Güneş Sistemi

Güneş Sistemi

Son dakika Güneş Sistemi haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Güneş Sistemi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Güneş Sistemi haber sayfamızda...

Güneş Sistemi

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 3.540 güneş sistemi haberi bulunmuştur.
'Şeytan' görüntülendi! 71 yıl sonra dünyaya yaklaştı
'Şeytan' görüntülendi! 71 yıl sonra dünyaya yaklaştı ODTÜ Fizik Bölümü son sınıf öğrencisi Batuhan Dereli (31), Balıkesir'in Bandırma ilçesine kurduğu teleskobuyla, yörüngesini 71 yılda bir tamamlayan, Everest Dağı'ndan daha büyük, '12PPons-Brooks' adlı kuyruklu yıldızı görüntüleyerek fotoğrafladı. İç Güneş Sistemi'ni en son 1954 yılında ziyaret eden, boynuzsu görünümü nedeniyle 'Şeytan Kuyruklu Yıldızı' olarak adlandırılan, 'Halley' tipi kuyruklu yıldızı yakalamayı defalarca denediğini söyleyen Dereli, "Türkiye'de birçok kişi bunu çekmeye çalışıyor ve biz de bunu çekmek için 6 defa uğraştık. Son denememizde ve öncesindeki iki denememizde mükemmel görüntüler elde ettik" dedi.
9.04.2024 Haberler
'Şeytan' görüntülendi! 71 yıl sonra dünyaya yaklaştı, Everest Dağı'ndan daha büyük
'Şeytan' görüntülendi! 71 yıl sonra dünyaya yaklaştı, Everest Dağı'ndan daha büyük ODTÜ Fizik Bölümü son sınıf öğrencisi Batuhan Dereli (31), Balıkesir’in Bandırma ilçesine kurduğu teleskobuyla, yörüngesini 71 yılda bir tamamlayan, Everest Dağı'ndan daha büyük, ‘12P/Pons-Brooks’ adlı kuyruklu yıldızı görüntüleyerek fotoğrafladı.
9.04.2024 Gündem
2024'ün ilk güneş tutulması 8 Nisan'da
2024'ün ilk güneş tutulması 8 Nisan'da Yılın 8 Nisan'daki ilk Güneş tutulması yalnızca Amerika kıtasından izlenebilecek.
23.03.2024 Dünya
Gök bilimciler İngiliz basınına konuştu! Kıyamet böyle kopacak
Gök bilimciler İngiliz basınına konuştu! Kıyamet böyle kopacak Gök bilimcilere göre, güneş hidrojeni tükendiğinde genişleyerek devasa bir kırmızı topa dönecek ve 100 kat büyüyerek çevresindeki gezegenleri yutacak. Eğer daha önce sürpriz yapmazsa Güneş'in kırmızı dev evresine daha 5 milyar yıl var.
4.03.2024 Dünya
Saat verildi! Türkiye için Alper Gezeravcı'yı görme vakti
Saat verildi! Türkiye için Alper Gezeravcı'yı görme vakti İlk Türk astronot Alper Gezeravcı, 19 Ocak günü Dragon kapsül ile uzay yolculuğuna başlamıştı. Gezeravcı ve beraberindeki üç astronotu taşıyan kapsül, 20 Ocak günü Uluslararası Uzay İstasyonu (ISS) ile kenetlendi. Türkiye Uzay Ajansı, bugün Alper Gezeravcı'nın içerisinde bulunduğu Uluslararası Uzay İstasyonu'nun Türkiye'nin üzerinden geçeceğini duyurdu. İşte detaylar...
31.01.2024 Gündem
Astronot Alper Gezeravcı'ya uzaylı ve karadelik sorusuna cevap
Astronot Alper Gezeravcı'ya uzaylı ve karadelik sorusuna cevap Milli Uzay Programı kapsamında Uluslararası Uzay İstasyonu’nda bulunan ilk Türk astronot Alper Gezeravcı, Diyarbakır’da öğrencilerle görüntülü görüşmede, soruları yanıtladı. Uzaylı görüp görmediğinin sorulması üzerine Gezeravcı, 'Uzaylı henüz görmedim ama görseydim, 'Sana Furkan’ın selamını getirdim' derdim herhalde. Herhangi bir uzaylı ile karşılaşmadım ama ben de merak ediyorum' dedi. Bir başka öğrenciden ise karadeliği görüp görmediği soruldu.
31.01.2024 Haberler
Astronot Alper Gezeravcı'ya uzaylı ve karadelik sorusuna cevap: Görünmez olan süper kahraman gibi
Astronot Alper Gezeravcı'ya uzaylı ve karadelik sorusuna cevap: Görünmez olan süper kahraman gibi Milli Uzay Programı kapsamında Uluslararası Uzay İstasyonu’nda bulunan ilk Türk astronot Alper Gezeravcı, Diyarbakır’da öğrencilerle görüntülü görüşme yaparak, soruları yanıtladı. Türk astronot Gezeravcı'ya bir öğrenci uzaylı görüp görmediğini, bir başka öğrenci ise karadeliği sordu.
31.01.2024 Gündem
Ingenuity: Başka bir gezegende uçan ilk araç bozuldu
Ingenuity: Başka bir gezegende uçan ilk araç bozuldu NASA’nın Mars’taki helikopteri Ingenuity (Maharet), pervanelerinden birinin hasar görmesi nedeniyle acil iniş gerçekleştirdi.
26.01.2024 Dünya
25 Ağustos Hangi Burç Oluyor? 2024 Özellikleri, Yükseleni ve Burç Yorumu
25 Ağustos Hangi Burç Oluyor? 2024 Özellikleri, Yükseleni ve Burç Yorumu İnsanlar yeryüzüne geldiklerinden beri gezegenlere, takım yıldızlarına, yıldızlara, her türlü gök cismine kısaca gökyüzüne merak duymuşlardır. Bu sayede astroloji insanlar arasında yaygın bir şekilde merak haline gelmiştir. Gökyüzünde bulunan takım yıldızları burçları meydana getirmektedir. Peki, 25 Ağustos hangi burç oluyor? Özellikleri, yükseleni ve burç yorumu nedir? İşte detaylar.
4.01.2024 Astroloji
46 yıllık Türkçe mesaj uzayda kayboldu! Altın plakta kayıtlıydı
46 yıllık Türkçe mesaj uzayda kayboldu! Altın plakta kayıtlıydı İnsanlık tarihi boyunca uzayda en uzun süre çalışan araç Voyager-1, fırlatıldıktan 46 yıl sonra bir kez daha sinyal göndermeyi durdurdu. Üzerinde pek çok altın plak taşıyan uzay aracının akıbetinin ne olacağı bilinmezken, bu plaklar içerisinde yer alan Türkçe mesaj ise tekrar gündeme geldi.
17.12.2023 Dünya
Onlar inanmasa da sen inan! Eugene Parker işte böyle dünya tarihine geçti
Onlar inanmasa da sen inan! Eugene Parker işte böyle dünya tarihine geçti Dünya tarihinin en önemli keşiflerinden birini yapan adamdı, kimse ona inanmamıştı. Tabii onun kendine olan inancını kaybetmemesi, adını altın harflerle tarihin uzay sahnesine yazdırmasını sağladı. Eğer hazırsak bir uzay boyu yol gitmeden kendimize inancımızı tazelemeye gidiyoruz şimdi...
12.12.2023 Yaşam
Altı gezegenli sistem keşfedildi
Altı gezegenli sistem keşfedildi Astronomlar, Dünya’dan 100 ışık yılı uzakta, 6 gezegenden oluşan bir güneş sistemi keşfetti. Büyük bir kozmik orkestra gibi senkronize hareket eden nadir sistemin, uzay incelemeleri için fırsat sunduğu belirtildi.
1.12.2023 Dünya
Yeni bir 'mükemmel güneş sistemi' keşfedildi
Yeni bir 'mükemmel güneş sistemi' keşfedildi Astronomlar, Dünya'dan 100 ışık yılı uzakta, milyarlarca yıldır değişmemiş 6 gezegenden oluşan bir güneş sistemi keşfetti.
30.11.2023 Dünya
Yeni keşif: Merkür’de egzotik tuz buzulları
Yeni keşif: Merkür’de egzotik tuz buzulları Bilim insanları, Güneş Sistemi’ndeki en küçük gezegen olan Merkür’de tuz buzullarının bulunabileceğini keşfetti.
26.11.2023 Kültür Sanat
Asteroit Bennu bitti, şimdi sıra Apofis'te! 250 gramlık kaya parçasının sırrı
Asteroit Bennu bitti, şimdi sıra Apofis'te! 250 gramlık kaya parçasının sırrı Geçtiğimiz günlerde NASA, Güneş Sistemi'ndeki en tehlikeli iki cisimden biri olarak tanımlanan Bennu asteroidinden örnekler toplayan uzay aracının Dünya'ya döndüğünü açıklamıştı. Peki Bennu’dan alınan örneklerle şimdi ne yapılacak? Doç. Dr. Selçuk Topal, 2016 yılında başlayan çalışma hakkında çarpıcı bilgiler verdi.
5.10.2023 Dünya
Artık an meselesi: Bilim insanları heyecan yarattı, gizem çözülüyor
Artık an meselesi: Bilim insanları heyecan yarattı, gizem çözülüyor Bilim insanları Jüpiter'in buzlu uydularından biri olan Europa'nın Güneş Sistemi'nde yaşama en elverişli yer olduğunu düşünüyor.
3.10.2023 Dünya
Uzaydan gelen Bennu'da gizemli element! Siyah bir toz gibi
Uzaydan gelen Bennu'da gizemli element! Siyah bir toz gibi NASA’nın Dünya’ya 2182 yılında çarpma ihtimali olduğu belirtilen Bennu asteroidini incelemesi için gönderdiği uzay aracı OSIRIS- Rex'in getirdiği parçalarda yapılan araştırmalarda daha önce keşfedilmemiş siyah bir madde bulundu.
28.09.2023 Dünya
'Yaşamın kaynağı' mermiden 15 kat hızla Dünya'ya geliyor
'Yaşamın kaynağı' mermiden 15 kat hızla Dünya'ya geliyor Dünyadaki yaşama ışık tutacağı düşünülen Bennu isimli göktaşına ait tozlar bugün ABD'nin Utah eyaletine indirilecek. Bilim insanlarının heyecanla takip ettiği gelişme saatler içinde sonlanacak.
24.09.2023 Dünya
Asteroit parçası taşıyan kapsül Dünya'ya yaklaşıyor: Yaşamın başlangıcına dair ipuçları sunabilir
Asteroit parçası taşıyan kapsül Dünya'ya yaklaşıyor: Yaşamın başlangıcına dair ipuçları sunabilir Güneş Sistemi'ndeki en tehlikeli kaya Bennu'dan alınan 250 gram ağırlığındaki toz, bilim insanları tarafından heyecanla bekleniyor. Kapsüldeki tozda ilk olarak su eşleşmesi ve karbon bazlı moleküllerin listesine bakılacak.
23.09.2023 Dünya
‘Kıyamet’ günü neler olacak?
‘Kıyamet’ günü neler olacak? Aralarında Avrupa Güney Gözlemevi’nin (ESO) de yer aldığı birçok kurumdan bilim insanları, bizim “kıyamet” diye tanımladığımız Dünya’nın sonuyla ilgili simülasyonlar yapıyorlar.
20.09.2023 Dünya
Onlar inanmasa da sen inan! Eugene Parker işte böyle dünya tarihine geçti
Onlar inanmasa da sen inan! Eugene Parker işte böyle dünya tarihine geçti Dünya tarihinin en önemli keşiflerinden birini yapan adamdı, kimse ona inanmamıştı. Tabii onun kendine olan inancını kaybetmemesi, adını altın harflerle tarihin uzay sahnesine yazdırmasını sağladı. Eğer hazırsak bir uzay boyu yol gitmeden kendimize inancımızı tazelemeye gidiyoruz şimdi...
7.09.2023 Portre
Jupiter'de UFO kazası! Dünya şaşkın
Jupiter'de UFO kazası! Dünya şaşkın Güneş sisteminin en büyük gezegeni, dünyayı meteor yağmurlarından koruyan Jupiter'de kayıtlara geçen gizemli ışık dünya medyasında ilk haber oldu.
6.09.2023 Dünya
‘Uzayda yaşam olduğundan eminim’
‘Uzayda yaşam olduğundan eminim’ Başlıkta okuduğunuz sözler NASA’nın Goddard Uzay Uçuş Merkezi’nde araştırmacı olarak görev yapan Dr. Michelle Thaller’a ait.
26.08.2023 Dünya
NASA yanlış komut gönderdi!  Mesafe 19 milyar kilometre
NASA yanlış komut gönderdi! Mesafe 19 milyar kilometre Yıldızlararası boşluğun derinlerine savrulan Voyager 2'nin antenindeki yüzde 2'lik değişiklik irtibatı kopardı, NASA şimdi Avustralya'daki dev çanak antenle başıboş sinyalleri yakalamayı deniyor.
1.08.2023 Dünya
Esrarengiz V ışıklarından çıkan 4 sonuç! 'Uzaya şifreli mesaj gönderdik'
Esrarengiz V ışıklarından çıkan 4 sonuç! 'Uzaya şifreli mesaj gönderdik' NASA, gökyüzündeki açıklanamayan fenomenlere dair bir basın toplantısı düzenleyerek tüm dünyanın yıllardır ilgiyle takip ettiği UFO konusundaki son görüşleri dünyayla paylaştı. Ancak bazı olaylarla ilgili kafalardaki soru işaretleri hâlâ giderilebilmiş değil. 26 yıl önce Phoenix'te görülen ışıklar da bunlardan biri. Peki evrende gerçekten yalnız mıyız? Astrofizikçi Doç. Dr. Selçuk Topal gelinen son noktaya dair 4 çarpıcı bilgi verdi.
9.06.2023 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Güneş Sistemi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.