Gökhan Kırdar

Türk müzisyen.
 
Hayatı
 
1970’da Aydın’da doğan Kırdar, İzmir'de ortaöğrenimi tamamladıktan sonra Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nü kazandı ve İstanbul’da yaşamaya başladı. İlkokulu'nu Aydın'da Güzelhisar İlkokulun'da okudu. Orta okulda Yedieylül Ortaokulunda okudu.Ardından lise'yi Aydın Lisesi'nde okuyan Gökhan Kırdar,buradan mezun olup Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümünü kazandı.1995 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesin'de okuyan Kırdar buradan mezun olup ilk şarkısını çıkardı.
 
Müzikal kariyeri
 
1993-1997 arası
1993’deki ilk film müziği çalışması olan “Gece, Melek ve Bizim Çocuklar”, Kırdar’ın ikinci albümü "Tutunamadım" da yer aldı. 1994'te ilk albümü “Serseri Mayın”ı çıkardı Albümdeki Yerine Sevemem” adlı parça büyük beğeni topladı. 1995 yılında 9 Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzikoloji Bölümü'nü kazandı. Sanatçı 1995' te "Tutunamadım" albümünü piyasaya çıkardı.1997'de kendi müzik şirketi Loopus'u kurdu. Erol Temizel'in "Karizma" (Ağustos 1994) ve "Karizma 2" (1997) albümlerinin ardından Türkiye’nin üçüncü elektronik müzik albümü ünvanını alan “Trip” albümünü, 25 Kasım 1997'de Loopus Entertainment etiketiyle yayımladı.
Bu çalışma, konuşabilen robot bir oyuncakla eşzamanlı üretilen ilk albüm olması açısından etkileyici bir fikir olarak ilgi gördü. 1999 Ankara Film Festivali’nde En İyi Kısa Film ödülü alan “Namaste” adlı filmin müzikleri de, Kırdar’ın bu dönemde yaptığı çalışmalar arasında yer aldı.
2000'ler
2000 yılı içerisinde sanatçı, ilk kütüphane çalışması olan “Ethnotronix” albümünü hazırladı. Müzikotek bu albümü 14 ülkede tanıttı. Aynı çalışma 2003 yılı başında albüm olarak da yayımlandı. Müziklerini yaptığı “Tekfur Sarayı ve İstanbul” belgeseli, 2002 İstanbul Belgesel Film Festivali'nde İzleyici Özel Ödülü’nü aldı. Aynı yıl “Aliya” belgeselinin müziklerini besteledi. Çalışma, Belgesel Yazarlar Birliği Yılın Belgeseli ödülünü kazandı. 2002 yılı içerisinde, “Fırsat/Crude” filminin müziklerini besteledi. Film başta Los Angeles Film Festivali En İyi Film ödülü olmak üzere, birçok festivalde ödül kazandı. Besteci, filmin müziklerini 2004’de “Keyf/Pleasure” albümünde bir araya getirdi. Albüm 2004 Eylül’ünde Yunanistan, Polonya ve Lübnan’da yayımlandı. Albümle aynı adı taşıyan “KeyfPleasure” şarkısı, EMI tarafından tüm dünyada piyasaya sürülen karma albümde de yer aldı.
2002’den bu yana “Kurtlar Vadisi” TV dizisinin müziklerini hazırlayan Kırdar, 2004’de “Kurtlar Vadisi” Vol.1 ve Vol.2 dizi soundtrack albümlerini yayımladı. 2004’de, Müzikotek aracılığıyla İngiliz Warner-Chappel müzik şirketiyle, yeni bir “library works” için anlaşma imzaladı. 2002’den itibaren film müziği ve televizyon projeleriyle büyük ilgi gören Kırdar, 2005 Ocak ayında, "Haziran Gecesi" dizisinin müziklerinin de yer aldığı “Yağmur” albümünü yayımladı. Sanatçı, Mart 2005’ te vizyona girecek sinema filmi “Anlat İstanbul” un müziklerini Kasım 2004' de tamamladı. Sanatçı halen "Kurtlar Vadisi Pusu", "Kayıp", "İnadına Yaşamak" isimli dizilerin müziklerini hazırlıyor.
İletişim hızının artması, özlemi yok eden bir süreç oldu. Hemen ulaşılabilir olmak, insanlara özlemeyi unutturdu belki de. Birçok şey sanal olarak yaşanmaya başladı. Romantizm, bir aşk mektubu, o mektubu yazarken hissedilen duygular, arzulamak gibi romantik duyguları yitirmeye başladık. Dönüşüm başladı ve aşkın yöntemleri değişmeye başladı. İlişkilerin yöntemleri değişmeye başladı.
 
—Gökhan Kırdar, 
Kırdar, 2 Haziran 2005’ te “Yabancı Damat” dizisinin müziklerinin yer aldığı “Üstüme Basıp Geçme” albümünü yayınladı.Albüm, Türkiye ve Yunanistan başta olmak üzere diğer Avrupa ülkelerinde de yayınlanıyor. 2004’te Lüksemburg’da düzenlenen ve birçok Türk tasarımcının işlerinin sergilendiği "Self Project" te, “Tüür” başlıklı müzik projesiyle katılımcı olarak yer aldı.Aynı proje “Tüür_Yağmur Duası” adıyla 18 Temmuz 2005’ te MC-CD-DVD albüm ve videofilm olarak Türkiye ve tüm Avrupa ülkelerinde yayınlandı. “Tüür” projesi M.Ö. 15000’ e kadar dayanan Asya Türk Müziği çalgılarının elektronik müzikle sentezlendiği ilk çalışma olarak görülüyor.
Diğer işleri
 
Film Projesi
Kırdar, "Oqlub In Love" adını verdiği filmi için 2005 yılından bu yana çalışmalar yapmaktadır. Adı eski türkçe "oq", gök kökünden gelen filmin önce bir dans prodüksiyonu olacağı, ardından ruhani bir yoculuğu anlatan müzikale dönüşeceğini belirtiliyorı. Filmin Avrupa, Amerika, Asya ve Türkiye'de 2012'de sonbaharda vizyona gireceğini belirten sanatçı, 2012 şubatında başlayacak filmin bütçesini de 10 milyon TL olarak açıkladı.
Diskografi
Stüdyo Albümleri[değiştir | kaynağı değiştir]
1994: Serseri Mayın
1995: Tutunamadım
1997: Trip
2002: Ethnotronix
2004: Keyf/Pleasure
2004: Kurtlar Vadisi Vol.1
2004: Kurtlar Vadisi Vol.2
2005: Yağmur
2005: Üstüme Basıp Geçme
2005: Tüür Yağmur Duası
2005: Yerine Sevemem Best Of Jenerik Vol.1
2006: Kurtlar Vadisi Irak
2008: Öldüm De Uyandım RMX
2009: Dayan Kalbim RMX
2009: Kurtlar Vadisi Vol.3
TV ve Sinema filmi çalışmaları[değiştir | kaynağı değiştir]
 
Gece, Melek ve Bizim Çocuklar (1994)
Namaste (1998)
Tekfur Sarayı ve İstanbul (2001)
Kurtlar Vadisi (2003)
Ölümsüz Aşk (2003)
Hayalet (2003)
Fırsat/Crude (2003)
Gülizar (2004)
Haziran Gecesi (2004)
Yabancı Damat (2004)
Anlat İstanbul (2005)
Aynalar (2005)
Banyo (2005)
Dönme Dolap (2005)
Kurtlar Vadisi Irak (2006)
Sağır Oda (2006)
Köprü (2006)
Geniş Zamanlar (2007)
Kurtlar Vadisi Terör (2007)
Kurtlar Vadisi Pusu (2007-....)
Dede Korkut Hikayeleri (2007)
Pars: Narkoterör (2008)
Sürgün Hayatlar (2008)
Alia: A Bosniac Rhapsody (2008)
Kurtlar Vadisi Gladio (2009)
Yıllar Sonra (2011)
Kayıp (2013)
İnadına Yaşamak (2013)
 


Gökhan Kırdar biyografisi

Gökhan Kırdar kimdir?

Gökhan Kırdar 02.06.1970 tarihinde doğmuş olup Müzisyen olarak görev yapmaktadır.

Gökhan Kırdar kaç yaşındadır?

Gökhan Kırdar 02.06.1970 tarihinde doğmuş olup 48 yaşındadır.

Gökhan Kırdar ne iş yapar?

Gökhan Kırdar Müzisyen olarak görev yapmaktadır.

Gökhan Kırdar nerelidir?

Gökhan Kırdar Türkiye vatandaşıdır.


Doğum Tarihi :1970-06-02