Haberler
Demirören Medya Lisesi öğrencilerinden büyük başarı! Robotik yarışma heyecanı
Demirören Medya Lisesi öğrencilerinden büyük başarı! Robotik yarışma heyecanı FIRST Robotcs Competton liselerarası robot yarışmasında öğrenciler büyük emek verip tasarladıkları robotlarını kullanarak verilen görevleri tamamlamak için zamanla yarıştı.
8.03.2024 Gündem
Titanik batığında afallatan görüntü! Tabak dayandı, denizaltı dayanamadı
Titanik batığında afallatan görüntü! Tabak dayandı, denizaltı dayanamadı 112 yıl önce buzdağına çarpan Titanik, gövdesinin makine dairesinden yarılması sebebiyle su alarak battı. Bu batış hiçbir deniz kazasındakine benzemiyordu. Dünyanın en büyük transatlantik gemisi batarken ikiye bölünmüştü. Ancak gemi darmadağın olsa da bazı eşyelar enkaz alanında sapasağlam duruyordu. Peki, demirden geminin hatta Titan denizaltısının dayanamadığı basınca cam ve porselenler nasıl dayandı?
25.02.2024 Yaşam
Son dakika: Selçuk Bayraktar paylaştı! Gökyüzünün AKINCI’larına Yeni Güç
Son dakika: Selçuk Bayraktar paylaştı! Gökyüzünün AKINCI’larına Yeni Güç Selçuk Bayraktar AKINCI C'nin yeni motoru ile ilk uçuş testini başarıyla tamamladığını açıkladı.
24.02.2024 Gündem
Herkes yer içer hesabı Sharon öder
Herkes yer içer hesabı Sharon öder 'Temel İçgüdü' filmiyle tanınan Hollywood yıldızı Sharon Stone, şöhretinin pahalıya mal olduğunu “InStyle” dergisine anlattı.
15.02.2024 Cadde
Yeni 'Rambo' kim olmalı? Sylvester Stallone'den şaşırtan açıklama
Yeni 'Rambo' kim olmalı? Sylvester Stallone'den şaşırtan açıklama Hollywood yıldızı Sylvester Stallone, Philadelphialı boksör 'Rocky Balboa' ve Vietnam Savaşı gazisi 'John Rambo' karakterleriyle hafızalara kazındı. Dünyaca ünlü oyuncu, son olarak beş yıl önce sevenlerinin karşısına çıktığı ikonik aksiyon serisinde kendisinin yerini almasını istediği meslektaşını açıkladı.
13.02.2024 Cadde
Baba olmak için gün sayan Ahmet Kural: Bizim çocuk akarsuda doğacak!
Baba olmak için gün sayan Ahmet Kural: Bizim çocuk akarsuda doğacak! Oyuncu Ahmet Kural ile Avukat Çağla Gizem Şahin, Temmuz 2023'te nikâh masasına oturmuştu. Mutlu birliktelikleri devam eden ikili, kasım ayında bebek beklediklerini duyurmuştu. Bebeklerinin adını açıklayan Kural, ünlü isimlerin yurt dışında ve farklı tekniklerle doğum yapmaları hakkında konuştu.
5.02.2024 Cadde
İskoç First Lady’nin ailesini Türkiye kurtardı
İskoç First Lady’nin ailesini Türkiye kurtardı İskoçya Başbakanı Hamza Yusuf’un eşi ve İskoçya Ulusal Partisi’nin Filistin asıllı milletvekili Nadia El-Nakla, erkek kardeşinin eşi ve 4 çocuğunun Türkiye’nin yardımıyla Gazze’den çıkarıldığını açıkladı.
13.01.2024 Dünya
JP Morgan hissesinde rekor yükseliş
JP Morgan hissesinde rekor yükseliş JP Morgan Chase & Co'nun hisse senedi fiyatı iki yıldan uzun bir süredir ilk kez yeni bir rekor seviyeye ulaştı.
3.01.2024 Uzmanpara
İstanbul'da tarihi yürüyüş: On binlerce vatandaş şehitler ve Filistin için bir araya geldi
İstanbul'da tarihi yürüyüş: On binlerce vatandaş şehitler ve Filistin için bir araya geldi Yeni yılın ilk gününde İstanbul'dan Filistin mesajı verildi. On binlerce kişi "şehitlere rahmet, Filistin'e destek, İsrail'e lanet" dedi.
1.01.2024 Gündem
Uluslararası dil sınavları cep yakıyor
Uluslararası dil sınavları cep yakıyor Sonuçları dünyada ve Türkiye’de birçok okula ve üniversiteye girişte geçerli olan yabancı dil sınavlarının ücreti, yükselen döviz kuruyla birlikte günden güne artıyor.
13.12.2023 Eğitim
Fenomen oyun GTA’nın sırları
Fenomen oyun GTA’nın sırları Video oyunu serisi GTA’nın yeni versiyonu “GTA 6”nın fragmanının izlenme rekoru kırması üzerine dünya çapındaki bu popülaritenin arkasına ışık tuttuk.
10.12.2023 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

First ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.