Graffiti

Graffiti

Son dakika graffiti haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan graffiti gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan graffiti haber sayfamızda...

Graffiti

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 237 graffiti haberi bulunmuştur.
LED tabelalar zamanı anlatır
LED tabelalar zamanı anlatır ‘Muğlak Standartlar Enstitüsü’, Yanköşe Projesi’nin dokuzuncu konuğu oldu. Bir kamusal sanat mekânı olarak duvarı kendine mesken edinen çalışma, zamanı kelimelerle 17 LED tabelada tasvir ederek gülümseten 330 ifadeyi İstanbul’a gece gündüz ‘akıtıyor’
7.06.2023 Kültür Sanat
Sergi
Sergi İnsan doğasının karmaşası İnsan bedeni üzerinden şiddet, varoluş ve ego kavramlarına eleştirel bir bakış atan Sema Maşkılı eserlerini sanatseverlerle bir araya getirdi...
14.05.2023 Kültür Sanat
BMX sporcusu Bora Altıntaş ve profesyonel kaykay sporcusu Berke Dikişcioğlu hünerlerini gösterdi
BMX sporcusu Bora Altıntaş ve profesyonel kaykay sporcusu Berke Dikişcioğlu hünerlerini gösterdi 9 Mayıs Salı günü gerçekleştirilen BMX & Skate Battle’da, BMX ve kaykayın genç ve başarılı isimleri profesyonel BMX sporcusu Bora Altıntaş ve profesyonel kaykay sporcusu Berke Dikişcioğlu önderliğinde gerçekleştirilen yarışmada kıyasıya mücadele etti.
10.05.2023 Diğer
‘Çocukların Festivali’ 5-6-7 Mayıs’ta
‘Çocukların Festivali’ 5-6-7 Mayıs’ta ‘Çocukların Festivali’ bu sene beşinci kez 5-6-7 Mayıs tarihlerinde Zorlu PSM ev sahipliğinde İstanbul ve deprem bölgesindeki çocuklar için kapılarını aralıyor.
20.04.2023 Eğitim
Cindy Williams hayatını kaybetti
Cindy Williams hayatını kaybetti ABD'de 1970'li yıllarda şöhret olan ve çok sayıda dizide rol alan oyuncu Cindy Williams, 75 yaşında hayatını kaybetti. 1976'dan başlayıp 8 sezon süren "Laverne & Shirley" dizisindeki rolüyle parlayan Williams, George Lucas'ın yönettiği "American Graffiti" ve Francis Ford Coppola imzalı "The Conversation" filmlerindeki rolüyle de tanınmıştı.
1.02.2023 Cadde
Banksy'den Ukrayna'da yıkılan binanın enkazına anlamlı dokunuş
Banksy'den Ukrayna'da yıkılan binanın enkazına anlamlı dokunuş Dünyaca ünlü sokak sanatçısı Banksy, Ukrayna'da Rus bombardımanı sonucu yıkılan bir binanın duvarına yaptığı yeni eserini paylaştı. Duvarda bir kadın jimnastikçi, elleri üzerinde dengede dururken görülüyor.
12.11.2022 Dünya
Trendyol’dan sanata tam destek
Trendyol’dan sanata tam destek 150’den fazla sanatçının 1000’e yakın eseri Trendyol Sanat ile Türkiye’nin dört bir yanındaki sanatseverlerle buluşuyor.
28.08.2022 Advertorial
Dünyanın yazısı İstanbul’da yazılacak
Dünyanın yazısı İstanbul’da yazılacak İlki 2017 yılında sadece Latin Kaligrafisi özelinde gerçekleştirilen “Kaligrafist”, tüm dünya yazılarını içinde barındıran bir hâle getirilerek 2. Uluslararası Yazı Kültürü Festivali olarak İBB Kültür Dairesi Başkanlığı desteğiyle gerçekleşiyor.
23.06.2022 Kültür Sanat
King House İstanbul: Kentin yeni deneyim alanı!
King House İstanbul: Kentin yeni deneyim alanı! Şehrin yeni deneyim alanı King House İstanbul, 23 Haziran’da Hey! Douglas performansıyla Harbiye’deki Dekk İstanbul’da açılıyor. İki hafta boyunca Ömer Balık, Ece Özel, Taykunku, Taycan, Yiğit Karakaş, Batıkan Abız ve Batıkan Tanrıkulu gibi DJ’leri ağırlayacak King House İstanbul, 7 Temmuz’da Su Sonia konserine ev sahipliği yapacak.
22.06.2022 Kültür Sanat
Hırsız çift aranıyor
Hırsız çift aranıyor Manhattan’daki Taglialatella Gallerileri’nin duvarından 45.000 dolar değerindeki Jean-Michel Basquiat eserini çalmaya çalışan çift, polis tarafından aranıyor.
30.05.2022 Kültür Sanat
Görsel Sanatlar Nedir? Görsel Sanat Dalları Ve Özellikleri Nelerdir?
Görsel Sanatlar Nedir? Görsel Sanat Dalları Ve Özellikleri Nelerdir? Görsel sanatlar, zevkle ve güzellikle ilgilenen sanatlar için kullan bir terimdir. Bu terim ise, ilk defa Fransızcada beaux arts şeklinde, heykel, resim, baskı gibi görsel sanatları tanımlamak için kullanıldı. Günümüzde daha çok, akademik ya da klasik sanatla bağlantılı olan geleneksel görsel sanatlar anlamına da gelir. Görsel sanatlar nedir tüm detayları ile sizler için derledik.
9.02.2022 Eğitim
Çok ağır küfür Kim Jong'u çıldırttı! Ev ev arıyorlar
Çok ağır küfür Kim Jong'u çıldırttı! Ev ev arıyorlar Kuzey Koreli yetkililer, Kim Jong Un'a sinkaflı küfür içeren bir duvar yazısı ortaya çıktıktan sonra Pyongyang'daki binlerce sakinden el yazısı örnekleri talep ediyorlar.
5.01.2022 Dünya
Ed Sheeran'ın '=' adlı yeni albümünün incisi '2step'
Ed Sheeran'ın '=' adlı yeni albümünün incisi '2step' 'Bad Habits' ile 2021'in en büyük pop hit'lerinden birine imza atan Ed Sheeran, bir süredir merakla beklenen yeni albümü '=' ile çıktı karşımıza. 'Overpass Graffiti' ile tanıtımı yapılan albümün en büyük incisi ise açık ara farkla '2step'...
5.11.2021 Müzik
5. Vişegrad Kültürel Program Serisi, İzmir'de devam ediyor
5. Vişegrad Kültürel Program Serisi, İzmir'de devam ediyor Macar Kültür Merkezi, Macaristan’ın Vişegrad Grubu başkanlığını devralması sonrasında sürdürdüğü 5. Vişegrad Kültürel Program Serisi’nin ikinci ayağını Hezarfen Film Galeri ve İzmir Mimarlık Merkezi işbirliğiyle İzmir’de gerçekleştiriyor. Film gösterimleri, sergi ve performanstan oluşan etkinlikler 26 Ekim-02 Kasım tarihleri arasında İzmir Mimarlık Merkezi’nde sanatseverleri bekliyor.
22.10.2021 Kültür Sanat
Garden X Carnival için geri sayım
Garden X Carnival için geri sayım Garden X Carnival, 26 Eylül Pazar günü Hilton İstanbul Bosphorus’un yemyeşil doğasında kapılarını açıyor!
15.09.2021 Kültür Sanat
Çevreye graffiti ile dikkati çekecekler
Çevreye graffiti ile dikkati çekecekler Çevre problemleri ve Marmara Denizi’ndeki müsilaj sorununa dikkat çekmek üzere, Türkiye’nin en köklü yelken kulüplerinden Kalamış Yelken Kulübü ile çevre bilincine yönelik çalışmalarıyla öne çıkan Permolit Boya’nın düzenlediği mural/graffiti yarışması sonuçlandı. Kalamış Yelken Kulübü’nde düzenlenen ödül töreni ile ödüllerini alan sanatçıların eserleri Yelken Kulübü’nün mendirek duvarlarında sergileniyor.
3.09.2021 Ekonomi
Sahte Banksy NFT’si Twitter’dan satıldı
Sahte Banksy NFT’si Twitter’dan satıldı İngiltere’de bir bilgisayar korsanı, dünyaca ünlü sokak sanatçısı Banksy’nin resmi internet sitesi üzerinden bir NFT müzayedesi düzenleyerek 244 bin sterline (2 milyon 800 bin TL) sanatçıya ait olmayan sahte bir eser sattı.
2.09.2021 Kültür Sanat
ÖZEL - Fenerbahçe'nin tarihinde kadın var! İşte efsane olmuş isimler
ÖZEL - Fenerbahçe'nin tarihinde kadın var! İşte efsane olmuş isimler Fenerbahçe’de nihayet beklenen adımlar atılıyor ve ‘Kadın Futbol Takımı’ için resmi çalışma başlıyor. 1907’den bu yana Türk sporuna sayısız efsane katan sarı-lacivertli kulüp, güçlü tarihinden ilham alıyor
29.08.2021 Fenerbahçe
Graffiti Nedir, Nasıl Yapılır? Kısaca Graffitinin Tarihçesi
Graffiti Nedir, Nasıl Yapılır? Kısaca Graffitinin Tarihçesi Dünya üzerinde birçok spor ve sanat türü bulunmaktadır. Bu sanatlardan en bilinene ve daha çok asiliği yansıtanı ise grafiti olmaktadır. Bu nedenle pek çok kişi tarafında grafiti hakkında sorular bulunmaktadır. Bu soruların başında Grafiti nedir, nasıl yapılır? Kısaca grafitinin tarihçesi nedir? Soruları bulunmaktadır. İşte, merak edilen tüm detaylar.
23.02.2021 Eğitim
"Grafiti zaman içinde daha fazla resimleşti"
"Grafiti zaman içinde daha fazla resimleşti" Geçtiğimiz yaz Beykoz'daki petrol tankerlerine yaptıkları ve uzaydan da görülebilen grafitileriyle dikkat çeken Hasan Alveroğlu (Chek Sparow) ve Muhammed Soydaş (Caseclassico), bu işin sanat kısmının yanı sıra genç kuşaklara öğretilmesi için de çalışıyor. Başakşehir Belediyesi ile birlikte bugüne 500 gence grafiti eğitimi veren ikili hem bu ilçenin hem de farklı yerlerdeki duvarlarda sanatlarını konuşturmaya devam ediyor. Son yıllarda hiphop kültürünün popülerlik kazanmasıyla doğru orantılı biçimde Türkiye'de de yaygınlık kazanan ve geniş kitleler tarafından da ilgi görmeye başlayan grafitiyi uzun süredir bu işle uğraşan iki isme sordum. Türkiye'de grafitinin serüveninden bugün geldiği noktaya kadar pek çok şeyi Başakşehir'de çalışmalarını gerçekleştirdikleri duvarın yanı başında bir nevi olay mahallinde konuştuk.
23.11.2020 Kültür Sanat
Banksy ve RETNA  kendi rekorunu kırdı
Banksy ve RETNA kendi rekorunu kırdı İngiliz sokak sanatçısı Banksy ve Amerikalı graffiti sanatçısı RETNA’nın eserleri geçtiğimiz günlerde Heritage Müzeyade Evi tarafından düzenlenen açık artırmada satıldı.
17.11.2020 Kültür Sanat
Michelangelo 16. yüzyılın Banksy’si miydi?
Michelangelo 16. yüzyılın Banksy’si miydi? ABD’de William & Mary Koleji’ndeki Muscarelle Sanat Müzesi’nde küratör ve tarihçi olan Andriano Marinazzo, İtalya’nın Floransa kentindeki belediye binasının duvarında yer alan kıvırcık saçlı adam resminin ünlü İtalyan sanatçı Michelangelo’ya ait olabileceğini öne sürdü.
15.11.2020 Kültür Sanat
‘Geleceğe yönelik kaygı duyuyorlar’
‘Geleceğe yönelik kaygı duyuyorlar’ ‘Onlar iklim krizini doğduklarından itibaren hissettiler. Küreselleşmenin hızla yaşandığı bir dönemde doğup büyüdüler. Bu nedenle dünyanın geleceğine dair kaygılılar’
20.07.2020 Gündem
La Liga zamanı!
La Liga zamanı! Almanya Bundesliga’nın ardından İspanya’da da La Liga’da heyecanı 28. hafta maçlarıyla tekrar başlıyor.
1.07.2020 İspanya La Liga
Barbie’de Basquiat esintileri
Barbie’de Basquiat esintileri Kaliforniya merkezli oyuncak üretim şirketi Mattel, önceki günlerde Amerikalı graffiti sanatçısı ve ressam Jean Michel Basquiat’dan esinlenerek ürettiği Barbie bebeği satışa sundu.
5.05.2020 Kültür Sanat

Benzer Haber Etiketleri

Graffiti ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.