Fobi

Fobi

Son dakika fobi haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan fobi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan fobi haber sayfamızda...

Fobi

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 402 fobi haberi bulunmuştur.
'Hem doğru projeyi hem cesareti Nevra Serezli sayesinde buldum'
'Hem doğru projeyi hem cesareti Nevra Serezli sayesinde buldum' 58 yıllık tiyatro duayeni Nevra Serezli ile birkaç aylık tiyatrocu Leyla Feray’ı aynı oyunda buluşturan Tiyatrokare’nin kurucusu Nedim Saban. Benim yaptığım ise iki oyuncuyu Nişantası F.M.V. Işık Okulu’nun tiyatro salonundaki oyunlarından önce bir araya getirip, keyifli bir sohbet.
30.03.2024 Pazar
Dünya onlara yavaş geliyor: X2 hız kuşağı
Dünya onlara yavaş geliyor: X2 hız kuşağı Sosyal medyada her videoyu x2 hızla izleyen öğrencilerin derslere odaklanma süresi düşüyor. ‘Keşke öğretmenim de x2 hızda anlatsaydı’ diyen öğrenciler bile var.
21.03.2024 Gündem
4. Uluslararası Medya ve İslamofobi Forumu Ankara'da düzenlendi
4. Uluslararası Medya ve İslamofobi Forumu Ankara'da düzenlendi Uluslararası Medya ve İslamofobi Forumu’nun 4’üncüsü, ‘Küresel ve Yerel Boyutlarıyla İslamofobi’ temasıyla düzenlendi. Forumun açılışında konuşan RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, “Dünyaya İslam’ın değil, İslam düşmanlığının küresel bir tehdit olduğunu anlatmalıyız” dedi.
14.03.2024 Gündem
Örümcekler bu kokudan nefret ediyor! Bir daha evinize giremeyecekler
Örümcekler bu kokudan nefret ediyor! Bir daha evinize giremeyecekler Doğal yaşamın bir parçası olan örümcekler evlerde gezindiğinde veya ağlarınızı evinizin duvarlarına ördüğünde rahatsız olabilirsiniz. Öldürmeden örümcekleri uzaklaştırma istiyorsanız sizin için bir önerimiz var. Örümcekler bu kokudan nefret ediyor.
4.03.2024 Püf Noktası
20 yıllık psikolog megafonla süt satıyor! 'Karasineğe 'Lütfen çıkar mısın?' diyordum'
20 yıllık psikolog megafonla süt satıyor! 'Karasineğe 'Lütfen çıkar mısın?' diyordum' 20 yıllık psikolog Şeyda Nur Boybeyi, önce ofisini kapatıp bir karavan kiraladı. Ardından da kendi karavanıyla 1 sene boyunca Türkiye’yi gezdi. İstanbul’a yeniden dönemeyeceği anladığında da Burhaniye’de babasına ait olan çiftliğin işletmesini alarak burada yaşamaya başladı. Şeyda Nur ve aynı çiftlikte yaşayan yakın arkadaşı Elif, şimdilerde ellerinde megafonla bağırarak süt satıyorlar.
22.02.2024 Yaşam
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kurum: "Güçlü sanayiyi, İstanbul’umuza kazandıracağız”
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kurum: "Güçlü sanayiyi, İstanbul’umuza kazandıracağız” İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum Başakşehir’de, İkitelli Organize Sanayi Sitesi’ni ziyaret etti.
5.02.2024 Haberler
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kurum: "Güçlü sanayiyi, İstanbul’umuza kazandıracağız”
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kurum: "Güçlü sanayiyi, İstanbul’umuza kazandıracağız” İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum Başakşehir’de, İkitelli Organize Sanayi Sitesi’ni ziyaret etti.
5.02.2024 Ekonomi
Klan İsimleri 2024: En İyi, Türkçe, İngilizce, Şekilli, Yaratıcı, Oyun Klan ve Team İsimleri
Klan İsimleri 2024: En İyi, Türkçe, İngilizce, Şekilli, Yaratıcı, Oyun Klan ve Team İsimleri Tablet, cep telefonları ve bilgisayarlar iş ve özel yaşamın dışında oyun oynamak için de kullanılıyor. Popüler oyunlar arasında yer alan PUBG, Valorant, CS GO tarzı oyunlar için klan isimleri ve oyun nickleri büyük önem taşıyor. Klan isimlerinin bu denli önem arz etmesinin nedenleri arasında oyuncunun klanına olan bağlılığını simgeliyor. Klan isimleri seçerken bu yüzden dikkat edilmesi gerekiyor. Oyun oynarken klanlara şekilli, Türkçe, İngilizce ve kısa isimler verme imkanı bulunuyor. Takım arkadaşlarınızla birlikte seçebileceğiniz bu klan isimleri oyunda akılda kalıcı olmanızı da sağlıyor. En iyi, Türkçe, İngilizce, şekilli, kısa klan ve takım isimleri için “Klan İsimleri 2024” içeriğimize göz atabilirsiniz.
2.01.2024 Oyun
Kadın görünce kaçıp kendini eve kilitliyor! Her şey 16 yaşında başladı
Kadın görünce kaçıp kendini eve kilitliyor! Her şey 16 yaşında başladı Pek çok fobi, kişilerin günlük yaşamını sınırlandırmasına sebep oluyor. Bazı renklerden, sayılardan, hiç akla gelmeyecek nesne ve olaylardan korkmanın temelinde ise genelde çocukluktan kalan izler var. Ancak Callitxe Nzamwita’nın korkusu şimdiye kadar duyulanlardan çok farklı. Çaresiz adam, tam 55 yıldır kadınlardan kaçıyor.
31.10.2023 Yaşam
Kelime Gezmece Cevapları 2023: Kelime Gezmece Tüm Seviyeler ve Cevapları Nelerdir?
Kelime Gezmece Cevapları 2023: Kelime Gezmece Tüm Seviyeler ve Cevapları Nelerdir? Kelime dağarcığını test eden Kelime Gezmece bir bulmaca oyunudur. Farklı şehirlerin isimlendirildiği bu oyunda zorlu seviyeleri ve bölümler bulunuyor. Toplam 47 bölümden oluşan oyun cep telefonlarından oynanabiliyor. Oyun seviyesi arttıkça cevaplarını bulmak da bir o kadar zor oluyor. Özellikle bazı bölümlerin cevaplarını bulmak oldukça zor. Kelimeleri bulmanın yanı sıra Kelime Gezmece cevapları ile kelime haznesi ve düşünme yeteneğinin gelişmesine yardımcı oluyor. Kelime Gezmece tüm seviyeler ve cevapları için “Kelime Gezmece Cevapları” içeriğimize göz atabilirsiniz.
26.09.2023 Oyun
Özgül İsminin Anlamı Nedir? Özgül Ne Demek, Ne Anlamına Gelir?
Özgül İsminin Anlamı Nedir? Özgül Ne Demek, Ne Anlamına Gelir? Gül kelimesi, hem Türk - İslam kültüründe hem de klasik Türk edebiyatında önemli bir yer tutar. Bu nedenle ilk ya da ikinci hecesinde gül olan birçok isim türetilmiştir. Bu isimlerden biri olan ve kız çocuklarına verilen Özgül kelimesinin ilk anlamı sadece belli bir türe ya da kişiye has olan özelliktir. Özgül isminin anlamı nedir? Kaç kişi bu ismi taşıyor? İşte, tüm ayrıntılar.
25.09.2023 Eğitim
Anne babalar aman dikkat! Kırılmayı öğrensinler
Anne babalar aman dikkat! Kırılmayı öğrensinler Kimi aileler çocuklarını çok fazla yüceltiyor, her şeyi çocuk odaklı düşünüyor, planlıyor. Çocukların prens, prenses gibi yetiştirilmemesini öneren uzmanlar, ‘Çocuklarınızın kırılmayı da öğrenmesi gerekiyor’ diyor.
23.09.2023 Eğitim
Yaz tatili sonrası ağlama krizi başladı! Tahliller temiz çıkınca ailenin suçu anlaşıldı
Yaz tatili sonrası ağlama krizi başladı! Tahliller temiz çıkınca ailenin suçu anlaşıldı Okulların açılmasıyla birlikte en çok karşılaşılan durumlardan biri de ilk günlerde çocukların okula gitmeyi reddetmesi oluyor. Tıpkı ağlama krizlerine girdiği, mide ve baş ağrıları yaşadığı halde ailesi tarafından anlaşılmayan 6 yaşındaki F.G. gibi. Çocuğunu doktor doktor gezdiren ve durmadan F.G.'yi kuzeniyle kıyaslayan ailenin büyük hatası ise tahliller temiz çıkınca anlaşıldı.
7.09.2023 Genel Sağlık
Yeni fobisi köpek balığı
Yeni fobisi köpek balığı İrem Helvacıoğlu, bir dönem ekranlara sık sık yansıyan ‘Köpek balığı saldırısı’ ve ‘Köpek balığı görüntülendi’ haberlerinin kendisinde yeni fobi oluşturduğunu söyledi.
5.09.2023 Cadde
Dikkat! Sebepsiz yere ağlıyorsanız ve umutsuz hissediyorsanız sebebi bu olabilir
Dikkat! Sebepsiz yere ağlıyorsanız ve umutsuz hissediyorsanız sebebi bu olabilir Gün içerisinde insanlar birçok farklı duygu hissedebilir. Ancak sebepsiz yere ağlıyorsanız ve kendinizi umutsuz hissediyorsanız depresyonda olabilirsiniz. Sizler için depresyon nedir, belirtileri nelerdir ve nasıl geçer hakkında merak edilen tüm ayrıntıları derledik.
5.08.2023 Ruh Sağlığı
Fenerbahçe'nin galibiyeti sonrası dikkat çekti! 'Bol keseden puanlar hediye etmeyecek'
Fenerbahçe'nin galibiyeti sonrası dikkat çekti! 'Bol keseden puanlar hediye etmeyecek' Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi 2. Ön Eleme Turu'nda Zimbru engelini zorlanmadan geçti. Sarı-lacivertlilerin galibiyetini Ercan Güven değerlendirdi. Usta kalem, dikkat çeken bir yorumda bulundu.
2.08.2023 Fenerbahçe
Polisin motosikletli gence sözleri duygulandırdı, Bakan Yerlikaya da paylaştı
Polisin motosikletli gence sözleri duygulandırdı, Bakan Yerlikaya da paylaştı Samsun'da hız yapan motosikletli gence uyarıda bulunan trafik polisinin sözleri duygulandırdı. Bakan Yerlikaya da o anların görüntülerini paylaştı.
22.07.2023 Haberler
Sosyal medya bu görüntüyü konuşuyor! Bakan Yerlikaya arayıp teşekkür etti
Sosyal medya bu görüntüyü konuşuyor! Bakan Yerlikaya arayıp teşekkür etti Samsun'da hız yapan motosikletli gence uyarıda bulunan trafik polisinin sözleri duygulandırdı. Bakan Yerlikaya da o anların görüntülerini paylaştı.
22.07.2023 Gündem
Bilim tarihinin en iç acıtan deneyi! 7 yaşında ölen Küçük Albert'a ne oldu?
Bilim tarihinin en iç acıtan deneyi! 7 yaşında ölen Küçük Albert'a ne oldu? Hayatınız boyunca mücadele ettiğiniz korkularınızı düşünün. Bu korkular sizinle mi var oldu yoksa onları siz mi var ettiniz? Bunun cevabı aslında yaklaşık bir asır önce verildi. Bilim dünyasının sorunun cevabını bulmak için Küçük Albert üzerinde kullandığı yöntemin korkunçluğu ise hâlâ tartışılıyor.
25.01.2023 Dünya
'Brendan Fraser'ın 'The Whale' filmini, kilolu insanlar izlememeli!
'Brendan Fraser'ın 'The Whale' filmini, kilolu insanlar izlememeli! Cinsel tacize uğradığını iddia ettikten sonra Hollywood dünyasından uzaklaşan ve bu nedenle kariyeri düşüşe geçen 90'lı ve 2000'li yılların başarılı oyuncusu Brendan Fraser; Venedik Film Festivali'nde gösterimi yapılan 'The Whale'daki başarılı performansı ile dakikalarca ayakta alkışlanmış, Eleştirmenlerden tam not alan filmin Oscar'a aday olacağı düşünülmeye başlanmıştı. Ancak 'The Whale' ile ilgili Twitter hesabından bir yazı paylaşan film eleştirmeni Katie Rife, filmle ve 'şişman fobiyle' ilgili yaptığı yorumlarla sosyal medyanın gündemine oturdu.
16.09.2022 Cadde
Talassofobi Nedir, Neden Olur? Talassofobi Tedavisi Nasıl Yapılır?
Talassofobi Nedir, Neden Olur? Talassofobi Tedavisi Nasıl Yapılır? Talassofobi okyanus korkusu demektir. Psikolojide bir çeşit korku terimi olarak geçen Talassofobi korkusu içeriğinde göl, havuz ve deniz gibi derin su kütlelerinin kokusunu da içine almaktadır. Hatta bu korku kişiler tarafından tedavi edilmesi gereken oldukça yoğun korkuları içermektedir. Talassofobi psikolojide bir anksiyete bozukluğu türüdür. Talassofobi nedir, neden olur, Talassofobi tedavisi nasıl yapılır sizler için derledik.
25.07.2022 Eğitim
Korku Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Korku İle Nasıl Başa Çıkılır?
Korku Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Korku İle Nasıl Başa Çıkılır? Tehlike anında hissedilen ani ve yoğun hisse korku denir. Kişinin belli başlı nesnelere ya da durumlara karşı hissettiği korku ise fobi olarak adlandırılır. Tıpta "genelleştirilmiş korku bozukluğu" olarak adlandırılan fobilerin en büyük nedeni kaygı ve çocukluk travmalarıdır. Korku nedir? Korku ile nasıl başa çıkılır? İşte, tüm detaylar.
23.07.2022 Eğitim
Ruh Sağlığı Nedir, Nasıl Tanımlanır? Ruh Sağlığı İle İlgili Hastalıklar Nelerdir?
Ruh Sağlığı Nedir, Nasıl Tanımlanır? Ruh Sağlığı İle İlgili Hastalıklar Nelerdir? Son dönemlerin ciddi anlamda yaşanan en önemli sağlık sorunları içerisinde ruh sağlığı gelmektedir. Peki ruh sağlığı nedir, nasıl tanımlanır? Ruh sağlığı ile ilgili hastalıklar nelerdir? İşte bu konu üzerine merak edilen bilgiler.
18.07.2022 Sağlık
Monofobi Nedir, Neden Olur? Monofobi Tedavisi Nasıl Yapılır?
Monofobi Nedir, Neden Olur? Monofobi Tedavisi Nasıl Yapılır? İnsanların başına gelebilecek olan birçok dikkat çekici fobi bulunmaktadır. Yalnızlık fobisi, karanlık fobisi ve bunlara benzer fobiler bulunmaktadır. Monofobi adlı hastalıkta sıkça rastlanılan bir fobi olarak bilinmektedir. Birçok kişi monofobi durumunu yaşamaktadır. Monofobi nedir, neden olur? Monofobi tedavisi nasıl yapılır tüm detayları ile derledik.
5.07.2022 Sağlık
Psikolojinin geleceği
Psikolojinin geleceği Teknolojik ekipmanlar sayesinde yaratılan üç boyutlu dijital ortam olarak tanımlanan sanal gerçeklik, terapilerde de uygulanmaya başladı.
13.06.2022 Cadde

Benzer Haber Etiketleri

Fobi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.