GönülÜlkü

Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu.
Gönül Ülkü, küçük yaşta, ailesinin desteğiyle 1947 yılında İstanbul Şehir Tiyatroları Çocuk Bölümü'ne girdi. 1962'de Gazanfer Özcan'la evlenene kadar Şehir Tiyatrolarında çalışan sanatçı, daha sonra eşiyle birlikte Gönül Ülkü - Gazanfer Özcan Tiyatrosu'nu kurdu. 2002 yılındaki rahatsızlığına kadar kendi tiyatrolarında çalıştı. 2003 yılında yeniden sahnelere dönen sanatçı, az sayıda sinema filminde de rol aldı. Kuruntu Ailesi adlı bir diziyi eşi ve kadrosuyla birlikte 16 yıl oynadılar.
Filmografisi
2012 Yalan Dünya (Afife rolünde)
2009 Avrupa yakası
1992 Burnumu Keser misiniz?
1986 Kuruntu Ailesi
1970 Vur Patlasın Çal Oynasın
1954 Hürriyet Uğruna Mukaddes Yalan
1954 Satılmış Hayatlar
1952 Sabahsız Geceler


Gönül Ülkü biyografisi

Gönül Ülkü kimdir?

Gönül Ülkü 28.02.1931 tarihinde doğmuş olup olarak görev yapmaktadır.

Gönül Ülkü kaç yaşındadır?

Gönül Ülkü 28.02.1931 tarihinde doğmuş olup 88 yaşındadır.

Gönül Ülkü ne iş yapar?

Gönül Ülkü olarak görev yapmaktadır.

Gönül Ülkü nerelidir?

Gönül Ülkü Türkiye vatandaşıdır.


Doğum Tarihi :1931-02-28