Hamilelik Testi

Hamilelik Testi

Son dakika hamilelik testi haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan hamilelik testi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan hamilelik testi haber sayfamızda...

Hamilelik Testi

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 359 hamilelik testi haberi bulunmuştur.
Ayşenur, 21 yaşında hayattan koparıldı! 4 kurşuna akılalmaz savunma
Ayşenur, 21 yaşında hayattan koparıldı! 4 kurşuna akılalmaz savunma Eskişehir'de, sevgilisi Ayşenur Çolakoğlu'nu (21) tabancayla başına ve göğsüne 4 el ateş ederek öldüren Hasan Fakıoğlu'nun (22) savunması pes dedirtti.
7.09.2023 Gündem
Dünyanın ilk tükürük bazlı hamilelik testi yüzde 95 doğru sonuç veriyor
Dünyanın ilk tükürük bazlı hamilelik testi yüzde 95 doğru sonuç veriyor Dünyadaki ilk tükürük bazlı hamilelik testinin 2023 yılında Avrupa, Güney Afrika ve Birleşik Arap Emirlikleri'nde satışa sunulması bekleniyor. “SaliStick” isimli test yüzde 95 oranında doğru sonuç veriyor.
5.12.2022 Dünya
Adet düzensizliği önemli bir hastalığın habercisi olabilir!
Adet düzensizliği önemli bir hastalığın habercisi olabilir! Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Barış Korkmaz, adet düzensizliği nedir, belirtileri, komplikasyonları nelerdir ve tedavisi nasıl yapılır tüm ayrıntılarıyla sizler için anlattı.
22.04.2022 Kadın Sağlığı
Amerika'daki Türk uzmandan Omicron uyarısı: Global yükü ağır
Amerika'daki Türk uzmandan Omicron uyarısı: Global yükü ağır Teksas Üniversitesi MD Anderson Kanser Merkezi araştırmacılarından İmmünoloji Uzmanı Prof. Dr. Bülent Özpolat, Demirören Haber Ajansı'na önemli açıklamalarda bulundu. Delta varyantında yüzde 15 olan hastaneye başvuru oranının Omicron'da yüzde 5'e düşse de nasılsa hafif geçiyor diye rehavete kapılmanın çok riskli olduğunu belirten Prof. Dr. Özpolat, "20 ila 50 kat daha hızlı bulaşması nedeniyle yüzde 5'lik oran aslında çok daha büyük bir hasta grubuna tekabül ediyor. Bu nedenle sağlık sistemleri üzerindeki global etkisi çok daha büyük. Salgınla mücadelede en önemli şey hasta olanın izole edilebilmesi. Omicron PCR test yükünü artırdı evet. Ama ABD'de hızlı testlere ağırlık veriliyor, evlere ücretsiz test gönderilmeye başlandı. Şüpheli durumlarda insanların teste ulaşabilmesi, test yaptırması lazım" dedi.
18.01.2022 Gündem
Gebeliği öğrenmek için kan testi şart mıdır?
Gebeliği öğrenmek için kan testi şart mıdır? Kan testinin bebeğin ultrasonda görülemediği durumlarda gerekli olduğunu belirten Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Pınar Kadiroğulları, “Gebeliği öğrenmek için kan testi şart mıdır?” sorusunu sizler için yanıtladı. Gebeliği öğrenmek için kan testi şart değildir. Zaten gebelik planlayan kadınlar, adet döngülerine hakim oldukları için gecikmeleri olduğu andan itibaren idrarda gebelik testi yapmaktadırlar. İdrarda gelen test pozitif olduktan sonra doktora başvuran bayanlarda, doktorun yaptığı muayenede ultrasonda bebeği ya da keseyi görmesi gebeliğin kesin olduğunun göstergesidir. Bu durumlarda kan testine ihtiyaç duyulmamaktadır. Ancak yapılan idrar testlerinin pozitif gelmesine rağmen muayenede herhangi bir gebelik görülmüyorsa kan testi ile bu durum teyit edilmelidir.
10.08.2021 Sağlık
Hamilelik testi negatif çıktı, hamile değilim diyebilir miyim?
Hamilelik testi negatif çıktı, hamile değilim diyebilir miyim? Hamilelik planlayan kadınların yaptıkları gebelik testinin negatif olmasına rağmen gebeliğin mevcut olabileceğini belirten Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Pınar Kadiroğulları, “Negatif çıkan gebelik testlerinde hamilelik görülür mü?” sorusunu sizler için yanıtladı. Gebelik planlayan ve bunun için adetlerini düzenli olarak takip ederek düzenli ilişkiye giren bayanlarda, yaptıkları gebelik testinin negatif olmasına rağmen gebelik mevcut olabilmektedir. Burada kastettiğimiz şey aslında gebelik testinin ne zaman yapıldığıdır. Eğer beklenen adet dönemi öncesinde test yapılmışsa test negatif gelebilmektedir. Bu durumlarda tekrarlayan testlere ihtiyaç vardır. Bu sebeple bizim önerimiz, beklenen adetten sonraki 5. günden itibaren testlerin yapılmasıdır. En az 5 günlük bir gecikme sonrası testler genellikle pozitif gelmektedir. Öncesinde gebeliğin tam olarak gelişmemesi sebebiyle kanda veya idrarda yapılacak testler negatif gelebilmektedir.
10.08.2021 Sağlık
Hamilelik testi pozitif çıkmasına rağmen adet oldum, nedeni nedir?
Hamilelik testi pozitif çıkmasına rağmen adet oldum, nedeni nedir? Hamilelik testi pozitif çıkmasına rağmen üzerine adet olunmasının adet olarak adlandırmamasında fayda olduğunu belirten Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Pınar Kadiroğulları, konu ile ilgili merak edilenleri sizler için anlattı. Hamilelik testi pozitif çıkmasına rağmen üzerine adet olan bayanlarda aslında bunu adet olarak adlandırmamakta fayda vardır. Bu bir vajinal kanamadır. Gebelik testiniz pozitif geldikten sonra oluşan bir kanamanız varsa, birçok faktörün değerlendirilmesi gerekmektedir. Bunlardan bir tanesi yalancı gebelik (kimyasal gebelik) olabileceği gibi, düşük tehdidi, yerleşme kanaması, dış gebelik ya da normal bir gebelik ama riskli başlayan bir gebelik olarak da izah edilebilmektedir. Çok nadir de olsa gebe olmasına rağmen, gebeliğin 4. ve 5. aylarına kadar düzenli adet gören bayanlarla da karşılaşmaktayız. Bu az rastlanan bir durum olmasına rağmen, gebelik testiniz pozitif geliyor ve kanamanız oluyorsa mutlaka doktora başvurmanız gerekmektedir.
10.08.2021 Sağlık
Evde hamilelik testi nasıl yapılır?
Evde hamilelik testi nasıl yapılır? Hamilelik testlerinin sabah idrarı ile uygulanmasının en doğru sonucu vereceğini belirten Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Pınar Kadiroğulları, evde yapılan hamilelik testleri hakkında merak edilenleri aktardı. Hamilelik testleri kadınların hamile olup olmadıklarını anlamaları için uyguladıkları testlerdir. Bu testler kanda ve idrarda yapılan testler olarak ikiye ayrılmaktadır. İdrarda yapılan testleri bireyin kendi kendine evde uygulayabileceği testlerdir. Bu testlerin temel amacı idrardaki Beta HCG dediğimiz gebelik hormonunu ölçmektedir. Bu testler akan idrarda ya da bir kap içerisindeki idrara daldırma şeklinde sonuç vermektedir. Bu testlerde artı ya da eksi, çift ya da tek çizgi gibi görsel alanlar bulunmaktadır. Bu alanlarda çift çizgi ve artı işareti gebeliğin olduğuna; eksi ya da tek çizgi olması ise gebeliğin olmadığını göstermektedir. Sabah idrarı ile uygulanması en doğru sonucu vermektedir.
10.08.2021 Sağlık
Gebelik Testi Nasıl Kullanılır? Evde Gebelik Testi Ne Zaman Yapılmalı?
Gebelik Testi Nasıl Kullanılır? Evde Gebelik Testi Ne Zaman Yapılmalı? Günümüzde kullanılan gebelik testleri pek çok kadının evde kolayca uygulayabildiği bir testtir. Bu testler sayesinde hem hamile kalmak isteyen hanımlar, çocuğunun olabileceğini öğrenir hem de olası bir durumda erken teşhis olanağı yakalamaktadır. Peki, gebelik testi nedir ve nasıl yapılır? İşte, tüm detaylar.
17.05.2021 Kadın Sağlığı
Hamilelikte Akıntı Nasıl Olur? Vajinadan Akıntı Gelmesi Hamilelik Belirtisi Midir?
Hamilelikte Akıntı Nasıl Olur? Vajinadan Akıntı Gelmesi Hamilelik Belirtisi Midir? Hamilelik kadınların çocuk sahibi olmak için geçirdiği bir dönemdir. Kadınların hamile olduklarını gösteren bazı belirtiler bulunur. Bu belirtiler test yapılmadan kendini gösterir. Özellikle vajinadan bir akıntı gelmesi kadınların çok merak ettiği bir konudur. Hamilelikte akıntı nasıl olur? Vajinadan akıntı gelmesi hamilelik belirtisi midir? Konuları hakkında merak edilenleri derledik.
21.03.2021 Sağlık
İdrarda Gebelik En Erken Ne Zaman Belli Olur? Kaçıncı Haftadan Önce Anlaşılmaz?
İdrarda Gebelik En Erken Ne Zaman Belli Olur? Kaçıncı Haftadan Önce Anlaşılmaz? Kadınlar hamile belirtileri gösterdiğinde bazı testler yapar. Hamilelik kanda ve idrarda kendini gösteren bir durumdur. Fakat kadınlar idrarda gebeliğin ne zaman kendini göstereceğini öğrenmek için bazı araştırmalar yapabiliyor. İdrarda gebelik en erken ne zaman belli olur? Kaçıncı haftadan önce anlaşılmaz? İşte, merak edilen tüm detaylar.
10.03.2021 Sağlık
3 Haftalık Gebelikte Annede Ne Gibi Değişiklikler Olur? Hamileliğin Üçüncü Haftası Neler Değişir?
3 Haftalık Gebelikte Annede Ne Gibi Değişiklikler Olur? Hamileliğin Üçüncü Haftası Neler Değişir? Kadınlar doğası gereği hamile kaldıklarında bebeklerin gelişimi hakkında bilgi sahibi olmak ister. Bebeğin büyümesiyle birlikte her evrede farklı belirtiler görülür. 3 haftalık hamilelik döneminde nasıl bir değişiklik yaşanacağı anne adayları tarafından merak edilir. 3 haftalık gebelikte annede ne gibi değişikler olur? Hamileliğin üçüncü haftası neler değişir? Konularına ilişkin sizlere fayda sağlayacak bazı bilgiler derledik.
5.03.2021 Sağlık
Adet Kaç Gün Gecikirse Hamilelik Kesin Olur? Hamilelik Testi Adet Gecikmesinden Kaç Gün Sonra Yapılır?
Adet Kaç Gün Gecikirse Hamilelik Kesin Olur? Hamilelik Testi Adet Gecikmesinden Kaç Gün Sonra Yapılır? Adet durumu kadınlar için geçerli bir durumdur. Kadınların yaşadığı bu durum bazı dönemlerde yaşanır. Adetin gecikmesi durumunda, bazı belirtiler ortaya çıkabilir. Adet gecikmesi genellikle hamilelik olarak görülüyor. Adet kaç gün gecikirse hamilelik kesin olur? Hamilelik testi adet gecikmesinden kaç gün sonra yapılır? İşte, merak edilen tüm detaylar.
1.03.2021 Sağlık
Hamilelik Kan Testi Nedir? Gebelik Kan Testi Ne Zaman Yapılır?
Hamilelik Kan Testi Nedir? Gebelik Kan Testi Ne Zaman Yapılır? Hamilelik kan testi, gebelik şüphesi olan durumlarda yapılan bir kan tahlilidir. Bu test, kısa süre içinde yüksek oranda doğruluk payı ile sonuç verir. Hastanede kan alınarak yapılan hamilelik testi, 0 doğruluk payı verirken, evde idrar ile yapılan gebelik testlerinin doğruluk oranı ise, %99'dur. Fakat her iki testte de yanılma payı az da olsa vardır. Hamilelik kan testi nedir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
10.02.2021 Sağlık
Guardian: İngiltere 'koronavirüs pasaportu' için teknoloji firmalarıyla görüşüyor
Guardian: İngiltere 'koronavirüs pasaportu' için teknoloji firmalarıyla görüşüyor İngiltere'de bazı teknoloji firmalarının, ülke genelinde çalışanların koronavirüs salgınında işlerine dönebilmelerini sağlamak için Covid-19 testleri ve yüz tanıma teknolojisinin kullanılacağı "sağlık pasaportları" çıkarılması konusunda hükümetle görüşmeler yaptığı bildirildi.
13.01.2021 Dünya
Magazin Haberleri Bülteni (22 Aralık 2020)
Magazin Haberleri Bülteni (22 Aralık 2020) İşte magazin gündeminin öne çıkan başlıkları
22.12.2020 Magazin
Hamilelik testi krizi! 'Ben daha çocuğum'
Hamilelik testi krizi! 'Ben daha çocuğum' Dilan Telkök ile kendisi gibi oyuncu olan eşi Berkay Hardal, evliliklerinin henüz ikinci ayında 'hamilelik testi' krizi yaşadı.
21.12.2020 Cadde
İlişkiden Kaç Gün Sonra Hamilelik Belli Olur? Gebeliğin Anlaşılma Süresi
İlişkiden Kaç Gün Sonra Hamilelik Belli Olur? Gebeliğin Anlaşılma Süresi Hamilelik birtakım biyolojik evreler çerçevesinde gelişim gösterir. Bu gelişim ilişkiden birkaç gün sonra bazı belirtiler ile ortaya çıkmaya başlamaktadır. Peki, ilişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur? Gebeliğin anlaşılma süresi.
22.10.2020 Cinsellik
Beynin ilacını Türkiye’de bulacak
Beynin ilacını Türkiye’de bulacak Harvard Üniversitesi araştırmacılarından Nur Mustafaoğlu laboratuvarını Türkiye’ye taşıyor. Mustafaoğlu, beyin hastalıklarının tedavisinde kullanılan ilaçların doğru noktaya ulaşmasını sağlayacak projesini Türkiye’de hayata geçirecek.
21.09.2020 Gündem
Gebelik Testi ne zaman yapılır? Hamilelik testi kaç günde yapılmalı?
Gebelik Testi ne zaman yapılır? Hamilelik testi kaç günde yapılmalı? Gebelik testi son günlerde en çok aranılan konu başlıkları arasında yer alıyor. Gebelik testinin ilişkiye girildikten kaç gün sonra yapılması gerektiği de merak edilen konu başlıkları arasında yer alıyor. Bir kadının hamile olup olmadığını anlaması için uygulanan gebelik testi kan ve idrarda yer alan belirteçler aracılığı ile bulunur? Peki test kaç gün sonra yapılır?
6.11.2019 Gündem
Hamilelik (gebelik) testi nasıl yapılır? Ne zaman yapılmalı?
Hamilelik (gebelik) testi nasıl yapılır? Ne zaman yapılmalı? Kadınlar hamile olup olmadığını anlamak için ilk öncelikle hamilelik testini uyguluyor. Peki, hamilelik testi nasıl yapılır?
25.09.2019 Gündem
Adet düzensizliğinin 8 önemli nedeni
Adet düzensizliğinin 8 önemli nedeni Birçok kadın neredeyse farklı sağlık problemleri yüzünden adet düzensizliği yaşayabiliyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Funda Öztürk adet düzensizliğinin altında yatan 8 önemli nedeni anlattı, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.
16.02.2019 Kadın Sağlığı
Feci son… Hamilelik testinden dönüyordu
Feci son… Hamilelik testinden dönüyordu Aydın'ın Efeler ilçesinde, hamilelik testi için gittiği hastaneden dönüş yolunda, karşıya geçmek isterken önce hafif ticari aracın, ardından da otomobilin çarpması sonucu yaşamını yitiren Neslihan Dere (23), toprağa verildi.
2.02.2019 Gündem
Feci son… Hamilelik testinden dönüyordu
Feci son… Hamilelik testinden dönüyordu Aydın'ın Efeler ilçesinde, hamilelik testi için gittiği hastaneden dönüş yolunda, karşıya geçmek isterken önce hafif ticari aracın, ardından da otomobilin çarpması sonucu yaşamını yitiren Neslihan Dere (23), toprağa verildi.
2.02.2019 Gündem
Hamilelik testi için gittiği hastaneden dönüyordu! Kahreden haber geldi...
Hamilelik testi için gittiği hastaneden dönüyordu! Kahreden haber geldi... Aydın'ın Efeler ilçesinde, hamilelik testi için gittiği hastaneden dönerken yolun karşısına geçmeye çalışan Neslihan Dere'ye (23) önce hafif ticari araç ardından otomobil çarptı. Genç kadın, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.
1.02.2019 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Hamilelik Testi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.