Geliştirici

Geliştirici

Son dakika geliştirici haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan geliştirici gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan geliştirici haber sayfamızda...

Geliştirici

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.760 geliştirici haberi bulunmuştur.
Yüzlerce kişinin bulunduğu mekânlar faciaya davetiye çıkarıyor: Şehir bombalarla çevrili!
Yüzlerce kişinin bulunduğu mekânlar faciaya davetiye çıkarıyor: Şehir bombalarla çevrili! Beşiktaş’ta gece kulübünde tadilat sırasında çıkan yangında 29 kişinin hayatını kaybetmesi, gözleri İstanbul’daki diğer gece kulüpleri ile kalabalıkların bir araya geldiği eğlence merkezlerine çevirdi. İstanbul’da apartman altlarında yalnızca tek bir kapıdan giriş çıkış yapılabilen çok sayıda mekân bulunuyor. Düğün salonları ve petrol istasyonları da şehrin ortasındaki tehlikeler arasında.
6.04.2024 Gündem
Uzmanı açıkladı! Stres ve yorgunluğa iyi geliyor, mutluluk hormonu salgılatıyor
Uzmanı açıkladı! Stres ve yorgunluğa iyi geliyor, mutluluk hormonu salgılatıyor Şehir hayatı, yoğun iş temposu gibi gündelik hayat stresi zihin sağlığını kötüleştirebiliyor. Yapılan çalışmalar ise gündelik hayatın temposundan uzaklaşıp seyahat etmenin stres ve yorgunluğa iyi geldiğini ve mutluluk hormonu salgılattığını ortaya koydu.
5.04.2024 Sağlık
İşte Türkiye'nin En Etkin 50 Teknoloji Lideri
İşte Türkiye'nin En Etkin 50 Teknoloji Lideri Teknolojinin iş hayatına olan etkisinin ve dijital dönüşüm çalışmalarının zirveye çıktığı 'yapay zeka çağı'nda teknoloji liderleri şirketleri geleceğe taşıyor...
15.04.2024 Milliyet Executive
Çin'de konut satışları düştü
Çin'de konut satışları düştü Çin'de konut satışlarındaki düşüş mart ayında da devam etti.
1.04.2024 Uzmanpara
890 gram dünyaya geldi! 62 gün sonra Parla bebekten güzel haber
890 gram dünyaya geldi! 62 gün sonra Parla bebekten güzel haber İzmir’de hamileliğinin 30'uncu haftasındayken gebelik zehirlenmesi geçirince gelişme geriliği saptanan bebeğini 890 gram olarak dünyaya getirmek zorunda kalan Aslı Yıldız (32), kuvöze konan kızı Parla'ya 62 gün sonra kavuştu.
22.03.2024 Gündem
S&P 500 Endeksi rekor seviyeden kapandı
S&P 500 Endeksi rekor seviyeden kapandı Yatırımcılar ABD Merkez Bankası (Fed) politika toplantısının sonuçlarını beklerken, Wall Street dün rekor kapanışlar gerçekleştirdi.
20.03.2024 Uzmanpara
Çinli emlak şirketi tahvil ödemesini yapmadı
Çinli emlak şirketi tahvil ödemesini yapmadı Çin'in en büyük gayrimenkul geliştirme şirketlerinden biri olan Country Garden Holdings Co. ilk kez yuan cinsinden bir tahvilin kupon ödemesini kaçırdı.
13.03.2024 Uzmanpara
İlhan Palut Kayserispor maçı öncesi iddialı konuştu
İlhan Palut Kayserispor maçı öncesi iddialı konuştu Karadeniz ekibinin teknik patronu İlhan Palut, kötü gidişata son vermek istediklerini vurguladı.
28.02.2024 Rizespor
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "Türk Lirası daha cazip hale getirecek bir politika izliyoruz”
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "Türk Lirası daha cazip hale getirecek bir politika izliyoruz” Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İngiltere'nin başkenti Londra'daki temasları kapsamında Türk iş dünyası temsilcilerinin yanı sıra Türk ve Kıbrıslı toplumların temsilcileriyle bir araya geldi.
28.02.2024 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Satın alma gücüne göre dünyada 11'inci büyük ekonomiyiz
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Satın alma gücüne göre dünyada 11'inci büyük ekonomiyiz Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İngiltere'nin başkenti Londra'da Türk iş dünyası temsilcilerinin yanı sıra Türk ve Kıbrıslı Türk toplum temsilcileriyle buluştu.
27.02.2024 Gündem
Blok Zincir Yarışması’nda son başvuru tarihi 29 Şubat
Blok Zincir Yarışması’nda son başvuru tarihi 29 Şubat TEKNOFEST kapsamında TÜBİTAK yürütücülüğünde düzenlenen Blok Zincir Yarışması, hem blok zincir teknolojisini daha ileri noktalara taşımak hem de blok zincir teknolojisini kullanarak kimlik, finans, tedarik zinciri ve diğer uygulama alanlarındaki gerçek dünya problemlerine çözüm üretmek, bilgi birikimini ve yetişmiş insan gücünü arttırmak amacıyla düzenleniyor.
27.02.2024 Teknoloji
Tek bir ilaç için her yıl milyonlarca eşek öldürülüyor
Tek bir ilaç için her yıl milyonlarca eşek öldürülüyor Steve, su satmak ve geçimini sağlamak için eşeklerine güveniyordu. 20 bidon su yüklü arabasını çekiyorlardı. Derileri için çalındıklarında Steve artık çalışamaz hale geldi.
18.02.2024 Dünya
400 milyon yıllık bilgelik dersleri
400 milyon yıllık bilgelik dersleri İş aleminde ve sosyal yaşamda ağaçların karakterlerinden alınacak dersler var. Gelin birkaç ağacın gölgesinde dinlenmeye, öğrenmeye başlayalım...
8.01.2024 Milliyet Executive
Var böyle savunmalar: Tefecilik yapıyorlar
Var böyle savunmalar: Tefecilik yapıyorlar Sosyal medya fenomeni Kıvanç Talu ve eşi Beril Talu’nun yakın çevrelerini ponzi sistemiyle 150 milyon lira dolandırdıkları iddia ediliyordu. Yurt dışına kaçan çift önceki gün Türkiye’ye döndü. Havalimanında gözaltına alınan çift tutuklandı.
6.01.2024 Gündem
Kıvanç Talu ve Beril Talu yurt dışına neden çıktıklarını açıkladı! İşte tam ifadeleri
Kıvanç Talu ve Beril Talu yurt dışına neden çıktıklarını açıkladı! İşte tam ifadeleri Arkadaş çevresini yaklaşık 150 milyon lira dolandırıp kayıplara karışan Kıvanç Talu ve Beril Talu yakalandı. Emniyetteki işlemleri sonrasında adliyeye sevk edilen çift, “nitelikli dolandırıcılık” suçundan tutuklanmaları talebiyle hakimliğe götürüldü ve tutuklandı. Öte yandan ifadeleri ortaya çıkan Talu çifti yurt dışına neden kaçtıklarını da anlattı.
5.01.2024 Gündem
Etiyopya Hakkında Bilgiler; Etiyopya Bayrağı Anlamı, 2024 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı
Etiyopya Hakkında Bilgiler; Etiyopya Bayrağı Anlamı, 2024 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı Hristiyanlık dinine mensup olma yönünden dünyanın ilk milletlerinden birisi olan Etiyopya, en eski medeniyetlerden birisidir. Güzel manzaralardan, antik kentlere kadar birçok yapıya ev sahipliği yapan Etiyopya, bu yönden önemli seviyelerde turist ağırlıyor. Etiyopya ülkesi nerede bulunuyor, sahip olduğu nüfus ne kadardır, kullandığı para birimi hangisi, resmi dili nedir sorularının yanıtlarını derledik.
3.01.2024 Tatil
Samsunspor Teknik Direktörü Gisdol: Daha önce de Türk takımlarıyla görüşmelerim oldu
Samsunspor Teknik Direktörü Gisdol: Daha önce de Türk takımlarıyla görüşmelerim oldu Süper Lig ekiplerinden Samsunspor'un Teknik Direktörü Markus Gisdol, dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
17.12.2023 Samsunspor
Bakan Kacır: Milli Yapay Zeka Stratejimizi hayata geçirdik
Bakan Kacır: Milli Yapay Zeka Stratejimizi hayata geçirdik Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, TRT World Forum 2023'e katıldı. Şişli'de bulunan bir otelde gerçekleştirilen forumda Bakan Kacır konuşma gerçekleştirdi. Kacır konuşmasında; yapay zeka teknolojileri, Türkiye'nin mevcut ve planlanan teknoloji hamleleri ve İsrail-Filistin Savaşı'na değindi.
9.12.2023 Gündem
TOGG araçlarına 'göz' olacak! Görme engelli Zülal geliştirdiği projeyi anlattı
TOGG araçlarına 'göz' olacak! Görme engelli Zülal geliştirdiği projeyi anlattı Görme engelli Zülal Tannur, yaptığı seyahati engelli yolculara anlatabileceği 'From Your Eyes' adlı bir uygulama geliştirdi. Bu ay içerisinde yerli ve milli otomobil TOGG ile entegre olacak uygulamayı anlatan Tannur, "İlk kez yapay zeka bir otomobilde dünya çapında bu noktada kullanılıyor. Bununla beraber aslında ilk kez bir araba görebiliyor. Bu gördüğü şeyleri de kullanıcısına göre kişiselleştirebiliyor" dedi. Tannur, "FYE mobil uygulaması sayesinde bugün aslında hem insanlara varlıkların tamamına görmeyi öğretiyoruz. Bu noktada yapay zekamızı bir kişisel asistan olarak konumlandırıyoruz." şeklinde konuştu.
5.12.2023 Ekonomi
Şiddetin psikolojik etkileriyle mücadele
Şiddetin psikolojik etkileriyle mücadele Kadına yönelik şiddet, kadınların yaşam hakkını, vücut bütünlüğünü, sosyal ve kamusal alandaki varlığını tehdit etmesinin yanı sıra mağdurların ruhsal açıdan da yaralanmalarına yol açıyor... Türkiye Psikiyatri Derneği Kadın Ruh Sağlığı Çalışma Birimi üyesi Doç. Dr. Münevver Hacıoğlu Yıldırım, şiddete maruz kalmanın duygusal ve psikolojik etkilerini ve baş etme yollarını anlattı...
30.11.2023 Gündem
Yapay zeka ‘okullu’ oldu, dükkan açacak
Yapay zeka ‘okullu’ oldu, dükkan açacak ChatGPT haftalık 100 milyon kullanıcıya çıktı, 2 milyondan fazla geliştirici (developer) ChatGPT’den yararlanarak yapay zeka geliştiriyor. Şirket şimdi geliştirilmiş yapay zekaların satılacağı bir mağaza açıyor.
8.11.2023 Ekonomi
12. Kalkınma Planı, Meclis’te! Cevdet Yılmaz’dan memur, emekli ve çalışanlara ilişkin açıklama
12. Kalkınma Planı, Meclis’te! Cevdet Yılmaz’dan memur, emekli ve çalışanlara ilişkin açıklama Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, TBMM Genel Kurulu’nda 12. Kalkınma Planı sunumunu yaptı. Cevdet Yılmaz, "12’inci Kalkınma Planı 5 eksen üzerinde kurgulanmıştır" ifadelerini kullanırken, emekli, memur ve çalışanlara ilişkin de önemli bir açıklama yaptı.
30.10.2023 Ekonomi
‘Vekil olabilirsiniz ama sanatkâr olamazsınız’
‘Vekil olabilirsiniz ama sanatkâr olamazsınız’ Osmanlı İmparatorluğu’nun Balkan Savaşı’nda yenilmesini opera eksikliğine bağlayacak kadar sanatın toplumları geliştirici gücüne hâkim olan Mustafa Kemal Atatürk, eğitimin sanat ayağına özellikle önem verdi.
29.10.2023 Kültür Sanat
Boris Johnson İstanbul'da 23 Zirvesi'ne katıldı! 'Türkiye'de olmak muhteşem'
Boris Johnson İstanbul'da 23 Zirvesi'ne katıldı! 'Türkiye'de olmak muhteşem' Ataşehir'de 23 Yetenek Derneği tarafından düzenlenen '23 Zirvesi' eski İngiltere Başbakanı Boris Johnson'un katılımıyla Ülker Sports Arena'da gerçekleştirildi. 'Geleceğe Adım At' temasıyla düzenlenen zirvede konuşan Türkiye Tasarım Vakfı Başkanı Mehmet Kalyoncu, "İstanbul'u tekrardan vicdanlı yaşanabilecek bir şehir haline getirmemiz lazım. Bunu biz sivil toplum kuruluşu olarak sadece şikâyet ederek değil, sadece neyin olmaması gerektiğini söyleyerek değil, aslında ne yapılmalı konusunda da bir cevap arayarak, vicdanımızdan yola çıkarak yapmaya çalışıyoruz Türkiye Tasarım Vakfı olarak" dedi.
13.10.2023 Gündem
Golf turizminde büyük oynamak
Golf turizminde büyük oynamak Belek, 17 golf sahası ve 50 beş yıldızlı lüks oteliyle yılda 120 bin golf oyuncusu ağırlıyor. Golf turistleri 400 milyon euro'ya yakın gelir bırakıyor. Turizm hedeflerine hızlı ulaşmak için bu rakamları yukarı çekmek mümkün...
9.10.2023 Milliyet Executive

Benzer Haber Etiketleri

Geliştirici ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.