Hamile Kalma Şansı

Hamile Kalma Şansı

Son dakika hamile kalma şansı haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan hamile kalma şansı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan hamile kalma şansı haber sayfamızda...

Hamile Kalma Şansı

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 103 hamile kalma şansı haberi bulunmuştur.
Yüzde 90 tükeniyor! 37'den sonra hamile kalma şansı ne kadar?
Yüzde 90 tükeniyor! 37'den sonra hamile kalma şansı ne kadar? Kadınların çocuk sahibi olmasında zorluk yaşamasına neden olan en önemli faktörün yaş durumu olduğunu belirten Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Doç. Dr. Halenur Bozdağ, "Kadınların doğurganlığı 35 yaşından itibaren büyük ölçüde azalır. 40 yaşındaki kadınların şansı yaklaşık yüzde 5'e düşer" dedi.
8.11.2023 Genel Sağlık
30 yaşından sonra hamilelik zor, sağlıklı beslenmeyse her şeyi değiştirebilir
30 yaşından sonra hamilelik zor, sağlıklı beslenmeyse her şeyi değiştirebilir Çiftler, hamileliğin hızlı bir şekilde meydana geldiğini düşünüyor. Ancak gerçek çok başka, 30 yaşından sonra hamile kalmak çok daha zor. En doğurgan kadınlarsa 20 ila 25 yaş aralığında!
25.07.2023 Genel Sağlık
Çifte bayram
Çifte bayram Böbrek yetmezliği hem sağlıklı hamilelik sürecine hem sperm kalitesine engel oluşturuyor. Böbrek naklinden sonra ebeveyn olma mutluluğunu yaşayan aileler, 23 Nisan’da bir araya gelerek mutluluklarını paylaştı.
26.04.2022 Gündem
Anne-baba olmayı neden ertelememelisiniz?
Anne-baba olmayı neden ertelememelisiniz? Batı ülkeleri gibi Türkiye’de de çocuk sahibi olmayı 40’lı yaşlara kadar erteleme eğilimi arttı. Kadın Hastalıkları ve Tüp Bebek Uzmanı Doç.Dr. Müberra Namlı Kalem, çocuk sahibi olmanın çok ileri yaşlara ertelenmemesi gerektiğini belirtti.
25.03.2021 Sağlık
Yumurtlama Dönemi Hesaplama Yöntemleri Nelerdir? Yumurtlama Takvimi Nasıl Çıkarılır?
Yumurtlama Dönemi Hesaplama Yöntemleri Nelerdir? Yumurtlama Takvimi Nasıl Çıkarılır? Çocuk sahibi olmaya mı karar verdiniz? Pratik ve basit yöntemle bunu hesaplayabilirsiniz. Bunun için bilinmesi gereken iki konu var. Hamile kalmak istenilen zaman ve son adet tarihi. Düzenli adet kanaması geçiren kadınların takvim yöntemi denilen yöntemle yumurtlama yani ovulasyon zamanı hesaplamaları oldukça kolaydır. İşte, merak edilen tüm detaylar...
17.02.2021 Sağlık
Kafeinin sperm üzerindeki etkisi
Kafeinin sperm üzerindeki etkisi Kafeinin genellikle zararlı olduğu biliniyordu. Ancak yeni yapılan bir araştırmada kafeinin özelikle sperm üzerinde olumlu sonuçlara neden olduğu ortaya çıktı. İşte kafeinin spermler üzerindeki o etkisi…
11.10.2018 Cinsellik
Tüp bebekte  ‘doğal’ devrim
Tüp bebekte ‘doğal’ devrim Embriyo laboratuvar ortamında güçlendirilip rahme nakledilmiş gibi adaptasyonu sağlanıyor. Bu doğurganlık aşısının Türk mucidi Gürgan, “Aslında bu bir anlamda doğala dönüş” dedi
17.11.2017 Gündem
Hamile kalmayı sağlayan meyve
Hamile kalmayı sağlayan meyve Hurafe değil bilimsel araştırma! Avokado ve zeytinyağı tüketenlerin hamile kalma şansı üç kat artıyor. Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Betül Görgen, araştırmayla ilgili bilgiler verdi.
Çocuk sahibi olmak isteyenlere sarımsak
Çocuk sahibi olmak isteyenlere sarımsak Kadın Hastalıkları ve Tüp Bebek Uzmanı Doç. Dr. Hakan Çoksüer, sarımsağın cinsel organlara kan akışını artıran çok güçlü bir bileşik olan alisin içerdiğini belirterek, "Sarımsağın içinde B vitamini ve selenyum, erkeğin doğurganlığını artırıyor. Sarımsağın özellikle çiğ olarak tüketilmesini tavsiye ediyoruz" dedi.
Tüp bebekte yeni uygulamalar
Tüp bebekte yeni uygulamalar Tüp Bebek uzmanı Op. Dr. Hakan Özörnek modern yaşamla birlikte geçtiğimiz yüzyılda 100 milyonun üzerinde olan sperm sayılarının üst sınırının günümüzde dünya sağlık örgütü tarafından 15 milyon olarak belirlendiğini söyledi.
Hamile kalmak için ne sıklıkta seks yapmalı?
Hamile kalmak için ne sıklıkta seks yapmalı? Yapılan araştırmalar bebek isteyen çiftlerin kadının vücudunu hazırlamak için bir ay boyunca düzenli seks yapması gerektiğini gösteriyor.
Çocuk sahibi olmak isteyenler bunu yesin!
Çocuk sahibi olmak isteyenler bunu yesin! Dr. Ömer Coşkun, çocuk yapmaya karar veren çiftlerin 3 ay polen ve arı sütü kullanması gerektiğini söyledi.
Doğurganlığın ilacı güneş ışığı
Doğurganlığın ilacı güneş ışığı Belçika’daki Gent Üniversitesi’nde yapılan araştırmada, güneş ışığının kadınların doğurganlığını artırdığı ortaya çıktı.
19.06.2015 Gündem
Hamile kalmak için en uygun zaman açıklandı
Hamile kalmak için en uygun zaman açıklandı Hamile kalmak istiyorsanız bu yazı etkili geçirmelisiniz. Bilim adamları hangi dönemde hamile kalmanın daha kolay olduğunu ortaya çıkardı.
Hamile kalma şansı ne zaman daha yüksek?
Hamile kalma şansı ne zaman daha yüksek? Hamileliğe karar verdiniz. Peki, hangi günlerde hamilelik şansınız daha yüksek biliyor musunuz?
Menapoza girenler de anne olabiliyor
Menapoza girenler de anne olabiliyor Kariyer, eğitim gibi nedenlerle evliliği ve anne olmayı ileri yaşlara erteleyen kadınlar bu haber sizin için...
6.07.2020 Hamilelik
Hamile kalma şansı nasıl arttırılır?
Hamile kalma şansı nasıl arttırılır? Hamile kalmak için almanız gereken vitaminler ve mineraller bu besinlerde bol miktarda var.
Fertilite kliniklerinin söylemeyeceği 10 şey
Fertilite kliniklerinin söylemeyeceği 10 şey Amerika'da yapılan araştırmalar bir çatı altında toplandı ve fertilite kliniklerinin söyleyemeyeceği 10 şeyi açıklandı...
Doğurganlık azalıyor mu?
Doğurganlık azalıyor mu? Son yıllarda tüm dünyada doğurganlık azalıyor mu, gebe kalmak için tedavi almak zorunda olanlar artıyor mu?
6.07.2020 Hamilelik
10 embriyonun 6’sı problemli oluyor
10 embriyonun 6’sı problemli oluyor Prof. Dr. Erkut Attar, “Embriyo organizasyonu sırasında genetik problemler nedeniyle 10 embriyonun 6 tanesinde problem çıkıyor” dedi.
6.07.2020 Hamilelik
Hapla tüp bebek
Hapla tüp bebek Kısırlığın tedavisinde etkin kullanılan tüp bebek yöntemi, tedavinin zorluğu, alınan hormon ilaçlarının yan etkileri ve yüksek maliyet nedeniyle çiftlerin gözünü korkutabiliyor. Peki daha az maliyetli ve yan etkili bir yöntem yok mu?
7.03.2014 Aile
Doğum kontrol hapı ileride hamile kalmayı engeller mi?
Doğum kontrol hapı ileride hamile kalmayı engeller mi? Doğum kontrol hapı kullanmak ileride bebek sahibi olma şansınızı etkiler mi ?
6.07.2020 Hamilelik
Hamilelik şansını nasıl arttırabilirsiniz?
Hamilelik şansını nasıl arttırabilirsiniz? Uzmanlar bir aylık menstural döngüde hamile kalma şansının %20 olduğunu belirtiyor. Hayatınızdaki bazı değişiklikler ile şanslı grup içinde yer almayı kolaylaştırabilirsiniz.
6.07.2020 Hamilelik
Tüp bebek tedavisinden önce yapılması gerekenler
Tüp bebek tedavisinden önce yapılması gerekenler Çocuk sahibi olmakta zorlanan çiftlerin büyük bir kısmı en kısa sürede tedavi olup bebeklerine kavuşmak isterler. Hatta bazıları neden çocuk sahibi olamadıklarını öğrenmeden hemen tüp bebek yaptırmaya çalışırlar...
12.06.2013 Aile
Yumurtlama takibi hamile kalmayı kolaylaştırıyor
Yumurtlama takibi hamile kalmayı kolaylaştırıyor İstediği anda hamile kalmak her kadının arzusu. Ancak hiçbir sorunu olmayan bir kadının dahi tek ilişkide hamile kalma şansı yüzde 25'tir. Bu nedenle hamile kalma şansını artırmak için yumurtlama takibi önemli faktördür.

Benzer Haber Etiketleri

Hamile Kalma Şansı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.