Satışları patlatan onay verildi: Künefeden sonra kağıt kebabı da listede!
Satışları patlatan onay verildi: Künefeden sonra kağıt kebabı da listede! UNESCO tarafından gastronomi alanında 'Yaratıcı Şehirler Ağı'na layık görülen Hatay mutfağı, birbirinden lezzetli yemekleri ile damak çatlatıyor. Antakya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından daha önce coğrafi işareti alınan künefenin ardından geçen günlerde de kağıt kebabının lezzeti tescillendi. Bu iki yöresel lezzet de yerli ve yabancı turistlerin en çok tercih ettiği yiyecekler arasında yer alıyor
6.07.2021 Yöresel Tarifler
Antakya’nın hoşgörü sofrası İstanbul’a geliyor
Antakya’nın hoşgörü sofrası İstanbul’a geliyor Lalezar, Anadolu’nun yöresel lezzetlerini tanıtmak amacıyla hayata geçirdiği “Yerel Mutfak Global Lezzet” projesi kapsamında bu kez kadim bir mutfak kültürüne sahip olan Antakya’yı ağırlıyor.
6.11.2019 Yaşam
UNESCO Barış Kenti Hatay
UNESCO Barış Kenti Hatay Hatay, ülkemizin en güneyinde yer alan ve Akdeniz Bölgesi’nin de doğu ucu olan sınır şehrimizdir. Köklü bir tarihi geçmişi olması sayesinde önemli eserlere ev sahipliği yapan Hatay, yaz aylarında da deniz turizminde tercih edilen şehirlerden biri olmaktadır. Önemli dini yapıların bir arada bulunduğu şehirde dünyanın en büyük ikinci mozaik koleksiyonu da Hatay Arkeoloji Müzesi içerisinde sergilenmektedir.
30.04.2018 Gündem