Glutensiz

Glutensiz

Son dakika glutensiz haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan glutensiz gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan glutensiz haber sayfamızda...

Glutensiz

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 372 glutensiz haberi bulunmuştur.
Tam kıvamında tane tane kiraz reçeli! Birkaç damlası bile yetiyor
Tam kıvamında tane tane kiraz reçeli! Birkaç damlası bile yetiyor Yaz aylarının en sevilen meyveleri arasında kiraz başı çekiyor. Sadece meyve olarak değil reçel olarak da kahvaltı sofralarında tercih ediliyor. Tam kıvamında tane tane kiraz reçelinin püf noktası…
13.04.2024 Yemek
Saray mutfağının gizli sırrı ortaya çıktı! Hünkar beğendi böyle yapılmalıymış
Saray mutfağının gizli sırrı ortaya çıktı! Hünkar beğendi böyle yapılmalıymış Osmanlı mutfağından günümüze kadar gelen hünkar beğendi yemeği sofralara yakışan geleneksel lezzetlerden bir tanesi. Geçmişten günümüze hala severek yenilen bu yemeğin yapımı karmaşık gibi gözükse de aslında oldukça basit. Ancak yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar bulunuyor.
11.04.2024 Yemek
Bu krepin içinde un yok! Mercimekli glütensiz krep tarifi
Bu krepin içinde un yok! Mercimekli glütensiz krep tarifi Günümüzde sağlıklı beslenme trendleri giderek yaygınlaşmakta ve insanlar daha bilinçli tercihler yapmaya özen göstermektedir. Özellikle glüten içeren gıdalardan uzak durmak isteyenler için alternatif tarifler oldukça önemlidir. İşte size, içinde un bulunmayan ve mercimek ile hazırlanan sağlıklı ve besleyici bir krep tarifi.
11.04.2024 Yemek
Süper gıda: Karabuğday
Süper gıda: Karabuğday “Forbes” dergisi, 2024’te dünya genelinde trend olması beklenen işlenmemiş gıdalar arasında “karabuğday”ı da saydı.
3.03.2024 Gündem
Glutensiz diyetteki tehlike! Dikkat edilmezse vücutta eksikliklere yol açıyor
Glutensiz diyetteki tehlike! Dikkat edilmezse vücutta eksikliklere yol açıyor Son zamanlarda pek çok kişi glutensiz ürünlerden kaçınıyor ancak bu bazı sıkıntılar yaratabilir. Diyetisyen Cemile Gül, glutensiz diyet uygulayanlarda besin ögeleri eksiklikleri oluşabileceğini belirterek bilinmeyen tehlikeleri açıkladı.
17.02.2024 Diyetler
Lif, vitamin ve mineral deposu! Sindirimi destekliyor, tokluk hissi veriyor
Lif, vitamin ve mineral deposu! Sindirimi destekliyor, tokluk hissi veriyor Özellikle kış aylarında popüler bir atıştırmalık olan kestane, çiğ veya pişirilmiş olarak tüketilebiliyor. Kestanenin öğütülmesiyle elde edilen unu, glutensiz bir alternatif olarak tercih edilebiliyor. Kestanenin lif, vitamin ve mineral bakımından zengin olduğunu söyleyen Uzman Diyetisyen Rıdvan Arslan, kestane tüketmenin faydalarını açıkladı.
6.02.2024 Genel Sağlık
Tüketicisini büyütüyor!
Tüketicisini büyütüyor! Humm Organic, çocuklar için organik atıştırmalık üretimiyle başladığı yolculuğunda ürün yelpazesini genişletiyor. Genel Müdür Şirin Işık, “Ürünlerimizle büyüyen neslin, ebeveyn olduğunda çocukları ve ailesi için bizi seçmesini hedefliyoruz” diyor.
19.12.2023 Kobi
Perakendede yeni kurallar
Perakendede yeni kurallar Resmi Gazete’de yayımlanan düzenlemeyle 1 Ocak 2024’ten itibaren perakende ticarette kurallar yeniden belirlendi.
15.12.2023 Ekonomi
Örnek projeleriyle yatırım şampiyonu
Örnek projeleriyle yatırım şampiyonu Türkiye’de yatırıma en çok pay ayıran belediyelerden Kayseri’de Büyükşehir Belediyesi, Erciyes Kayak Merkezi ile 1 milyar liralık kaynağı kente kazandırırken, ödüllü raylı sistemi ile hayatı kolaylaştırıyor.
12.11.2023 Ekonomi
Muzla beyaz una elveda! Prebiyotikten magnezyuma hepsi burada saklı
Muzla beyaz una elveda! Prebiyotikten magnezyuma hepsi burada saklı Pek çok kişi son zamanlarda beyaz unun yerini glütensiz unlarla değiştirmenin yollarını arıyor. Meyve ve sebzelerden yapılan unların popülaritesi de haliyle bu dönemde oldukça arttı. Artık elma unu, pancar unu, hindistancevizi unu ve daha sağlıklı seçenekler satılıyor. Kısa bir zaman önce bu listeye 'muz unu' da eklendi. Bakın muz ununun mucizeleri neler?
Organik gıdayı Humm yapacak! 'Her başarısızlık, başarıya bir adım daha yaklaştırdı'
Organik gıdayı Humm yapacak! 'Her başarısızlık, başarıya bir adım daha yaklaştırdı' "7 yıl önce Humm'la yola çıktık. Deneyimlerimden çok şey öğrendim ve her başarısızlık, başarıya bir adım daha yaklaşmamı sağladı. Humm Organic markasını yurtdışında da büyütmeyi hedefliyoruz..."
9.10.2023 Milliyet Executive
Diyetisyen Pınar Demirkaya yanıtlıyor | GLUTENSİZ BESLENME
Diyetisyen Pınar Demirkaya yanıtlıyor | GLUTENSİZ BESLENME Gluten Nedir? Glutensiz beslenme nedir? Glutensiz besin tüketenler diyet yapmalı mı? Akşam yemeğini kaçta yemek doğru olur? Bağırsak sorunu olan kişiler nasıl beslenmeli? Diyetisyen Pınar Demirkaya, gluteni ve gluten hassasiyetini Milliyet.com.tr'den Beste Sırapınar'a anlattı.
3.10.2023 Sağlık
Hamur işi kısırlık yapıyor! Beyni bulandırıp gaz yapan glütenden kurtulursanız ne olur?
Hamur işi kısırlık yapıyor! Beyni bulandırıp gaz yapan glütenden kurtulursanız ne olur? Çölyak hastalığı olan kişilerin sağlıkları açısından glüten içeren besinleri tüketmemeleri gerekir. Ancak bu rahatsızlığa sahip olmayan kişilerin de günlük öğünlerinde glüteni bırakmaktan veya kısıtlamaktan büyük fayda görebilirler. Peki bu nasıl olacak? Aniden glütensiz beslenmeye başlarsak vücudumuzda ve zihnimizde neler olur?
Türkiye’yi glutensiz ürün üssü yapacak
Türkiye’yi glutensiz ürün üssü yapacak Özel beslenme ihtiyacı olanlar için glutensiz gıda üretimi yapan İtalyan firması Dr. Schär, Türkiye’deki ilk fabrikasını açtı.
8.09.2023 Ekonomi
‘Soframızdaki Hurafeler’
‘Soframızdaki Hurafeler’ Bitki Bazlı Gıda Derneği Başkanı, gıda mühendisi Ebru Akdağ’ın yeni kitabı “Soframızdaki Hurafeler” yayımlandı.
28.08.2023 Gündem
İBB deprem bölgesinde 6 ayda neler yaptı?
İBB deprem bölgesinde 6 ayda neler yaptı? İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Maraş merkezli depremlerin ardından AFAD’ın yönlendirmesiyle Hatay’daki yardım faaliyetlerini yürüttü.
6.08.2023 Gündem
Depremzede çölyaklılar glutensiz ürün bekliyor
Depremzede çölyaklılar glutensiz ürün bekliyor Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgedeki çölyak rahatsızlığına sahip bireyler için Çölyakla Yaşam Derneği, devlet kurumları ve STK’lar ile iş birliği içerisinde bölgeye gıda yardım kolileri gönderdi. Derneğin Yönetim Kurulu Başkanı Serap Ardıç, bölgede glutensiz ürün ihtiyacının sürdüğünü kaydetti.
2.06.2023 Gündem
Mide balonları ölüm saçıyor!
Mide balonları ölüm saçıyor! Zayıf bir vücut için her geçen gün artan ‘mide balonu taktırma’ ameliyatları konusunda uzmanlar uyardı. Ölümle sonuçlanan vakalar yaşandığına dikkati çeken Prof. Dr. Ali Kağan Gökakın, özellikle ucuz ‘Çin malı’ balonlardaki tehlikeyi işaret etti...
2.06.2023 Gündem
Kortların asi çocuğu Novak Djokovic
Kortların asi çocuğu Novak Djokovic Djokovic, sınır dışı edildiği Avustralya ile hesabını bir yıl sonra, kabul edilmediği turnuvada şampiyon olarak kapattı. Bugün de aşısızlığından dolayı Amerika’nın dışında bırakılan yıldız isim, alınacak yeni rövanşları çoktan ufkuna yerleştirdi.
12.03.2023 Tenis
En önemli sorun barınma ve hijyen
En önemli sorun barınma ve hijyen Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremlerden etkilenen binlerce depremzede soğuk kış günlerinde bulundukları illerde hayatta kalmaya çalışırken en çok konteyner, çadır, battaniye, kışlık kalın kıyafetler ve temizlik malzemelerine ihtiyaç duyuyorlar. Yurt içinden ve dışında yardım gönderenlerin bu ihtiyaçları dikkate alması isteniyor.
26.02.2023 Gündem
AK Parti'li Turan: Hangi Türk'ün uzaya gideceği belli oldu, 6'lı masanın adayı belli olmadı
AK Parti'li Turan: Hangi Türk'ün uzaya gideceği belli oldu, 6'lı masanın adayı belli olmadı AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, 6'lı masayı eleştirip, "Uzaya adam göndermeye karar verdik. Çalışmalar, testler yapıldı. Hangi Türk'ün uzaya gideceği bile belli oldu ama hala 6'lı masanın adayı belli olmadı" dedi.
27.01.2023 Gündem
700 lira ile başladılar, milyonluk ciro yaptılar
700 lira ile başladılar, milyonluk ciro yaptılar Nevşehir’de bir araya gelerek kooperatif kuran kadınlar, ürettikleri ürünleri ihraç etmeye başladı.
17.01.2023 Ekonomi
GSB yurtlarında kalan çölyaklı öğrencilere glutensiz ürün
GSB yurtlarında kalan çölyaklı öğrencilere glutensiz ürün Gençlik ve Spor Bakanlığı, bakanlık yurtlarında kalan ve gluten içeren besinleri tüketemeyen çölyaklı öğrenciler için glutensiz ürün paketleri hazırladı. Gönüllü gençler tarafından hazırlanan glutensiz gıda paketleri, ülke genelindeki yurtlara gönderildi.
14.01.2023 Diğer
Dışarıda yemek sorunu çözüldü
Dışarıda yemek sorunu çözüldü Karşıyaka Belediyesi Kent A.Ş bünyesinde faaliyet gösteren Denizkent Kafe Tesisleri; çölyak otizm, haşimato ve tiroid hastalarına yönelik özel mönü hazırladı
22.11.2022 Ege
DEÜ’de glütensiz yemek dönemi
DEÜ’de glütensiz yemek dönemi Yürüttüğü örnek çalışmalarla mensuplarının hak ve menfaatlerini birçok alanda koruyan DEÜ, bu kez sağlıkta öncü bir projeyi hayata geçirmeye hazırlanıyor.
18.11.2022 Ege

Benzer Haber Etiketleri

Glutensiz ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.