Gaia ile Theia’dan ‘Ay’ doğdu!
Gaia ile Theia’dan ‘Ay’ doğdu! 4.5 milyar yıl önce ‘Gaia’ denilen Dünya ile ‘Theia’ adlı gezegenin çarpışmasıyla ‘Ay’ın yaratıldığına dair yeni kanıtlar bulundu. İzlanda ve Hawaii de bu sırada oluşmuş.
3.11.2023 Dünya
Zeugma Çingene Kızı nedir? Çingene Kızı mozaiği tarihçesi
Zeugma Çingene Kızı nedir? Çingene Kızı mozaiği tarihçesi Yapılan çalışmalar sonucu Türkiye'ye ait olduğu kesinleşen Zeugma Çingene Kızı mozaiği nedir? Çingene Kızı mozaiği tarihçesi ve özellikleri...
24.10.2018 Sanat
Samanyolu Galaksisi'nden daha büyük bir kara delik bulundu
Samanyolu Galaksisi'nden daha büyük bir kara delik bulundu Bilim insanları, Samanyolu Galaksisi'nden çok daha büyük bir kara deliğin varlığını tespit etti. Kara delik, bugüne kadar evrende keşfedilen en büyük kara delik ünvanını da almış oldu.
21.05.2018 Bilim
Son dakika: Kurban Bayramı'nda Müslümanlar'ı kızdıran skandal afiş
Son dakika: Kurban Bayramı'nda Müslümanlar'ı kızdıran skandal afiş Yıllardır kurban kesiminin yasaklanması için faaliyetlerde bulunan sözde hayvan hakları koruma derneği GAİA, Belçika'da Müslümanlar'ın çoğunlukta yaşadığı sokakları gözünden kan akan koyun görselinin olduğu afişlerle donattı.
1.09.2017 Dünya
Milliyet.TV Günün Gelişmeleri - 19.12.2013
Milliyet.TV Günün Gelişmeleri - 19.12.2013 Türkiye ve dünyadan en sıcak gelişmeler Milliyet.tv'de.   -Yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun emniyette yarattığı depremlerin sonuncusunda, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın görevinden alındı.    -Dört bakan hakkında fezleke hazırlandığı iddiasına Adalet Bakanlığı yetkililerinden cevap geldi.    -Operasyonda gözaltına alınanlardan 9’u serbest bırakıldı.   -Ali Ağaoğlu ilk kez bugün, sağlık kontrolüne giderken görüntülendi.    -Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, soruşturmanın gizliliğinin ihlal edildiğini söyleyerek suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı.    -İş Bankası’na 54,6 milyon lira vergi cezası kesildi.    -Avrupa Uzay Ajansı, Samanyolu galaksisinin haritasını çıkarmak için GAIA uydusunu uzaya fırlattı.
11.09.2019 Haberler
Uzayın yeni kâşifi Gaia uydusu fırlatıldı
Uzayın yeni kâşifi Gaia uydusu fırlatıldı Bir milyardan fazla yıldızın koordinatlarını ve uzaklıklarını belirleyecek Gaia uydusu bu sabah fırlatıldı. Uydu bir ay sürecek 1,5 milyon kilometrelik bir yolculuğun ardından gözlem istasyonuna ulaşacak.
11.09.2019 İlginç Videolar

Benzer Haber Etiketleri