Gıda Zehirlenmesi

Gıda Zehirlenmesi

Son dakika gıda zehirlenmesi haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan gıda zehirlenmesi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan gıda zehirlenmesi haber sayfamızda...

Gıda Zehirlenmesi

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 824 gıda zehirlenmesi haberi bulunmuştur.
Eşini şikâyet eden de var pilav tarifi isteyen de! 174 Gıda Hattı’na ilginç başvurular...
Eşini şikâyet eden de var pilav tarifi isteyen de! 174 Gıda Hattı’na ilginç başvurular... Bugüne kadar 3 milyondan fazla müracaatın yapıldığı Alo 174 Gıda Hattı gıda güvenilirliği ile ilgili şikâyetlere çözüm üretiyor. Hatta birbirinden ilginç başvurular da geliyor...
15.04.2024 Ekonomi
Cansel Elçin ile Zeynep Tuğçe Bayat mutlu evliliğin sırrını açıkladı!
Cansel Elçin ile Zeynep Tuğçe Bayat mutlu evliliğin sırrını açıkladı! Dört yıl önce dünyaevine giren Zeynep Tuğçe Bayat ile Cansel Elçin, geçtiğimiz gün Nişantaşı'nda kameralara yansıdı. Muhabirlerin sorularını yanıtlayan oyuncu çift, mutlu evliliklerinin sırrını paylaştı.
5.04.2024 Cadde
Wanda Nara'nın şarkısı olay oldu! 'Bu işi Simge Sağın'a mı bıraksan?'
Wanda Nara'nın şarkısı olay oldu! 'Bu işi Simge Sağın'a mı bıraksan?' Galatasaray'da forma giyen başarılı futbolcu Mauro Icardi ile 10 yıldır aşk yaşayan Wanda Nara, yeni çıkardığı şarkısı 'Money' (Para) ile sosyal medyada gündem oldu. Ünlü ismin şarkısıyla birlikte Instagram sayfasından paylaştığı fotoğrafa, Türk takipçilerinden yorum yağdı.
27.03.2024 Cadde
Tavuk ile soğanı aynı yerde kesti, linç yedi! 'Başbakan kural ihlali yaptı'
Tavuk ile soğanı aynı yerde kesti, linç yedi! 'Başbakan kural ihlali yaptı' Geçtiğimiz günlerde Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen'in sosyal medya hesabından yaptığı yemek paylaşımı, ülkede tartışma yarattı. Nedeni çiğ tavuk ve soğanı aynı tahtada kesmesiydi. Peki ortalığı karıştıran bu olayın ardında nasıl bir gerçek yatıyor? İşin uzmanına sorduk.
1.03.2024 Genel Sağlık
En az et kadar tehlikeli! Etten değil makarnadan zehirlenmiş olabilirsiniz
En az et kadar tehlikeli! Etten değil makarnadan zehirlenmiş olabilirsiniz Son zamanlarda pişmiş pirinç ve makarnanın uzun süre mutfak tezgahında bırakılması halinde tehlikeli olabileceği konuşuluyor. Her ne kadar bu konuda farklı iki kutup olsa da gerçek pirinç ve makarnanın gıda zehirlenmesine yol açabileceğine işaret ediyor. Nasıl mı?
21.02.2024 Yemek
Dışarıda kalan makarnayı yedi, 20 yaşında canından oldu! İşte bilinmeyen gerçek
Dışarıda kalan makarnayı yedi, 20 yaşında canından oldu! İşte bilinmeyen gerçek Yediğimiz yemekler arta kalınca atmak yerine genellikle tekrar ısıtıp yiyebiliyoruz. Dışarıda kalan makarnayı yedikten sonra hayatını kaybeden 20 gencin yaşadığı olay ise sosyal medyada gündem oldu. İşte detaylar.
31.10.2023 Sağlık
Gazze Şeridi’ne yardım konvoyu girmedi! Salgın hastalıklar baş gösterdi
Gazze Şeridi’ne yardım konvoyu girmedi! Salgın hastalıklar baş gösterdi Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi (UNOCHA) Sözcüsü Eri Kaneko, bugün Gazze Şeridi’ne herhangi bir yardım konvoyunun giriş yapmadığını açıkladı. Öte yandan Gazze Şeridi'nde salgın hastalık baş gösterdi.
24.10.2023 Dünya
67 yıl sonra gelen şehitlik! Tazminat için anlamlı karar
67 yıl sonra gelen şehitlik! Tazminat için anlamlı karar Antalya’nın Serik ilçesinde yaşayan Nazmi Can, yaklaşık 7 yıl boyunca abisi Osman Nazmi Can’ın şehitlik hakkı kazanması için mücadele etti.
15.10.2023 Gündem
Huzurevinde zehirlenme: 4 kişi yoğun bakımda
Huzurevinde zehirlenme: 4 kişi yoğun bakımda Bolu'da bir huzurevinde kalanlarda, önceki gün akşam yemeği yedikten sonra ishal, kusma ve mide bulantısı şikayeti görüldü.
22.09.2023 Gündem
Düğünde artan pilavı yiyen 17 kişi hastanelik oldu
Düğünde artan pilavı yiyen 17 kişi hastanelik oldu Sakarya’nın Arifiye ilçesinde düğün sonrasında artan pilavı yiyen 8’i çocuk olmak üzere toplam 17 kişi gıda zehirlenmesi şüphesi ile hastaneye başvurdu.
4.09.2023 Gündem
Mevlit yemeği sonrası rahatsızlanan 37 kişi hastaneye başvurdu
Mevlit yemeği sonrası rahatsızlanan 37 kişi hastaneye başvurdu Mevlit sonrası misafirlere ikram edilen tavuk, pilav ve sarma yemeklerinden zehirlenme şüphesiyle 37 kişi hastaneye başvurdu.
30.08.2023 Gündem
Patatesi buzdolabında bekletti, sonu kötü bitti! Düşülmemesi gereken hata, direkt zehirliyor
Patatesi buzdolabında bekletti, sonu kötü bitti! Düşülmemesi gereken hata, direkt zehirliyor Bazı yiyecekleri uzun süre muhafaza edebilmek için buzdolabında saklarız. Ancak bazıları ise tam da bu nedenden dolayı bozulmaya başlar. İşte uzun süre buzdolabında tutmamanız gereken yiyecekler.
29.08.2023 Yemek
Yer: Bodrum! Market çalışanları peş peşe hastanelik oldu
Yer: Bodrum! Market çalışanları peş peşe hastanelik oldu Muğla’nın Bodrum ilçesinde bir zincir marketin 3 ayrı şubesinin 17 çalışanı, öğle yemeğinden zehirlendikleri şüphesiyle hastaneye başvurdu.
17.08.2023 Gündem
Mideyi altüst edip zehirleyen gizli tehlike! Çözümü kızarmış ekmekte
Mideyi altüst edip zehirleyen gizli tehlike! Çözümü kızarmış ekmekte Gıda zehirlenmesi bakteri, parazit, virüs gibi etkenlerin insan vücuduna karışarak enfeksiyon problemi yaşamasına neden oluyor. Peki, gündelik hayatı olumsuz yönde etkileyen gıda zehirlenmesi öncesi ve sonrasında neler tüketmeliyiz? İşte detaylar.
5.08.2023 Genel Sağlık
Sıcaklar bastırdı, gıda zehirlenmesi arttı! Et ve süt ürünlerinde 'salmonella' tehlikesi
Sıcaklar bastırdı, gıda zehirlenmesi arttı! Et ve süt ürünlerinde 'salmonella' tehlikesi Sağlıklı bir yaşam için gıda güvenliği son derece büyük önem taşıyor. Artan hava sıcaklıkları ile birlikte daha da dikkat edilmesi gerektiğini ifade eden Gıda Yüksek Mühendisi Öğr. Gör. Eda Şensu Demir, özellikle tavuk ürünlerinde yaygın olarak ortaya çıkan ‘salmonella’ bakterisinin gıda kaynaklı enfeksiyonlara yol açarak gıda zehirlenmeleri meydana getirdiğini belirtti.
3.08.2023 Genel Sağlık
Kazakistan’da toplu gıda zehirlenmesi: 1 ölü
Kazakistan’da toplu gıda zehirlenmesi: 1 ölü Kazakistan’ın Karaganda bölgesindeki Çocuk Özel Sosyal Hizmetler Merkezinde 12 çocuk gıda zehirlenmesi yaşadığı birinin hayatını kaybettiği açıklandı.
1.08.2023 Dünya
Yaz hamileliği riskleri artırıyor! 11 ila 16 arası güneşe çıkmayın
Yaz hamileliği riskleri artırıyor! 11 ila 16 arası güneşe çıkmayın Yaz aylarındaki aşırı sıcaklardaki en riskli grupların başında hamileler geliyor. Uzmanlar, kavurucu sıcaklarda özellikle anne adaylarının çok dikkatli olmaları konusunda hemfikir. Peki hamilelikte yazın hangi riskler var, anne adayları nelere mutlaka dikkat etmeli? İşte hamilelikte yaz riskine karşı alınabilecek önlemler.
31.07.2023 Genel Sağlık
Mevlitte dağıtılan tavuklu pilav 90 kişiyi hastanelik etti
Mevlitte dağıtılan tavuklu pilav 90 kişiyi hastanelik etti Denizli’nin Merkezefendi ilçesinde, 5 gün önce vefat eden bir kadın için düzenlenen mevlidin ardından ikram edilen tavuklu pilavdan yiyen 90 kişi, gıda zehirlenmesi nedeniyle tedavi altına alındı.
31.07.2023 Haberler
Denizli'de tavuklu pilav 90 kişiyi zehirledi! İşletme sahibi gözaltında
Denizli'de tavuklu pilav 90 kişiyi zehirledi! İşletme sahibi gözaltında Denizli’de mevlidin ardından ikram edilen tavuklu pilavdan yiyen 90 kişi, gıda zehirlenmesi nedeniyle tedavi altına alındı.
31.07.2023 Gündem
Yaz aylarında bunlara dikkat! 'Ölüme bile neden olabilir'
Yaz aylarında bunlara dikkat! 'Ölüme bile neden olabilir' Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Ece Ertürk Kocabaş, yaz mevsiminde gıda zehirlenme vakalarının arttığını belirterek, “Sıcaklıkla beraber çoğalan mikroorganizmalar gıda zehirlenmesine yol açıyor. Gıda zehirlenmesi genellikle kendi kendini sınırlayan 1-3 günde tamamen düzelen kliniğe sebep olmakla birlikte ciddi nörolojik tablolara hatta nadiren ölüme de neden olabilmektedir” dedi.
30.07.2023 Sağlık
Yemek yerine zehir yemeyin! Yanlış ısıtıldığında ishal ve kusmaya neden olabiliyor
Yemek yerine zehir yemeyin! Yanlış ısıtıldığında ishal ve kusmaya neden olabiliyor Pirinç pilavı Türk mutfağının en sevilen lezzetleri arasında yer alıyor. Ancak pirinç pilavının yanlış ısıtılması adeta zehir etkisi yaratıyor.
18.07.2023 Yemek
Sınırı geçen ABD askerini içeri götürdüler! Beyaz Saray dahil ne olduğunu bilen yok
Sınırı geçen ABD askerini içeri götürdüler! Beyaz Saray dahil ne olduğunu bilen yok Kuzey Kore, tarafsız bölgeden kendi sınırlarına giren ABD'li askeri gözaltına alarak ülkeye götürdü. Konuyla ilgili ABD tarafından ise henüz bir açıklama yapılmadı.
18.07.2023 Dünya
'Veda Mektubu'nda Ziya’dan Seher’i yıkan mektup! 'O aşk bitmemiş'
'Veda Mektubu'nda Ziya’dan Seher’i yıkan mektup! 'O aşk bitmemiş' Başrollerinde Nurgül Yeşilçay, Selim Bayraktar, Rabia Soytürk, Emre Kıvılcım ve Bennu Yıldırımlar’ın yer aldığı Kanal D'nin ilgiyle izlenen dizisi 'Veda Mektubu', nefes kesen yeni bölümüyle ekranlara geldi. Ziya, yazdığı iki mektuptan birini Seher'e verdi ve o mektupta da Alanur'a olan aşkını itiraf etti. Seher her şeye rağmen 30 yıllık hayat arkadaşı Ziya ile evliliğini sürdürmeyi kabul etse de, intikam planları tutmayınca ikinci bir yıkım yaşadı.
11.07.2023 Cadde
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan, Uşak'taki 'gıda' zehirlenmesine ilişkin açıklama
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan, Uşak'taki 'gıda' zehirlenmesine ilişkin açıklama Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Uşak'taki Kadın Konukevi'nde hizmet alan 5 kadın ile Çocuk Evleri Sitesi'nde hizmet alan 15 çocuğun, yedikleri öğle yemeği sonucu yaşadıkları gıda zehirlenmesi nedeniyle hastaneye götürüldüğünü ve hayati tehlikelerinin bulunmadığını açıkladı.
8.06.2023 Gündem
Hasta işe giden çalışanlar, gıda zehirlenmelerin yüzde 40’ından sorumlu
Hasta işe giden çalışanlar, gıda zehirlenmelerin yüzde 40’ından sorumlu ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) hazırladığı analiz raporunda, gıda zehirlenmesi gibi gıda kökenli hastalıkların yüzde 40’ının işe hasta gelen restoran veya gıda işletmesi çalışanlarıyla ilişkili olduğunu ortaya koydu.
1.06.2023 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Gıda Zehirlenmesi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.