Geliştirme

Geliştirme

Son dakika Geliştirme haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Geliştirme gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Geliştirme haber sayfamızda...

Geliştirme

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 21.333 geliştirme haberi bulunmuştur.
Kruvaziyer turizminde rekor
Kruvaziyer turizminde rekor Kruvaziyer turizminde ilk defa ocak ve şubat ayında 23 kruvaziyer, Türkiye'ye geldi. 8 limana demir atan kruvaziyerlerde 23 bin 47 yolcu yer aldı.
29.03.2024 Ekonomi
'Türkiye, son 20 yılda dünyaya parmak ısırtan başarı hikayesi ortaya çıkardı'
'Türkiye, son 20 yılda dünyaya parmak ısırtan başarı hikayesi ortaya çıkardı' Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Türkiye son 20 yılda savunmada, havacılıkta dünyaya parmak ısırtan bir başarı hikayesi ortaya çıkardı. Bu başarı hikayesi de Türk gençleri sayesinde ortaya çıktı. Türkiye'nin iftihar kaynağı projeler sizler gibi gencecik insanların oluşturduğu mühendislik takımları tarafından geliştirildi" dedi.
28.03.2024 Ekonomi
Kapsülde uçak hızında yolculuk: Avrupa'nın en uzun hyperloop deneme tüpü Hollanda'da açıldı
Kapsülde uçak hızında yolculuk: Avrupa'nın en uzun hyperloop deneme tüpü Hollanda'da açıldı 2050 yılına kadar Avrupa'yı baştan başa kat edecek 10 bin kilometrelik bir hyperloop tüp ağı kurulması hedefleniyor.
28.03.2024 Dünya
30 milyon euro EBRD kredisi aldı
30 milyon euro EBRD kredisi aldı Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), deprem desteklerinin bir parçası olarak Rönesans Gayrimenkul Yatırım’a 30 milyon euro’luk kredi sağladı.
28.03.2024 Ekonomi
TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu'nun kupa heyecanı
TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu'nun kupa heyecanı Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Hidayet Türkoğlu, FIBA U17 Dünya Kupası'nın kura çekiminin ardından açıklamalarda bulundu.
27.03.2024 Basketbol
“Hibrit roket motorunu uzayda ateşlemeyi başaran ilk ülke olacağız”
“Hibrit roket motorunu uzayda ateşlemeyi başaran ilk ülke olacağız” Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Türkiye, ‘Ay Projesi’ sayesinde kendi geliştirdiği hibrit roket motorunu uzayda ateşlemeyi başaracak ve böylelikle bu teknolojiye uzayda tecrübe kazandırmış ilk ülke olacağız” dedi.
27.03.2024 Ekonomi
Bakan Ersoy: 'Türkiye turizm ana planımızı güncelledik'
Bakan Ersoy: 'Türkiye turizm ana planımızı güncelledik' Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Van'da yapılan 'Turizm Master Planı' lansman toplantısına katıldı. Bakan Ersoy, "13 Mart'ta Samsun Büyükşehir Belediyemiz ile ilk master plan lansmanımızı yaptık. Van'ın da Samsun'la birlikte bu alanda öncülük ettiğini görmekten büyük bir memnuniyet duydum. İl Turizm Master Planları yoğun bir sürecin sonunda şekilleniyor. Sonuç vermesi için titizlikle yürütülmesi gereken bir çalışma bu" dedi.
27.03.2024 Ekonomi
“Gelecekle ilgili tahminlerinde tutarlı davranmaları ekonominin dengelenmesinde olumlu olacaktır”
“Gelecekle ilgili tahminlerinde tutarlı davranmaları ekonominin dengelenmesinde olumlu olacaktır” Ankara Sanayi Odası (ASO) Genel Başkanı Seyit Ardıç, “Belirsizlik ortamında politika yapıcılarının hedef tutarsızlık sorunu ile karşı karşıya kalmaması oldukça önemlidir. Gelecek ile ilgili tahminlerinde tutarlı davranmaları ekonominin dengelenmesi açısından olumlu olacaktır“ dedi.
27.03.2024 Ekonomi
Hava gücü nesil yükseltti
Hava gücü nesil yükseltti Türkiye, savunma sanayii alanındaki atılımları kapsamında “dev” bir adım daha attı. ASELSAN tarafından tamamen milli imkanlarla geliştirilen ve uçaklara nesil atlatan AESA Uçak Burun Radarı, ilk uçuşunu F-16 ÖZGÜR Platformu ile gerçekleştirdi.
27.03.2024 Gündem
Bakan Kacır TÜRKSAT 6A için tarih verdi! '11 ülkeden biri olacağız'
Bakan Kacır TÜRKSAT 6A için tarih verdi! '11 ülkeden biri olacağız' Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, 8 Temmuz 2024 haftasında ilk milli haberleşme uydusu TÜRKSAT 6A'yı uzaya göndereceklerini belirtti. Bakan Kacır, "Böylelikle bunu başaran 11 ülkeden biri olacağız" dedi.
26.03.2024 Gündem
Türk jetleri nesil atlıyor! ASELSAN, AESA Burun Radarı'nı geliştirdi
Türk jetleri nesil atlıyor! ASELSAN, AESA Burun Radarı'nı geliştirdi ASELSAN tarafından tamamen milli imkanlarla geliştirilen AESA Burun Radarı, muadillerinden üstün yetenekleriyle muharip uçaklara nesil atlatacak özellikler kazandıracak. ASELSAN AESA Burun Radarı ile F-16 ÖZGÜR Platformu 4,5 nesil uçaklar seviyesine taşınırken; KAAN ve muharip İHA’lar düşük görünürlük özellikleriyle 5’inci Nesil ve ötesinde platformlar haline gelecek.
26.03.2024 Haberler
Türk jetleri nesil atlıyor! ASELSAN, AESA Burun Radarı'nı geliştirdi
Türk jetleri nesil atlıyor! ASELSAN, AESA Burun Radarı'nı geliştirdi ASELSAN tarafından tamamen milli imkanlarla geliştirilen AESA Burun Radarı, muadillerinden üstün yetenekleriyle muharip uçaklara nesil atlatacak özellikler kazandıracak. ASELSAN AESA Burun Radarı ile F-16 ÖZGÜR Platformu 4,5 nesil uçaklar seviyesine taşınırken; KAAN ve muharip İHA’lar düşük görünürlük özellikleriyle 5’inci Nesil ve ötesinde platformlar haline gelecek.
26.03.2024 Gündem
NATO'nun iklim değiştiren silahı! Bloomberg duyurdu: Savaş sadece füzelerden ibaret değil
NATO'nun iklim değiştiren silahı! Bloomberg duyurdu: Savaş sadece füzelerden ibaret değil Onlarca firmanın ortak olarak geliştirdiği ve iklim ve enerjide doğrudan etkisi olacağı belirtilen NATO'nun yeni projesine 1 milyar dolar bütçe ayrıldı. Uzmanlar ise proje hakkında "Çok derin bir şey geliyor" değerlendirmesinde bulunuyor.
26.03.2024 Dünya
Karabük Üniversitesi Rektörlüğü: Hukuki süreç başlatıldı
Karabük Üniversitesi Rektörlüğü: Hukuki süreç başlatıldı Karabük Üniversitesi Rektörlüğü’nden yapılan açıklamada, üniversiteside eğitim gören Türk ve Afrikalı öğrencilerin cinsel birliktelik yaşamaları sebebiyle HIV ve HPV pozitif vakalarında artış ve hastanelerde yoğunluk olduğu yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığı belirtilerek, “Son günlerde ortaya atılan iddiaların gerçekle ilgisi olmayıp tamamen asılsız ve uydurmadır. Söz konusu paylaşımların içeriklerinin, üniversitemiz öğrencileri ve Karabüklü vatandaşlarımızı rencide edici duruma ulaşması kabul edilemez bir durumdur” denildi.
25.03.2024 Gündem
Bakan Uraloğlu duyurdu! Ankara-İstanbul arası süper hızlı tren projesine başlandı
Bakan Uraloğlu duyurdu! Ankara-İstanbul arası süper hızlı tren projesine başlandı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Ankara-İstanbul Süper Hızlı Tren Hattı proje çalışmalarını başlattık. Süper hızlı tren hattımızda saatte 350 kilometre hıza ulaşacak trenlerimizle seyahat süresini 80 dakikaya indireceğiz" dedi.
25.03.2024 Ekonomi
'Türk Rambo'dan acı haber! Serdar Kebapçılar yaşamını yitirdi
'Türk Rambo'dan acı haber! Serdar Kebapçılar yaşamını yitirdi Vücut geliştirme sporunda derecelere sahip olan, 1980'li yıllarda başrolünde yer aldığı 'Karaşimşek', 'Korkusuz', 'Komando' ve 'Guillano' filmleri yüksek satış rakamlarına ulaşan Serdar Kebapçılar, 65 yaşında hayatını kaybetti.
25.03.2024 Cadde
Girişimci aranıyor
Girişimci aranıyor İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün desteklediği 3. Etap 14-19 Yaş Yeni Nesil Erken Girişimci Geliştirme Proje başvuruları başladı.
25.03.2024 Eğitim
'Çocuklar için spor hayatın provasıdır'
'Çocuklar için spor hayatın provasıdır' Türkiye’de okul ve sporun bir arada yürütebileceğinin en güzel örneklerinden birisi olan Feyziye Mektepleri Vakfı Işık Okulları, Florya’daki yeni kampüsünde de aynı amaçla hareket etti. Vakıf Başkanı Akın Süel ile Yönetim Kurulu Üyesi Adnan Polat bu mükemmel düzeni nasıl kurduklarını MİLLİYET’e anlattı.
24.03.2024 Diğer
Bakan Kacır: Türksat 6A'yı Temmuz'da uzaya göndereceğiz
Bakan Kacır: Türksat 6A'yı Temmuz'da uzaya göndereceğiz Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, ilk milli haberleşme uydusu Türksat 6A projesinin yüzde 81,4 yerlilik oranıyla üretim süreçlerinin tamamlandığını belirterek, "İnşallah uydumuzu 8 Temmuz haftasında uzaya göndermeye hazırlanıyoruz" dedi.
23.03.2024 Ekonomi
Yapay zeka ile hayatımıza giren 5 yeni meslek
Yapay zeka ile hayatımıza giren 5 yeni meslek Dünyanın en hızlı büyüyen teknolojisinde kariyer yapmak ister misiniz? İşte, AB Yapay Zeka Yasası ışığında Avrupa'ya gelen beş yeni potansiyel çalışma alanı.
22.03.2024 Dünya
90+3 Ege'de Futbol | Artık kazanma zamanı!
90+3 Ege'de Futbol | Artık kazanma zamanı! Trendyol 1. Lig'de son 4 maçından sadece 2 puan çıkarabilen Bodrum FK’yı değerlendiren usta kalemlerimiz, ‘‘Çok iyi futbol izlemedik ama çok nitelikli sportmenlik örneklerine tanıklık ettik. Play Off yarışı kızışıyor. Kalan 7 haftalık periyotta puan kayıplarının önüne geçmek zorundalar’’
22.03.2024 1.Lig
Gökalp İçer liderliğindeki ICRYPEX küresel ölçekte büyüyor
Gökalp İçer liderliğindeki ICRYPEX küresel ölçekte büyüyor Türkiye'nin önde gelen kripto para borsası ICRYPEX, büyüme stratejileri doğrultusunda yeni listelemeler ve yeni nesil finansal hizmetlerle küresel ölçekte ilerleyişini sürdürüyor.
22.03.2024 Advertorial
Türkiye’nin ilk askeri uçak motoru başarıyla ateşlendi
Türkiye’nin ilk askeri uçak motoru başarıyla ateşlendi TUSAŞ Motor Sanayii (TEI) tarafından geliştirilen Türkiye’nin ilk askeri uçak motoru TEI-TF6000 başarıyla ateşlendi.
22.03.2024 Haberler
Yeni müfredatın içeriği belli oluyor
Yeni müfredatın içeriği belli oluyor Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’le görüşen SODİMER Başkanı Prof. Dr. Levent Eraslan, yeni müfredatla ilgili ayrıntıları paylaştı. Derse aktif katılım sağlanacak; test mantığından uzak, açık uçlu, yorum odaklı uygulamalara ve güncel konulara yer verilecek.
22.03.2024 Eğitim
Bakan Yumaklı: Türkiye dünyada ilk 10 tohumcu ülkeden bir tanesi
Bakan Yumaklı: Türkiye dünyada ilk 10 tohumcu ülkeden bir tanesi Çanakkale’de ‘Tohum ve Sera Örtü Naylonu Dağıtım’ törenine katılan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Türkiye dünyada ilk 10 tohumcu ülkeden bir tanesidir. Türkiye’de üretilen daha doğrusu kullanılan her 100 kilogramın 97 kilogramı bu ülke topraklarında üretilir. Bize özgü ata tohumlarımız vardır. Bunların halihazır da 37 çeşidi gen bankamızda kayıt altına ve koruma altına alınmıştır” dedi.
21.03.2024 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Geliştirme ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.