Gayrimenkul Sektörü

Gayrimenkul Sektörü

Son dakika Gayrimenkul sektörü haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Gayrimenkul sektörü gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Gayrimenkul sektörü haber sayfamızda...

Gayrimenkul Sektörü

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 2.078 gayrimenkul sektörü haberi bulunmuştur.
Konut kredi taksidi hane gelirini aşıyor
Konut kredi taksidi hane gelirini aşıyor Türkiye’nin Gayrimenkul Platformu GYODER, gayrimenkul sektörünün alt segmentlerini değerlendirdiği, ‘GYODER Gösterge’ Türkiye Gayrimenkul Sektörü 2023 4. Çeyrek Raporu’nu yayımladı. Kredi mekanizmasında yaşanan yavaşlama ve tasarrufların azalması ile tasarruf amaçlı konut alımlarının azaldığı görüldü. Türkiye genelinde birim metrekare fiyatı 30 bin lirayı aşarken, en yüksek metrekare fiyatı ise 44.532 lira ile İstanbul’da gerçekleşti.
23.03.2024 Ekonomi
Gayrimenkule yatırım fonları hızlı büyütüyor
Gayrimenkule yatırım fonları hızlı büyütüyor Gayrimenkule erişimin zorlaştığı bu dönemde yatırım fonlarına olan ilgi büyümeye devam ediyor. Yakın zamanda gayrimenkul yatırım fonlarının proje aşamasında da yatırıma imkan vermesi bekleniyor.
27.01.2024 Ekonomi
İstanbul’a 1.2 milyon konut gerekiyor
İstanbul’a 1.2 milyon konut gerekiyor Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER), PwC Türkiye ile birlikte İstanbul için 10 yıllık konut ihtiyacını ortaya koyan “İstanbul’un 10 Yıllık Konut Stratejisi” raporunu hazırladı. Rapora göre, İstanbul’un 2032’ye kadar 1 milyon 230 bin yeni konuta ihtiyacı var. Bu da yıllık ortalama 123 bin konuta denk geliyor.
18.01.2024 Ekonomi
Ev alacaklara düşük faizli kredi imkanı! 30 bin TL'lik ödeme 18 bin TL'ye düşüyor
Ev alacaklara düşük faizli kredi imkanı! 30 bin TL'lik ödeme 18 bin TL'ye düşüyor Düşük faizli konut kredisi kampanyasının detayları netleşiyor. İlk defa ev sahibi olmak isteyenlerin heyecanla beklediği konut kredisi kampanyası için başvuruların ne zaman başlayacağı merak ediliyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı önemli detaylar anlattı.
7.12.2023 Ekonomi
'Çin'de büyüme yüzde 3'ün altına inebilir'
'Çin'de büyüme yüzde 3'ün altına inebilir' Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P Global, emlak krizi kötüleşir ise Çin'de büyüme oranının yüzde 3'ün altına inebileceğini belirtti.
24.10.2023 Uzmanpara
Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Yüzde 25 kira artış oranı ile ilgili yeni açıklama
Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Yüzde 25 kira artış oranı ile ilgili yeni açıklama Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Kira artışlarının yüzde 25’i geçmemesi, kira uyuşmazlıklarının arabulucuya gitmesi gibi… Bu tür tedbirler geçici nitelikte olup piyasayı normal işleyişine doğru sevk etmeyi ve vatandaşlarımızı korumayı amaçlamaktadır” dedi. Peki yüzde 25 kira zammı uygulaması sona erdiğinde bir daha uzatılmayacak mı? İşte detaylar...
23.09.2023 Ekonomi
GYODER, deprem bölgesinde konut piyasasını inceledi
GYODER, deprem bölgesinde konut piyasasını inceledi ‘GYODER Gösterge’ Türkiye Gayrimenkul Sektörü 2023 1. Çeyrek Raporu’nda depremin satılık konut ve kiralık piyasasına etkilerini inceledi.
13.06.2023 Ekonomi
Gayrimenkul sektörü sonuçlardan memnun
Gayrimenkul sektörü sonuçlardan memnun Gayrimenkul Uzmanı Şule Alp, seçim sonuçlarına göre meclis ekseriyetinin yeniden Cumhur İttifakında bulunması, gayrimenkul sektöründe ki belirsizliğin sona ererek, hareketlenmesini sağlayacağını söyledi.
15.05.2023 Ekonomi
Türk savunma sanayisinde değer yaratan projeler UEZ 2023’te ele alındı
Türk savunma sanayisinde değer yaratan projeler UEZ 2023’te ele alındı Uludağ Ekonomi Zirvesi’nde ‘Savunmada Yeni Teknolojiler & Yaratılan Değer’ oturumunda sektörün önde gelen şirketlerinin liderleri, Türk savunma sanayisinin geliştirdiği yeni teknolojileri ve sektörün hedef ve projelerini ele aldı.
28.04.2023 Ekonomi
Çin hisse endeksleri 1 ayın zirvesinde
Çin hisse endeksleri 1 ayın zirvesinde Çin hisse senedi endeksleri 1 ayın en yüksek seviyesine çıktı.
7.04.2023 Uzmanpara
‘Dönüşüm yaşamsal’
‘Dönüşüm yaşamsal’ İzmir’deki inşaat ve gayrimenkul sektörü temsilcileri, binaların yüzde 60-70 oranda yenilenmesi gerektiğine dikkat çekti, kentin sağlıklı yapı stoğuna bir an önce kavuşturulması gerektiğini vurguladı.
20.02.2023 Ege
Deprem sonrası fahiş kira artışı! 7 firmaya ceza kesildi
Deprem sonrası fahiş kira artışı! 7 firmaya ceza kesildi Kahramanmaraş merkezli depremin ardından yoğun göç alan illerdeki bazı ev sahipleri ve emlakçılar kiraları arttırdı. Bu yönde çok şikayet aldıklarını belirten Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) Başkanı Hakan Akdoğan, önemli uyarılarda bulundu.
18.02.2023 Ekonomi
Bakan Kurum: “Türkiye Mekansal Strateji Planımızın tanıtımını mart ayında gerçekleştireceğiz”
Bakan Kurum: “Türkiye Mekansal Strateji Planımızın tanıtımını mart ayında gerçekleştireceğiz” Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, ‘Türkiye Mekansal Strateji Planının tanıtım toplantısını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla mart ayında yapacaklarını açıkladı.
1.02.2023 Ekonomi
Antalya'daki Rus şirket sayısında yüzde 527 artış
Antalya'daki Rus şirket sayısında yüzde 527 artış Rusya- Ukrayna savaşı sonrası Antalya'da, kira ve konut fiyatları, okullarda yabancı öğrenci sayısındaki artışın yanı sıra, Rus ve Ukraynalıların açtığı şirket sayısı da ciddi oranda yükseldi. Rus yatırımcıların geçen yıl açtığı şirket sayısı bir önceki yıla göre yüzde 527, Ukraynalıların ise yüzde 155 artış gösterdi. Sigortalı yabancı işçi sayısında da Rus ve Ukraynalılar ilk 5 içerisine girdi.
24.01.2023 Ekonomi
Çin'in gayrimenkul sektörü küçüldü
Çin'in gayrimenkul sektörü küçüldü Çin'in gayrimenkul sektörü 2022 yılında küçüldü.
18.01.2023 Uzmanpara
14 kredi paketi kullanıma açıldı!
14 kredi paketi kullanıma açıldı! İmalat sanayi, ihracatçı, kadın girişimci, EYT tazminatı ödeyecek işletme, özel okullar, gayrimenkul sektörü gibi pek çok alana hitap eden 200 milyar lirası Hazine destekli, toplam 250 milyar liralık kredi paketi kullanıma açıldı.
12.01.2023 Ekonomi
Gayrimenkulde ‘akılcı ve vicdanlı’ büyüme
Gayrimenkulde ‘akılcı ve vicdanlı’ büyüme Kentlerin gelişimi, gayrimenkul sektörünün akılcı büyümesi için yol haritasını tabiat, tasarım, toplum, teknoloji olmak üzere 4T odağında çizen GYODER, şimdi de şehirciliğin geleceğini oluşturmaya çalışıyor.
10.01.2023 Milliyet Executive
Son dakika: Orta gelirliye konut kampanyası! Faiz oranı ve şartlar belli oldu
Son dakika: Orta gelirliye konut kampanyası! Faiz oranı ve şartlar belli oldu Bir süredir üzerinde çalışılan yeni konut kampanyasında sona gelindi. Bakan Kurum ve Bakan Nebati konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
4.01.2023 Ekonomi
Orta gelirliye yeni konut kampanyası: Tarih belli oldu!
Orta gelirliye yeni konut kampanyası: Tarih belli oldu! Orta gelire sahip vatandaşlara verilecek olan konut kredisine ilişkin detaylar 4 Ocak 2023 tarihinde saat 10:00'da açıklanacak. Peki kredilerde bir değişiklik olacak mı? İşte detaylar...
2.01.2023 Ekonomi
Ev alacaklara güzel haber: Kredi faizlerinde konuşulan 2 farklı formül!
Ev alacaklara güzel haber: Kredi faizlerinde konuşulan 2 farklı formül! Gayrimenkul sektörü ve tüketiciler, düzenlenecek olan yeni konut kampanyasını bekliyor. Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı kredi faizlerindeki iki farklı alternatife dikkat çekti.
29.12.2022 Ekonomi
‘Evde’ Yüzyılın Kampanyası! Gelire göre farklı faiz oranları uygulanacak
‘Evde’ Yüzyılın Kampanyası! Gelire göre farklı faiz oranları uygulanacak Gayrimenkul sektörü ve tüketiciler, orta gelirli için düzenlenecek konut kampanyasını bekliyor.
28.12.2022 Ekonomi
Bütün piyasalar EYT’yi bekliyor
Bütün piyasalar EYT’yi bekliyor Ocaktan itibaren 2 milyon EYT’linin emekli olmaya başlayacağına ilişkin beklenti, gayrimenkulden otomobile, perakendeden aracı kurumlara kadar tüm piyasalara işaret fişeği oldu. Her sektörde EYT tazminatını değerlendirecek seçenekler bulunuyor.
11.12.2022 Ekonomi
Fitch küresel büyüme tahminini düşürdü
Fitch küresel büyüme tahminini düşürdü Fitch küresel ekonomi için 2023 yılı büyüme tahminini bir kez daha aşağı yönlü revize etti.
6.12.2022 Uzmanpara
Özel sektörden ‘kiralık’ ev önerisi
Özel sektörden ‘kiralık’ ev önerisi Konut ihtiyacına özel sektörden de destek bir model önerisi geldi. Devletin mülkiyetindeki arsalarda erişilebilir konut geliştirilmesini esas alan bir yol haritası hazırlayan özel sektör, bu konutları devletin regülasyonunda vatandaşlara kiralamayı öneriyor
26.10.2022 Ekonomi
Sosyal konut projesinde aylık taksit ne kadar olacak? 2 farklı tahmin ortaya çıktı
Sosyal konut projesinde aylık taksit ne kadar olacak? 2 farklı tahmin ortaya çıktı Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yeni sosyal konut projesiyle ilgili, İstanbul'da geliri 16 bin lira, diğer illerde ise 14 bin liranın altında olanlar ev sahibi olabilmek için başvuru yapabileceğini söylemişti. Peki vatandaşın aylık ödeyeceği taksit tutarı ne olacak? 2 farklı tahmin ortaya çıktı.
24.08.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Gayrimenkul Sektörü ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.