Yumurtaların kalitesi artınca, ilginç yönteme başvurdu: Eşim tavuklardan beni kıskanıyor
Yumurtaların kalitesi artınca, ilginç yönteme başvurdu: Eşim tavuklardan beni kıskanıyor Konya’da yumurtacılık yapan vatandaş, gittiği köyden aracıyla getirdiği tavukların rahatlığını fark etmesinin ardından, ilginç bir yönteme başvurdu.
18.01.2024 Gündem
Yumurta üreticisinden 'gezen tavuk yumurtası' uyarısı
Yumurta üreticisinden 'gezen tavuk yumurtası' uyarısı HATAY'da yumurta üreticisi Necmettin Çalışkan, 'gezen tavuk yumurtası' adıyla pazarlanan ve koronavirüs pandemisi nedeniyle daha çok ilgi gören ürünlerin bugün için Türkiye'de üretiminin mümkün olmadığını söyledi. Yumurta konusunda tüketicinin kandırıldığını ifade eden Çalışkan, "Ülkemizde 'gezen tavuk yumurtası' gibi isimlerle ürünler pazarlanmaktadır. Doğrusunu isterseniz, bu noktada 'gezen tavuk' tanımına yeterli derecede uyan üretim yapılmamaktadır" dedi.
17.02.2021 Haberler
Gezen tavuk mu kafes tavuğu mu?
Gezen tavuk mu kafes tavuğu mu? Kalp cerrahı Prof. Dr. Bingür Sönmez’in, gezen tavuğun daha sağlıksız olduğuna yönelik açıklaması tartışma yarattı. Milliyet’e konuşan akademisyen veterinerler ise kalp cerrahının tavukçulukla ilgili açıklama yapmasını eleştirerek, “Salmonella taşıyıcılığı açısından gezen tavuk ile kafes tavuğu arasında fark yok” diyor...
21.12.2019 Gündem
Uzmanından gezen tavuk açıklaması! Dışkısını yiyor, salmonella bulaşma ihtimali yüksek
Uzmanından gezen tavuk açıklaması! Dışkısını yiyor, salmonella bulaşma ihtimali yüksek Ünlü Kalp Cerrahı Prof. Dr. Bingür Sönmez de tavuk eti tartışmalarına katıldı ve endüstriyel tavukların çekinilmeden tüketilebileceğini söyledi. Prof. Dr. Sönmez, gezen tavuklarla ilgili olarak da Gezen tavuk kendi dışkısını bile yer. Dolayısıyla gezen tavuktan salmonella bulaşma ihtimali çok yüksektir. Dışkısında mikrop var dedi.  Bursa'da tavuk çiftliği sahibi Mehmet İlhan, "Tavuklarımızın gezdiği alan büyük.  Tavuklar, yonca ve bunun gibi otları yiyor.  İçeride yem yiyor fakat dışarıya da çıktığı zaman alanın geniş olması gerekiyor. Biz hayvanları saldığımız için dışkılarını yemiyorlar." diye konuştu.
19.12.2019 Gündem
Gezen tavuk üçkâğıdı! 10 kuruşa alıp...
Gezen tavuk üçkâğıdı! 10 kuruşa alıp... Yumurtada ‘gezen tavuk’ aldatmacası üreticiyi perişan etti. Üreticinin kalitesiz diyerek fabrikalara 10 kuruşa sattığı yumurtaları alan üçkâğıtçılar, gezen tavuk yumurtası diyerek halka 1 TL’den yediriyor.
28.07.2019 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri