Hafter

Hafter

Son dakika Hafter haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Hafter gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Hafter haber sayfamızda...

Hafter

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.326 hafter haberi bulunmuştur.
AB’nin Rusya endişesi
AB’nin Rusya endişesi Rusya’nın Akdeniz’de artan varlığı Avrupa’yı endişelendiriyor. Rusya’nın özellikle Libya’nın siyasi zayıflığından yararlanarak Akdeniz’deki varlığını güçlendirmeye çalıştığına dikkat çekiliyor.
31.12.2023 Dünya
Libya'ya yardımlar devam ediyor! TCG SANCAKTAR yeniden yola çıktı
Libya'ya yardımlar devam ediyor! TCG SANCAKTAR yeniden yola çıktı Milli Savunma Bakanlığı, Libya'da meydana gelen fırtına ve sel felaketi sonrası yardım malzemeleri taşıyan TCG BAYRAKTAR ve TCG OSMANGAZİ gemilerinin Türkiye'ye dönmek üzere hareket ettiğini, TCG SANCAKTAR gemisinin ise yeni yardım malzemelerini bölgeye ulaştırmak üzere yeniden yola çıktığını açıkladı.
20.09.2023 Gündem
Hafter felakette bile kendine fırsat yaratmış!
Hafter felakette bile kendine fırsat yaratmış! Libya’da meydana gelen sel felaketinin ardından ülkeye yönelik yardımlar sürerken, İngiltere’den bir iddia geldi.
19.09.2023 Dünya
Libya'daki AFAD yetkilisi anlattı: Şehrin tamamı enkaza dönüşmüş durumda
Libya'daki AFAD yetkilisi anlattı: Şehrin tamamı enkaza dönüşmüş durumda Libya, Daniel Fırtınası nedeniyle günlerdir felaketi yaşıyor. AFAD tarafından Libya'ya gönderilen 168 kişilik ekibin içinde yer alan AFAD Başkan Yardımcısı Hamza Taşdelen, Libya'nın Derne şehrindeki son durumu "Şehir düzlük bir alanda sahile yakın ama arka tarafında dağ, vadiler var. Muhtemelen oradaki dağlardan sular gelmiş, sular 6. kata kadar çıkmış. Gördüğümüz fotoğraf o ki şehrin bir tarafının neredeyse tamamı enkaza dönüşmüş durumda." sözleriyle ifade etti.
13.09.2023 Dünya
Yevgeni Prigojin'in uçağı düşmeden hemen önce Suriye detayı!
Yevgeni Prigojin'in uçağı düşmeden hemen önce Suriye detayı! Moskova Wagner Grubu liderinin öldüğünü DNA testleriyle doğruladı ancak özel jet düşmeden önce ortaya çıkan trafik dünyada ses getirdi. Rus gazeteci, askeri ayaklanmanın ardından Yevgeni Prigojin'le iki kez yüz yüze görüşen Putin'in eski dostuna bir şart sunduğunu belirtiyor.
28.08.2023 Dünya
Rus heyet Bingazi’de
Rus heyet Bingazi’de Rusya Savunma Bakanı Yardımcısı Yunus-bek Yevkurov liderliğindeki bir heyet, Libya’nın doğusundaki güçlerin lideri Halife Hafter’in davetiyle bu ülkeye gitti. Moskova Savunma Bakanlığı, salı günkü ziyaretle ilgili olarak, “Bu bir Rus askeri delegasyonunun Libya’ya yaptığı ilk ziyaret” açıklamasında bulundu. Ziyaretin, Türkiye’nin Libya’da askeri üs kuracağına ilişkin iddiaların ardından gelmesi ise dikkat çekti.
24.08.2023 Dünya
'Körfez ülkeleri Türk SİHA'larına doyamıyor!'
'Körfez ülkeleri Türk SİHA'larına doyamıyor!' 'Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri, endişelenmeyi bırakıp Türkiye'nin Bayraktar drone'larını sevmeyi nasıl öğrendi?' diye soran ünlü finans ve teknoloji yayın organı Business Insider, Bayraktar TB2'nin dramatik ve ani üstünlüğü karşısında cazibesini kaybeden Wing Loong II detayından söz etti. Milyarlarca dolarlık anlaşmaları 'eşi benzeri görülmemiş' diye niteleyen analiz, en önemli Körfez ülkelerinin yalnızca birkaç yıl içerisinde atılan imzalarla Türk insansız hava araçları için çabucak en büyük müşteri haline geldiğini yazdı.
7.08.2023 Dünya
Hakan Fidan analizi: Diğer mevkidaşlarından ayıran 'sır'
Hakan Fidan analizi: Diğer mevkidaşlarından ayıran 'sır' 'Türkiye'nin Dışişleri Bakanı yeni dünya düzenini nasıl biçimlendirebilir?' başlığıyla yayımlanan yazıda Hakan Fidan'ın bir şahin değil entelektüel olduğu vurgulandı, yanı sıra Fidan'ı diğer mevkidaşlarından ayıran 'sır' dile getirildi.
5.08.2023 Dünya
6 soruda Wagner Grubu! Adı nereden geliyor?
6 soruda Wagner Grubu! Adı nereden geliyor? Vladimir Putin'in Kırım'a el koymasından bu yana Kremlin'in gizli gücü olan Rus paralı asker grubu, en sonunda kendi ülkesini alt üst etti. Wagner hakkında bilinenler ve merak edilenler.
28.06.2023 Dünya
BBC Rusya editörü yazdı: Bu bir askeri darbe mi?
BBC Rusya editörü yazdı: Bu bir askeri darbe mi? Kremlin Wagner Grubu'nun Rus devletiyle bağlantısını daima reddetti, geçtiğimiz Ekim ayında ise Ukrayna'da işler sarpa sardığında sahneye çıkan grubun lideri Prigozhin 'hakiki bir vatansever ve kalbi Rusya için sızlayan bir adam' olarak tanımlanıyordu. Bugün gelinen noktada ise, Putin bir dönem kendisine yemek sunan Prigozhin'i 'ihanet'le suçladı. BBC'den Steve Rosenberg, analizine "Yevgeny Prigozhin bunun askeri bir darbe olmadığını iddia ediyor. Ancak amacı Rusya'nın askeri liderliğini devirmek gibi görünüyor" cümlesiyle başlıyor.
24.06.2023 Dünya
Rus paralı asker grubu Wagner nasıl 'dünyanın en deneyimli ordusuna' dönüştü?
Rus paralı asker grubu Wagner nasıl 'dünyanın en deneyimli ordusuna' dönüştü? 2022'nin son gününde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'da savaşmış subay ve askerlere ülkenin en yüksek madalyasını vermek için Rusya'nın güneyini ziyaret etti.
30.01.2023 Dünya
Alman gazetesi adını koydu: Türkiye'nin 'parmak ısırtan yükselişi!'
Alman gazetesi adını koydu: Türkiye'nin 'parmak ısırtan yükselişi!' Halihazırda 27 ülkeye silahlı insansız hava aracı ihraç eden Türkiye'nin savunma sanayisindeki atılımını mercek altına alan Die Welt, Ankara'nın gelecek yıllarda söz sahibi olacağı yeni silahı da yazdı.
10.01.2023 Dünya
Ruslar kayıtsız kalamadı! Selçuk Bayraktar'ın sözlerini çarpıttılar
Ruslar kayıtsız kalamadı! Selçuk Bayraktar'ın sözlerini çarpıttılar Suriye'den Libya'ya, Dağlık Karabağ'dan Ukrayna'ya her cephede Türk SİHA'ları karşısında hezimet yaşayan Ruslar, bu kez Türkiye'nin ihraç ettiği drone'ları skandal başlıklarla haberleştirdi.
8.01.2023 Dünya
'Türkiye bir gemiyle çıkarma yapabilir, göz ardı edilemez'
'Türkiye bir gemiyle çıkarma yapabilir, göz ardı edilemez' Amerikan Washington Post gazetesindeki analizi alıntılayan Yunan basını 'Sisi yardım edebilir mi?' başlığını attı, Atina'yı sersemleten çıkış ise Skai tarafından 'Türkiye ipleri elinde tuttuğunu gösteriyor' diyerek yorumlandı.
9.12.2022 Dünya
Atina'da kaos: Türk-Yunan ilişkilerinin düğümlendiği yer! 'ABD duvarı' başlığı attılar
Atina'da kaos: Türk-Yunan ilişkilerinin düğümlendiği yer! 'ABD duvarı' başlığı attılar Washington'daki F-16 savaşını tüm çabalarına rağmen kaybeden Atina yönetimi, bu kez vetoya güveniyor. Türkiye'nin müttefikinin yaptığı çıkış ise, Atina'da ufak çaplı bir kaosa yol açtı.
16.12.2022 Dünya
Kılıçdaroğlu'nun 'Gazi Meclis' sözlerine Çelik'ten sert tepki: Tam bir basiretsizlik
Kılıçdaroğlu'nun 'Gazi Meclis' sözlerine Çelik'ten sert tepki: Tam bir basiretsizlik CHP lideri Kemal Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Gazi Meclis' sözlerine AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik sert tepki gösterdi.
7.12.2022 Gündem
Libya'daki fiyasko manşetlerde! Yunanistan dünyada alay konusu
Libya'daki fiyasko manşetlerde! Yunanistan dünyada alay konusu Libya'daki fiyasko bugün beklendiği gibi Yunan medyasının manşetlerinde, 'Kaba şantajın vahşi arka planı' ve 'Dayanıklı sinirler için jeopolitik poker' gibi başlıklar atıldı. Ünlü Amerikan dergisi Politico ise, Türkiye ve Yunanistan'ı 'geleneksel düşman' olarak tanımladı, 'Bir diplomatik ziyaret ne zaman diplomatik ziyaret değildir?' sorusunu sorup haberinde yanıtladı.
18.11.2022 Dünya
Libya’da saklambaç!
Libya’da saklambaç! Bingazi yönetiminden isimlerle görüşmek için Libya’ya giden Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias, Trablus hükümeti Dışişleri Bakanı Necla Menguş tarafından karşılanınca uçaktan inmedi! Dendias, Malta üzerinden Bingazi’ye geçti.
18.11.2022 Dünya
Son dakika haberler... Yunan bakanın Libya fiyaskosu! Rota değişti
Son dakika haberler... Yunan bakanın Libya fiyaskosu! Rota değişti Libya'nın başkenti Trablus'a uçan Dışişleri Bakanı Dendias'ı havalimanında bir sürpriz bekliyordu. Yunan heyeti, uçaktan inmeden Bingazi'ye gitmeye karar verdi. CNN Yunanistan, bir 'tuzak kuruldu'ğu yorumunu yaptı.
17.11.2022 Dünya
Yunan medyası bombayı patlattı: 'Türkiye 24 saat içinde hazırlık yapıyor'
Yunan medyası bombayı patlattı: 'Türkiye 24 saat içinde hazırlık yapıyor' Doğu Akdeniz'de gündeme gelen yeni boru hattını 'megaton bomba-nükleer bomba'ya benzeten Yunan basını, Ege Denizi'nde 'sıcak bir olay' yaşandığını yazdı. Atina, Karadeniz'de ise bir gün içinde yeni bir hamle bekliyor.
2.11.2022 Dünya
Afrika ülkelerinin Türk Bayraktar SİHA'larına ilgisi neden arttı?
Afrika ülkelerinin Türk Bayraktar SİHA'larına ilgisi neden arttı? BBC'de yer alan haberde, Burkina Faso'dan Togo'ya Nijer'den Etiyopya'ya neredeyse tüm kıtaya yayılan Türk SİHA'larının özellikle radikal militan grupları durdurmak için kullanıldığı belirtiliyor.
25.08.2022 Dünya
Stadyum havaya uçuruldu! 300 paralı asker öldü, yalnızca biri kurtulabildi
Stadyum havaya uçuruldu! 300 paralı asker öldü, yalnızca biri kurtulabildi Rusya-Ukrayna savaşının odak noktasından sadece 45 kilometre uzaktaki gizli üs yerle bir edildi, Putin savaş gemisi Moskva'nın batırılışından bu yana en ağır darbeyi yedi.
12.06.2022 Dünya
Son dakika haberler... Putin'in lanetli nehri! 'Babanız sizinle gurur duyacak'
Son dakika haberler... Putin'in lanetli nehri! 'Babanız sizinle gurur duyacak' Son dakika haberlere göre, Ukrayna'daki kardeş şehirler Severodonetsk ve Lysychansk'ı birbirinden ayıran nehirde ölümüne bir savaş veriliyor, Rus ordusu iki kenti kuşatmayı deniyor. Yaralı askerleri ilk kez hastanede ziyaret eden Putin, depolardaki eski tanklarını da cepheye sürdü.
26.05.2022 Dünya
Libya yine karıştı!
Libya yine karıştı! Libya’da iki ayrı hükümetin sürdürdüğü siyasi çıkmaz, çatışmalara dönüştü.
18.05.2022 Dünya
Son dakika! AK Parti Sözcüsü Çelik'ten sığınmacı açıklaması
Son dakika! AK Parti Sözcüsü Çelik'ten sığınmacı açıklaması Sığınmacı tartışmasıyla ilgili konuşan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Biz bunları katillere teslim edemeyiz. Bunu söyleyenlerin katillere teslim etmemek için hangi planları var." dedi.
11.05.2022 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Hafter ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.