Aydınlar 49 yıl sonra 'Tillo' oldu
Aydınlar 49 yıl sonra 'Tillo' oldu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından çözüm süreci kapsamında 30 Eylül'de açıklanan demokratikleşme paketinde yer alan Nevşehir Üniversitesi'nin adının "Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi", Siirt'in Aydınlar ilçesinin adının "Tillo" olarak değiştirilmesini öngören yasa teklifi bir ayda yasalaştı...
31.10.2013 Siyaset
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı zor günler bekliyor! 'Her sene bir Arda çıkmaz ki'
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı zor günler bekliyor! 'Her sene bir Arda çıkmaz ki' Sermayelerini seneler önce kaybeden, "borca batıklık"tan kurtulabilme adına binbir pozisyona giren Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor'u mali anlamda çok zor günler bekliyor. Onlar da bunu biliyor ama popülist uygulamalar baş ağrıtmaya devam ediyor
14.04.2024 Futbol
Yüzde 25 farkla zafer Yavaş’ın
Yüzde 25 farkla zafer Yavaş’ın Rakibi Altınok’a karşı yaklaşık yüzde 25 fark atarak başkenti alan Yavaş, meclis üyeliğinde de çoğunluğu ele geçirdi. Yavaş’ın önerilerini dikkate alarak hazırladığı liste ile CHP Ankara’da 3 olan ilçe belediye başkanı sayısını da 16’ya çıkardı...
1.04.2024 Gündem
Teröre Bağdat kilidi! Çember kapanacak! İşte öne çıkan 3 başlık
Teröre Bağdat kilidi! Çember kapanacak! İşte öne çıkan 3 başlık Bağdat’taki zirvenin gündeminde üç temel konu var: “Bağdat’ın PKK’yı terör örgütü olarak kabul etmesi, Kalkınma Yolu Projesi ve Dicle’nin ardından Fırat nehrinden de su salınımı”
14.03.2024 Gündem
Beşiktaş'tan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde anlamlı proje!
Beşiktaş'tan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde anlamlı proje! Beşiktaş Kulübü; kadınların sporla ilgili düşüncelerini geleceğe taşımak amacıyla anlamlı bir projeye imza attı.
8.03.2024 Beşiktaş
Alper Gezeravcı ailesiyle kavuştu! Bakan Kacır o anları paylaştı
Alper Gezeravcı ailesiyle kavuştu! Bakan Kacır o anları paylaştı Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın da içinde bulunduğu Axiom-3 ekibini taşıyan Dragon kapsülü Dünya'ya ulaştı. Bakan Kacır, Gezeravcı'nın ailesiyle kavuşma anlarını sosyal medya hesabından paylaştı.
10.02.2024 Gündem
Bakan Kacır'dan Alper Gezeravcı açıklaması! 'Türkiye tarih sayfasında yeni bir perde açmıştır'
Bakan Kacır'dan Alper Gezeravcı açıklaması! 'Türkiye tarih sayfasında yeni bir perde açmıştır' Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın da içinde bulunduğu Axiom-3 ekibini taşıyan Dragon kapsülü Dünya'ya ulaştı. Bakan Kacır yaptığı açıklamada, "Türkiye, Alper Gezeravcı'nın gerçekleştirdiği insanlı ilk uzay bilim misyonuyla tarih sayfasında yeni bir perde açmıştır." dedi.
9.02.2024 Gündem
Fernando Santos: Benim takımım hep kazanacak!
Fernando Santos: Benim takımım hep kazanacak! Beşiktaş’la 1,5 yıllık sözleşme imzalayan Portekizli teknik direktör Fernando Santos, zaferler kazanmak için hep birlikte çalışacaklarının altını çizdi, “Kaybettiğim zaman uyuyamam. Benim takımım her zaman kazanmak zorunda. Sahaya adeta ölmek için çıkmalıyız” dedi.
10.01.2024 Beşiktaş
Beşiktaş'ta Serdar Topraktepe talimatnameye takıldı! Samet Aybaba ihtimali
Beşiktaş'ta Serdar Topraktepe talimatnameye takıldı! Samet Aybaba ihtimali Beşiktaş'ın Kasımpaşa ile oynadığı maçta saha kenarında bulunan Serdar Topraktepe'nin TFF talimatnamesi nedeniyle bundan sonra saha kenarında yer alamayacağı öğrenildi.
7.01.2024 Beşiktaş
Türkiye uçak gemisi yapacak
Türkiye uçak gemisi yapacak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Savunma Sanayii İcra Komitesi’nde, dünyanın ilk SİHA gemisi olarak tanımlanan çok maksatlı amfibi gemi TCG Anadolu’nun, donanmanın hizmetine girmesinin ardından Uçak Gemisi inşasında tasarım aşamasına geçilmesi kararı alındı.
4.01.2024 Gündem
'Terör eylemlerini milli savunma sistemleri sayesinde imkansızlaştırdık'
'Terör eylemlerini milli savunma sistemleri sayesinde imkansızlaştırdık' Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Bölücü örgütün bu alçak eylemlerini ülkemiz sınırları içinde gerçekleştirmesini, milli teknoloji hamlesi ile geliştirdiğimiz milli savunma sistemleri sayesinde, büyük ölçüde imkansızlaştırdık. Terörü vatan toprağından kazıdık attık. Fakat biz her alanda sadece bugünü değil, milletimizin yarınını da düşünüyoruz. Bu anlayışla, terörü sadece ülke sınırlarımız içinden söküp atmakla kalmıyor, Güney sınırımızda kurulmaya çalışılan terör devleti, oluşturulmaya çalışılan terör koridoru haritalarını da yırtıp atıyoruz" dedi.
25.12.2023 Ekonomi
Ankara'daki ‘Bombalı eylem’in şifreleri! Taşeron saldırı mı?
Ankara'daki ‘Bombalı eylem’in şifreleri! Taşeron saldırı mı? İçişleri’ne yönelik terör eylemini değerlendiren uzmanlar, uyuşturucu ticaretine son dönemde vurulan darbeye ve dış politikadaki gelişmelere dikkati çekerek, uluslararası güçlerin zaman zaman PKK’yı taşeron olarak kullandığını hatırlattı. Ankara’da seçilen sıradışı hedef de bu görüşü güçlendiriyor.
3.10.2023 Gündem
Cevdet Yılmaz: Belediyeleri şan şöhret için kullananlar kaybedecek
Cevdet Yılmaz: Belediyeleri şan şöhret için kullananlar kaybedecek Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Büyük Taarruz'un 101'inci yıl dönümü kutlamalarına katılmak üzere Afyonkarahisar'a geldi. Yılmaz yerel seçimlerle ilgili yaptığı konuşmasında "Belediyeleri şan şöhret ve başka amaçlar için araç olarak kullananlar bu seçimde kaybedecek. Gerçek belediyecilik yapmak isteyenler, samimi belediyecilik yapanlar." ifadelerini kullandı.
25.08.2023 Gündem
10. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Cevapları: 10. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı MEB Yayınları Cevap Anahtarı 2022-2023
10. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Cevapları: 10. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı MEB Yayınları Cevap Anahtarı 2022-2023 Eğitim öğretim hayatında edebiyat dersleri öğrencilerin aldığı derslerden birisidir. Özellikle lise 9. 10. 11. ve 12. sınıf öğrencileri Türk Dili ve Edebiyatı dersleri alırlar. Üniversite giriş sınavı YKS oturumları TYT-AYT gibi merkezi sınavlarda öğrencilerin karşısına çıkan alanlardan bir tanesidir. Ders kitapları her yıl MEB tarafından açıklanan müfredata göre düzenlenmektedir. 10. sınıf edebiyat ders kitabında öğrencilerin kendini geliştirebileceği çeşitli etkinliklerin yanı sıra cevaplayabilecekleri bilgi verici sorular da bulunmaktadır. 2022-2023 yılında 10. sınıf edebiyat ders kitabı MEB Yayınları cevap anahtarını merak ediyorsanız "10. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Cevapları" içeriğimize göz atabilirsiniz.
25.08.2023 Eğitim
Bakan Kacır'dan otomotiv ihracatı ile ilgili açıklama
Bakan Kacır'dan otomotiv ihracatı ile ilgili açıklama Kocaeli Sanayi Odası meclis toplantısına katılan Sanayi Ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Otomotiv sektöründe Kocaeli öncü şehrimiz. Geçtiğimiz yıl Türkiye'nin gerçekleştirdiği 30 milyar dolara yakın otomotiv ihracatının yüzde 25’ini tek başına Kocaeli gerçekleştirdi. 7.5 milyar dolarlık bir ihracata 45-43 bin çalışanın alın teriyle, akıl teriyle Kocaeli Otomotiv sanayiye imza atmış oldu” dedi.
23.08.2023 Ekonomi
Beşiktaş, 90+4'te yıkıldı! Pendikspor hayat buldu
Beşiktaş, 90+4'te yıkıldı! Pendikspor hayat buldu Trendyol Süper Lig'in 2'nci haftasında Beşiktaş, Pendikspor ile 1-1 berabere kaldı.
21.08.2023 Beşiktaş
Kent hafızasının muhafızları: Sokak tabelaları
Kent hafızasının muhafızları: Sokak tabelaları Sokak isimleri, orada yaşananların, iz bırakan önemli olayların ve acı tatlı anıların birer yansıması... İstanbul gibi kadim bir şehirde 1930’lu yılların koyu bordo zemin üzerine beyaz yazılı sokak tabelalarına geri dönülmesi...
20.08.2023 Gündem
Çağdaş Arap Sanatı: Mucize mi, serap mı?
Çağdaş Arap Sanatı: Mucize mi, serap mı? Christie’s müzayede evinin ay sonuna dek Londra’da açtığı alanındaki en kapsamlı çağdaş Arap sanatı sergisi, Körfez’de yükselişe geçen kültür ve sanat yatırımları ve üretimine daha da dikkatle bakmayı gerektiriyor. Türkiye’den uzmanlar, bu tür yükselişlerin farklı ülke ve niyetlerle önceden de yaşandığı vurgusuyla, demokrasi ile yaratıcılık arasındaki paralelliğin altını çiziyor.
6.08.2023 Kültür Sanat
Savunma Sanayii’nde yeni A Takımı kuruldu
Savunma Sanayii’nde yeni A Takımı kuruldu Savunma sanayiinde son dönemde yaşanan atılım nedeniyle devletin gözde kurumlarından biri haline gelen Savunma Sanayii Başkanlığı’nda, yönetim kadrosu büyük oranda değişime uğradı.
27.06.2023 Gündem
Kavşak noktasında yoğun istişareler
Kavşak noktasında yoğun istişareler İstanbul, BM ve AB’den üst düzey yetkililerin yanı sıra, Avrupa’nın beş büyük ülkesinden üst düzey diplomatların katıldığı önemli bir buluşmaya ev sahipliği yaptı. ‘İstanbul Bölgesel İstişare Toplantısı’nda görüş alışverişinde bulundu.
10.06.2023 Gündem
Pendikspor, Süper Lig'e yükseldi! Bodrumspor finalde kaybetti
Pendikspor, Süper Lig'e yükseldi! Bodrumspor finalde kaybetti Spor Toto 1. Lig Play-Off Final maçında Pendikspor, Bodrumspor'u 2-1 mağlup etti. İstanbul ekibi, Samsunspor ve Rizespor'un ardından Süper Lig'e yükselen üçüncü takım oldu.
8.06.2023 1.Lig
Fenerbahçe'nin Türkiye Kupası Final maçındaki rakibi Başakşehir oldu
Fenerbahçe'nin Türkiye Kupası Final maçındaki rakibi Başakşehir oldu Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final rövanşında Ankaragücü ile Başakşehir karşı karşıya geldi. Rakibini ilk maçta 1-0'lık skorla geçen Başakşehir, deplasmanda oynadığı maçta uzatmalarda bulduğu golle adını finale yazdırdı.
25.05.2023 Türkiye Kupası
Bursa'da AK Parti 10, CHP 6, MHP ve İYİ Parti 2’şer vekil çıkardı
Bursa'da AK Parti 10, CHP 6, MHP ve İYİ Parti 2’şer vekil çıkardı Bursa’da, 28'inci Dönem Milletvekili Genel Seçimi’nde AK Parti 10, CHP 6, MHP ve İYİ Parti ise 2’şer milletvekili çıkardı.
15.05.2023 Gündem
TEKNOFEST 2023 başladı! Selçuk Bayraktar: Dünya takdir ederken içeriden köstek olanlar var
TEKNOFEST 2023 başladı! Selçuk Bayraktar: Dünya takdir ederken içeriden köstek olanlar var Atatürk Havalimanı'nda gerçekleşen TEKNOFEST 2023 bugün başladı. T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST 2023'ün açılışında konuştu. İşte detaylar...
28.04.2023 Haberler
TFF'den deprem bölgesi için Goart Metaverse evreninde anlamlı proje
TFF'den deprem bölgesi için Goart Metaverse evreninde anlamlı proje Türkiye Futbol Federasyonu ve GoArt Metaverse, deprem bölgesi ve afetten etkilenen futbol paydaşları için metaverse evreninde yeni bir proje başlattı. GoArt Metaverse platformu üzerinde 3D olarak tasarlanan sanal evren, bağış seçeneklerinin yanı sıra, TFF müzesi, deprem anıtı, ödül alanı ve oyun kurgusu içeren bir stadyumdan oluşacak. Oyundan elde edilecek tüm gelir, TFF'nin Omuz Omuza kampanyasına aktarılarak depremden etkilenen vatandaşlarımız için konteyner kente dönüşecek.
27.04.2023 Futbol