Babası vefat eden Hasan fil hastası olan annesi ile yaşam mücadelesi veriyor
Babası vefat eden Hasan fil hastası olan annesi ile yaşam mücadelesi veriyor Kayseri’de fil hastalığından dolayı 185 kiloya ulaşan ve ihtiyaçlarını gidermekte zorluk çeken annesine bakan adam yaşam mücadelesi veriyor.
16.08.2022 Haberler
Kumru, sel sularına rağmen yavrularını terk etmedi
Kumru, sel sularına rağmen yavrularını terk etmedi Bursa’nın Kestel ilçesindeki sel felaketi sırasında bir evin duvarına yuva yapan kumru, sel sularının yuvasını tehdit etmesine karşın yavrularını terk etmedi.
23.06.2020 Gündem
Baba ve 3 çocuğu soba kurbanı oldu
Baba ve 3 çocuğu soba kurbanı oldu Konya'da kömür sobasından sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen aynı aileden 4 kişi yaşamını yitirdi...
24.02.2008 Yaşam
Barda haraç katliamı!
Barda haraç katliamı! Beşiktaş'taki bir bara haraç istemeye gelen ancak gündüz içeri sokulmayan üç kişi, silahlarını alıp gece geri gelince bilanço ağır oldu: 3 ölü, 4 yaralı...
Bardaki silahlı kavgada ölü sayısı 3'e yükseldi...
Bardaki silahlı kavgada ölü sayısı 3'e yükseldi... Bardaki silahlı kavgada ölü sayısı 3'e yükseldi...
30.11.2003 Gündem
'Türkler geliyor' dedi, iki ordu birbirini vurdu! Osmanlı tek mermi atmadan kazandı
'Türkler geliyor' dedi, iki ordu birbirini vurdu! Osmanlı tek mermi atmadan kazandı Tarih, birçok ilginç savaşa ev sahipliği yaptı ancak hiçbiri tek bir Osmanlı askerinin bile burnu kanamadan kazandığı Şebeş Savaşı kadar garip değildi. Peki 1788 yılında gerçekleşen 2 günlük Şebeş Savaşı tarih kitaplarına kazınan en tuhaf savaşlardan biri olmayı nasıl başardı? İşte cevabı.
7.12.2023 Yaşam
Rum Suresi Oku - Rum Suresi Okunuşu, Türkçe Anlamı, Fazileti ve Diyanet Meali
Rum Suresi Oku - Rum Suresi Okunuşu, Türkçe Anlamı, Fazileti ve Diyanet Meali Kur'an-ı Kerim'in 30. suresi olan Rum Suresi toplamda 60 ayetten oluşur. Mekke döneminde inen Rum suresi, adını ikinci ayetten almaktadır. Okuması oldukça faziletli olan bu surede genel olarak kıyametten Allah'ın varlı ve birliğine inanmayan ve Kureyş kabilesinin İslâm’a karşı olumsuz tutumu ele almıştır. Rum Suresi okunuşu, Türkçe anlamı, fazileti ve diyanet meali ilgili detaylı bilgilere içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
24.10.2023 Sureler
Felak Suresi Okunuşu ve Anlamı: Felak Suresi Türkçe Okunuşu, Anlamı, Yazılışı, Fazileti, Diyanet Meali
Felak Suresi Okunuşu ve Anlamı: Felak Suresi Türkçe Okunuşu, Anlamı, Yazılışı, Fazileti, Diyanet Meali Felak Suresi, Kur'an'ın 113. suresidir. Sure 5 ayetten oluşur. Fil Suresinden sonra Nas Suresinden önce Mekke'de indirildiğine inanılır. İniş sırasına göre 20. suredir. Sure ismini ilk ayetinde yer alan ve sabah aydınlığı anlamına gelen felâk kelimesinden almıştır. Genellikle Nas Suresi ile birlikte okunmaktadır. Namazlarda okunmasının yanı sıra Nazara karşı okunan dualardandır. Mekke'de indiğine inanılmaktadır. Felak Suresi Türkçe okunuşu, anlamı, tefsiri, Arapça yazılışı, fazileti, diyanet meali için içeriğimize göz atabilirsiniz.
24.10.2023 Sureler
A Word Cevapları Nedir? A Word Tüm Seviye Cevapları
A Word Cevapları Nedir? A Word Tüm Seviye Cevapları A Word kelime oyunudur. Milyonlarca indirmesi bulunan bu oyunda 2000 seviye bulunur. Bölüm atladıkça cevapları bulmak da bir o kadar zorlaşır. Bu oyunda amaç altıgen harflerden oluşan kelimeleri bulmaktır. Seviye ilerledikçe bulunması istenen kelime sayısı da artar. Hem eğlendirici hem de öğretici özelliği bulunan oyunda puan toplayarak 20 farklı rozet kazanmak gerekir. Bu oyun zeka ve beyin egzersizi yapmaya yardımcı olur. A Word Kelime Oyunu nasıl oynanır? “A Word Cevapları” içeriğimizden detaylı bilgi alabilirsiniz.
26.09.2023 Oyun
Muhammed Suresi Oku: Muhammed Suresi Türkçe Okunuşu, Anlamı, Arapça Yazılışı, Fazileti ve Diyanet Meali
Muhammed Suresi Oku: Muhammed Suresi Türkçe Okunuşu, Anlamı, Arapça Yazılışı, Fazileti ve Diyanet Meali Kur’an-ı Kerim’in 47. suresi olan Muhammed Suresi toplam 38 ayetten oluşur. Surenin Medine’de indirildiğine inanılır, yalnız 13. ayetin hicret sırasında nazil olduğuna inanılır. Muhammed Suresi adını ikinci ayetinde geçen Muhammed kelimesinde almaktadır. Okuması oldukça faziletli olan surede kafirlerin ve müminlerin durumun, hicretten, münafıkların durumu ele alınmıştır. Muhammed Suresi Türkçe okunuşu, anlamı, Arapça yazılışı, fazileti ve diyanet meali ile ilgili detaylı bilgilere içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
24.10.2023 Sureler
CHP MİLLETVEKİLİ ADAYLARI LİSTESİ 2023: 28. dönem CHP milletvekili adayları kimler? İl İl CHP milletvekili adayları
CHP MİLLETVEKİLİ ADAYLARI LİSTESİ 2023: 28. dönem CHP milletvekili adayları kimler? İl İl CHP milletvekili adayları CHP milletvekili adayları belli oldu. Bu sıcak gelişmenin ardından seçmenler yoğun şekilde "CHP il il milletvekili adayları kimler?" sorusunu yöneltiyor. İşte açıklanan milletvekili aday listesi...
11.04.2023 Bilgi Rehberi
CHP'de tam liste belli oldu! İşte il il milletvekili aday listesi
CHP'de tam liste belli oldu! İşte il il milletvekili aday listesi CHP’de milletvekili adayları listesi netleşti. Listede Saadet Partili, DEVA Partili, Demokrat Partili ve Gelecek Partili adaylar da bulunuyor.
11.04.2023 Gündem
Tanzanya’da motosikletle tek başına
Tanzanya’da motosikletle tek başına 7 yaşından beri motosiklet kullanan, uluslararası motosiklet rotalarıyla ilklere imza atan Serpil Kalaycı, tek başına 25 günde 6 bin km yol yaparak keşfe çıktığı Tanzanya seyahatini anlatıyor.
13.11.2022 Pazar
AK Parti'li Akbaşoğlu: Kılıçdaroğlu'nu daha da hırçınlaştırıyor
AK Parti'li Akbaşoğlu: Kılıçdaroğlu'nu daha da hırçınlaştırıyor AK Parti Grup Başkanvekili ve Çankırı Milletvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, "CHP içindeki diktatörlüğünün çatırdadığını görmek Sayın  Kılıçdaroğlu'nu daha da hırçınlaştırıyor. Kılıçdaroğlu, züccaciyeci dükkanına  girmiş fil gibi her tarafı yakıp yıkarak kendine göre şahsi hırslarını tatmin  etmek istiyor" dedi.
9.02.2021 Siyaset
Ömer Hayyam kimdir? Google, Ömer Hayyam'ı unutmadı
Ömer Hayyam kimdir? Google, Ömer Hayyam'ı unutmadı Ömer Hayyam Matematik alanında yaptığı çalışmalar ile dönemin ötesine adını taşımayı fazlasıyla başarmıştır. En büyük eseri olarak bilinen Cebir Risalesi on bölümden oluşur. Ömer Hayyam Cebir Risalesi'nin 4 bölümünde kübik denklemleri incelemiş ve sınıflandırmıştır. Matematik'de bu sınıflandırmayı yapan ilk kişidir. Peki Ömer Hayyam kimdir?
18.05.2019 Gündem
Ömer Hayyam kimdir? Ömer Hayyam'ın 971. doğum günü...
Ömer Hayyam kimdir? Ömer Hayyam'ın 971. doğum günü... Teknoloji devi Google bugünkü ana sayfasını Ömer Hayyam'a ayırdı. Ömer Hayyam için özel tasarım bir Doodle yayınlayan Google, kullanıcılarını şaşırttı. Peki, Ömer Hayyam neden Doodle oldu? Ömer Hayyam kimdir?
18.05.2019 Gündem
Tarlada 8 milyon yıllık fosil buldu
Tarlada 8 milyon yıllık fosil buldu Yozgat'ın Şefaatli ilçesinde, tarlasını işleyen bir  çiftçi, yaklaşık 8 milyon yıllık mamuta ait olduğu değerlendirilen çene kemiği  fosili buldu.
17.07.2018 Gündem
Tarlada 8 milyon yıllık fosil buldu
Tarlada 8 milyon yıllık fosil buldu Yozgat'ın Şefaatli ilçesinde, tarlasını işleyen bir  çiftçi, yaklaşık 8 milyon yıllık mamuta ait olduğu değerlendirilen çene kemiği  fosili buldu.
17.07.2018 Gündem
Ömer Hayyam'ın hayatı
Ömer Hayyam'ın hayatı Ömer Hayyam, asıl adı "Gıyaseddin Eb'ul Feth Ömer İbni İbrahim el-Hayyam" olan İranlı şair, filozof, bilgin ve bilim adamıdır. Birçok konuya akıl yoran Ömer Hayyam'ın hayatı birçok kişi tarafından merak edilmektedir. Öyleyse filozof, bilgin, matematikçi ve bilim adamı olan Ömer Hayyam'ın hayatı hakkında bilgi edinelim.
18.05.2018 Gündem
Müslümanların ilk kıblesi: Kudüs
Müslümanların ilk kıblesi: Kudüs Üç semavi dinin kutsal saydığı peygamberler şehri Kudüs, tüm İslam âleminin göz bebeğidir...
17.05.2018 Gündem
İktidar için kurulmuş yaşam alanları
İktidar için kurulmuş yaşam alanları Sanatçı Hasan Deniz, Öktem& Aykut Galeri’de ‘Rahat Bahçe’ adlı fotoğraf sergisi ile yer alıyor.
3.02.2017 Gündem
8. Kitap Günleri Haydarpaşa Garı'nda başladı
8. Kitap Günleri Haydarpaşa Garı'nda başladı 1-5 Haziran tarihleri arasında Haydarpaşa Garı'nda düzenlenecek olan 8. Kitap Günleri bugün başladı. Kitap günlerinin onur konuğu ise edebiyatın usta kalemlerinden Selim İleri.
1.06.2016 Kültür Sanat
8’inci Kadıköy Kitap Günleri Haydarpaşa Garı’nda gerçekleşecek
8’inci Kadıköy Kitap Günleri Haydarpaşa Garı’nda gerçekleşecek Kadıköy Belediyesi, Kadıköy Gönüllüleri ile birlikte düzenlediği Kitap Günleri’nin 8.sini tarihi Haydarpaşa Gar’ına taşıdı.
26.05.2016 Cadde
Zencani için yolun sonu idam sehpası
Zencani için yolun sonu idam sehpası İran’ın petrol parasından 2.7 milyar doları zimmetine geçirdiği gerekçesiyle yargılanan işadamı Babek Zencani, ‘yeryüzünde fesat çıkarma’ suçundan idam cezasına çarptırıldı
6.03.2016 Dünya