Geyik Böceği

Geyik Böceği

Son dakika geyik böceği haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan geyik böceği gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan geyik böceği haber sayfamızda...

Geyik Böceği

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 49 geyik böceği haberi bulunmuştur.
Kırmızı listede yer alan geyik böceği görüntülendi
Kırmızı listede yer alan geyik böceği görüntülendi Türkiye'de nesli tükenen türler arasında kırmızı listede bulunan ve yaşam alanlarının genişletilmesi için çalışmalar yürütülen geyik böceği Elazığ’da görüntülendi.
21.07.2022 Gündem
Koruma altında olan Geyik Böceği bulundu
Koruma altında olan Geyik Böceği bulundu Bodrum’da, nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olduğu için koruma altında bulunan ‘Geyik böceği’ görüldü.
17.05.2021 Ege
Nesli koruma altındaki geyik böceği, Bodrum'da görüldü!
Nesli koruma altındaki geyik böceği, Bodrum'da görüldü! Muğla’nın Bodrum ilçesinde, nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olduğu için koruma altında bulunan 'geyik böceği' görüldü. Yaklaşık 6 santim büyüklüğünde olan böceği doğaya saldı.
17.05.2021 Gündem
Bodrum’da nesli koruma altında bulunan 'geyik böceği' görüldü
Bodrum’da nesli koruma altında bulunan 'geyik böceği' görüldü Muğla'nın Bodrum ilçesinde, koruma altında bulunan ve yaşam alanlarının genişletilmesi için çalışmalar yürütülen 'geyik böceği' görüldü.
17.05.2021 Haberler
Tokat'ta 'geyik böceği' bulundu
Tokat'ta 'geyik böceği' bulundu Türkiye'de, koruma altında bulunan ve yaşam alanlarının genişletilmesi için çalışmalar yürütülen 'geyik böceği' Tokat'ta görüldü.
16.07.2020 Gündem
'Geyik Böceği' Balıkesir'de görüntülendi
'Geyik Böceği' Balıkesir'de görüntülendi Dünyada sadece Amanos Dağları'nda yaşadığı bilinen Geyik Böceği (Lucanus Cervus) Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde görüldü.
30.06.2020 Gündem
Adana'da nesli tükenmekte olan geyik böceği görüldü
Adana'da nesli tükenmekte olan geyik böceği görüldü Son dakika haberi... Adana'nın Feke ilçesinde nesli tükenmekte olduğu için koruma altında bulunan geyik böceği görüldü.
19.06.2020 Gündem
Geyik böceği doğaya bırakıldı
Geyik böceği doğaya bırakıldı Muğla Ula'da bir vatandaş tarafından bulunan ve böceklerin kralı olarak bilinen geyik böceği, Doğa Koruma ve Milli Parklar Muğla Şube Müdürlüğü tarafından tekrar doğaya bırakıldı.
16.06.2020 Yaşam
Nesli tükenmekte olan geyik böceği buludu
Nesli tükenmekte olan geyik böceği buludu Antalya'da sebze ve meyve komisyoncusunda çalışan Ramazan Keskin, Kumluca Toptancı halinde nesli tükenmekte olan geyik böceği buldu.
15.06.2020 Haberler
Antalya'da nesli tükenmekte olan geyik böceği bulundu!
Antalya'da nesli tükenmekte olan geyik böceği bulundu! Antalya'da sebze ve meyve komisyoncusunda çalışan Ramazan Keskin, Kumluca Toptancı halinde nesli tükenmekte olan geyik böceği buldu.
15.06.2020 Gündem
Milyonluk misafir
Milyonluk misafir Bahçede buldukları Geyik Böceği’ne koleksiyonerlerin büyük paralar ödediğini öğrenen Az Ailesi, davetsiz konuğu yetkililere teslim edecek...
14.06.2020 Ege
Nadir görülen "geyik böceği" Kırklareli'nde görüntülendi
Nadir görülen "geyik böceği" Kırklareli'nde görüntülendi Kırklareli'nin Pınarhisar ilçesi Kaynarca beldesinde, alabalık tesisi işleten Hamit Yen, nesli tükenen ve kırmızı listede bulunan geyik böceği buldu. Koruma altında bulunan geyik böceği, yetkililere teslim edilerek yeniden doğal ortamına bırakıldı.
11.06.2020 Gündem
Gyik böceği, Çanakkale’de görüldü
Gyik böceği, Çanakkale’de görüldü Dünyada sadece Hatay'ın Amanos Dağları'nda yaşadığı bilinen 'böceklerin kralı' olarak adlandırılan geyik böceği, Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde görüldü.
8.06.2020 Haberler
Son dakika... Böceklerin kralı olarak bilinen geyik böceği, Çanakkale’de görüldü!
Son dakika... Böceklerin kralı olarak bilinen geyik böceği, Çanakkale’de görüldü! Dünyada sadece Hatay'ın Amanos Dağları'nda yaşadığı bilinen 'böceklerin kralı' olarak adlandırılan geyik böceği, Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde görüldü.
8.06.2020 Gündem
Osmaniye'de bulundu! Japonlar bu böceğin kurutulup yenildiği takdirde hamile kalınacağına inanıyor
Osmaniye'de bulundu! Japonlar bu böceğin kurutulup yenildiği takdirde hamile kalınacağına inanıyor Türkiye’de koruma altında bulunan ve sadece Hatay’ın Amanos dağlarında yaşadığı bilinen nesli tükenmekte olan Geyik Böceği, Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde bulundu.
8.06.2020 Haberler
Osmaniye’de ortaya çıktı! 'Oldukça büyük...'
Osmaniye’de ortaya çıktı! 'Oldukça büyük...' Türkiye’de koruma altında bulunan ve sadece Hatay’ın Amanos dağlarında yaşadığı bilinen nesli tükenmekte olan Geyik Böceği, Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde bulundu.
8.06.2020 Gündem
Nesli tükenmekte olan böceği bahçesinde bulunca şoka girdi
Nesli tükenmekte olan böceği bahçesinde bulunca şoka girdi Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde, 4 gün önce taziyeye giden ve bir daha haber alınamayan Nebi Yüksel, Osman Nuri Özen ile Hava ve Mustafa Özen çiftinin cansız bedenleri, bu sabah, ciple yuvarlandıkları 300 metrelik uçurumda bulundu.Gazipaşa'da oturan Nebi Yüksel, Osman Nuri Özen ile Hava ve Mustafa Özen çifti, 4 Temmuz Çarşamba günü, 07 UZ 569 plakalı ciple merkeze yaklaşık 25 kilometre uzaklıktaki Karatepe Mahallesi'ne, ortak tanıdıkları olan bir kişiye taziyeye gitti. Ancak bu 4 kişiden bir daha haber alamayan yakınları, jandarmaya müracaat edip, kayıp başvurusunda bulundu. İhbar üzerine olayla ilgili çalışma başlatan jandarma, kayıp 4 kişinin, çarşamba günü saat 16.30 sıralarında, Karatepe Mahallesi'nden ayrıldığı bilgisine ulaştı. Jandarma ekiplerinin yanı sıra Mustafa Özen'in akrabaları da kendi imkanlarıyla bölgede arama yaptı. Karatepe Köprüsü yakınlarından bugün saat 07.30 sıralarında gelen yoğun kokudan şüphelenilerek, aramalar buraya yoğunlaştırıldı. Aramalar sonunucu ormanlıktaki yaklaşık 300 metrelik uçurumda, hurdaya dönmüş cip bulundu. Havva- Mustafa Özen çiftinin cansız bedenleri cipin içinde, kaza sırasında araçtan fırladıkları belirlenen Nebi Yüksel ve Osman Nuri Özen'in cenazeleri de çe
11.09.2019 Yaşam
4 gün önce televizyonda görmüştü! Bahçesinde bulunca şoka girdi
4 gün önce televizyonda görmüştü! Bahçesinde bulunca şoka girdi Türkiye'de koruma altında bulunan, yaşam alanlarının genişletilmesi için çalışmalar yürütülen ve bilimsel adı 'lucanus cervus' olan 'geyik böceği' Sivas'ta ilk defa görüldü. Kadir Kaya (31), merkeze bağlı Zengi köyünde, 3 gün önce hayvanlarını otlatırken, bulduğu böceği evinde korumaya aldı.
8.07.2018 Gündem
4 gün önce televizyonda görmüştü! Bahçesinde bulunca şoka girdi
4 gün önce televizyonda görmüştü! Bahçesinde bulunca şoka girdi Türkiye'de koruma altında bulunan, yaşam alanlarının genişletilmesi için çalışmalar yürütülen ve bilimsel adı 'lucanus cervus' olan 'geyik böceği' Sivas'ta ilk defa görüldü. Kadir Kaya (31), merkeze bağlı Zengi köyünde, 3 gün önce hayvanlarını otlatırken, bulduğu böceği evinde korumaya aldı.
8.07.2018 Gündem
Dünya satıyor Bilecik koruyacak
Dünya satıyor Bilecik koruyacak Dünyada sadece Hatay'ın Amanos dağlarında yaşayan, Japonların çizgi film kahramanı, koleksiyoncuların gözdesi olan ve nesli tehlike altında bulunan geyik böceği Bilecik'te görülürken, nesli tükenmekte olan bu böcek üniversiteye verilecek. Kentte bulunan ve Bilecik Belediyesi Veterinerlik İşleri Müdürlüğüne bir kavanoz içinde teslim edilen böceğin yaptıkları incelemelerin ardından 'Geyik Böceği' olduğunu aktaran Bilecik Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Nedret Avcı, "Geyik böceği Hatay'ın Amanos dağlarında bulunan bir böcek. Buralarda gözükmeyen, görünmeyen nadir böceklerden bir tanesi. İlimize nasıl geldiğini bilmiyoruz, bilememekteyiz. Koruma altında olan ve nesli tükenen bir böcek. İnsan sağlığına herhangi bir zararı yok. Bunlar genelde meşelerde ve çürümüş ağaçlarda yaşayan böcekler. Ömürleri yaklaşık 7-8 yıl. Yumurtladıkları zaman 15-20 tane yumurta yapıyorlar. Yumurtladıktan 2 ay sonra da ölüyorlar. Bir geyik böceğinin bu boyuta gelmesi için yaklaşık 8 yıl gibi bir zaman geçmesi gerekiyor. Bunu da şimdi üniversitemize vereceğiz, teslim edeceğiz. Gerekli incelemeleri üniversitemiz yapacak" dedi.
11.09.2019 Haberler
Dünya'da sadece Hatay'da görülen böcek, ilk defa Bilecik'te görüldü! 150 bin dolara...
Dünya'da sadece Hatay'da görülen böcek, ilk defa Bilecik'te görüldü! 150 bin dolara... Türkiye'de koruma altında bulunan ve yaşam alanlarının genişletilmesi için çalışmalar yürütülen 'geyik böceği' Bilecik'te ilk defa görülürken, bu böceğin Japonlarca sanal ortamda 150 bin dolarlardan satın aldıkları iddia ediliyor.
3.07.2018 Ekonomi
Dünya'da sadece Hatay'da görülen böcek, ilk defa Bilecik'te görüldü! 150 bin dolara...
Dünya'da sadece Hatay'da görülen böcek, ilk defa Bilecik'te görüldü! 150 bin dolara... Türkiye'de koruma altında bulunan ve yaşam alanlarının genişletilmesi için çalışmalar yürütülen 'geyik böceği' Bilecik'te ilk defa görülürken, bu böceğin Japonlarca sanal ortamda 150 bin dolarlardan satın aldıkları iddia ediliyor.
3.07.2018 Ekonomi
Japonlar sadece Türkiye'de yetişen bu böceğin peşinde
Japonlar sadece Türkiye'de yetişen bu böceğin peşinde Türkiye'de koruma altında bulunan ve yaşam alanlarının genişletilmesi için çalışmalar yürütülen 'geyik böcekleri'nin, sanal ortamda 15 bin liraya kadar fiyatla satışa çıkartıldığı belirlendi. Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü yetkilileri, Japonya'da kurutulup yenildiği takdirde kadınların gebe kalmasına yardımcı olduğuna inanılan böceğin satışının tespit halinde, ağır para cezası uyguladıklarını bildirdi.
14.06.2018 Gündem
Japonlar sadece Türkiye'de yetişen bu böceğin peşinde
Japonlar sadece Türkiye'de yetişen bu böceğin peşinde Türkiye'de koruma altında bulunan ve yaşam alanlarının genişletilmesi için çalışmalar yürütülen 'geyik böcekleri'nin, sanal ortamda 15 bin liraya kadar fiyatla satışa çıkartıldığı belirlendi. Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü yetkilileri, Japonya'da kurutulup yenildiği takdirde kadınların gebe kalmasına yardımcı olduğuna inanılan böceğin satışının tespit halinde, ağır para cezası uyguladıklarını bildirdi.
14.06.2018 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Geyik Böceği ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.