Güvenlik Konseyi

Güvenlik Konseyi

Son dakika güvenlik konseyi haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan güvenlik konseyi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan güvenlik konseyi haber sayfamızda...

Güvenlik Konseyi

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 13.021 güvenlik konseyi haberi bulunmuştur.
İsrail Refah’ta ‘çatı tıklatmaya’ başladı
İsrail Refah’ta ‘çatı tıklatmaya’ başladı Bir yandan ABD’nin Refah’a olası kara harekatı konusundaki itirazlarını ve alternatif önerilerini görüşmek için Washington’a heyet göndermeyi kararlaştıran İsrail diğer yandan da Gazze Şeridi’nin güneyindeki bu kente yönelik saldırılarını hızlandırdı. Ancak İsrail’in, bu kentte, 7 Ekim’de savaşın patlak vermesinden bu yana kullanmadığı “çatı tıklatma” taktiğine başvurduğuna dikkat çekiliyor.
29.03.2024 Dünya
Moskova saldırısı ile ilgili flaş iddia! ABD Rusya'yı uyarmış
Moskova saldırısı ile ilgili flaş iddia! ABD Rusya'yı uyarmış ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, Rusya’yı 22 Mart’ta düzenlenen terör saldırısı hakkında uyardıklarını belirterek, 7 Mart günü saat 11.15'te Rus güvenlik birimlerine yazılı uyarıda bulunduklarını açıkladı.
28.03.2024 Dünya
Tüm dünyanın gözü önünde vahşet! İsrail, Şifa Hastanesi baskınında 200 sivili öldürdü
Tüm dünyanın gözü önünde vahşet! İsrail, Şifa Hastanesi baskınında 200 sivili öldürdü Gazze Şeridi’ndeki hükümetin Medya Ofisi tarafından yapılan açıklamada, İsrail güçlerinin 10 gündür devam eden kuşatması altındaki Şifa Hastanesi’nde yerinden edilmiş 200 sivilin öldürüldüğü açıklandı.
28.03.2024 Dünya
Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi
Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi Milli Savunma Bakanlığı, son bir haftada 38 teöristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu. ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi’nin ziyaretiyle ilgili de MSB kaynaklarından açıklama yapıldı.
28.03.2024 Haberler
Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi
Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi Milli Savunma Bakanlığı, son bir haftada 38 teöristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu. ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi’nin ziyaretiyle ilgili de MSB kaynaklarından açıklama yapıldı.
28.03.2024 Gündem
Gazze’deki Türk Doktor Kamacı: Mecburen hasta seçmek zorunda kalıyoruz
Gazze’deki Türk Doktor Kamacı: Mecburen hasta seçmek zorunda kalıyoruz Gazze Şeridi’ndeki Türk Doktor Taner Kamacı, "Hayati riski en yüksek olanlar ameliyata alınıyor, diğerleri alınamıyor. Mecburen hasta seçmek zorunda kalıyoruz” dedi.
27.03.2024 Haberler
Gazze’deki Türk Doktor Kamacı: Mecburen hasta seçmek zorunda kalıyoruz
Gazze’deki Türk Doktor Kamacı: Mecburen hasta seçmek zorunda kalıyoruz Gazze Şeridi’ndeki Türk Doktor Taner Kamacı, "Hayati riski en yüksek olanlar ameliyata alınıyor, diğerleri alınamıyor. Mecburen hasta seçmek zorunda kalıyoruz” dedi.
27.03.2024 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Mehmet Şimşek'e tam itimadım var
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Mehmet Şimşek'e tam itimadım var Batman'da mitingde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Batman'ın bir evladı olan Hazine ve Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek'e bu konuda tam itimadım var. İnşallah yılın ikinci yarısından itibaren olumlu yansımaları daha net göreceğiz.' dedi.
27.03.2024 Gündem
Devlet Bahçeli: DEM’lenmiş CHP’nin terörist yandaşları Türkiye’nin gücünü tanıyacaklar
Devlet Bahçeli: DEM’lenmiş CHP’nin terörist yandaşları Türkiye’nin gücünü tanıyacaklar Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli "31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri kapsamında" yazılı açıklama yaptı.
27.03.2024 Haberler
Belçika'da PKK provokasyonu! Bahçeli: DEM’lenmiş CHP’nin terörist yandaşları Türkiye’nin gücünü tanıyacaklar
Belçika'da PKK provokasyonu! Bahçeli: DEM’lenmiş CHP’nin terörist yandaşları Türkiye’nin gücünü tanıyacaklar Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli "31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri kapsamında" yazılı açıklama yaptı.
27.03.2024 Gündem
ABD duyurdu: Gazze’ye havadan yardım sürecek
ABD duyurdu: Gazze’ye havadan yardım sürecek Washington, Gazze Şeridi’nde son can kayıplarına rağmen havadan yardım indirmeye devam edileceğini açıkladı.
27.03.2024 Dünya
Gazze'de ateşkes kararı uygulanacak mı?
Gazze'de ateşkes kararı uygulanacak mı? Uzmanlar, İsrail-Filistin krizinde ilk sınavını insani yardımları ulaştırma konusunda veren Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin (BMGK), Ramazan’da ateşkes konusunda yapabileceklerini ve sonunda çekimser oyla ateşkesin önünü açan ABD’nin BMGK kararlarının “bağlayıcılığını” sorgulaması ile ABD-İsrail ilişkilerinin geleceğini Milliyet’e değerlendirdi. ABD’nin veto etmeme kararı, Biden ve Netanyahu arasındaki çatlağın daha da derinleştiğini göstermesi bakımında önemli görülüyor.
27.03.2024 Dünya
‘Ukrayna’ seslerinin ardında ne yatıyor?
‘Ukrayna’ seslerinin ardında ne yatıyor? Moskova’daki terör saldırısının ardından Rus yönetiminin DAEŞ’i değil, Ukrayna ve Batı’yı hedef alan söylemi dikkat çekiyor. Bu propagandanın ardında yeni bir seferberlik yatıyor olabilir.
27.03.2024 Dünya
İsrail saldırılarına ara vermiyor! Gazze'de bir hastane daha hizmet dışı kaldı
İsrail saldırılarına ara vermiyor! Gazze'de bir hastane daha hizmet dışı kaldı Filistin Kızılayı tarafından yapılan açıklamada, İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki Al-Amal Hastanesi’ndeki sağlık çalışanlarını ve yaralıları zorla tahliye ettiği ve hastanenin girişlerinin kapatılması sonucu hizmet dışı kaldığı bildirildi. ABD'den dikkat çeken Refah açıklaması geldi.
26.03.2024 Dünya
Moskova'da terör saldırısı! Kurtulmuş: Başka bir senaryonun parçası
Moskova'da terör saldırısı! Kurtulmuş: Başka bir senaryonun parçası Moskova’daki terör saldırısıyla ilgili konuşan Meclis Başkanı Kurtulmuş, " Burada da bazı ülkeler ‘vekil ülkeler’ olarak kullanılıyor, başka bir senaryonun parçası haline dönüştürülmeye çalışılıyor." dedi.
26.03.2024 Gündem
ABD'nin hamlesi İsrail'de depreme yol açtı! 'Washington-Tel Aviv hattında tarihi kriz'
ABD'nin hamlesi İsrail'de depreme yol açtı! 'Washington-Tel Aviv hattında tarihi kriz' Son dakika değişikliğiyle yapılan oylamada ABD'nin çekimser kalması, altıncı ayı dolmak üzere olan savaşta bir ilk yaşanmasına neden oldu. BBC, Amerikan korumasının kalkmasının önemli bir adım olduğu yorumunu yapıp ABD-İsrail arasındaki hiçbir krizin bu kadar ciddi olmadığını bildirdi.
26.03.2024 Dünya
BM'nin Gazze kararına Türkiye'den ilk açıklama! 'Olumlu adım'
BM'nin Gazze kararına Türkiye'den ilk açıklama! 'Olumlu adım' Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Ramazan ayı boyunca Gazze’de acil ateşkes ilan edilmesini ve ayrıca Gazze’ye insani erişim sağlanmasını talep eden kararını olumlu bir adım olarak görüyoruz. " denildi.
25.03.2024 Gündem
Moskova saldırısında 100'den fazla kişiyi kurtaran 15 yaşındaki İslam, kahraman oldu
Moskova saldırısında 100'den fazla kişiyi kurtaran 15 yaşındaki İslam, kahraman oldu Konser salonunda yarı zamanlı çalışan Kırgızistanlı çocuk, vestiyer salonundan çıkarak kalabalığa "Sergi alanına koşun! Herkes sergi alanına gitsin" diye bağırdı. İslam Halilov isimli çocuğa Liyakat Madalyası verilecek.
25.03.2024 Dünya
Gazze'deki savaşta son durum... Silah desteğini kestiler! İsrail devlet televizyonu açıkladı: İki ülkeden şok tehdit
Gazze'deki savaşta son durum... Silah desteğini kestiler! İsrail devlet televizyonu açıkladı: İki ülkeden şok tehdit ABD'nin eski lideri Trump'ın katliamı öven cümlesi şok etkisi yarattı, İran'da Amerikan askerini öven pankartlar taşındı. BM'nin Gazze kararı belli oldu. Netanyahu, BM Güvenlik Konseyi kararının ardından İsrail heyetinin ABD ziyaretini iptal etti.
25.03.2024 Dünya
BM İsrail'in yeni kararını açıkladı! Gazze’nin kuzeyine gıda konvoylarına giriş yok
BM İsrail'in yeni kararını açıkladı! Gazze’nin kuzeyine gıda konvoylarına giriş yok Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini, “İsrailli yetkililer, BM'ye Gazze’nin kuzeyine gıda konvoylarının girişini artık onaylamayacaklarını bildirdi” açıklamasında bulundu. Almanya Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İsrail’in Filistin’e ait 800 hektardan fazla araziye "devlet arazisi" olarak el koyması kınandı. Macron'dan Netanyahu'ya uyarı geldi.
24.03.2024 Dünya
Son dakika... Rusya'daki terör saldırısına Putin'den 18 saat sonra ilk açıklama: Herkesi yakaladık, bağlantıları bulacağız
Son dakika... Rusya'daki terör saldırısına Putin'den 18 saat sonra ilk açıklama: Herkesi yakaladık, bağlantıları bulacağız Rusya'da dün akşam saatlerinde yaşanan ve 115 kişinin öldürüldüğü terör saldırısını DEAŞ üstlendi. Rus lider Putin ise konuyla ilgili ilk kez konuştu.
23.03.2024 Dünya
Rusya'daki terör saldırısında son dakika... Hayatta kalanlar yaşadıklarını anlattı: Çizgi halinde sıkarak geldiler
Rusya'daki terör saldırısında son dakika... Hayatta kalanlar yaşadıklarını anlattı: Çizgi halinde sıkarak geldiler Rusya'daki kanlı terör saldırısını DEAŞ üstlendi. 115 kişinin öldüğü korkunç olayda hayatta kalanlar yaşadıklarını anlattı.
23.03.2024 Dünya
Rusya'da kanlı gece! Konserde katliam
Rusya'da kanlı gece! Konserde katliam Moskova’da konser salonuna düzenlenen silahlı saldırıda en az 40 kişi yaşamını yitirdi. Eylemi DAEŞ’in Horasan grubu üstlendi.
23.03.2024 Dünya
Gazze’de ateşkes tasarısına veto!
Gazze’de ateşkes tasarısına veto! ABD’nin hazırladığı, Gazze’de acil ateşkes öngören tasarı, BMGK’da Rusya ile Çin’in vetosu nedeniyle reddedildi. Washington, veto eden ülkelere tepki gösterdi.
23.03.2024 Dünya
ABD’nin Moskova açıklamasına Rusya'dan cevap: Güvenilir delil varsa paylaşın
ABD’nin Moskova açıklamasına Rusya'dan cevap: Güvenilir delil varsa paylaşın ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby Moskova saldırısında Ukrayna'nın rolünün olduğuna dair bir kanıt bulunmadığını söyledi.
23.03.2024 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Güvenlik Konseyi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.