Galataport Projesi

Galataport Projesi

Son dakika Galataport Projesi haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Galataport Projesi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Galataport Projesi haber sayfamızda...

Galataport Projesi

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 199 galataport projesi haberi bulunmuştur.
‘Mimarlık, sivil bir sanattır’
‘Mimarlık, sivil bir sanattır’ İstanbul Modern’in eski Antrepo bölgesine ‘uçan bir gemi’yi andıran sağlam, çağdaş bir müze kazandıran mimar Renzo Piano, İstanbul’a geldi. Piano, Boğaziçi’nin müzeye kattıklarından övgüyle söz ettiği 10 dakikalık sunuşunda “Mimarlık, sivil bir sanattır” mesajı verdi.
21.06.2023 Kültür Sanat
Lükste yatırım için Türkiye iddialı ülke
Lükste yatırım için Türkiye iddialı ülke Dünyanın lüks segment otel markalarından Peninsula, İstanbul’daki ilk ve tek otelini 14 Şubat’ta açıyor. Tasarım detayları ve felsefesiyle öne çıkan otel grubu, kültürlerin kesişim noktasında bir buluşma merkezi olmayı hedefliyor. Türkiye’nin çeşitli bölgelerini gezen ve ‘büyüleyici’ olarak tanımlayan The Hongkong and Shanghai Hotels Limited’in Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Clement Kwok, The Peninsula İstanbul’u Milliyet’e anlattı.
22.01.2023 Ekonomi
İTO Başkanı Avdagiç: Yerli ve milli ekonomiyi inşa edenlerle beraber yürüyeceğiz
İTO Başkanı Avdagiç: Yerli ve milli ekonomiyi inşa edenlerle beraber yürüyeceğiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 693 bin üyesi ile İstanbul iş dünyasının çatı örgütü olan İstanbul Ticaret Odası’nın Başkanı Şekib Avdagiç’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen İTO 140’ıncı Yıl Özel Ödülleri Programı'na katıldı.
25.09.2022 Ekonomi
Bakan Ersoy: 'Yenikapı’da yeni bir port için çalışmalara başlandı'
Bakan Ersoy: 'Yenikapı’da yeni bir port için çalışmalara başlandı' Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’yla bir planlama yapıldığı ve Yenikapı’da yeni bir port için çalışmalara başlandığının belirterek, "Çok yakın bir gelecekte İstanbul dünyanın sayılı homeportlarından biri haline gelecek" dedi.
16.05.2022 Kültür Sanat
AVM’de yatırıma devam
AVM’de yatırıma devam Pandemiye karşın AVM yatırımları sürüyor. Eski hızında olmasa da projeler devam ediyor. Ancak AVM ve mağazalar dönüşüyor. Artık deneyim merkezi de oluyorlar
14.08.2021 Ekonomi
Galataport'ta sona yaklaşılıyor
Galataport'ta sona yaklaşılıyor Galataport Kruvaziyer Liman projesinde sona yaklaşıldı. Nisan ayı içinde ilk kruvaziyer geminin yanaşması planlanan projede birçok bina tamamlandı. Karaköy'den Fındıklı'ya 1.2 kilometrelik bir alanda süren dev projede çalışmalar 24 saat aralıksız sürüyor. Bölgedeki son durum havadan görüntülendi.
23.03.2021 Ekonomi
Galataport nerede, ne zaman açılıyor? Galataport İstanbul son durumu nedir, ne zaman bitiyor?
Galataport nerede, ne zaman açılıyor? Galataport İstanbul son durumu nedir, ne zaman bitiyor? Son zamanlarda İstanbul'da en dikkat çeken isimler arasında yer alan Galataport projesi ile ilgili meraklı arayış günden güne artıyor. İstanbul'un göbeğinde yer alan Galataport vatandaşları meraklandırıyor. Galataport nerede, ne zaman açılıyor? Galataport İstanbul son durumu nedir, ne zaman bitiyor? soruları yoğun ilgi görüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz tarihlerde Galataport hakkında açıklamalarda bulundu. İşte Galataport'un açılış tarihi ve özellikleri...
4.03.2021 Gündem
Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan sıcak gelişmeyi duyurdu: Adeta patlama yaşanıyor
Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan sıcak gelişmeyi duyurdu: Adeta patlama yaşanıyor Son dakika haberine göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atlas Sineması ile İstanbul Sinema Müzesi'nin açılışında konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada, "Seyahat kısıtlamalarını kaldıran veya hafifleten her yerde, ülkemize yönelik rezervasyonlarda adeta patlama yaşanıyor." ifadelerini kullandı. Erdoğan, AKM ve Galataport'un açılış tarihini verdi.
27.02.2021 Siyaset
Galataport'ta sona doğru... İlk kruvaziyer gemi Nisan'da geliyor
Galataport'ta sona doğru... İlk kruvaziyer gemi Nisan'da geliyor Galataport Kruvaziyer Liman projesinde sona yaklaşıldı. Nisan ayı içinde ilk kruvaziyer geminin yanaşması planlanan projede birçok bina tamamlandı. Karaköy'den Fındıklı'ya 1.2 kilometrelik bir alanda süren dev projede çalışmalar 24 saat aralıksız sürüyor. Projeyle yılda 1,5 milyon kruvaziyer gemi yolcusunun ağırlanması bekleniyor.
8.03.2020 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan Galataport projesi hakkında bilgi aldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan Galataport projesi hakkında bilgi aldı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Galataport Projesi'yle ilgili incelemelerde bulundu.
18.01.2020 Ekonomi
Galataport’a ilk gemi Nisan 2020’de yanaşacak
Galataport’a ilk gemi Nisan 2020’de yanaşacak Doğuş Grubu’nun, Bilgili Holding ortaklığıyla yürüttüğü Galataport projesinde sona yaklaşılıyor. Galataport’a ilk gemi Nisan 2020’de yanaşacak. Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Ferit Şahenk, “Memleketimiz ve İstanbul için bir pırlanta olan Galataport, Doğuş Grubu’nun da ustalık dönemi eseridir” dedi.
27.08.2019 Ekonomi
Galataport’la  2.5 milyon turist
Galataport’la 2.5 milyon turist Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, İstanbul’da kruvaziyer limanı ve turistik tesisleri içeren Galataport’un devreye girmesiyle 2.5 milyon turist gelmesinin beklendiğini söyledi.
11.05.2019 Ekonomi
Galataport hizmete girdikten sonra 2,5 milyon turist bekleniyor
Galataport hizmete girdikten sonra 2,5 milyon turist bekleniyor Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Ortalama 4 bin yolcudan 500 gemi geldiğini hesapladığımızda 2 milyon turist yapar. Bizim hedefimiz bir milyondu. Tabii siz o 2 milyon yolcuyu sadece 2 milyon olarak görmeyin. 2 milyon kişi her yıl 2 milyon kişiyi daha reklam ve konaklama için size getirecektir." dedi.
10.05.2019 Ekonomi
Bakan Ersoy'dan Kapadokya açıklaması
Bakan Ersoy'dan Kapadokya açıklaması Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy "Kapadokya'da bizim hedefimiz yıkmak değil öncelikle kaçak yapılaşmanın sebeplerini ortadan kaldırmak" dedi.
10.05.2019 Siyaset
Galataport Projesi'nde ÇED süreci başladı
Galataport Projesi'nde ÇED süreci başladı Kamuoyunda "Galataport" olarak bilinen "Salıpazarı Kruvaziyer Limanı 500 Bin Metreküp Denizel Kökenli Malzemenin Dip Tarama Projesi"ne ilişkin ÇED süreci başladı.
9.03.2018 Ekonomi
İstanbul Modern Beyoğlu’na taşınıyor
İstanbul Modern Beyoğlu’na taşınıyor 14 yıldır Karaköy’deki 4 numaralı Antrepo’da faaliyetlerini sürdüren Türkiye’nin ilk modern ve çağdaş sanat müzesi İstanbul Modern, Beyoğlu’na taşınıyor.
20.02.2018 Gündem
İstanbul Modern yeni bina yeri belli oldu
İstanbul Modern yeni bina yeri belli oldu Galataport projesi kapsamında yenilenecek olan İstanbul Modern'in yeni bina yeri belli oldu. İstanbul Modern yeri geçici olarak Beyoğlu'nda yer alacak.
20.02.2018 Gündem
İşte yeni İstanbul!
İşte yeni İstanbul! Kız Kulesi’nin önünden Karaköy yönüne dönüp Kabataş’a uzanan yolculuğumuz sırasında gözümüze çarpan projeleri değerlendiren Mimar Genim, Boğaz’daki son durum hakkında yorumlarda bulundu
27.06.2017 Gündem
İşte yeni İstanbul!
İşte yeni İstanbul! Kız Kulesi’nin önünden Karaköy yönüne dönüp Kabataş’a uzanan yolculuğumuz sırasında gözümüze çarpan projeleri değerlendiren Mimar Genim, Boğaz’daki son durum hakkında yorumlarda bulundu
27.06.2017 Gündem
Galataport Projesi Hakkında Son Bilgiler
Galataport Projesi Hakkında Son Bilgiler Galataport projesi hakkında son bilgilere sayfa üzerinden ulaşılabiliyor...
13.08.2017 Proje Haberleri
Tarihi Paket Postanesi yıkıldı
Tarihi Paket Postanesi yıkıldı Galataport projesi inşaatı nedeniyle iş makineleriyle yıkılan Tarihi Karaköy Yolcu Salonu’nun ardından, yolcu salonunun komşuluğunda bulunan 1’inci derece tarihi bina olan Paket Postanesi de yıkıldı.
2.03.2017 Gündem
Galataport inşaatın havadan görüntülendi
Galataport inşaatın havadan görüntülendi Galataport olarak da bilinen İstanbul Salıpazarı Kruvaziyer Limanı Projesi kapsamı içinde yer alan tarihi Karaköy yolcu salonu geçtiğimiz günlerde yıkıldı. 1940’lı yıllarda inşa edilen 2002 yılında kültür varlığı olarak tescil edilen tarihi binanın yıkılmasına gelen tepkiler üzerine açıklama yapan projeyi gerçekleştiren firma, binanın birebir aslının yeniden yapılacağını açıkladı. Projeye göre 3 yıl içinde tamamlanması planlanan çalışmalarda yolcuların geliş, gidiş yapacağı alanların eskisinin iki katı büyüklüğünde olması planlanıyor. Karaköy Rıhtımı’ndan Mimar Sinan Üniversitesi Fındıklı Kampüsü’ne kadar uzanan 1.2 kilometrelik sahil şeridinde çalışmalar geçtiğimiz aylarda başlamıştı. Limanın Karaköy bölgesinde bulunan ana terminal binasının yanındaki tek ve iki katlı yolcu kabul ve pasaport işlemlerinin yapıldığı eski binalar ve antrepoların yıkım işi daha önce tamamlanmıştı. Son olarak daha önceden yenileme ve güçlendirme yapılması planlanan Tarihi Karaköy Ana Yolcu salonu da yıkıldı. Binanın sadece yol kısmında bulunan küçük bir kısmı ayakta kaldı. 2002 yılında Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu tarafından “Korunması gereken kültür varlığı” olarak tescil edilen tarihi binanın yıkılması bazı sivil toplum kuruluşlarının tepkisine neden oldu. Gelen tepkiler üzerine Galataport Projesi yönetimini üstlenen Salıpazarı Liman İşletmeciliği ve Yatırım A.Ş.’den iki gün önce yapılan açıklamada şu ifadeler yer almıştı: “Bölgesel ve makroekonomik açıdan Türkiye ekonomisine önemli ölçüde katkı sağlayacak olan, içeriğinde barındırdığı pek çok farklı faaliyet alanı ve yatırım ile sadece Türkiye ekonomisine değil ülke turizmine de önemli katkılar sunacak olan Galataport Projesi kapsamında yürüttüğümüz yapım ve restorasyon çalışmaları son hızla devam etmektedir.
11.09.2019 Yaşam
Galataport inşaatında son durum! Havadan görüntülendi...
Galataport inşaatında son durum! Havadan görüntülendi... İstanbul sahilinin çehresini değiştirecek Galataport projesinde inşaat tam gaz devam ediyor. İstanbul'un simgelerinden biri haline gelen ve 1940 yılında inşa edilen tarihi Karaköy yolcu salonu, Galataport Projesi kapsamında yıkılmıştı. Alandaki inşaat çalışmaları havadan görüntülendi.
23.02.2017 Ekonomi
Galataport inşaatında son durum! Havadan görüntülendi...
Galataport inşaatında son durum! Havadan görüntülendi... İstanbul sahilinin çehresini değiştirecek Galataport projesinde inşaat tam gaz devam ediyor. İstanbul'un simgelerinden biri haline gelen ve 1940 yılında inşa edilen tarihi Karaköy yolcu salonu, Galataport Projesi kapsamında yıkılmıştı. Alandaki inşaat çalışmaları havadan görüntülendi.
23.02.2017 Ekonomi
Dev projelere İş’ten destek
Dev projelere İş’ten destek İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, yıl sonunu, programlarında öngördükleri şekilde tamamlayacaklarını tahmin ettiğini belirterek, “2017’de de bu yıl olduğu gibi yine dengeli büyümeyi hedef alan bir tablomuz olacak” dedi.
19.12.2016 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Galataport Projesi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.