Hakan Fidan

Hakan Fidan

Türk asker, bürokrat ve Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarı. 1986'dan 2001'e kadar Türk Silahlı Kuvvetleri'nde astsubay olarak görev aldı. Askerliği kendi isteğiyle bırakan Fidan, University of Maryland University College'den Yönetim ve Siyaset Bilimi alanından lisans dereceleri aldı. Bilkent Üniversitesi'nde "Dış Politikada İstihbaratın Yeri" isimli teziyle master yaptı. Aynı üniversitede 2006'da da "Bilgi Çağında Diplomasi: Antlaşmaların Doğrulanmasında Enformasyon Teknolojilerinin Kullanımı" başlıklı tez ile doktora yaptı. Viyana'da Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu'nda, Cenevre'de Birleşmiş Milletler Silahsızlanma Enstitüsü'nde ve Londra'da Verification Technologies Research Center'da akademik çalışmalarını sürdürdü. Hacettepe ve Bilkent üniversitelerinde akademisyenlik yaptı. Almanya'daki NATO Süratli Reaksiyon Kolordusu Karargahı'nda da çalışan Fidan, 2001'den itibaren iki yıl Avustralya Türkiye Büyükelçiliği'nde Kıdemli Siyasi ve Ekonomik Danışman olarak görevi yaptı. 2003'te Başbakanlık Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı (TİKA) Başkanlığına atandı. 14 Kasım 2007'de Başbakanlık müsteşar yardımcılığı görevine gelen Fidan, 2008 Kasım ayında Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu Yönetim Kurulu üyeliğine atandı. 8 Mart 2008'de de Uluslararası Ahmet Yesevi Üniversitesi mütevelli heyeti üyesi oldu. ve bu görevinden Şubat 2011'de istifa etti. 17 Nisan 2009'da Millî İstihbarat Teşkilatı müsteşar yardımcılığına getirildi. Emre Taner'in görev süresinin dolmasının ardından, 25 Mayıs 2010 tarihinde MİT Müsteşarı görevine atandı. 7 Şubat 2012 tarihinde Başsavcı Sadrettin Sarıkaya tarafından, KCK operasyonu kapsamında şüpheli sıfatıyla ifadeye çağrıldı. Bunun üzerinde Devlet İstihbarat Hizmetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı Kanunu'nun 26. maddesinde değişiklik yapılarak MİT mensuplarının veya özel bir görevi ifa etmek üzere Başbakan tarafından görevlendirilen kişilerin, görevin niteliğinden doğan ve görevi ifa sırasında işledikleri iddia edilen suçlar nedeniyle haklarında soruşturma yapılması başbakanın iznine bağlanmıştır. Anılan değişiklik medyada "Hakan Fidan'ı kurtarma teklifi" olarak yer almıştır.

Hakan Fidan

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 3.510 hakan fidan haberi bulunmuştur.
Erdoğan'dan Erbil'de çok net PKK mesajı: Artık gündemden çıkarılmalı
Erdoğan'dan Erbil'de çok net PKK mesajı: Artık gündemden çıkarılmalı Cumhurbaşkanı Erdoğan Irak ziyaretinin ikinci durağı olan Erbil'de Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani ve IKBY Başbakanı Mesrur Barzani ile ikili ve heyetler arası görüşme gerçekleştirdi. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, KDP Başkanı Mesut Barzani ile de bir araya geldi.
22.04.2024 Gündem
ABD ve Fransız basını Erdoğan'ın Irak ziyaretini yazdı! Tarihe karışacak iki büyük sorun
ABD ve Fransız basını Erdoğan'ın Irak ziyaretini yazdı! Tarihe karışacak iki büyük sorun Türkiye-Irak arasında gerçekleşen temaslar sonucu Kalkınma Yolu Projesi anlaşmasının imzalandığı duyuruldu. ABD ve Fransız basını ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretinin olası sonuçlarını yazdı.
22.04.2024 Dünya
Önemli bir yol haritası
Önemli bir yol haritası Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Irak ziyaretine ilişkin değerlendirmede bulundu.
22.04.2024 Gündem
Irak’a tarihi ziyaret! Rüzgar PKK için tersine döndü
Irak’a tarihi ziyaret! Rüzgar PKK için tersine döndü Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bugünkü Irak ziyaretinde terör örgütü PKK’nın Irak’ın kuzeyindeki varlığına son verilmesi sürecini başlatacak kararların alınması bekleniyor. Ziyaret çerçevesinde iki ülke arasında güvenlikten enerjiye birçok anlaşmanın yanı sıra stratejik çerçeve belgesi imzalanacak.
22.04.2024 Gündem
Erdoğan'ın Irak ziyaretiyle ilgili Bakan Fidan'dan açıklama! Irak ile 20'den fazla anlaşma
Erdoğan'ın Irak ziyaretiyle ilgili Bakan Fidan'dan açıklama! Irak ile 20'den fazla anlaşma Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yarınki Irak ziyaretine ilişkin açıklamalarda bulundu.
21.04.2024 Dünya
Dünya medyası Ankara'nın Orta Doğu'daki hamlesini yazdı: Arabulucu ülke Türkiye olacak
Dünya medyası Ankara'nın Orta Doğu'daki hamlesini yazdı: Arabulucu ülke Türkiye olacak Cumhurbaşkanı Erdoğan Hamas lideri İsmail Haniye ile temaslarda bulundu. Dünya medyası ise bu temasların neden olabileceği sonuçları yazdı.
21.04.2024 Dünya
İsrail bedelini mutlaka ödeyecek
İsrail bedelini mutlaka ödeyecek İsrail’in Filistinlilere uyguladığı zulmün bedelini mutlaka bir gün ödeyeceğini vurgulayan Erdoğan, “Tüm çabaların bölgesel barışın anahtarı olan bağımsız Filistin Devleti’nin kurulması için sarf edildiğini” ifade etti.
21.04.2024 Gündem
‘Filistinlilere devlet verilmezse krizler sürer’
‘Filistinlilere devlet verilmezse krizler sürer’ Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Mısır Dışişleri Bakanı Sameh Shoukry İstanbul’da bir araya geldi.
21.04.2024 Gündem
Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan Mısır Dışişleri Bakanı Shoukry'i kabul etti
Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan Mısır Dışişleri Bakanı Shoukry'i kabul etti Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mısır Dışişleri Bakanı Sameh Shoukry’i Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde kabul etti.
20.04.2024 Gündem
İstanbul'da Gazze zirvesi! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan peş peşe kritik görüşmeler
İstanbul'da Gazze zirvesi! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan peş peşe kritik görüşmeler Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'yi Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde kabul ederken, görüşmenin detayları da ortaya çıktı. Erdoğan daha sonra Mısır Dışişleri Bakanı Sameh Shoukry’i kabul etti.
20.04.2024 Gündem
Dışişleri Bakanı Fidan: Gazze krizi küresel fay hatlarını tetikliyor
Dışişleri Bakanı Fidan: Gazze krizi küresel fay hatlarını tetikliyor İstanbul'da Mısırlı mevkidaşı Şükri'yi ağırlayan Bakan Hakan Fidan, Gazze Şeridi'ndeki krizin yanı sıra Libya, Somali ve Sudan gibi başlıkların ele alındığını söyledi.
20.04.2024 Haberler
Dışişleri Bakanı Fidan'dan Batı'ya İsrail uyarısı: Bu daha başlangıç!
Dışişleri Bakanı Fidan'dan Batı'ya İsrail uyarısı: Bu daha başlangıç! İstanbul'da Mısırlı mevkidaşı Şükri'yi ağırlayan Bakan Hakan Fidan, Gazze Şeridi'ndeki krizin yanı sıra Libya, Somali ve Sudan gibi başlıkların ele alındığını söyledi.
20.04.2024 Dünya
Bakan Fidan Rutte ile görüştü
Bakan Fidan Rutte ile görüştü Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Katar’daki temaslarının ardından Hollanda’ya geldi.
20.04.2024 Gündem
İstanbul’da Filistin mesaisi
İstanbul’da Filistin mesaisi İsrail-İran gerilimi nedeniyle dünyanın gözü Ortadoğu’ya çevrilmiş durumdayken, Gazze’yi gündemde tutmaya yönelik diplomasisine hız veren Türkiye, bugün İstanbul’da iki önemli konuğu ağırlayacak.
20.04.2024 Gündem
Bakan Fidan Hollanda'da STK temsilcileri ile bir araya geldi
Bakan Fidan Hollanda'da STK temsilcileri ile bir araya geldi Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hollanda’da sürdürdüğü temasları çerçevesinde Türk toplumu ve sivil toplum kuruluşlarının (STK) temsilcileri ile görüştü.
19.04.2024 Gündem
İran-İsrail gerilimi sonrası ilk temas: Bakan Fidan, İranlı mevkidaşı ile görüştü
İran-İsrail gerilimi sonrası ilk temas: Bakan Fidan, İranlı mevkidaşı ile görüştü Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile telefonda görüştü.
19.04.2024 Dünya
Bakan Fidan Rutte ile görüşecek
Bakan Fidan Rutte ile görüşecek Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hollada’lı mevkidaşı Bruins Slot’un daveti üzerine Wittenburg Konferansı’nın 10. Toplantısı kapsamında bugün Hollanda’yı ziyaret ediyor.
19.04.2024 Gündem
‘Netanyahu bölgeyi savaşa sürüklüyor’
‘Netanyahu bölgeyi savaşa sürüklüyor’ Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Katar’ın başkenti Doha’da Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Mohammed bin Abdulrahman Al-Thani ile bir araya geldi.
18.04.2024 Gündem
Ekonomide Doğu Afrika hamlesi
Ekonomide Doğu Afrika hamlesi Tanzanya’dan 14 yıl sonra Türkiye’ye cumhurbaşkanı düzeyinde ziyaret yapılıyor.
18.04.2024 Gündem
Bakan Fidan: Netanyahu iktidarda kalabilmek için bölgeyi savaşa sürüklüyor
Bakan Fidan: Netanyahu iktidarda kalabilmek için bölgeyi savaşa sürüklüyor Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Mohammed bin Abdulrahman Al-Thani ile düzenlediği ortak basın toplantısında, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun iktidarda kalabilmek için bölgeyi savaşa sürüklediğini ifade etti.
17.04.2024 Haberler
Bakan Fidan: Netanyahu iktidarda kalabilmek için bölgeyi savaşa sürüklüyor
Bakan Fidan: Netanyahu iktidarda kalabilmek için bölgeyi savaşa sürüklüyor Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Mohammed bin Abdulrahman Al-Thani ile düzenlediği ortak basın toplantısında, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun iktidarda kalabilmek için bölgeyi savaşa sürüklediğini ifade etti.
17.04.2024 Gündem
Bakan Fidan,  İsmail Haniye ile görüştü
Bakan Fidan, İsmail Haniye ile görüştü Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Katar'da Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye ile temaslarda bulundu.
17.04.2024 Dünya
Bakan Fidan'dan Katar'a resmi ziyaret
Bakan Fidan'dan Katar'a resmi ziyaret Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, resmi ziyarette bulunmak üzere Katar’ın başkenti Doha’ya gitti.
16.04.2024 Gündem
Dünya İran'ın üç gün sonra ortaya çıkan skandalını konuşuyor: Saldırılar başarılı, İsrailliler kaçıyor
Dünya İran'ın üç gün sonra ortaya çıkan skandalını konuşuyor: Saldırılar başarılı, İsrailliler kaçıyor Geçtiğimiz hafta sonu İsrail'e tarihte ilk kez saldıran İran propaganda için akılalmaz bir yola başvurdu. Yaklaşık üç gün sonra ortaya çıkan skandal dünyada manşet haline geldi.
16.04.2024 Dünya
Bakan Fidan, Tanzanyalı mevkidaşıyla görüşme gerçekleştirdi
Bakan Fidan, Tanzanyalı mevkidaşıyla görüşme gerçekleştirdi Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Tanzanya Dışişleri Bakanı January Yusuf Makamba ile görüştü.
16.04.2024 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Hakan Fidan ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.