Şeker yükleme testi bebeği şeker hastası yapar mı?
Şeker yükleme testi bebeği şeker hastası yapar mı? Anne adayları gebe kaldığı andan itibaren çevreden duyduğu, doğru olmayan bilgilerle kendini baskı altında hissediyor. Özellikle de oral glukoz tolerans testi ya da bilinen adıyla şeker yükleme testi hakkında dolaşan spekülasyonlar ise anne adayını stres altına alıyor. Perinatolog Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Behram, "Gebelik sürecinde yapılan şeker testinin anneye ve bebeğe zararı yok" diyerek anlattı.
24.03.2022 Hamilelik
Gebelik diyabetinden korunma yolları
Gebelik diyabetinden korunma yolları Yaklaşık 40 haftalık heyecanlı bekleyişte ortaya çıkabilen gestasyonel diyabet yani gebelik diyabeti, pek çok anne adayını endişelendiriyor. Daha önce kan şekeri hiç yükselmemiş kadınlarda da gebelik diyabeti görülebiliyor. Ancak düzenli beslenme ve egzersizin yanı sıra gerekli hallerde ilaç desteğiyle kontrol altına alınabilen bu tabloyla hem anne hem de bebekte herhangi bir sorun ortaya çıkmıyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç Dr. Emre Pabuçcu, gebelik diyabeti ve korunma yolları hakkında bilgi verdi.
16.02.2021 Kadın Sağlığı
Gebelik şekerine dikkat! Hangi önlemler alınmalı?
Gebelik şekerine dikkat! Hangi önlemler alınmalı? Gebelik şekerinin erken doğum, bebekte aşırı büyüme (tosuncuk bebek) ve doğum sonrası bebekte kan şekeri düşmeleri gibi anne ve bebek açısından önemli sağlık sorunlarına yol açabileceğine dikkat çeken Doç. Dr. M. Muzaffer İlhan, "Gebelik şekerini önlemek için diyetlerdeki lif arttırılıp, yağ ve kalori alımı azaltılmalı, porsiyon boyutları küçültülmeli. Gebelikte egzersizler şeker seviyesini normal tutmak için çok önemlidir” diyerek konu hakkında bilgi verdi. İşte detaylar...
20.10.2020 Kadın Sağlığı
Gebelik şekerinden diyet ve egzersizle kurtulabilirsiniz
Gebelik şekerinden diyet ve egzersizle kurtulabilirsiniz Gebelik şekeri hastalığı için sadece diyet ve egzersiz ile birlikte ideal kan şekerine ulaşmanın mümkün olduğunu belirten Kadın Doğum Uzmanı Dr. Emine Karhan Demir, diyet ve egzersize rağmen ideal kan şekeri sağlanamayan durumlarda insülin tedavisine başlandığını ifade etti.
14.08.2020 Hamilelik
Gebelik şekeri ne kadar tehlikeli?
Gebelik şekeri ne kadar tehlikeli? Anne adayları ve bebeklerinin sorunlarla karşılaşmaması için şeker hastalığının gebelikte tanınması, tedavi edilmesi gerekiyor. Perinatoloji Uzmanları Derneği (PUDER) Yönetim Kurulu Başkanı Prof.Dr. Filiz Yanık "24 ve 28 haftalıktan sonra tarama yapmaya başlıyoruz çünkü bu haftalardan sonra gebelikteki bazı hormonlar şekere yatkınlığı artırabiliyor" dedi
6.07.2020 Hamilelik
Gebelik şekeri sinsice ilerleyebiliyor
Gebelik şekeri sinsice ilerleyebiliyor Hamilelikte anne adaylarının en sık rastladığı rahatsızlıklardan birisinin şeker olduğu ve hamilelik şekerinin fark edilmeden ilerleyebildiği belirtildi.
6.07.2020 Hamilelik