Gizli Şeker

Gizli Şeker

Son dakika gizli şeker haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan gizli şeker gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan gizli şeker haber sayfamızda...

Gizli Şeker

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 596 gizli şeker haberi bulunmuştur.
Ekmek, makarna, kahvaltılık gevrek! Hepsinde şeker var, 21 gün yetiyor
Ekmek, makarna, kahvaltılık gevrek! Hepsinde şeker var, 21 gün yetiyor Eğer şeker ve tatlı tüketiminizi sınırlandırmak istiyor ve bir türlü başarılı olamıyorsanız, gizli şeker kaynakları tüm bunların sorumlusu olabilir. Ancak 1 aydan kısa sürede bu döngüye son verebilirsiniz. Detaylar haberimizde.
'Kutsal Damacana' kriz çıkarmıştı! Büşra Pekin'den 'Kolpaçino' hamlesi
'Kutsal Damacana' kriz çıkarmıştı! Büşra Pekin'den 'Kolpaçino' hamlesi 'Çok Güzel Hareketler Bunlar' programı ile şöhreti yakaladıktan sonra birçok dizi ve filmde kamera karşısına geçen Büşra Pekin, bir dönem arasının açık olduğu 'Kutsal Damacana'daki rol arkadaşı Şafak Sezer'in yeni filmi 'Kolpaçino'nun galasında görüntülendi. Tarzıyla dikkatleri üzerine çeken oyuncu, sık sık magazin gündemine geldiği değişimiyle ilgili konuştu.
11.01.2024 Cadde
Diyabete karşı çay demleyin
Diyabete karşı çay demleyin Avustralyalı ve Çinli uzmanların araştırmasına göre, “demli çay” sağlıklı bir şekilde kan şekeri kontrolünü sağlayarak yetişkinlerde “tip 2 diyabet” riskini azaltıyor.
8.10.2023 Gündem
İnsülin iğnesi buzdolabının neresinde saklanır? Diyabetliler için hayat kurtaran tavsiye
İnsülin iğnesi buzdolabının neresinde saklanır? Diyabetliler için hayat kurtaran tavsiye Özellikle tip 1 diyabet hastalarında yaz aylarında kan şekerinin aşırı düşmesi yani hipoglisemi sıklığının 3 kat arttığını söyleyen Endokrinoloji Uzmanı Doç. Dr. Savaş Karataş, diyabet hastalarına yaz aylarında hayat kurtaracak önerilerde bulundu.
3.08.2023 Genel Sağlık
Açken sinirli olmanın nedenlerini uzman isim sıraladı! 'Bu hastalık yol açabilir'
Açken sinirli olmanın nedenlerini uzman isim sıraladı! 'Bu hastalık yol açabilir' Oruç tutmanın sağlığa olan etkileri oldukça fazlayken gün içinde yaşanan açlık durumuna bağlı pek çok davranış günlük hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Sinir, stres, odaklanma problemi ve tahammülsüzlük gibi sorunlar bunlar arasında en zorlayıcı olanları. Özellikle Ramazan ayında ortaya çıkan bu problemlerin sebebini İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ayça Kaya tüm detaylarıyla anlattı.
17.04.2023 Genel Sağlık
Eczacı kalfasının şeytani oyunu ölümle bitti! Yargılama başladı
Eczacı kalfasının şeytani oyunu ölümle bitti! Yargılama başladı Ankara'da eczacı Büşra Akdoğan'ın yiyecek ve içeceklerine şizofreni tedavisinde kullanılan nörolojik ilaç katıp, trafik kazası yapmasına ve 4 yaşındaki oğlunun ölümüne neden oldukları suçlamasıyla tutuklu eczacı kalfası Süleyman Özçelik ile yardımcısı Muaz İslam Bozdoğan'ın yargılanmasına başlandı.
22.03.2023 Gündem
Ankara'da eczacı kalfasının şeytani oyunu! 4 yaşındaki çocuk öldü
Ankara'da eczacı kalfasının şeytani oyunu! 4 yaşındaki çocuk öldü Ankara'da, eczacı kalfası Süleyman Özçelik ile yardımcısı Muaz İslam Bozdağan'ın, gizlice içirdiği şizofreni ilacı hayatları altüst etti.
15.03.2023 Gündem
Çağın salgını diyabet
Çağın salgını diyabet Çağın salgını olarak görülen diyabet her geçen gün artarken uzmanlar diyabet hastalığının iyi bir takip ve hasta uyumuyla kontrol altına alınabileceği vurgusu yaptı.
14.11.2022 Sağlık
Düşündüğünüzden çok daha fazla şeker içeren 7 popüler yiyecek
Düşündüğünüzden çok daha fazla şeker içeren 7 popüler yiyecek Uzmanlar günlük olarak tüketilmesi gereken şeker miktarını erkekler için 36 gram, kadınlar için de 24 gram olarak belirtiyor. Peki, bir kutu gazlı içeceğin yaklaşık 40 gram şeker içerdiğini biliyor muydunuz? Evet, herkes gazlı içeceklerin yüksek şeker içerdiğini bilir ancak birçok kişi bir paket hazır çorbanın porsiyon başına 20 gram şeker içerebileceğini ya da en sevdiği elma suyunun şekersiz olarak etiketlenmiş olsa bile bardak başına yaklaşık 25 gram şeker içerdiğinin farkında değildir. İşte ilk bakışta tahmin edilmese bile iyice araştırıldığında gizli şeker deposu olarak sayılabilecek 7 popüler yiyecek…-MİLLİYET.COM.TR / PEMBENAR ÖZEL
Reaktif Hipoglisemi Nedir, Neden Olur? Reaktif Hipoglisemi Geçer Mi, Tedavisi Nasıl Yapılır?
Reaktif Hipoglisemi Nedir, Neden Olur? Reaktif Hipoglisemi Geçer Mi, Tedavisi Nasıl Yapılır? Günümüzde beslenmeye bağlı hastalıkların artması ile sağlıklı beslenme oldukça önemli olmaya başlamaktadır. Dengesiz beslenme ve sağlıklı yiyeceklerin tüketilmemesi sonucunda genetik yatkınlığı da bulunan kimselerde kan şekeri ile ilgili olan hastalıklar daha sık görülmektedir. Peki, reaktif hipoglisemi nedir, neden olur? Reaktif hipoglisemi geçer mi, tedavisi nasıl yapılır? İşte, reaktif hipoglisemi hakkında bilinmesi gereken detaylar.
16.07.2022 Sağlık
Her 10 kadından 1'inde görülüyor! Polikistik Over Sendromu anneliğe engel olmasın
Her 10 kadından 1'inde görülüyor! Polikistik Over Sendromu anneliğe engel olmasın Toplumda 'yumurta tembelliği' olarak bilinen ve her ay olması beklenen yumurtlamanın gerçekleşememesi sonucu gelişen Polikistik Over Sendromu, üreme çağındaki kadınlarda en sık görülen hormonal bozuklukların başında yer alıyor. Öyle ki dünyada ve ülkemizde üreme çağındaki her 10 kadından birinde bu sendrom teşhis ediliyor ve tedavide gecikilirse anneliğe engel olabiliyor.
9.06.2022 Kadın Sağlığı
2045’te 783 milyon kişi diyabetli olacak
2045’te 783 milyon kişi diyabetli olacak Dünya Diyabet Günü’nde endişelendiren tablo: Diyabet Atlası 2021 tahminlerine göre, her 10 yetişkinden birinde diyabet var. Bu da ‘dünyada yaklaşık 537 milyon diyabetli’ anlamına geliyor...
14.11.2021 Gündem
Diyabet hastalarına ramazan uyarısı! Kan şekerinde bu değerlere dikkat
Diyabet hastalarına ramazan uyarısı! Kan şekerinde bu değerlere dikkat Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Fulya Akın, Tip 1 diyabetliler, insülin ya da insülin salgısını artıran hap kullanan kişilerin oruç tutmaması gerektiği uyarısında bulundu. Prof. Dr. Akın, "Kişinin şekeri gün içinde 60'ın altına düşüyor ya da 300'ün üzerine çıkıyorsa orucu bırakması gerekir" dedi.
14.04.2021 Genel Sağlık
Prediyabet (Gizli Şeker) Nedir? Prediyabet Belirtileri Nelerdir, Tedavisi Nasıl Yapılır?
Prediyabet (Gizli Şeker) Nedir? Prediyabet Belirtileri Nelerdir, Tedavisi Nasıl Yapılır? Şeker hastalığı yaygın olarak görülen bir sağlık sorunudur. Şekerlerin bazı çeşitleri bulunuyor. Gizli şeker pek çok kişinin duyduğu bir şeker türüdür. Fakat kişiler gizli şeker hakkında bilgi sahibi olmadığı için bazı araştırmalar yapabiliyor. Prediyabet (gizli şeker) nedir? Prediyabet belirtileri nelerdir, tedavisi nasıl yapılır? Sorularıyla alakalı faydalı bilgiler derledik.
3.04.2021 Sağlık
Gizli Şeker Nedir? Gizli Şeker Nasıl Geçer, Tedavisi Nasıl Yapılır?
Gizli Şeker Nedir? Gizli Şeker Nasıl Geçer, Tedavisi Nasıl Yapılır? Gizli şeker, şeker hastası olma potansiyeli olduğunuzu gösterir. Gizli şekeri olan kişilerin bazılarında açlık kan şekeri yüksek olurken bazılarında ise sadece tokluk kan şekeri yüksek olur. Bazı hastalarda ise, reaktif hipoglisemi ismi verilen ve yemek yedikçe kan şekerinin düşmesi rahatsızlığı vardır. Gizli şeker nedir?, Gizli şeker nasıl geçer? Gibi merak edilen pek çok sorunun cevabını sizler için derledik.
22.02.2021 Sağlık
İnsülin Nedir, Vücuttaki Görevleri Nelerdir? İnsülin Direnci Kaç Olmalıdır?
İnsülin Nedir, Vücuttaki Görevleri Nelerdir? İnsülin Direnci Kaç Olmalıdır? İnsülin direnci, karbonhidrat ağırlıklı beslenme, işlenmiş gıdalar ve hareket azlığı nedeni ile görülme oranı artan obezite, kanser, diyabet, felç, tansiyon, karaciğer yağlanması gibi pek çok önemli hastalığa neden olabilir. Pek çok sağlık sorununun arkasında, aynı zamanda kilo verememe sorunu da yer alıyor. İnsülin nedir ve vücuttaki görevleri nelerdir? İşte, tüm detaylar.
17.02.2021 Sağlık
Gizli Şeker Belirtileri Nelerdir? Gizli Şeker (Pre Diyabet) Nasıl Anlaşılır, Nelere Dikkat Edilmeli?
Gizli Şeker Belirtileri Nelerdir? Gizli Şeker (Pre Diyabet) Nasıl Anlaşılır, Nelere Dikkat Edilmeli? Diyabet veya halk arasında şeker hastalığı olarak bilinen rahatsızlık, kan şekerinin düzensiz artması sonucunda oluşan doku hasarı olarak tanımlanır. Diyabet, ani şekilde ortaya çıkmadığından, insülinde artışlar yaşanabilir. Gizli şeker ise bu diyabet durumunun ilk adımlarıdır. Gizli şeker nedir, belirtileri nelerdir, nasıl anlaşılır, tedavisi mümkün müdür gibi soruların yanıtlarını derledik.
6.01.2021 Sağlık
Sürekli aç hissetmenizin asıl nedeni buymuş!
Sürekli aç hissetmenizin asıl nedeni buymuş! Şeker hastalığı hem genetik yatkınlık hem de yaşam tarzıyla bağlantılı olarak ortaya çıkabilmektedir. Ani acıkmalar, öğün sayısının artması, bir anda kilo almak gizli şekere işaret ediyor. Yaşam tarzını değiştirerek diyabete yakalanma riskini düşürmenin mümkün olduğunu söyleyen İç Hastalıkları Uzmanı Sedat Işık, gizli şeker hakkında bilinmesi gerekenleri anlatıyor.
11.09.2020 Genel Sağlık
Gebelik şekeri doğumdan sonra geçer mi? Uzmanı açıkladı!
Gebelik şekeri doğumdan sonra geçer mi? Uzmanı açıkladı! Hem anne hem bebeğin hayatını riske sokan gebelik diyabeti görülme sıklığı arttı. Şeker yükleme testi olarak bilinen glukoz tolerans testinin ihmal edilmemesi ve doğum sonrası da annenin takip edilmesi gerekiyor. Peki, gebelik şekeri nasıl tespit edilir? Şeker yüklemesi testi nasıl yapılır? Şeker yüklemesi testi bebeğe zarar verir mi? Gebelik şekeri doğumdan sonra geçiyor mu yoksa devam ediyor mu? Laboratuvar Biyokimya Bölümü'nden Uzm.Dr. Adnan Haşimi bakın neler söyledi
5.08.2020 Kadın Sağlığı
Süt ve elma yüksek kan şekerini düşürür mü?
Süt ve elma yüksek kan şekerini düşürür mü? Süt ve elma ikilisi birlikte vücuda yüksek kaliteli protein, lif, potasyum ve kalsiyum yönünden destek olurlar. İyi bir diyet, kronik hastalıkların önlenmesine yardımcı olabilir ve yüksek kan şekeriniz varsa bu diyetin özellikle besleyici nitelikte olması daha da önemlidir. Peki, kan şekerini dengelemek hatta düşürmek için süt ve elma ikilisi iyi bir seçenek mi? Bakın uzmanlar neler söyledi... PEMBENAR ÖZEL
25.09.2020 Genel Sağlık
Türkiye'de her üç kişiden birinde var
Türkiye'de her üç kişiden birinde var Endokrinoloji Uzmanı Prof. Dr. Hasan Aydın, diyabet (şeker) hastalığının başlangıcı kabul edilen pre-diyabetin (gizli şeker) önlenebilir olduğunu söyleyerek, "Türkiye'de gizli şekerin görülme sıklığı yüzde 36 ve her 3 kişiden 1'i hasta" dedi. Aydın, hastalığa karşı mutlaka önlem alınması gerektiği konusunda uyardı.
20.08.2019 Genel Sağlık
Tatlı krizlerini gideren öneriler
Tatlı krizlerini gideren öneriler Pek çok kişinin doğru yönetemediği tatlı krizini aşmak bazı önerilerle mümkün olabiliyor. Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Dyt Büşra Mutlu, tatlı krizlerini atlatmanın yolları hakkında bilgi verdi.
Metabolik sendrom nedir?
Metabolik sendrom nedir? Son yıllarda metabolik sendrom hastalığında ciddi oranda bir artış yaşanıyor. Özellikle bu sendroma neden olan obezite ve beraberinde gelişen insülin direnci ve tip 2 diyabet de birçok hastalığa davetiye çıkarıyor. Dahiliye Uzmanı Uzm. Dr. Salim Bereket, metabolik sendromun yol açtığı rahatsızlıkları ve metabolik sendromdan korunma yöntemlerini anlatıyor.
‘Diyabette erken tanı çok önemli’
‘Diyabette erken tanı çok önemli’ Modern yaşamla birlikte değişen beslenme tarzı diyabete davetiye çıkartıyor. Erken tanı ve önleyici tedavi, kişilerin sağlıklı bir yaşam sürmesinde önemli rol oynuyor
3.12.2018 Ege
Gençlerde diyabet artıyor
Gençlerde diyabet artıyor İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Nesriye Demirel, ergenlik döneminde görülen insülin direnci ve gizli şeker konusunda uyardı. Çocuk ve gençlerde tip 2 diyabet son yıllarda ciddi oranda artış gösterdi.
28.02.2018 Ebeveyn

Benzer Haber Etiketleri

Gizli Şeker ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.