Fok Balığı

Fok Balığı

Son dakika Fok balığı haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Fok balığı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Fok balığı haber sayfamızda...

Fok Balığı

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 120 fok balığı haberi bulunmuştur.
Irmakta gördü, ornitorenk sandı! Gerçek ise sonradan anlaşıldı
Irmakta gördü, ornitorenk sandı! Gerçek ise sonradan anlaşıldı Tokat’ın merkezinden geçen Yeşilırmak kenarında sudan çıkan bir canlı görüldü. Canlıyı ornitorenk sanan lise öğrencisi gerçeği daha sonra öğrendi.
11.01.2024 Haberler
Irmakta gördü, ornitorenk sandı! Gerçek ise sonradan anlaşıldı
Irmakta gördü, ornitorenk sandı! Gerçek ise sonradan anlaşıldı Tokat’ın merkezinden geçen Yeşilırmak kenarında sudan çıkan bir canlı görüldü. Canlıyı ornitorenk sanan lise öğrencisi gerçeği daha sonra öğrendi.
11.01.2024 Gündem
Akdeniz fokları Mersin sahillerinde kendini gösterdi
Akdeniz fokları Mersin sahillerinde kendini gösterdi Nesli tükenme tehlikesi altında olan Akdeniz foklarının bugünlerde dinlenmek için Mersin kumsallarına çıkması dikkat çekti. Akdeniz Belediyesi fokların çıktığı sahillere tabelalar dikerek, vatandaşları uyardı.
6.04.2023 Haberler
Ayvalık'ta fok balığı güneşlenirken görüntülendi
Ayvalık'ta fok balığı güneşlenirken görüntülendi Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, sevimli bir fok balığı güneşlenirken görüntülendi.
20.03.2023 Haberler
Yolunu şaşıran fok Ayvalık sokaklarında gezdi
Yolunu şaşıran fok Ayvalık sokaklarında gezdi Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde sokak arasında gezen fok balığını gören ilçe halkı şaşırdı. Vatandaşlar tarafından yakalanan fok daha sonra doğal yaşam alanı olan denize salıverildi. Bu anlar ise kameralara yansıdı.
17.02.2023 Haberler
Fatih Ürek, Bodrum'da kaza yaptı! 'Ne olduğunu ben de anlamadım'
Fatih Ürek, Bodrum'da kaza yaptı! 'Ne olduğunu ben de anlamadım' Şimdilerde Bodrum'da olan Fatih Ürek (56), önceki gece Gölköy mevkiinde trafik kazası geçirdi. Kazayı yara almadan atlatan ünlü şarkıcı ve sunucu, yaşananları basın mensuplarına anlattı. Taksiyle evine dönen Ürek'in otomobili çekici ile kaza yerinden alınarak otoparka çekildi.
2.07.2022 Cadde
Fatih Ürek'i utandıran fotoğraf! 'Kaldırın şunu'
Fatih Ürek'i utandıran fotoğraf! 'Kaldırın şunu' Sahne performanslarıyla adından söz ettiren şarkıcı ve sunucu Fatih Ürek, '2. Sayfa' programına konuk oldu. Oyuncu Uraz Kaygılaroğlu'nun slip mayo tercihi hakkında konuşan Ürek, canlı yayında yıllar önce çekilen slip mayolu fotoğrafını görünce neye uğradığını şaşırdı.
15.06.2022 Cadde
Akdeniz foku, Hatay sahilinde görüntülendi
Akdeniz foku, Hatay sahilinde görüntülendi Türkiye kıyılarında yaşayan Akdeniz foku, Hatay sahilinde görüntülendi. Sosyal medyada paylaşılan görüntüler ilgi görürken, Hatay Tabiatı Koruma Derneği Başkanı Abdullah Öğünç, "Fokların evleri kıyı mağaralarıdır. Türün üreme başarısını artırmak ve onlara rahatsızlık vermemek için mağaralarına girilmemesi ve dalınmaması gerektiğini kuvvetle hatırlatıyoruz" uyarısında bulundu.
9.02.2022 Haberler
Yırtıcı hayvanların beslenmeleri nefes kesti
Yırtıcı hayvanların beslenmeleri nefes kesti Bursa Hayvanat Bahçesi sakinleri, doğal ortamlarından farksız bir hayat sürüyor. Amur kaplanı, tek sıçrayışta bakıcısının astığı eti kaparken, ayılar ise toprağın altına gizlenen balıkları elleriyle koymuş gibi buldu.
20.12.2021 Yaşam
Şehirde dolaşan deniz aslanı suya götürüldü
Şehirde dolaşan deniz aslanı suya götürüldü ABD'de Oregon eyaleti yaban hayatı polisleri, Lincoln City sakinleri tarafından görülen bir deniz aslanına denize geri dönmesi için eşlik etmek zorunda kaldı.
29.11.2021 Dünya
9 Harfli Kelimeler Nelerdir? En Çok Kullanılan 9 Harf İçeren Kelimeler
9 Harfli Kelimeler Nelerdir? En Çok Kullanılan 9 Harf İçeren Kelimeler Ülkemizde kullanılan 9 harfli kelimelerin bazıları tamlama, bazıları ise birleşik isimdir. 9 harfli şehirler ve ilçeler, birleşik isimler arasında yer alır. Örnekler: 1- Çanakkale 2- Eskişehir 3- Gaziantep 4- Yenibosna 5- Şehremini 6- Gümüşhane 7- Şanlıurfa 8- Kırıkkale 9 harfli kelimeler nelerdir tüm detayları ile derledik.
25.10.2021 Eğitim
Deniz Fili Nedir? Ne İle Beslenirler Ve Özellikleri Nelerdir?
Deniz Fili Nedir? Ne İle Beslenirler Ve Özellikleri Nelerdir? Deniz fili memeli grubunda bulunan etobur türünde olan ve fokgiller familyasına mensup olan bir canlı türüdür. Yapı olarak morsa son derece çok benzemektedir. Deniz filleri, kulaksız yapısı olarak fok balığı türünün, alt türlerinden biridir. Sizler için deniz fili nedir, ne ile beslenir ve özellikleri nelerdir hakkında bulunan bütün bilgileri detaylı bir şekilde derledik.
19.10.2021 Evcil Hayvan
Ayı Balığı Nedir? Nerelerde Yaşar Ve Kısaca Özellikleri Nelerdir?
Ayı Balığı Nedir? Nerelerde Yaşar Ve Kısaca Özellikleri Nelerdir? Balık, hayvan türleri içerisinde belki de en çok çeşitliliğe sahip olan hayvan türüdür. Bu yüzden bütün balık isimlerine hakim olmak pek mümkün değildir. Ancak ilk kez duyulan balık isimleri kişilerde merak uyandırmaktadır. Ayı balığı ismi ile karşılaşmış ve ne olduğuna dair bilgi edinmek istiyorsanız, ayı balığı nedir? Nerelerde yaşarlar ve kısaca özellikleri nelerdir tüm detayları ile derledik.
23.09.2021 Eğitim
Doğurarak çoğalan hayvanlar
Doğurarak çoğalan hayvanlar Yumurtlayarak çoğalan hayvanlar olduğu gibi insanlar gibi doğurarak çoğalan türler de varmış. Bakalım bu türler hangileriymiş?
19.09.2021 Doğa ve Çocuk
Fethiye'de 300 kilo ağırlığında ölü fok bulundu
Fethiye'de 300 kilo ağırlığında ölü fok bulundu Muğla'nın Fethiye ilçesi açıklarında balıkçılar tarafından, ölü Akdeniz foku bulundu. Balıkçı Oben Şahin'in (36) teknesinin arkasına bağlayarak Mut Kanalı'na getirdiği yaklaşık 300 kilogram ağırlığındaki erkek fok, Akdeniz Deniz Koruma Derneği yetkililerine teslim edildi.
29.08.2021 Haberler
İlk kez aynı anda görüntülendi! Heyecan yarattı
İlk kez aynı anda görüntülendi! Heyecan yarattı Akdeniz Koruma Derneği'nce Muğla'nın Gökova Körfezi'nde 5 yıl önce hayata geçirilen 'İzleme' projesi kapsamında ilk kez bir mağarada 3 yetişkin dişi ve 2 yavru Akdeniz foku aynı anda görüntülendi.
22.04.2021 Gündem
Kıyıya yaklaşınca fark edildi! Herkes telefona sarıldı
Kıyıya yaklaşınca fark edildi! Herkes telefona sarıldı Mersin'de sahilde yürüyüş yapan vatandaşlar tarafından kıyıda fok görüldü. Bir süre kıyıda yüzen fok gözden kayboldu. O anlar vatandaşlar tarafından görüntülendi.
6.03.2021 Gündem
Falda Fok Balığı Görmek Ne Demek? Kahve Falında Fok Balığı Şekli Çıkması Ne Anlama Gelir?
Falda Fok Balığı Görmek Ne Demek? Kahve Falında Fok Balığı Şekli Çıkması Ne Anlama Gelir? Hayatta başarı ve mutluluğa kavuşulması anlamına gelen falda fok balığı görmek, aynı zamanda kahve falında nadir rastlanan şekiller arasında yer alıyor. Kahve falında fok balığı gibi farklı şekiller görülmesi, yorumculara göre görülen fok balığının çeşitlerine göre yorumlanmaktadır. Falda fok balığı görmek, sevmek gibi fal çeşitlerinin anlamlarını detaylıca öğrenebilirsiniz.
13.09.2020 Kahve Falı
Bir taraftan yunuslar, bir taraftan fok balıkları şov yaptı
Bir taraftan yunuslar, bir taraftan fok balıkları şov yaptı Bodrum’u mesken tutan yunus ve fok balıklarının denizde yaptıkları şovlar yerli yabancı turistleri heyecanlandırdı. Aynı yunusların başka bir bota eşlik etmesi ise renkli görüntülere sahne oldu.
6.10.2020 Yaşam
Doğadan şaşırtan  sanat eserleri
Doğadan şaşırtan sanat eserleri Fil, deve, insan siluetine benzeyen kayalar, denizatı, ay, kalp şeklinde adalar, gözbebeğini andıran göller... Dünyaya yukarıdan bakınca ya da yeryüzünü keşfettikçe doğanın sunduğu sanat eserlerini daha net görmek mümkün. Türkiye ise bu konuda tam bir cennet
6.09.2020 Gündem
Anılar yaşlıların bastonudur
Anılar yaşlıların bastonudur Şaşkın Bakkal-Kadıköy İskelesi, dolmuş ile Kadıköy-Karaköy arası vapur ile...
24.11.2019 Ege
Oltadaki balon balığına fok şoku
Oltadaki balon balığına fok şoku Muğla’nın Marmaris ilçesinde, balıkçının oltasına takılan balon balığını takip eden Akdeniz foku, balığı oltadan kapıp kaçtı. O anlar balıkçıların kamerasına takıldı.
31.10.2019 Nevidyo
300 kiloluk dev görüntülendi! 'Bir anda sudan ses geldi...'
300 kiloluk dev görüntülendi! 'Bir anda sudan ses geldi...' Antalya'nın Demre ilçesinde nesli tükenme tehlikesi altında olan Akdeniz foku görüntülendi. Yakaladığı vatoz balığını yerken görülen Akdeniz foku daha sonra gözden kayboldu.
23.07.2019 Gündem
Bodrum koylarını mesken tutan beyaz fok balığını şikayet ettiler
Bodrum koylarını mesken tutan beyaz fok balığını şikayet ettiler Bodrum’da tatil yapan yerli ve yabancı turistler denize girdikleri koyda beyaz fok balığı görünce şok oldu. Bodrum sahillerini mesken tutan beyaz fok balığını koyun bulunduğu site sakinlerinin ise şikayet ettiği iddia edildi. Gümbet sahilini mesken tutan beyaz fok balığını gören yerli ve yabancı turistler gözlerine inanamadı. Sahilde bulunan bir iskelenin altından dinlenmeye çekilen fok balığını çekmek için turistler birbirleriyle yarıştı. İskele altında yatan beyaz fokun kimseyi umursamaması ise dikkatlerden kaçmadı. Yaklaşık 2 saat boyunca iskele altında dinlenen fok balığı daha sonra denize girerek gözlerden kayboldu. Aylardır aynı bölgede dinlenen fok balığına işletmeciler “Binnaz” ismini koydu. Bir siteye ait olduğu öğrenilen iskelenin altından yatan foku, bazı site sakinlerinin ise Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ve Bodrum Belediyesine şikayet ettikleri öğrenildi. Denize girmekten korktuklarını söyleyerek fokun bulunduğu alandan kaldırılmasını istediler. Kendi doğal ortamında yaşayan fokun şikayet edilmesi ise yetkililer tarafından şaşkınlık ile karşılandı.
11.09.2019 Yaşam
Nadir görülen beyaz fok balığı, Bodrum koylarını mesken tuttu
Nadir görülen beyaz fok balığı, Bodrum koylarını mesken tuttu Bodrum’u mesken tutan beyaz fok balığı görenleri şaşkına çevirdi. İnsanlardan kaçmayan fok balığı Gümbet koyunun maskotu haline geldi. Binnaz ismi verilen fok balığının sevimli ve rahat tavırları ise dikkatlerden kaçmadı. Gümbet sahilinde bulunan aura koyunu mesken tutan ve her sabah uğradığı plajdaki yerli, yabancı turistlerin ve tatilcilerin gözdesi haline gelen beyaz fok balığı görenleri şaşkına çeviriyor. İnsanlardan kaçmayan ve her sabah dinlenmek için geldiği koyun maskotu haline gelen fok balığını görmek isteyen yerli ve yabancı turistler sabah erken saatlerde sıraya giriyor. Her sabah uğradığı aura beach, restoranda çalışanları ve çevredeki vatandaşlar tarafından ismi Binnaz koyulan fok balığının nereden geldiği ise bilinmiyor. sevimli fok balığı bazen günde iki kez uğradığı koyda 1 saat dinlendikten sonra Ege denizinin soğuk sularına tekrar dönüyor. Gümbet sahilinden ayrılmayan Binnaz’ı görmek isteyenler fok balığının geldiği plajda yüzmeyi tercih ediyor. Fok balığının her gün beache uğradığını ifade eden Göksun Mutlu “Fok balığı her sabah burada oluyor. Sabahları geldiğimiz gibi çıktığı karaya bakıyoruz. Bir ses geldiğinde hemen fok balığının geldiğini anlıyoruz ve hemen aşağıya iniyoruz. Yerli ve yabancı turistlere ve tatilcilere uyarılarda bulunuyoruz. Elle beslenmemesi ve dokunulmaması konusunda uyarıyoruz. Sabahları yaklaşık 1 veya 2 saat dinlendikten sonra suya dönüyor. Bilirkişilere sorduk hasta olabilme durumu vardı diye. Çok fazla yüzdüğünü ve o yüzden dinlenmek için burayı seçtiğini söylediler. İsmini Binnaz koyduk maskotumuz oldu artık. Biraz gövdesi büyük olduğu için böyle bir isim koyduk” dedi. Beyaz Fok Kürkü çok değerli olan ve kuzey kutbuna yakın yerlerde yaşayan fok türü fokların en değerlisidir. Kuzey Alaska foku veya deniz ayısı da denir. Erkekleri dişilerinden daha büyüktür.
11.09.2019 Haberler

Benzer Haber Etiketleri

Fok Balığı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.