Gladyatör

Gladyatör

Son dakika Gladyatör haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Gladyatör gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Gladyatör haber sayfamızda...

Gladyatör

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 547 gladyatör haberi bulunmuştur.
Asırlık tiyatro hayata döndü
Asırlık tiyatro hayata döndü Bursa’nın İznik ilçesinde bulunan ve Anadolu’nun ayakta kalan en görkemli Roma eserlerinden olan İznik Roma Tiyatrosu, 1800 yıllık bir uykudan uyandı.
23.03.2024 Kültür Sanat
Tarihimiz ‘ışıkla’ aydınlanıyor
Tarihimiz ‘ışıkla’ aydınlanıyor Tarihin ışıkla buluştuğu Hierapolis Antik Kenti ziyaretçileriyle gece buluşmak için gün sayıyor. Türkiye’nin ışıklandırılarak gece müzeciliğine kazandırılan ikinci ören yeri olan Hierapolis, ışık ve gölgenin gücüyle etkileyici tarihini gözler önüne seriyor.
13.03.2024 Kültür Sanat
Patili dostların sergisi
Patili dostların sergisi Dünya Kediler Günü’nde “Her Kedi Farklı Bir Karakter” başlığıyla  Göktürk’te kapılarını açan sergi popüler film yıldızlarından dizi karakterlerine kedi portrelerinden oluşuyor.
24.02.2024 Pazar
Russel Crowe bambaşka biri oldu! 'Anında 20 yaş daha genç'
Russel Crowe bambaşka biri oldu! 'Anında 20 yaş daha genç' Oscar heykelciğini kaldırdığı 'Gladiator' (Gladyatör) filminde fit haliyle dikkat çeken Russell Crowe, son yıllarda tamamen farklı bir görünüme bürünmüştü. Kilo alan ve sakallarını uzatan 59 yaşındaki aktör, sosyal medya paylaşımıyla adından söz ettirdi.
22.02.2024 Cadde
Tarihin sahnesi İznik Tiyatrosu
Tarihin sahnesi İznik Tiyatrosu İznik’te bulunan 2000 yıllık Roma Tiyatrosu’nda tiyatro oyunlarının ardından gladyatör dövüşleri, ilerleyen dönemde de dinî toplantılar yapıldı. M.S. 8. yüzyılda taşları surların güçlendirilmesinde kullanılan tiyatro, Osmanlı Dönemi’nde seramik fırınlarına ev sahipliği yaptı.
21.01.2024 Arkeoloji
Antiokheia mozaik sanatı canlanıyor
Antiokheia mozaik sanatı canlanıyor İssos Epiphaneia Antik Kenti’nde, Roma Hamamı’nda bulunan ve Hatay Arkeoloji Müzesi’nde sergilenen mozaik, Antiokheia mozaik yapım teknikleriyle yeniden üretilerek yerinde sergilenecek.
21.01.2024 Arkeoloji
Gladyatör’ün ilk pozu
Gladyatör’ün ilk pozu 2024’ün merakla beklenen filmlerinin başında “Gladyatör 2” geliyor. 20 küsur senelik ve başkahramanı ölmüş “Gladyatör”e devam filmi çekmek her ne kadar kafalarda soru işaretleri yaratsa kamera arkasında Ridley Scott olunca heyecan da yükseliyor.
19.01.2024 Kültür Sanat
Russell Crowe: İngiltere'de kafası kesilerek idam edilen son kişinin soyundan geliyorum!
Russell Crowe: İngiltere'de kafası kesilerek idam edilen son kişinin soyundan geliyorum! 2000 yapımı 'Gladyatör' filmi ile 'En İyi Erkek Oyuncu' Oscar'ını kazanan Russell Crowe, 18. yüzyılda başı kesilerek idam edilen 11. Lord Lovat'ın soyundan geldiğini açıkladı. Hayatının büyük bölümünü Avustralya'da geçiren aktör, iki asır öncesine dair sosyal medya paylaşımlarıyla gündem oldu.
7.01.2024 Cadde
IMDb Top 250 Film Listesi 2024: İzlenmesi Gereken Gelmiş Geçmiş En İyi 250 Film
IMDb Top 250 Film Listesi 2024: İzlenmesi Gereken Gelmiş Geçmiş En İyi 250 Film Dünyanın en iyi filmlerinin yer aldığı IMDb Top 250 film listesinde yerli ve yabancı filmler bulunuyor. Aksiyondan maceraya, bilim kurgudan fantastiğe, komediden drama kadar çeşit çeşit filmlerin yer aldığı listede dünya genelinde kültleşmiş durumda. Dünyanın en iyi filmleri IMDb Top 250 listesinde yayınlanmaktadır. İzlendiğinde kendine hayran bırakan filmler gelmiş geçmiş en iyi yapımlar arasında yer alıyor. Gelmiş geçmiş en iyi 250 film önerisi için “IMDb Top 250 Film Listesi 2024” içeriğimize göz atabilirsiniz.
3.01.2024 Kültür Sanat
Djimon Hounsou'dan açıklama! 'Gladyatör 2'de rol alacak mı?
Djimon Hounsou'dan açıklama! 'Gladyatör 2'de rol alacak mı? 2000 yılında 103 milyon dolar bütçeyle çekilen 'Gladiator' (Gladyatör) filmi, 503 milyon dolar hasılat elde etti. IMDB'nin 'En İyi 250 Film' listesinde 36'ncı sırada yer alan, Russell Crowe'un Romalı general 'Maximus Decimus Meridius'u canlandırdığı kült yapımın devam halkasında yer alıp almayacağı merak konusu olan Djimon Hounsou'dan açıklama geldi.
23.12.2023 Cadde
Dünyanın merkezi benim
Dünyanın merkezi benim Ridley Scott “Napoleon/Napolyon”da tarihî kahramanın hayatına düz bir biyografi şeklinde yaklaşırken film, savaş sahneleri ve Joaquin Phoenix’in performansıyla öne çıkıyor
26.11.2023 Kültür Sanat
Mitolojinin bereketli şehri
Mitolojinin bereketli şehri Büyük Menderes Havzası, bereketli topraklarında nice uygarlıklardan izler saklıyor. Bu topraklarda kurulmuş Mastaura Antik Kenti de başta Amfitiyatro olmak üzere Roma Hamamı, atık su sistemi ve Bizans Kalesi gibi yapılarıyla tarihe yolculuk yapmak isteyenleri bekliyor.
20.11.2023 Arkeoloji
A Word Cevapları Nedir? A Word Tüm Seviye Cevapları
A Word Cevapları Nedir? A Word Tüm Seviye Cevapları A Word kelime oyunudur. Milyonlarca indirmesi bulunan bu oyunda 2000 seviye bulunur. Bölüm atladıkça cevapları bulmak da bir o kadar zorlaşır. Bu oyunda amaç altıgen harflerden oluşan kelimeleri bulmaktır. Seviye ilerledikçe bulunması istenen kelime sayısı da artar. Hem eğlendirici hem de öğretici özelliği bulunan oyunda puan toplayarak 20 farklı rozet kazanmak gerekir. Bu oyun zeka ve beyin egzersizi yapmaya yardımcı olur. A Word Kelime Oyunu nasıl oynanır? “A Word Cevapları” içeriğimizden detaylı bilgi alabilirsiniz.
26.09.2023 Oyun
Musk-Zuckerberg dövüşü İtalya’da yapılabilir: '100 milyon dolar önerdiler'
Musk-Zuckerberg dövüşü İtalya’da yapılabilir: '100 milyon dolar önerdiler' Teknoloji milyarderleri Elon Musk ile Mark Zuckerberg’in birkaç aydır konuşulan “kafes dövüşünün’’ İtalya’da yapılabileceği yönünde açıklamalar geldi.
12.08.2023 Dünya
Antik tiyatrolarda tarihi seyretmek
Antik tiyatrolarda tarihi seyretmek Anadolu’nun binlerce yıllık antik kentlerinin en önemli, en görkemli parçalarıdır tiyatrolar. Kültürel ve dinsel gösterilerin merkezi olan yapılar, gladyatör dövüşleri ve vahşi hayvan mücadelelerine de tanıklık ediyordu.
23.07.2023 Arkeoloji
Russell Crowe: Benden haber alamayacaksınız!
Russell Crowe: Benden haber alamayacaksınız! 'Gladyatör' dilmi ile 'En İyi Erkek Oyuncu' Oscar'ını kazanan Russell Crowe, oyunculuğu bırakabileceğinin sinyalini verdi. Rol modeli olan Ridley Scott'ı örnek veren 59 yaşındaki Hollywood yıldızı, yaptığı açıklamayla gündem oldu.
4.07.2023 Cadde
Twitter'a kullanıcıları kızdıran güncelleme! Elon Musk açıkladı
Twitter'a kullanıcıları kızdıran güncelleme! Elon Musk açıkladı Elon Musk, kullanıcıların hesaplarının özelliklerine göre Twitter’a tweet görüntüleme sayılarında sınırlandırma getirdi.
1.07.2023 Dünya
Yok artık Elon Musk! 'Konum gönder' diyen Zuckerberg'e açık adres verdi
Yok artık Elon Musk! 'Konum gönder' diyen Zuckerberg'e açık adres verdi Teknoloji milyarderleri Elon Musk ile Mark Zuckerberg’in “kafes dövüşü yapacaklarını” açıklamalarının ardından bu dövüşün İtalya’daki antik amfitiyatro Kolezyum’da gerçekleşebileceği iddia edildi.
30.06.2023 Dünya
Roma’dan Aydın’a uzanan tarih: Mastaura Amphitiyatrosu
Roma’dan Aydın’a uzanan tarih: Mastaura Amphitiyatrosu İtalya’nın başkenti Roma’da bulunan, Roma Dönemi’nin eşsiz mimari yapısı Kolezyum’un bir benzeri Aydın’ın Nazilli ilçesinde yer alıyor.
19.06.2023 Arkeoloji
“Gladyatör 2”nin setinde yanık kazası
“Gladyatör 2”nin setinde yanık kazası ABD’nin tanınmış kültür, sanat ve eğlence yayımı Variety, 7 Haziran tarihli sayısı ve sosyal medya kaynağında ilgiyle beklenen ve çekimleri bu ay başlayan yönetmen Ridley Scott imzalı “Gladyatör 2” filmi hakkında bir gelişmeyi duyurdu.
13.06.2023 Kültür Sanat
Batı medyası Türk seçimlerinden dersini aldı!
Batı medyası Türk seçimlerinden dersini aldı! 'Erdoğan tüm ihtimalleri nasıl yendi: Grafiklerle Türkiye seçimi', 'Türkiye seçimlerinde milliyetçilik gerçek kazanan' ve 'Erdoğan ve Kılıçdaroğlu 'ana muharebe'ye hazırlanıyor' gibi başlıklar atıldı. Seçim analizini skandal bir başlıkla sunan Washington Post, alınan apaçık dersi öne çıkardı.
17.05.2023 Dünya
Russell Crowe'un 'Gladyatör' kıskançlığı!
Russell Crowe'un 'Gladyatör' kıskançlığı! Dünyaca ünlü Yeni Zelandalı oyuncu Russell Crowe (59), geçtiğimiz gün verdiği bir röportajda kendisine En İyi Erkek Oyuncu Oscar'ını kazandıran 'Gladyatör'ün önümüzdeki sene vizyona girmesi beklenen devam filmiyle ilgili konuştu. İkinci filmde yer almayacak olan Crowe, kıskançlık hissettiğini itiraf ederek, dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
11.04.2023 Cadde
Zindandan kaç ejderhayı kovala
Zindandan kaç ejderhayı kovala “Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves/Zindanlar ve Ejderhalar: Hırsızlar Arasındaki Onur” ‘70’lerden beri popülerliğini yitirmeyen rol yapma oyunundan uyarlanmış, eğlenceli bir fantastik macera…
7.04.2023 Kültür Sanat
Babasının ölüm yıl dönümünde köpeğini kaybetti! 'Atlatmam zaman alacak'
Babasının ölüm yıl dönümünde köpeğini kaybetti! 'Atlatmam zaman alacak' Dünyaca ünlü Yeni Zelandalı oyuncu Russell Crowe, babası John Alexander Crowe'un ölümünün ikinci yıl dönümünde yavru köpeğinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Louis adını verdiği köpeğine kamyon çarptığını söyleyen Crowe, katıldığı bir programda yaşananlarla ilgili konuşurken gözyaşlarını tutamadı.
1.04.2023 Cadde
Kafası insan, bedeni yılan! 'Şahmaran' Anadolu'nun kalbini nasıl fethetti?
Kafası insan, bedeni yılan! 'Şahmaran' Anadolu'nun kalbini nasıl fethetti? Binlerce yıl önce Anadolu topraklarında bir efsane yayıldı. Bu efsane insan ile yılan arasındaki aşkın ihanete dönüşünü ve sonunda yaşananları anlatıyordu. Ancak Şahmaran, Anadolu toprakları için bir efsaneden çok daha fazlası oldu. "Lokman Hekim'in gücünün aslında Şahmaran'dan geldiğine inanılıyor" diyen Dr. Öğr. Üyesi Şakire Balıkçı, son günlerde tüm dikkatleri üzerine çeken kafası insan, bedeni yılan Şahmaran'ın bilinmeyelerini anlattı.
28.01.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Gladyatör ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.