General Halife Hafter

General Halife Hafter

Son dakika General Halife Hafter haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan General Halife Hafter gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan General Halife Hafter haber sayfamızda...

General Halife Hafter

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 339 general halife hafter haberi bulunmuştur.
6 soruda Wagner Grubu! Adı nereden geliyor?
6 soruda Wagner Grubu! Adı nereden geliyor? Vladimir Putin'in Kırım'a el koymasından bu yana Kremlin'in gizli gücü olan Rus paralı asker grubu, en sonunda kendi ülkesini alt üst etti. Wagner hakkında bilinenler ve merak edilenler.
28.06.2023 Dünya
BBC Rusya editörü yazdı: Bu bir askeri darbe mi?
BBC Rusya editörü yazdı: Bu bir askeri darbe mi? Kremlin Wagner Grubu'nun Rus devletiyle bağlantısını daima reddetti, geçtiğimiz Ekim ayında ise Ukrayna'da işler sarpa sardığında sahneye çıkan grubun lideri Prigozhin 'hakiki bir vatansever ve kalbi Rusya için sızlayan bir adam' olarak tanımlanıyordu. Bugün gelinen noktada ise, Putin bir dönem kendisine yemek sunan Prigozhin'i 'ihanet'le suçladı. BBC'den Steve Rosenberg, analizine "Yevgeny Prigozhin bunun askeri bir darbe olmadığını iddia ediyor. Ancak amacı Rusya'nın askeri liderliğini devirmek gibi görünüyor" cümlesiyle başlıyor.
24.06.2023 Dünya
Rus paralı asker grubu Wagner nasıl 'dünyanın en deneyimli ordusuna' dönüştü?
Rus paralı asker grubu Wagner nasıl 'dünyanın en deneyimli ordusuna' dönüştü? 2022'nin son gününde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'da savaşmış subay ve askerlere ülkenin en yüksek madalyasını vermek için Rusya'nın güneyini ziyaret etti.
30.01.2023 Dünya
Afrika ülkelerinin Türk Bayraktar SİHA'larına ilgisi neden arttı?
Afrika ülkelerinin Türk Bayraktar SİHA'larına ilgisi neden arttı? BBC'de yer alan haberde, Burkina Faso'dan Togo'ya Nijer'den Etiyopya'ya neredeyse tüm kıtaya yayılan Türk SİHA'larının özellikle radikal militan grupları durdurmak için kullanıldığı belirtiliyor.
25.08.2022 Dünya
Stadyum havaya uçuruldu! 300 paralı asker öldü, yalnızca biri kurtulabildi
Stadyum havaya uçuruldu! 300 paralı asker öldü, yalnızca biri kurtulabildi Rusya-Ukrayna savaşının odak noktasından sadece 45 kilometre uzaktaki gizli üs yerle bir edildi, Putin savaş gemisi Moskva'nın batırılışından bu yana en ağır darbeyi yedi.
12.06.2022 Dünya
Libya'da belirsizlik!
Libya'da belirsizlik! Libya'da yaşanan iç çekişmeler ve aday listesinin bir türlü açıklanamaması, ülkede belirsizlik yaşanmasına neden oluyor. Seçim süreci fiilen dururken, halk da huzursuzluk yaşıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Libya Başkanlık Konseyi Başkanı El Menfi ile İstanbul'da bir araya geldi.
18.12.2021 Dünya
Son dakika... Savaş ağası Halife Hafter, Libya'da resmen aday oldu
Son dakika... Savaş ağası Halife Hafter, Libya'da resmen aday oldu Savaş suçu işlemekle itham edilen Halife Hafter, Libya başkanlık seçimlerinde aday olduğunu duyurdu.
16.11.2021 Dünya
Libya ordusu: Mısır'dan gelen iki uçak silah taşıyordu
Libya ordusu: Mısır'dan gelen iki uçak silah taşıyordu Uluslararası Sebha Havalimanı'na iniş yapan uçakların silah taşıdığı bildiriliyor. Sağlık Bakanlığı, uçaklarda tıbbi malzeme ve ilaç bulunduğunu açıklamıştı.
14.04.2021 Dünya
Libya Başbakanı Birleşik Arap Emirlikleri'nde Veliaht Prens Nahyan'la görüştü
Libya Başbakanı Birleşik Arap Emirlikleri'nde Veliaht Prens Nahyan'la görüştü Körfez turuna çıkan Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Veliaht Prensi Muhammed bin Zayid Al Nahyan ile Abu Dabi'de bir araya geldi.
8.04.2021 Dünya
Son dakika haber: Dengeler değişti, Türkiye düşmanları bozguna uğradı!
Son dakika haber: Dengeler değişti, Türkiye düşmanları bozguna uğradı! Bloomberg, Beyaz Saray'da yeni yönetimin göreve başlamasıyla Birleşik Arap Emirlikleri'nin Libya'daki askeri denklemin tamamen dışında kaldığını duyurdu. Libya'da yalnızca Rus Wagner Grubu'na bağlı paralı askerlerin kaldığını belirten Amerikan yayın organı, Abu Dabi'deki bir istifaya vurgu yapıyor.
1.03.2021 Dünya
Mısırlı üst düzey bir heyetten Libya'ya ziyaret
Mısırlı üst düzey bir heyetten Libya'ya ziyaret Savaş ağası Hafter'i destekleyen Kahire yönetimi, bu kez uluslararası toplum tarafından tanınan Trablus'a heyet gönderdi. Trablus'a inenler arasında Mısır Dışişleri Bakan Yardımcısı ve İstihbarat Başkan Yardımcısı bulunuyor.
27.12.2020 Dünya
Ölüm tarlalarının arkasında Kaniyat milisleri var
Ölüm tarlalarının arkasında Kaniyat milisleri var Libya'da Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır ve Rusya destekli savaş ağası General Hafter saflarında yer alan Kaniyat milislerinin, Terhune'deki yüzlerce ölümün sorumlusu olduğu ortaya çıktı.
7.12.2020 Dünya
İrini Operasyonu çelişkisi... Taraflı AB göz yumuyor!
İrini Operasyonu çelişkisi... Taraflı AB göz yumuyor! Avrupa Birliği (AB), hedefini Libya'da silah ambargosunun uygulanmasını sağlamak olarak belirlediği İrini Operasyonu ile Akdeniz’i kontrol altında tutarken Mısır ile kara sınırı ve hava yolundan yapılan sevkiyatlara göz yumuyor.
25.11.2020 Dünya
Akdeniz'de yer yerinden oynadı! Alman askerleri Türk gemisine çıktı...
Akdeniz'de yer yerinden oynadı! Alman askerleri Türk gemisine çıktı... Libya Bingazi'nin 200 kilometre kuzeyinde kargo gemisini durdurup arama yapmak isteyen Alman donanma askerleri, Ankara'nın anında devreye girmesiyle Pazartesi sabah gün doğarken gemiyi terk etti.
23.11.2020 Haberler
Son dakika... Kritik isim açıkladı! 3 aşamada bitiriyor...
Son dakika... Kritik isim açıkladı! 3 aşamada bitiriyor... Gelen son dakika haberine göre, SİHA'ların önemine dikkat çeken Eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Abidin Ünal, "Birinci derecede istihbarat desteği sağlar, ikinci derecede taarruza, hedefe kilitlenme desteği sağlar, üçüncü derecede taarruzu kendisi yaparak, saldırı desteği sağlar" dedi.
12.11.2020 Teknoloji
Tunus'ta Libya'nın geleceğin yol haritası çiziliyor
Tunus'ta Libya'nın geleceğin yol haritası çiziliyor BM öncülüğündeki forumda uluslararası toplum tarafından tanınan Trablusgarp hükümeti ile Hafter yanlıları seçimlerin 18 ay içerisinde yapılması için anlaşmaya vardı, sırada başkanlık görevine kimin oturacağı sorusunun yanıtı var.
12.11.2020 Dünya
Amerikan Forbes'tan SİHA itirafı: Türkiye düşmanlarını zor günler bekliyor
Amerikan Forbes'tan SİHA itirafı: Türkiye düşmanlarını zor günler bekliyor Son dakika haberlere göre Amerikan Forbes dergisi, yakın gelecekte envantere girecek Akıncı, Aksungur ve Alpagu ile ilgili olarak “Türkiye’nin düşmanlarının zor günler yaşayacağını” yazdı. Dergi, son olarak Azerbaycan’ın Karabağ’daki başarısına da büyük katkı sağlayan Türk İHA ve SİHA’ların çatışmaların seyrinde belirleyici hale geldiği yorumu yaptı.
10.10.2020 Gündem
Bakan Çavuşoğlu'ndan La Stampa gazetesine demeç!
Bakan Çavuşoğlu'ndan La Stampa gazetesine demeç! İtalyan La Stampa gazetesine konuşan Çavşuğlu, "Her türlü yaptırım, karşı etki yaratır ve haklarımızı, Kıbrıslı Türklerin haklarını koruma yönündeki kararlılığımızı güçlendirmekten başka etki göstermez" ifadelerini kullandı.
3.10.2020 Dünya
İtalya'da şoke eden Hafter iddiası: Rehin almış
İtalya'da şoke eden Hafter iddiası: Rehin almış İtalyan La Stampa gazetesi, ay başında Libya'nın doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter’in kontrolündeki Bingazi açıklarında alıkonan İtalyan balıkçıların serbest kalması için Hafter'in İtalya’da tutuklu 4 Libyalının serbest kalmasını istemiş olabileceğini yazdı.
18.09.2020 Dünya
Libya'da yakınlarını kaybeden aileler ABD'de Hafter aleyhine 50 milyon dolarlık dava açtı
Libya'da yakınlarını kaybeden aileler ABD'de Hafter aleyhine 50 milyon dolarlık dava açtı Libya'da savaş ağası General Halife Hafter'e bağlı milislerin operasyonları sırasında yakınlarını kaybeden iki aile, 50 milyon dolar tazminat talebiyle ABD'de dava açtı.
7.09.2020 Dünya
Türkiye ve Rusya ateşkesten memnun
Türkiye ve Rusya ateşkesten memnun Türk ve Rus heyetlerinin Libya konusunda Moskova’da gerçekleştirdikleri görüşmede olumlu mesajlar paylaşıldı. Dışişleri Bakanlığı, görüşmede Libya’da siyasi çözüme ulaşılması amacıyla kapsayıcı bir siyasi diyalog sürecinin başlatılmasına işaret edildiğini duyurdu.
2.09.2020 Dünya
BBC, Birleşik Arap Emirlikleri'nin katliamını kanıtladı
BBC, Birleşik Arap Emirlikleri'nin katliamını kanıtladı Libya'da 4 Ocak'ta başkent Trablus'un güneyindeki bir askeri akademiye insansız hava aracıyla (İHA) düzenlenen ve silahsız 26 öğrencinin öldürüldüğü saldırının sorumluluğunun Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) ait olduğu ortaya çıktı.
28.08.2020 Dünya
Hafter milisleri Grad füzeleriyle saldırarak ateşkesi ihlal etti
Hafter milisleri Grad füzeleriyle saldırarak ateşkesi ihlal etti BM ve uluslararası toplumun tanıdığı Trablus yönetimine bağlı ordu, Rusya, Mısır, Fransa ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin desteklediği savaş ağasının füzeler fırlattığını bildiriyor.
27.08.2020 Dünya
Libya’da ateşkes ilanı
Libya’da ateşkes ilanı Libya’da hem BM tarafından tanınan Trablus hükümeti hem de Tobruk yönetimi ateşkes çağrısı yaptı. İki taraf da ülkenin mart ayında seçime gitmesi yönünde açıklamalarda bulundu
22.08.2020 Dünya
Libya'da Hafter yanlısı protestocular Türk bayrağı yaktı!
Libya'da Hafter yanlısı protestocular Türk bayrağı yaktı! Skandal görüntüler Libya'nın Bingazi kentinden geldi. Bir grup Hafter yanlısı Libyalı, Türk bayrağını yaktılar.
21.08.2020 Haberler

Benzer Haber Etiketleri

General Halife Hafter ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.