Glikoz

Glikoz

Son dakika glikoz haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan glikoz gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan glikoz haber sayfamızda...

Glikoz

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 728 glikoz haberi bulunmuştur.
Çikolatacılarda bayram yoğunluğu: Az alın ama kaliteli alın
 Çikolatacılarda bayram yoğunluğu: Az alın ama kaliteli alın Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala çarşıdaki yoğunluk da devam ediyor. Bayram için vatandaşların en çok tercih ettiği çikolata yüksek fiyatıyla cep yakarken, piyasada ucuza satılan ürünler ise içerdiği margarin yağı, glikoz nedeniyle ileride sağlık sorunlarına sebep olabiliyor.
7.04.2024 Ekonomi
Tatlı, şeker, çikolata bagajda satılmaz! Uzmanlar uyarıyor
Tatlı, şeker, çikolata bagajda satılmaz! Uzmanlar uyarıyor Bayram için tatlı, şeker, çikolata alışverişi başlar başlamaz, merdiven altı üretim yapanlar da ortaya çıktı. Uzmanlar, tüketiciyi piyasada ortalama fiyat aralıklarına dikkat etmesi konusunda uyarıyor.
7.04.2024 Ekonomi
Ünlü oyuncu 36 kilo vermişti! İlaç kullandığını itiraf etti
Ünlü oyuncu 36 kilo vermişti! İlaç kullandığını itiraf etti Son olarak 'The Almond and the Seahorse' adlı yapımda yer alan dünyaca ünlü oyuncu Rebel Wilson, geçtiğimiz yıllarda verdiği kilolarla çok konuşulmuştu. Wilson, kilo vermesine yardımcı olması için kısa bir süreliğine de olsa ünlüler arasında popüler olan bir tip 2 diyabet ilacı kullandığını itiraf etti.
2.04.2024 Cadde
Çikolatanın tadı kaçabilir! Sahte ürüne dikkat!
Çikolatanın tadı kaçabilir! Sahte ürüne dikkat! Çikolatanın hammaddesi kakaodaki hızla artan fiyat ve olası tedarik sorunları tüketimde etkili olmaya başlıyor. İç piyasada ise Ramazan Bayramı öncesi merdiven altı üretimin artması, tağşişli ürünlerin piyasaya sürülmesi endişesi var.
29.03.2024 Ekonomi
“Vatandaş sırf ucuz diye aldıkları ürünlerle sağlıklarının kötü etkilenmesine müsaade etmesin”
“Vatandaş sırf ucuz diye aldıkları ürünlerle sağlıklarının kötü etkilenmesine müsaade etmesin” Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, “Vatandaşımız elbette cebini ve bütçesini düşünmek zorunda. Ancak sırf ucuz diye alınan ürünlerin sağlığımızı etkilemesine müsaade etmeyelim“ dedi.
23.03.2024 Ekonomi
Şeker kamışı yağı rakip olur mu?
Şeker kamışı yağı rakip olur mu? ABD’li firma, şeker kamışından yağ geliştirdiğini, bu yağın zeytinyağından bile sağlıklı olduğunu iddia ediyor. Türkiye’de sektör temsilcileri ise zeytinyağının ikamesi yağ üretmenin mümkün olmadığı görüşünde.
16.03.2024 Ekonomi
Siz onları yedikçe onlar beyni yiyor!
Siz onları yedikçe onlar beyni yiyor! Beslenme alışkanlıklarımız yalnızca kalp hastalıkları, diyabet gibi sorunlara yol açmakla kalmıyor. Beslenmenin beyin sağlığı ile de güçlü bir ilişkisi var. Sağlıksız gıdalar konsantrasyonu düşürüyor, hafızayı etkiliyor. Kalp dostu Akdeniz tipi beslenme ise beyne de dost.
21.01.2024 Gündem
90 dakika az uyku diyabet için risk
90 dakika az uyku diyabet için risk  Yeni bir araştırma, 6 hafta boyunca her gece 90 dakika az uyuyan kadınların insülin direncinin artmasıyla diyabete (şeker hastalığı) yakalanma riskinin yükseldiğini ortaya çıkardı.
15.11.2023 Dünya
En büyük ilacı değişim! Kilo vermeyi engelliyor, enerjinizi düşürüyor
En büyük ilacı değişim! Kilo vermeyi engelliyor, enerjinizi düşürüyor İnsülin direnci olan kişiler kolay kilo alıp zor veriyorlar, açlığa tahammülleri de azalır. Obezitenin en önemli insülin direnci nedeni olduğunu hatırlatan uzmanlara göre en önemli tedavi yöntemi egzersiz. Haftada en az 150 dakika egzersiz yapılması gerektiğinin altını çizen Dr. Yusuf Emre Uzun, insülin direncine dair bilinmesi gerekenleri anlattı.
23.10.2023 Genel Sağlık
Haftada iki kez yemek bile tip 2 diyabet riskini artırıyor: Etin azı karar çoğu ise zarar!
Haftada iki kez yemek bile tip 2 diyabet riskini artırıyor: Etin azı karar çoğu ise zarar! Harvard Üniversitesi araştırmasına göre, haftada sadece iki kez “kırmızı et” yemek dahi tip 2 diyabet riskini yükseltiyor. Bir kez yeterli! Kırmızı etin yerine kabuklu yemiş ve baklagil konulmalı.
21.10.2023 Dünya
Balın sahte olduğunu düşünüyorsanız bu yöntemi  deneyin! Gerçek ve sahte bal hemen belli oluyor
Balın sahte olduğunu düşünüyorsanız bu yöntemi deneyin! Gerçek ve sahte bal hemen belli oluyor Faydaları saymakla bitmeyen balın üretimi konusunda bazı hileler çıktı. Hiçbir zararlı besin içermeyen gerçek bal ile sahte balı ayırt etmek ise çok basit. Balın sahte olduğunu düşünüyorsanız bu yöntemi hemen deneyin. Gerçek ve sahte bal hemen belli oluyor…
16.10.2023 Püf Noktası
Diyabete karşı çay demleyin
Diyabete karşı çay demleyin Avustralyalı ve Çinli uzmanların araştırmasına göre, “demli çay” sağlıklı bir şekilde kan şekeri kontrolünü sağlayarak yetişkinlerde “tip 2 diyabet” riskini azaltıyor.
8.10.2023 Gündem
Dondurma adıyla satılıyor!  'Yapay derecede canlı renklere dikkat edin'
Dondurma adıyla satılıyor! 'Yapay derecede canlı renklere dikkat edin' Dondurma uzun bir süredir sadece yaz mevsimine özgü bir ürün olmaktan çıktı ve her mevsim tüketilen bir ürün haline geldi. Uzmanlar, dondurma adı altında satılan buzlu tatlıların insan sağlığına zararlı olduğu konusunda uyarıyor.
8.09.2023 Genel Sağlık
Sıcak yaz günlerinin vazgeçilmezi! Dondurma tüketirken 6 kurala dikkat
Sıcak yaz günlerinin vazgeçilmezi! Dondurma tüketirken 6 kurala dikkat Diğer ağır tatlılarla kıyaslandığında dondurmanın hafif ve sağlıklı bir alternatif olduğunu söyleyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Ayşe Sena Burcu, dondurmanın faydalarını maksimum seviyede tutmak için tüketirken dikkat edilmesi gerekenleri anlattı, önemli uyarılarda bulundu.
27.07.2023 Genel Sağlık
Üzümün fazla tüketilmesi diyabet hastaları için tehlikeli
Üzümün fazla tüketilmesi diyabet hastaları için tehlikeli Ankara Etlik Şehir Hastanesi Diyetisyeni Enise Atçeken, üzümün kan şekerini hızlı yükseltmesi nedeniyle diyabet hastaları tarafından dikkatli tüketilmesi gerektiğini vurguladı.
26.07.2023 Genel Sağlık
AB’den ihracatçıya ‘kahvaltı’ uyarısı
AB’den ihracatçıya ‘kahvaltı’ uyarısı Avrupa’ya satılan meyve suyu, reçel, bala standart geliyor. AB’ye ‘Kahvaltı Direktiflerine’ uyan ürünler ihraç edilebilecek.
4.07.2023 Ekonomi
Stresi gideriyor, bağışıklık güçlendiriyor, kilo verdiriyor! Hayat kurtaran 3 mikrop
Stresi gideriyor, bağışıklık güçlendiriyor, kilo verdiriyor! Hayat kurtaran 3 mikrop Yaşam alanımızın her yerinde gözle görülmeyen küçük mikroplar hayatımızı derinden etkiliyor. Ancak bu, yalnızca kötü anlamda değil. Bazıları var ki stres gideriyor, bağışıklığı düzenliyor hatta kilo verdiriyor! Yanı başımızda durarak her şeyi değiştiren bu 3 iyi huylu bakterinin hayatımızı nasıl kurtardığını Dr. Öğr. Üyesi Ozan Emre Eyüpoğlu anlattı.
5.05.2023 Gündem
'Vücut için olmazsa olmaz' deniyor! Bu 3 takviye her şeyi değiştirebilir
'Vücut için olmazsa olmaz' deniyor! Bu 3 takviye her şeyi değiştirebilir Kanseri önlüyor, bağışıklık sistemi üzerinde destekleyici etki sağlıyor, ruh sağlığını koruyor, enflamasyonla savaşıyor. Demans ve fibromiyalji gibi hastalıklara karşı kalkan oluyor. Kas hücrelerinde gevşetici, beyin hücrelerinde sakinleştirici, kalpte ritmi düzenleyici, damarları genişletici, pankreas ve karaciğer gibi organlarda metabolizmayı destekleyici rol oynuyor. Bu saydıklarımızın hepsi hayatınıza dahil edeceğiniz ve düzenli şekilde kullanacağınız 3 takviye sayesinde gerçekleşiyor. Dr. Elif Pahsa ve Dr. Filiz Gültekin tüm detaylarıyla anlattı.
5.05.2023 Gündem
Açken sinirli olmanın nedenlerini uzman isim sıraladı! 'Bu hastalık yol açabilir'
Açken sinirli olmanın nedenlerini uzman isim sıraladı! 'Bu hastalık yol açabilir' Oruç tutmanın sağlığa olan etkileri oldukça fazlayken gün içinde yaşanan açlık durumuna bağlı pek çok davranış günlük hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Sinir, stres, odaklanma problemi ve tahammülsüzlük gibi sorunlar bunlar arasında en zorlayıcı olanları. Özellikle Ramazan ayında ortaya çıkan bu problemlerin sebebini İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ayça Kaya tüm detaylarıyla anlattı.
17.04.2023 Genel Sağlık
Narlı soslara yasak yolda
Narlı soslara yasak yolda Nar ekşisi izlenimi veren sosların 30 Haziran 2024’ten itibaren satışı yasaklanıyor. Yasakla birlikte piyasada taklit ve tağşiş ürünlerin artabileceği yönünde endişeler bulunuyor.
25.03.2023 Ekonomi
Bakan Yanık: Deprem bölgelerine çocuklar için 1000 glikoz ölçüm cihazı dağıtacağız
Bakan Yanık: Deprem bölgelerine çocuklar için 1000 glikoz ölçüm cihazı dağıtacağız Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 11 ili etkileyen depremler sonrası bölgedeki Tip-1 diyabet hastası çocuklar için ilk aşamada toplam 1000 glikoz ölçüm cihazı dağıtacaklarını açıkladı.
18.02.2023 Gündem
Gençler arasında giderek artan hastalık: Diyabet
Gençler arasında giderek artan hastalık: Diyabet Gençler arasında giderek artan diyabet, aile alışkanlıklarında yapılacak birkaç değişiklikle önlenebilir. Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Fatma Ela Keskin, Ata Koleji öğrencileriyle bir araya gelerek diyabet ve diyabetten korunma yolları hakkında bilgi verdi.
12.12.2022 Eğitim
Gençler arasında giderek artan hastalık: Diyabet
Gençler arasında giderek artan hastalık: Diyabet Gençler arasında giderek artan diyabet, aile alışkanlıklarında yapılacak birkaç değişiklikle önlenebilir. Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Fatma Ela Keskin, Ata Koleji öğrencileriyle bir araya gelerek diyabet ve diyabetten korunma yolları hakkında bilgi verdi.
12.12.2022 Eğitim
ABD'de yeni Tip 1 diyabet ilacına onay: Tedavide çığır açtı
ABD'de yeni Tip 1 diyabet ilacına onay: Tedavide çığır açtı Tip 1 diyabet hastalığının vücuttaki gelişimini geciktirecek bir immunoterapi ilacı ABD'de onaylandı. Uzmanlar, teplizumab adlı ilacın diyabet tedavisinde "yeni bir çağ" açtığını ve ilk defa yalnızca semptomlarla değil, hastalığın kendisiyle mücadele edildiğini belirtiyor.
18.11.2022 Dünya
Gececileri Üzen Haber! Geç Uyumak Bu Sağlık Sorunlarını Beraberinde Getiriyor
Gececileri Üzen Haber! Geç Uyumak Bu Sağlık Sorunlarını Beraberinde Getiriyor Gün boyu fiziksel aktiviteler, iş ve koşturmaca sonucunda vücut yorulur uyumaya ihtiyaç duyar. Bazıları erken yatıp sabahın ilk saatlerinde güne başlarken kimisi ise geceyi daha uzun geçirip geç saatlerde kalkmaktadır. Ancak uyku insan hayatının önemli bir parçasıdır ve her insanın ihtiyaç duyduğu bir gereksinimdir. Yeterli uykunun alınmaması veya düzensiz uyku insan sağlığı açısından sakıncalıdır. Yapılan araştırmalara göre uyku düzensizliği yaşayan kişiler birçok sağlık sorunu ile karşı karşıya kalma riski taşıyor.
24.10.2022 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Glikoz ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.