Hasan Celal Güzel

Hasan Celal Güzel

Siyasetçi, bürokrat, köşe yazarı.     İlk Yılları 1945 yılında Gaziantep'te doğmuştur. İlk ve orta öğrenimini Malatya'da tamamlamıştır. 1968 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat ve Maliye Bölümünü bitirdi. "Türkiye'nin İktisadi Büyüme Modelleri" üzerine yazmış olduğu tez çalışmasıyla bu bölümden mezun olmuştur.   Bürokratlık Dönemi Üniversite tahsilini tamamladıktan sonra Devlet Planlama Teşkilatı'nda çeşitli kademelerde çalışmıştır. Başbakanlık Müşavirliği, Başbakanlık Ekonomik ve Sosyal İşler Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı Müşavirliği ve Müsteşar Yardımcılığı, DPT Genel Sekreterliği ve Müsteşar Vekilliği ve Başbakanlık Müsteşar Yardımcılığı görevlerini yapmış 38 yaşında Başbakanlık müsteşarı olarak Türkiye'nin en genç Başbakanlık müsteşarı ünvanını almıştır. 24 Ocak 1980 ekonomik tedbirlerinin alınması aşamasında ciddi görevler üstlenmiştir.   Siyasi Yaşamı 1986 yılında girdiği ara seçimlerde Anavatan Partisi'nden Gaziantep milletvekili olarak TBMM'ye girmiştir. Turgut Özal Hükümeti'nde, Devlet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü olarak görev almıştır. 1987 yılı seçimlerinde yeniden seçilerek bu kez Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanlığı görevinde bulunmuştur. Bu görevlerinin dışında, 1986-89 yılları arasında Dış İşleri Bakan vekilliği görevini yerine getirdi. 1989 yılı Anavatan Partisi Olağanüstü Kongresi'nde parti genel başkanlığı için aday olmuş ancak seçilememiştir.   1992 yılında Yeniden Doğuş Partisi'ni kurmuştur. Yeniden Doğuş Partisi Yeniden Doğuş Partisi, 23 Kasım 1992'de Anavatan Partisi'nden ayrılmış olan Hasan Celal Güzel liderliğindeki beş kişi tarafından kurulmuş siyasi parti olarak tarihe geçmiştir. Katıldığı 1995 Türkiye genel seçimlerinde %0.34 ve 1999'da da %0.14'lük oy oranına ulaştı. Hasan Celal Güzel'in siyaset yapmasının yasaklanmasından sonra partinin genel başkanlığına Ahmet Rüştü Çelebi getirilmiştir.   Temmuz 2002'de Cem Uzan ve arkadaşları tarafından kurulan Genç Parti, kendini feshederek Yeniden Doğuş Partisi'ne katılmıştır. 23 Ağustos 2002'de yapılan 3. Olağanüstü Kurultayı'nda, Yeniden Doğuş Partisi Genel Sekreteri Mehmet Ali Akgül tarafından Cem Uzan'a devredilen partinin adı Genç Parti olarak değiştirildi ve parti genel başkanlığına Cem Uzan seçildi.   Köşe Yazarlığı Kariyeri Dünden Bugüne Tercüman, Halka ve Olaylara Tercüman, Radikal ve Vatan Gazetesinde yazarlık yaptı. Hâlen Sabah gazetesinde köşe yazarı olarak çalışmaktadır.

Hasan Celal Güzel

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 686 hasan celal güzel haberi bulunmuştur.
Kız meselesi kavgasında feci son: Oğlumu zevk için öldürdüler
Kız meselesi kavgasında feci son: Oğlumu zevk için öldürdüler Sultangazi'de yaşanan öğrenci kavgasında ağır yaralanan ve yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybeden Yusuf Mutlu'nun babası Hüseyin Mutlu, "Zevk için öldürdüler. Başka ne diyeyim. Başka ailelerin canı yanmasın. Bunlar hak ettikleri cezayı alsın" dedi.
28.11.2023 Haberler
Kız meselesi kavgasında feci son: Oğlumu zevk için öldürdüler
Kız meselesi kavgasında feci son: Oğlumu zevk için öldürdüler Sultangazi'de yaşanan öğrenci kavgasında ağır yaralanan ve yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybeden Yusuf Mutlu'nun babası Hüseyin Mutlu, "Zevk için öldürdüler. Başka ne diyeyim. Başka ailelerin canı yanmasın. Bunlar hak ettikleri cezayı alsın" dedi.
28.11.2023 Gündem
Liseli genci komaya sokana kadar döven şüpheli adliyeye sevk edildi
Liseli genci komaya sokana kadar döven şüpheli adliyeye sevk edildi Sultangazi'de öğrenciler arasında yaşanan kavgada bir öğrenci ağır şekilde yaralandı. Tedavisi devam eden öğrencinin hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi. Genci yaralayan 18 yaşındaki şüpheli adliyeye sevk edildi.
24.11.2023 Gündem
Feci şekilde dövülen liseli genç yaşam savaşı veriyor
Feci şekilde dövülen liseli genç yaşam savaşı veriyor Sultangazi'de öğrenciler arasında yaşanan kavgada bir öğrenci ağır şekilde yaralandı. Hastanede tedavisi devam eden öğrencinin hayati tehlikesinin olduğu öğrenildi.
23.11.2023 Gündem
Ekipler şoke oldu! Dilencinin üzerinden 34 bin TL çıktı
Ekipler şoke oldu! Dilencinin üzerinden 34 bin TL çıktı Gaziantep’te zabıta ekiplerince dilencilere yönelik yapılan denetimlerde yakalanan bir dilencinin üzerinden çıkan para 'pes' dedirtti. Üst araması yapılan dilencinin üzerinden toplam 34 bin TL nakit çıktı.
14.06.2023 Haberler
Ekipler şoke oldu! Dilencinin üzerinden 34 bin TL çıktı
Ekipler şoke oldu! Dilencinin üzerinden 34 bin TL çıktı Gaziantep’te zabıta ekiplerince dilencilere yönelik yapılan denetimlerde yakalanan bir dilencinin üzerinden çıkan para 'pes' dedirtti. Üst araması yapılan dilencinin üzerinden toplam 34 bin TL nakit çıktı.
14.06.2023 Gündem
Bakan Kurum: Afetzede kardeşlerimizin barınma ihtiyacı için canla başla çalışıyoruz
Bakan Kurum: Afetzede kardeşlerimizin barınma ihtiyacı için canla başla çalışıyoruz Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un koordinasyonunu yürüttüğü Gaziantep'teki deprem çalışmaları kapsamında, ekiplerin yoğun çaba harcadığı kentte, depremzedeler için çadır kentlerin yanı sıra konteynerler kuruluyor. İlk etapta 80 bin vatandaşın geçici barınması için 11 noktada 17 bin 27 adet çadırın kurulumu tamamlandı. Bölgeye yine 1522 konteyner kuruldu, bu sayı 15 bine çıkarılacak.
11.02.2023 Ekonomi
Deprem bölgesi Gaziantep'te çadırkentler kuruluyor
Deprem bölgesi Gaziantep'te çadırkentler kuruluyor Gaziantep’te konteyner kent kuruluyor, 500 konteynerin kurulumu tamamlandı.
9.02.2023 Haberler
Deprem bölgesi Gaziantep'te çadırkentler kuruluyor
Deprem bölgesi Gaziantep'te çadırkentler kuruluyor Gaziantep’te konteyner kent kuruluyor, 500 konteynerin kurulumu tamamlandı.
9.02.2023 Ekonomi
Cüneyt Çakır: Son defa sahaya çıkacağım, duyguluyum
Cüneyt Çakır: Son defa sahaya çıkacağım, duyguluyum Faal hakemlik kariyerini noktalayan ve jubile için Gaziantep'te bulunan FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır, küçük futbolcuların karşılaşmasında başlama düdüğünü çaldıktan sonra düdüğünü genç kadın hakeme bıraktı. Hakem Çakır'a maçın ardından çiçek ve plaketle takdim edildi.
17.11.2022 Diğer
2 ayda 16 bin kütüphane kuruldu
2 ayda 16 bin kütüphane kuruldu Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Psikiyatr Prof. Dr. Erol Göka’nın isminin verildiği Ankara’daki Hasan Celal Güzel Anadolu İmam Hatip Lisesi kütüphanesinin açılış törenine katıldı.
16.08.2022 Eğitim
Bakan Özer: 2021'in sonunda kütüphanesiz okul bırakmadık
Bakan Özer: 2021'in sonunda kütüphanesiz okul bırakmadık Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 'Kütüphanesiz Okul Kalmayacak Projesi'ne ilişkin, "2 ay gibi kısa sürede 2021'in sonunda kütüphanesi olmayan okul bırakmadık. Tüm okullarımızda kitap sayısını, 28 milyondan 70 milyona çıkardık. Yıl sonu hedefimiz, kitap sayısını 100 milyona çıkarmak" dedi.
15.08.2022 Siyaset
Bakan Kurum'dan 'Sosyal Konut Projesi' açıklaması: Kiralar düşmeye başladı, daha da düşecek!
Bakan Kurum'dan 'Sosyal Konut Projesi' açıklaması: Kiralar düşmeye başladı, daha da düşecek! Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Şahinbey Belediyesi tarafından yapılan Yeşilvadi 3 Katlı Köprülü Kavşak projesinin temel atma törenine katıldı. Bakan Kurum, Sosyal Konut Projesinin açıklanmasıyla kira fiyatlarının düştüğünü ve daha da düşmeye devam edeceğini belirtti.
12.08.2022 Ekonomi
‘Yolumuzdan geri durmayız’
‘Yolumuzdan geri durmayız’ Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şule Yüksel Şenler Vakfı'nın programında yaptığı konuşmasında 28 Şubat sürecinin aktörlerinin cezalandırılması için AK Parti döneminde önemli adımlar atıldığını belirterek, "Bizim dönemimizde yapılanlar ortadadır. Böylece Türk demokrasisi rüştü ispat etmiştir" dedi.
1.03.2022 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 28 Şubat açıklaması: Milletimiz unutmayacaktır
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 28 Şubat açıklaması: Milletimiz unutmayacaktır Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şule Yüksel Şenler Vakfı Tanıtımı ve Şule Belgeseli Gösterimi Programı'nda konuşma yaptı. Erdoğan, 'Nice isimsiz kahramanlar teşekkür ediyorum. Milletimiz o meşum günlerde (28 Şubat) dik duranlarla, darbeye ve darbecilere alkış tutanları asla unutmamıştır, unutmayacaktır' dedi.
28.02.2022 Siyaset
Uğur Mumcu karanlık yılların aydınlık yüzüydü
Uğur Mumcu karanlık yılların aydınlık yüzüydü Bugün 24 Ocak; cenaze töreninde tüm halkı birleştiren gazeteci - yazar Uğur Mumcu’nun caniler tarafından katledilişinin 28. yıl dönümü. Atatürk ilkelerini ve Türkiye’nin bağımsızlığını tutkuyla savunan korkusuz gazeteci, teröre karşı kaleminin gücüyle mücadele etmişti. Aradan 28 yıl geçmesine rağmen Uğur Mumcu kadar Türkiye’yi de hedef alan bu cinayetin üzerindeki sis perdesi hâlâ devam ediyor
24.01.2021 Gündem
Yolda yürüyordu ne olduğunu anlamadı! Dehşeti yaşattılar
Yolda yürüyordu ne olduğunu anlamadı! Dehşeti yaşattılar Gaziantep'te, yolda yürüyen Mehmet K. (38), kendisini takip eden husumetlileri tarafından önce tabancayla vuruldu, ardından tekme tokat dövüldü.
25.12.2020 Gündem
Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: 'Kiralarda vesaire düzenlemelere gidiyoruz'
Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: 'Kiralarda vesaire düzenlemelere gidiyoruz' Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gaziantep’te Düzbağ İçme Suyu İsale Hattı ve Doğanpınar Barajı Açılış Töreni’ne canlı bağlantıyla katıldı. Koronavirüs tedbirleri hakkında konuşan Erdoğan, "Kiralarda vesaire düzenlemelere gidiyoruz. Onları da kısa zamanda büyük ihtimalle kabine toplantımızın ardından açıklayacağız." ifadelerini kullandı. Kuraklık konusunda uyarılarda bulunan Erdoğan, "Kurak bir yıl geçiriyoruz. Yağış oranlarının neredeyse yarı yarıya azaldığı şu dönemde hep birlikte su tasarrufuna önem vermemiz gerekiyor." dedi. Erdoğan ardından Manisa - Akhisar Çevre Yolu Açılış Töreni’ne canlı bağlantı ile katıldı. Erdoğan konuşmasında, "Yatırımcıları kökenlerine, inançlarına göre ayıran bu kirli zihniyetin tek derdi Türkiye'nin ekonomik çöküntüye uğramasıdır." dedi.
12.12.2020 Siyaset
Son dakika... Ankara'da tarihi gün! İstanbul'u kıskandıracak
Son dakika... Ankara'da tarihi gün! İstanbul'u kıskandıracak Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi açıldı.... Açılış töreninde konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bugün açılışını yaptığımız Millet Kütüphanesi ile Külliyemizi tamama erdirmiş oluyoruz. Kütüphanemiz, 4 milyon basılı esere kavuşmuştur. Bu kitap seferberliğini daha da genişletecek, 5 milyonu da aşan bir hacme kavuşacağız. Nadide eserlerden oluşan kütüphanesi bulunan tüm ilim, fikir ve sanat erbabımızı, Millet Kütüphanesi'ne bağışta bulunmaya davet ediyorum. Öyle zannediyorum ki burası İstanbul'u kıskandıracak bir kütüphane olacak. Ama İstanbullular da üzülmesin, inşallah Rami Kışlası'na inşa ettiğimiz muhteşem kütüphaneyi de inşallah yakında milletimizin hizmetine sunacağız" dedi.
20.02.2020 Siyaset
Ata’nın kitapları dev kütüphanede
Ata’nın kitapları dev kütüphanede Milliyet, bugün açılacak olan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi içindeki Türkiye’nin en büyük kütüphanesini gezdi. Millet Kütüphanesi’nin ‘kalbi’ olan Cihannüma Salonu, büyüleyici mimarisi ile dikkat çekiyor
20.02.2020 Gündem
Burası İstanbul! 4 farklı lisenin öğrencileri kilometrelerce gidiyor
Burası İstanbul! 4 farklı lisenin öğrencileri kilometrelerce gidiyor Sultangazi'de yakın mesafede bulunan 4 okulun öğrencileri okula ve evlerine gidebilmek için her gün kilometrelerce yürüyor. Toplu ulaşımın yetersiz, servisin pahalı olduğu belirten öğrenciler hafriyat kamyonlarının da kullandığı yoldaki tehlikeli yolculuğu kameralara yansıdı.
12.11.2019 Haberler
Burası İstanbul! 4 farklı lisenin öğrencileri kilometrelerce gidiyor
Burası İstanbul! 4 farklı lisenin öğrencileri kilometrelerce gidiyor Sultangazi'de yakın mesafede bulunan 4 okulun öğrencileri okula ve evlerine gidebilmek için her gün kilometrelerce yürüyor. Toplu ulaşımın yetersiz, servisin pahalı olduğu belirten öğrenciler hafriyat kamyonlarının da kullandığı yoldaki tehlikeli yolculuğu kameralara yansıdı.
12.11.2019 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan:  Her yerin bomba olsa ne yazar! Ahlaksız, alçak, sen kolayı seçtin
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Her yerin bomba olsa ne yazar! Ahlaksız, alçak, sen kolayı seçtin Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yeni Zelanda'da 49 kişinin hayatını kaybettiği cami saldırısında 3 Türk'ün yaralandığını açıkladı. Erdoğan, 74 sayfalık manifestosunda Türkiye'ye ve kendisine yönelik tehditlerde bulunan saldırgan için "Her yerin bomba olsa ne yazar İbadette olan masum Müslümanları buldun, elinde silahla gittin taradın. Ahlaksız, alçak, sen kolayı seçtin" dedi.
15.03.2019 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan:  Her yerin bomba olsa ne yazar! Ahlaksız, alçak, sen kolayı seçtin
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Her yerin bomba olsa ne yazar! Ahlaksız, alçak, sen kolayı seçtin Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yeni Zelanda'da 49 kişinin hayatını kaybettiği cami saldırısında 3 Türk'ün yaralandığını açıkladı. Erdoğan, 74 sayfalık manifestosunda Türkiye'ye ve kendisine yönelik tehditlerde bulunan saldırgan için "Her yerin bomba olsa ne yazar İbadette olan masum Müslümanları buldun, elinde silahla gittin taradın. Ahlaksız, alçak, sen kolayı seçtin" dedi.
15.03.2019 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan fırsatçıları sert sözlerle uyardı: Hazırlıklarımız var!
Cumhurbaşkanı Erdoğan fırsatçıları sert sözlerle uyardı: Hazırlıklarımız var! Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Gaziantep Belediye Başkan Adaylarını Tanıtım Toplantısı'nda konuştu. Fırsatçıları eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Çarşıda, pazarda, marketlerde fiyatlar üreticiden alındıktan sonra aracılar vasıtasıyla tırmandırılıyor. Fiyatlar birbirini tutmuyor. Burada belediyelerimize büyük görevler düşüyor. Bu tür fiyat artıranları hesaba çekmeniz lazım" dedi. Erdoğan, "Hazırlıklarımız var. Bunun adı ülkeye ve millete ihanettir" diye konuştu.
26.01.2019 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Hasan Celal Güzel ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.