Gss

Gss

Son dakika gss haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan gss gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan gss haber sayfamızda...

Gss

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 739 gss haberi bulunmuştur.
BES KESİNTİ ORANI 2024 📌 Yeni BES KESİNTİSİ ne kadar oldu? Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) iptali nasıl yapılır, BES'ten nasıl çıkılır?
BES KESİNTİ ORANI 2024 📌 Yeni BES KESİNTİSİ ne kadar oldu? Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) iptali nasıl yapılır, BES'ten nasıl çıkılır? Bireysel Emeklilik Sistemi (BES), asgari ücrete yapılan artış sonrasında değişen kalemler arasına girdi. GSS primleri, kıdem tazminatı, yaşlılık maaşı gibi ödemeleri değiştiren yeni asgari ücretle 2024 BES kesintisi de belli oldu. Oranların düzenlenmesi işe Bireysel Emeklilik Sistemi iptali araştırılıyor. Peki, BES'ten nasıl çıkılır?
29.12.2023 Bilgi Rehberi
GSS PRİM 2024 💥 YENİ GSS PRİMLERİ ne kadar oldu? Genel Sağlık Sigortası (GSS) nedir, GSS prim borcu nasıl sorgulanır? Yeni senenin GSS primleri...
GSS PRİM 2024 💥 YENİ GSS PRİMLERİ ne kadar oldu? Genel Sağlık Sigortası (GSS) nedir, GSS prim borcu nasıl sorgulanır? Yeni senenin GSS primleri... Genel sağlık sigortası primi Asgari ücret zammı ile değişen kalemler arasında bulunuyor. Herhangi bir sosyal güvencesi bulunmayan ve ülkemizde ikamet eden herkesin faydalanabildiği GSS kimleri kapsıyor? Genel sağlık sigortası için gelir tespiti ardından süreç başlıyor. 2023 GSS tutarı temmuz düzenlemesi ile değişmişti. 2024 asgari ücreti açıklandı. Peki, 2024 GSS primi ne kadar oldu?
29.12.2023 Bilgi Rehberi
Asgari ücrete yüzde 49 zam! Neler değişecek: İşsizlik maaşı, kıdem tazminatı ve engelli aylığı...
Asgari ücrete yüzde 49 zam! Neler değişecek: İşsizlik maaşı, kıdem tazminatı ve engelli aylığı... 2024 yılında asgari ücret net 17.002 TL olarak uygulanacak. Bakan Işıkhan, “Bu rakamla net asgari ücrete önceki döneme kıyasla yüzde 49, önceki yıla göre de kümülatif olarak yüzde 100 artış yapıldı” dedi.
28.12.2023 Ekonomi
YENİ İŞSİZLİK MAAŞI 2024 NE KADAR OLDU? İŞSİZLİK MAAŞI/ÖDENEĞİ KAÇ liraya yükseldi? İşsizlik maaşı başvurusu nasıl yapılır, şartlar neler?
YENİ İŞSİZLİK MAAŞI 2024 NE KADAR OLDU? İŞSİZLİK MAAŞI/ÖDENEĞİ KAÇ liraya yükseldi? İşsizlik maaşı başvurusu nasıl yapılır, şartlar neler? İşsizlik maaşı değişti! İşsizlik maaşından faydalananlar veya yararlanacak olanlar için kritik olan asgari ücret! 2024 yılı yeni asgari ücret zamları; GSS primi, kıdem tazminatı gibi işsizlik ödeneğini de ilgilendiriyor. 2023 Temmuz ayındaki son artışlar ardından işsizlik maaşında da artış olmuştu. Peki, 2024 işsizlik aylığı ne kadar oldu?
27.12.2023 Bilgi Rehberi
İşte yeni asgari ücretle değişmesi beklenen ücretler ve ödemeler
İşte yeni asgari ücretle değişmesi beklenen ücretler ve ödemeler Yeni asgari ücretin belirlenmesi ile birlikte 2024'te birçok ücrette de değişimler olacak. İşsizlik maaşı, staj ücreti, GSS primi, doğum ve askerlik borçlanması, 65 yaş aylığı, kıdem tazminatı, engelli aylıkları gibi kalemlerin hepsinde rakamlar yüzde 49 oranında artacak.
27.12.2023 Ekonomi
Son dakika: Asgari ücret belli oldu! İşte 2024'te milyonların alacağı yeni maaş...
Son dakika: Asgari ücret belli oldu! İşte 2024'te milyonların alacağı yeni maaş... 7 milyondan fazla çalışanı, dolaylı olarak ise tüm vatandaşları ilgilendiren yeni asgari ücret belli oldu. Net asgari ücret 17 bin 2 TL olarak açıklandı. Buna göre asgari ücrete yüzde 49 oranında zam yapılmış oldu.
27.12.2023 Ekonomi
2024 yılı asgari ücret belli oldu! 8 ücret daha değişiyor: İşsizlik maaşı, kıdem tazminatı ve engelli aylığı...
2024 yılı asgari ücret belli oldu! 8 ücret daha değişiyor: İşsizlik maaşı, kıdem tazminatı ve engelli aylığı... Milyonlarca çalışanın merakla beklediği asgari ücret rakamı belli oldu. Peki asgari ücretle birlikte hayatımızda neler değişecek? İşte yeni işsizlik maaşı, engelli aylığı ve kıdem tazminatı ücretleri...
27.12.2023 Ekonomi
2024 ASKERLİK VE DOĞUM BORÇLANMASI ne kadar oldu, zam geldi mi? Askerlik ve doğum borçlanması tutarı belli oldu mu?
2024 ASKERLİK VE DOĞUM BORÇLANMASI ne kadar oldu, zam geldi mi? Askerlik ve doğum borçlanması tutarı belli oldu mu? Askerlik ve doğum borçlanması 2024 ile ilgili aramalar hız kazandı. Milyonların gözü asgari ücret zammının açıklanmasında. Bu hafta içinde netleşmesi beklenen asgari ücret 2024'ün ardından birçok ödemede de değişiklik yaşanacak. 2024 Asgari ücretin açıklanmasının ardından kıdem tazminatı, işsizlik maaşı, GSS primi, 65 yaş aylığı, engelli aylığı, askerlik ve doğum borçlanması ve isteğe bağlı sigorta primleri de artacak. Peki, yeni yılda Askerlik ve doğum borçlanması tutarı ne kadar olacak?
27.12.2023 Bilgi Rehberi
2024 İşsizlik maaşı/ödeneği ne kadar olacak, zam geldi mi? 2024 İşsizlik maaşı ödemeleri
2024 İşsizlik maaşı/ödeneği ne kadar olacak, zam geldi mi? 2024 İşsizlik maaşı ödemeleri İşsizlik maaşı 2024 ile ilgili aramalar hız kazandı. 2024 yılının yaklaşması ve yıl sonunun gelmesiyle birlikte asgari ücretin belirlenmesine de kısa bir süre kaldı. Bu hafta içinde netleşmesi beklenen asgari ücret 2024'ün ardından birçok ödemede de değişiklik yaşanacak. 2024 Asgari ücretin açıklanmasının ardından kıdem tazminatı, işsizlik maaşı, GSS primi, 65 yaş aylığı, engelli aylığı ve isteğe bağlı sigorta primleri de artacak. Peki, yeni yılda işsizlik maaşı ne kadar olacak? İşsizlik maaşı ile ilgili son tahmin ne?
27.12.2023 Bilgi Rehberi
ASGARİ ÜCRET SON DAKİKA: Asgari ücret ne zaman belli olacak, toplantısı ne zaman? 2024 Asgari ücret ne kadar olacak?
ASGARİ ÜCRET SON DAKİKA: Asgari ücret ne zaman belli olacak, toplantısı ne zaman? 2024 Asgari ücret ne kadar olacak? Asgari ücret zammı ile ilgili son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor. Milyonlarca asgari ücretli çalışan 2024 asgari ücret tutarının ne olacağını, bir önceki yıla göre ne kadar zamlanacağını merak ediyor. Asgari ücret 2024'ün belirlenmesi için iki toplantı geride kaldı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu bu hafta üçüncü kez bir araya gelecek. Üçüncü toplantıda asgari ücretin belirlenmesi ve tarafların anlaşmaya varması bekleniyor. Yeni asgari ücretin belirlenmesi ile birlikte birçok ödemelerde değişikliğe gidilecek. Kıdem tazminatı, işsizlik maaşı, GSS primi, 65 yaş aylığı, engelli aylığı ve isteğe bağlı sigorta primlerinde artışlar olacak. Peki, yeni asgari ücret için son tahmin ne? İşte 2024 asgari ücret zammı için en güçlü tahmin.
26.12.2023 Bilgi Rehberi
Asgari ücret ile birlikte 8 ücret daha değişiyor!
Asgari ücret ile birlikte 8 ücret daha değişiyor! Yeni asgari ücretin belirlenmesi ile birlikte birçok ödemelerde değişikliğe gidilecek. Kıdem tazminatı, işsizlik maaşı, GSS primi, 65 yaş aylığı, engelli aylığı ve isteğe bağlı sigorta primlerinde artışlar olacak. Peki bu ödemelerde ne kadar artış olacak? Tahminler neler? İşte detaylar...
26.12.2023 Ekonomi
Resmi Gazete'de yayımlandı! Bakan Koca duyurdu: 31 Aralık 2024'e kadar uzatıldı
Resmi Gazete'de yayımlandı! Bakan Koca duyurdu: 31 Aralık 2024'e kadar uzatıldı Genel Sağlık Sigortası (GSS) kapsamındaki vatandaşlar, prim borcu olsa dahi sağlık hizmetlerinden faydalanmaya devam edecek. Bakan Koca kararın Resmi Gazete'de yayımlandığını duyurdu.
25.12.2023 Gündem
Prim borcu olan GSS’liler sağlık hizmeti alabilecek
Prim borcu olan GSS’liler sağlık hizmeti alabilecek Genel Sağlık Sigortası (GSS) kapsamındaki vatandaşlar, prim borcu olsa dahi Sağlık Bakanlığına bağlı sağlık tesisleri ile devlet üniversitesi hastanelerindeki sağlık hizmetlerinden faydalanmaya devam edecek.
24.12.2023 Ekonomi
‘Torba teklif’ bütçe sonrası yasalaşacak
‘Torba teklif’ bütçe sonrası yasalaşacak Çalışan emeklilerin 5 bin lira ikramiye alma umuduyla bekledikleri torba teklifin yasalaşması, TBMM Genel Kurulu’nda 11 Aralık’ta başlayacak ve 24 Aralık’a kadar devam edecek 2024 yılı bütçe görüşmeleri nedeniyle yılın son haftasına kaldı. Henüz 42 maddesi kabul edilen 86 maddelik teklifin bütçe görüşmelerinin hemen ardından ele alınması durumunda dahi ikramiye ödemelerinin yeni yıla sarkması bekleniyor.
9.12.2023 Ekonomi
Yüz binlerce kişiye güzel haber: 5 yıl erken emeklilik fırsatı!
Yüz binlerce kişiye güzel haber: 5 yıl erken emeklilik fırsatı! Bağ-Kur’luların prim gün sayısı 9 binden 7 bin 200 güne düşüyor. Bu durumda milyonlarca kişi 5 yıl erken emekli olacak. Peki şartları neler? İşte detaylar...
6.12.2023 Ekonomi
1.8 milyon kişinin ‘GSS’ borcuna af
1.8 milyon kişinin ‘GSS’ borcuna af TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülen torba yasada yer alan Genel Sağlık Sigortası (GSS) affından, 2014 öncesine ait prim ve gecikme borcu olan 1 milyon 800 bin kişi yararlanacak, toplam 1.8 milyar TL’lik borç silinecek.
1.12.2023 Ekonomi
Gözler asgari ücrette! Kıdem tazminatı ve işsizlik maaşı değişiyor
Gözler asgari ücrette! Kıdem tazminatı ve işsizlik maaşı değişiyor Yeni asgari ücretin belirlenmesi ile birlikte birçok ödemelerde değişikliğe gidilecek. Kıdem tazminatı, işsizlik maaşı, GSS primi, 65 yaş aylığı, engelli aylığı ve isteğe bağlı sigorta primlerinde artışlar olacak. Peki bu ödemelerde ne kadar artış olacak? Tahminler neler? İşte detaylar...
29.11.2023 Ekonomi
Torbadan fenomene vergi muafiyeti çıktı
Torbadan fenomene vergi muafiyeti çıktı Yeni torba yasa teklifine göre, sosyal medya fenomenlerine gelir vergisi muafiyetinin sınırı genişliyor, ürün tanıtımından sağladıkları kazançlar için gelir vergisi ödemeyecekler
25.11.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan mesajı verdi! İşte asgari ücrette en güçlü tahmin
Cumhurbaşkanı Erdoğan mesajı verdi! İşte asgari ücrette en güçlü tahmin Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücret çalışmaları için 'En makul çözümü bulacağımıza inanıyorum' dedi. Peki asgari ücrette en güçlü tahmin ne? İşte detaylar...
10.11.2023 Ekonomi
Bakan Işıkhan'dan emeklilere prim ödemesi açıklaması
Bakan Işıkhan'dan emeklilere prim ödemesi açıklaması Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "12.2 milyon çalışmayan emeklilere bir defaya mahsus 5 bin TL ödenecek. Yakın zamanda sosyal iyileştirmeleri gerçekleştireceğiz." dedi.
2.11.2023 Ekonomi
Köy Enstitülerinden sağlığa büyük katkı
Köy Enstitülerinden sağlığa büyük katkı 1943 yılında Köy Enstitülerinde “Sağlık Memuru Kolu” ve “Köy Ebesi Kolu” oluşturulması kararlaştırıldı. Sağlık Kolları Malatya, Erzurum, İzmir ve Ankara’daki 4 enstitüde eğitime başlamış, kısa bir süre sonra bu eğitimi veren enstitü sayısı 7’ye çıkmıştı.
27.10.2023 Sağlık
Maaş bağlanmayan EYT’liler dikkat: 90 gün detayı!
Maaş bağlanmayan EYT’liler dikkat: 90 gün detayı! Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) yasası kapsamında 1 milyon 700 başvurunun büyük bölümüne emekli aylığı bağlandı. Bir kısım başvurunun ise tamamlanması bekleniyor. Hal böyle olunca maaşını şuana kadar alamayan EYT'lilere ise Yeminli Mali Müşavir Ahmet Kurtuluş önemli uyarılarda bulundu. İşte detaylar...
13.07.2023 Ekonomi
Asgari ücrete endeksli birçok ödeme ve maaş arttı! İşte yeni rakamlar
Asgari ücrete endeksli birçok ödeme ve maaş arttı! İşte yeni rakamlar Asgari ücrete ara zam mutabakatla belirlendi. Yüzde 34 artırılan net asgari ücret 11 bin 402 lira olurken 500 dolar hedefine yaklaşıldı. Asgari ücretin yükseltilmesiyle işsizlik ödeneğinden genel sağlık sigortası (GSS) primine, kıdem tazminatından staj ücretine kadar birçok kalemde değişiklik olacak.
21.06.2023 Ekonomi
Yeni GSS prim borcu ne kadar oldu? İşte Genel Sağlık Sigortası'nda son rakam...
Yeni GSS prim borcu ne kadar oldu? İşte Genel Sağlık Sigortası'nda son rakam... Asgari ücret açıklandı. Bu yeni rakamlarla birlikte GSS pirim borcu da merak edilmeye başlandı. Sıkça "Genel Sağlık Sigortası prim borcu ne kadar oldu?" diye soruluyor.
20.06.2023 Bilgi Rehberi
Son dakika: Beştepe'de "asgari ücret" buluşması
Son dakika: Beştepe'de "asgari ücret" buluşması Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan, TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol ve Türk-iş Başkanı Ergün Atalay'ı kabul etti.
20.06.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Gss ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.