Gerileme

Gerileme

Son dakika gerileme haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan gerileme gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan gerileme haber sayfamızda...

Gerileme

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 5.626 gerileme haberi bulunmuştur.
“Cari işlemler açığı 31,8 milyar dolara geriledi”
“Cari işlemler açığı 31,8 milyar dolara geriledi” Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "Dış ticarette yaşanan olumlu gelişmeler neticesinde, 2023 yılı Mayıs ayında 60,1 milyar dolar olarak gerçekleşen yıllıklandırılmış cari işlemler açığı sonraki aylarda toplam 28,3 milyar dolar azalarak 2024 Şubat ayı itibariyle 31,8 milyar dolara geriledi" dedi.
17.04.2024 Ekonomi
Güneydoğu’nun 3 aylık hububat ihracatı belli oldu
Güneydoğu’nun 3 aylık hububat ihracatı belli oldu Güneydoğu Anadolu bölgesinde ilk çeyrekte ihracat lideri olan hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri sektörü, Ocak-Mart arası dönemde ihracatını yüzde 10 artırarak 836,5 milyon dolara taşıdı.
15.04.2024 Ekonomi
Nuri Alço'nun sağlık durumuyla ilgili Bakan Koca'dan son dakika açıklama
Nuri Alço'nun sağlık durumuyla ilgili Bakan Koca'dan son dakika açıklama Eskişehir'de evinde rahatsızlandıktan sonra kaldırıldığı özel hastanede tedaviye alınan Türk sinemasının efsane oyuncularından Nuri Alço'nun sağlık durumuyla ilgili Bakan Koca açıklama yaptı.
8.04.2024 Cadde
Merkez Bankası'ndan enflasyon için bilgilendirme mektubu
Merkez Bankası'ndan enflasyon için bilgilendirme mektubu Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, enflasyon için Hükümet'e bilgilendirici açık mektubunu yayımladı. Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamada, "Asgari ücretin yılda bir kez güncellenmesi enflasyon tahminleri açısında kritik önem taşıyor. " denildi.
5.04.2024 Ekonomi
Su ürünleri ihracatı zirve yaptı
Su ürünleri ihracatı zirve yaptı Bin 480 kilometre kıyı şeridi ile Türkiye’nin en uzun kıyısına sahip Muğla, Türkiye’de su ürünleri ve hayvansal ürünler ihracatında Türkiye’de ilk sırada yer alıyor. Ülkeye önemli döviz girişi sağlayan Su Ürünleri ve Hayvansal Ürünler sektörü 137,3 milyon dolar olan ihracat rakamını Mart ayında 143,8 milyon dolara çıkardı.
5.04.2024 Ekonomi
KKM hesaplarında gerileme sürüyor
KKM hesaplarında gerileme sürüyor Kur korumalı TL mevduat (KKM) ve katılma hesaplarındaki tutarda sınırlı da olsa düşüş yaşandı.
4.04.2024 Uzmanpara
"Enflasyon; sabır, disiplin ve eşit yük paylaşımı ile dizginlenecek"
"Enflasyon; sabır, disiplin ve eşit yük paylaşımı ile dizginlenecek" ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, “İhtiyacımız olan üç şey sabır, disiplin ve tüm tarafların yükü paylaştığı bir dezenflasyon süreci. Halkımızdan ve iş dünyasından beklenen fedakârlığı devletimiz de göstermeli. O nedenle kamunun tasarruf etmesi, kayıt dışı ile mücadele etmesi, elini taşın altına koyması gerekiyor" dedi.
4.04.2024 Ekonomi
Mart ayı dış ticaret rakamları açıklandı
Mart ayı dış ticaret rakamları açıklandı 2024 yılı Mart ayında ihracat 22 milyar 578 milyon dolar, ithalat 30 milyar 95 milyon dolar ve dış ticaret açığı 7 milyar 517 milyon dolar olarak gerçekleşti.
4.04.2024 Uzmanpara
Bakan Bolat'tan ihracat açıklaması
Bakan Bolat'tan ihracat açıklaması Ticaret Bakanı Ömer Bolat, sosyal medya hesabından ihracat rakamları ile ilgili açıklamalarda bulundu.
4.04.2024 Ekonomi
‘Birincil öncelik fiyat istikrarı’
‘Birincil öncelik fiyat istikrarı’ Martta aylık enflasyonun öngörüleri doğrultusunda gerilediğini belirten Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Birincil önceliğimiz olan fiyat istikrarı hedefimize ulaşana kadar ne gerekiyorsa yapacağız” dedi.
4.04.2024 Ekonomi
Ekonomi Koordinasyon Kurulu'ndan sosyal refah ve enflasyonla mücadele açıklaması
Ekonomi Koordinasyon Kurulu'ndan sosyal refah ve enflasyonla mücadele açıklaması Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK), Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında bir araya geldi. Yapılan açıklamada, "Temel önceliğimiz olan enflasyon ile mücadelemizi sürdürecek, Türkiye Yüzyılı vizyonu ile sürdürülebilir büyümeyi sağlayarak, sosyal refahı kalıcı olarak artıracağız." denildi.
3.04.2024 Gündem
"Yapmamız gereken afetlere karşı dirençli şehirler oluşturmak”
"Yapmamız gereken afetlere karşı dirençli şehirler oluşturmak” Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem gibi afetlere karşı dirençli şehirler oluşturmak için kentsel dönüşümünün önemine değindi.
28.03.2024 Ekonomi
PPK toplantı özeti yayımlandı
PPK toplantı özeti yayımlandı Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Para Politikası Kurulu (PPK) özetinde şubat ayı tüketici enflasyonu artışında ücret ve geriye doğru endeksleme davranışının devam eden yansımalarının hissedildiği hizmet fiyatlarının yanı sıra Ramazan ayına özgü unsurların etkisinin belirgin olduğu gıda fiyatlarının öne çıktığı ifade edildi. Bu dönemde özellikle kırmızı et ve bağlantılı işlenmiş et ürünleri ile çiğ süt referans fiyat artışının yansımalarının izlendiği süt ve süt ürünleri fiyatlarında artış oranının belirgin olduğuna işaret edildi.
28.03.2024 Uzmanpara
KKM hesaplarında gerileme devam ediyor
KKM hesaplarında gerileme devam ediyor Kur korumalı TL mevduat (KKM) ve katılma hesaplarındaki tutarda sınırlı da olsa düşüş yaşandı.
28.03.2024 Uzmanpara
Hazine'den 'altın' için yeni karar! Piyasayı nasıl etkileyecek? Ekonomist Hikmet Baydar cevapladı
Hazine'den 'altın' için yeni karar! Piyasayı nasıl etkileyecek? Ekonomist Hikmet Baydar cevapladı Hazine ve Maliye Bakanlığı, kuyum işletmelerinin ihtiyaçlarına yönelik önemli bir adım attı. Buna göre Ziraat Bankası ve Vakıf Katılım Bankası'na işlenmemiş altın ithalatı kotası tahsis edildi. Peki bu karar piyasayı nasıl etkileyecek? Ekonomist Hikmet Baydar merak edilenleri milliyet.com.tr'ye cevapladı.
28.03.2024 Ekonomi
Yatırımı olanlar dikkat: Altın ve dolarda yükseliş devam eder mi?
Yatırımı olanlar dikkat: Altın ve dolarda yükseliş devam eder mi? Geçen hafta altın fiyatları Fed faiz kararı sonrası rekor seviyeleri gördükten sonra geri çekildi. Altında yön aşağı döndü mü? Gram altın için yeni hedefler neler? İşte detaylar...
26.03.2024 Ekonomi
CHP lideri Özgür Özel: Eşit temsil sağlayacağız
CHP lideri Özgür Özel: Eşit temsil sağlayacağız CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir programı kapsamında Tarihi Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi'nde Romanlarla buluştu.
22.03.2024 Gündem
Cevdet Yılmaz'dan enflasyon açıklaması: 2026 yılında tek hanelere ulaşacağız
Cevdet Yılmaz'dan enflasyon açıklaması: 2026 yılında tek hanelere ulaşacağız Bursa'da iş dünyasıyla bir araya gelen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 2026 yılında tek haneli enflasyona yeniden ulaşılacağını söyledi.
21.03.2024 Ekonomi
Bankada parası olanlar dikkat! Mevduat faizleri için flaş tahmin
Bankada parası olanlar dikkat! Mevduat faizleri için flaş tahmin Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını 500 baz puan artırarak yüzde 50 seviyesine yükseltti. Peki bu durumdan mevduat faizleri nasıl etkilenecek?
21.03.2024 Ekonomi
İkinci elde fiyat düşüşü durdu! İşte en çok ilan verilen 3 model
İkinci elde fiyat düşüşü durdu! İşte en çok ilan verilen 3 model İlan platformlarında ikinci el araçlar için şubat ayı verileri açıklandı. Yeni yılın ilk aylarından itibaren sıfır araç fiyatları yükselirken ikinci elde fiyatlar halen düşük kalmıştı. Araştırmaya göre şubatta fiyat düşüşü durdu. En çok ilana çıkan araç modelleri de belli oldu. İşte detaylar...
20.03.2024 Ekonomi
'Bu Murat Kurum sözüdür' diyerek otobüs şoförlerine müjdeyi verdi
'Bu Murat Kurum sözüdür' diyerek otobüs şoförlerine müjdeyi verdi İBB Başkan Adayı Murat Kurum, Sancaktepe’de düzenlenen ‘Özel Halk Otobüsçüleri Sahuru’ programında vatandaşlarla bir araya geldi. Programda konuşan Kurum, “1 Nisan’dan sonra göreve gelir gelmez otobüsçülerin içeride kalan ücretlerini zamlı bir şekilde ödeyeceğiz. Bu Murat Kurum sözüdür.” dedi.
19.03.2024 Haberler
'Bu Murat Kurum sözüdür' diyerek otobüs şoförlerine müjdeyi verdi
'Bu Murat Kurum sözüdür' diyerek otobüs şoförlerine müjdeyi verdi İBB Başkan Adayı Murat Kurum, Sancaktepe’de düzenlenen ‘Özel Halk Otobüsçüleri Sahuru’ programında vatandaşlarla bir araya geldi. Programda konuşan Kurum, “1 Nisan’dan sonra göreve gelir gelmez otobüsçülerin içeride kalan ücretlerini zamlı bir şekilde ödeyeceğiz. Bu Murat Kurum sözüdür.” dedi.
19.03.2024 Gündem
Cevdet Yılmaz: Türkiye trilyon dolarlık ekonomiler ligine katılmış oldu
Cevdet Yılmaz: Türkiye trilyon dolarlık ekonomiler ligine katılmış oldu Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, geçen yıl itibariyle Türkiye ekonomisinin 1 trilyon 119 milyar dolar bir büyüklüğe ulaştığını belirterek, "Türkiye olarak yine son 21 yıla baktığımızda, ortalama yıllık büyüme hızımız yüzde 5.4 olmuş, dünyadan 1.8 puan daha yüksek büyümüşüz. Bir yıl için belki bu çok büyük bir rakam değil diyebilirsiniz ama bu 21 bir yıllık dönem için birikimli olarak baktığımızda Türkiye'yi dünyada farklı bir yere taşıdığını da ifade etmek isterim" dedi.
16.03.2024 Ekonomi
Darphane çift vardiyaya geçti: Kuyumcular satacak altın bulamıyor! İşte sebebi
Darphane çift vardiyaya geçti: Kuyumcular satacak altın bulamıyor! İşte sebebi Altın fiyatları her geçen gün rekor üstüne rekor kırarken, kuyumcularda altın bulunurluğu azalmaya başladı. Konuyla ilgili yeni bir açıklama yapıldı ve Darphane’nin hafta sonları fazla mesai yaptığı, hafta içi çift vardiyaya geçildiği belirtildi. Özellikle İstanbul ve diğer illerde kuyumcularda altın bulunurluğu zorlaştı.
14.03.2024 Ekonomi
Bakan Bolat'tan cari açık açıklaması: 37.5 milyar dolara geriledi
Bakan Bolat'tan cari açık açıklaması: 37.5 milyar dolara geriledi Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "2024 yılı ocak ayında cari açıkta tarihi düşüş yaşandı. Cari açık, Mayıs 2023'te 60,1 milyar dolar yıllık açıktan Ocak 2024'te yıllık 37,5 milyar dolara geriledi" dedi.
12.03.2024 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Gerileme ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.