HalilSezai

 Türk oyuncu, şarkıcı.
 
Babasının ailesi Bulgaristan’ın Pazarcık ilinin Paracık köyünden olup, soyadını buradan almaktadır.
 
Eskişehir Atatürk Lisesi'nden ve 2003 yılında Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Müzik Bölümü'nden mezun oldu.2012 yılında Kral Tv Müzik Ödüllerinde 'En İyi Çıkış Yapan Sanatçı' ödülünü almıştır.
 
2011 yılında vizyona giren İncir Reçeli filmi ile oyunculuğunu bir kez daha kanıtlayan Halil, 2014 yılında vizyona girmesi beklenen ve yapımcılığını üstlendiği "ÇİLEK" filminin çekimlerini Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde sürdürmektedir.
 
Filmografi
Sevgili Dünürüm : Cem 2007
Gönül Yarası : Garson 2004
Ihlamurlar Altında Murat 2005
Ankara Devlet Konservatuvarı 2007
Kader : Levent 2007
Kahve Bahane : Muhsin 2009
Yapma Diyorum : Sağlıkçı Tezcan 2009
Türkan Dizisi : İsmail 2011
İncir Reçeli : Film (2011)
Problem Çözen Adam : İnternet Dizisi (2011)
Çilek : Film (2014)
İncir Reçeli 2 : Film (2014)
Ammar : Film (2014)
Ayrıca, Badem grubunun Kalpsiz ve Bulutsuzluk Özlemi'nin Rüzgar kliplerinde rol almıştır.
 
Diskografi
Seni Beklerken (2011)
Her Neyse (feat.Serhat Karayiğit) (2012)
Seni Beklemek (2012)
Ey Aşk (2013)


Halil Sezai biyografisi

Halil Sezai kimdir?

Halil Sezai 16.08.1979 tarihinde doğmuş olup Şarkıcı olarak görev yapmaktadır.

Halil Sezai kaç yaşındadır?

Halil Sezai 16.08.1979 tarihinde doğmuş olup 39 yaşındadır.

Halil Sezai ne iş yapar?

Halil Sezai Şarkıcı olarak görev yapmaktadır.

Halil Sezai nerelidir?

Halil Sezai Türkiye vatandaşıdır.


Doğum Tarihi :1979-08-16