Refleksi hayatını kurtardı
Refleksi hayatını kurtardı Vietnam'da elindeki telefona bakarak iş yeri dışına çıkan bir adam, kontrolden çıkmış ve üzerine gelen aracı son anda fark ederek işyeri içine kaçtı. Adamın hızlı davranarak kurtulduğu kaza iş yerinin güvenlik kamerasınca kaydedildi.
11.09.2019 Nevidyo
Temizlik görevlisinden hayat kurtaran müdahale
Temizlik görevlisinden hayat kurtaran müdahale Samsun'da 13 yıldır hastanede temizlik görevlisi olarak çalışan 41 yaşındaki Ünal Öz, beyin kanaması geçiren ve dili boğazına kaçan Yaşar Topal’ı (45) yaptığı ilk yardım müdahalesi ile hayata döndürdü. Olay, 25 Ekim 2017’de Samsun’da meydana geldi. Çay fabrikasında muhasebeci olarak çalışan Yaşar Topal, evde beyin kanaması geçirdi. Ağzından köpükler çıkan ve dili boğazına kaçan Topal’ın evdeki kızı annesini arayarak durumu haber verdi. Evi, hastanenin yakınında bulunan Yaşar Topal’ın eşi Hava Topal, şans eseri Sağlık İl Müdürlüğü Gazi Devlet Hastanesinde temizlik görevlisi olarak çalışan işçinin arabasına binerek eve gitti. Temizlik görevlisi Ünal Öz, yardımı dokunabileceği düşüncesiyle telaşlı kadının peşinden eve gitti. Ailenin panik yaptığını ve Yaşar Topal’ın zor durumda olduğunu gören Ünal Öz, hastanede aldığı ilk yardım derslerinden öğrendiği hayat kurtarma tekniklerini kullanarak, beyin kanaması geçiren ve dili boğazına kaçan Yaşar Topal’ın hayatta kalmasını sağladı. Yapılan müdahalenin ardından tekrar nefes almaya başlayan Yaşar Topal, 112 Acil Servis ekipleri tarafından OMÜ Tıp Fakültesine götürülerek ameliyata alındı. Olayın ardından kendilerine yardım eden kişiyi tedavi gördükleri hastanede temizlik görevlisi olarak gören Hava Topal, Ünal Öz’e teşekkür etti.
11.09.2019 Yaşam
Apple Watch kalp krizi geçiren adamın hayatını kurtardı
Apple Watch kalp krizi geçiren adamın hayatını kurtardı Bi kullanıcı Apple Watch'un hayatını kurtarabileceğini hiç düşünmemişti, ancak birkaç hafta önce kalp krizi geçirdiğinde tam olarak böyle oldu. Apple Watch'un hayatını nasıl kurtardığını paylaşan Scott Killian'ın hikayesindeki ayrıntılar ise muhteşem.
20.12.2017 Teknoloji
Suriye'den savaştan kaçtı, Adana'da hayat kurtardı
Suriye'den savaştan kaçtı, Adana'da hayat kurtardı Suriye'de yaklaşık 7 yıldır devam eden iç savaştan kaçarak canını kurtaran bir kişi, Adana'da köprüden Seyhan Nehri'ne atlayarak intihara teşebbüs eden genç kızı kurtardı. Olay Yüreğir ilçesine bağlı Yavuzlar Mahallesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Selen Ö.(19) isimli genç kız Seyhan Nehri üzerine kurulu olan ve Reşatbey ile Yavuzlar Mahallesi'ni birbirine bağlayan Yavuzlar Asma Köprüsü'ne geldi. Bir süre burada gezen genç kız daha sonra köprü ucunda oturmaya başladı. Ağlayan genç kıza vatandaşlar yardımcı olmak istedi ancak genç kız kimsenin yardımını istemedi. Birden ayağa kalkan genç kız, nehre atladı. Bu arada, arkadaşlarıyla köprü üzerinde gezen ve Suriye'de süren iç savaşta canını kurtarmak için 4 yıl önce Halep'ten Adana'ya gelen Ali Alu (22) genç kızın atladığını görünce hiç düşünmeden köprüden nehre atladı. Alu, nehirde kaybolan ve boğulmak üzere olan genç kızı bulup karaya çıkardı. Çevredeki vatandaşlar da polise ve sağlık ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri genç kızı şehir hastanesine kaldırdı. Hayati tehlikesi olmadığı öğrenilen genç kızın zorla evlendirilmek istendiği için intihara kalkıştığı ileri sürüldü. Genç kızı kurtaran Suriyel Ali Alu ise "Kız köprünün ucunda demirlerin üzerinde oturuyordu yardım etmek istedik yardımı istemeyip suya atladı ben de arkasından atlayıp onu kurtardım" dedi.
11.09.2019 Yaşam
İnşaat işçilerinin dikkati hayat kurtardı
İnşaat işçilerinin dikkati hayat kurtardı Esenyurt’ta bir inşaatın önündeki çukurda mahsur kalan köpeğin hayatı inşaat işçilerin dikkati sayesinde itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. Esenyurt’ta bir inşaatın önündeki çukurda mahsur kalan köpek itfaiye ekiplerinin çalışmalarıyla kurtarıldı. İnşaatta çalışan işçiler bina önündeki çukurdan bir havlama sesi geldiğini fark etti. İşçiler yaklaşık 2 saat boyunca köpeği kurtarmaya çalışsa da başarılı olamadı. Bunun üzerine durum itfaiye ekiplerine haber verildi. Olay yerine gelen Bahçeşehir İtfaiye İstasyonu’na bağlı ekipler ilk olarak çukurun ağzını genişletti. Mahsur kalan köpeğin çıkışını engelleyen demirleri de kesen itfaiye ekipleri uzun uğraşlar sonucu yakalama aparatıyla köpeği mahsur kaldığı yerden çıkardı. Özgürlüğüne kavuşan ve sol arka ayağından sakat olduğu görülen köpek kaçarak uzaklaştı. Havlama sesini duyduklarını söyleyen bir inşaat işçisi, “Sesi duyunca patrona söyledim. Dedim durum böyle. O da hayvan sever biri olduğu için itfaiyeyi aradı. Bizde baya uğraştık demirleri falan kestik. Çok şükür çıkardık. İtfaiyeden Allah razı olsun” diye konuştu.
11.09.2019 Yaşam
Kahraman kabin memuru 1,5 aylık bebeğin hayatını kurtardı
Kahraman kabin memuru 1,5 aylık bebeğin hayatını kurtardı Türk Hava Yolları(THY)’nın İstanbul-Şırnak seferi sırasında soluk borusu tıkanan bir buçuk aylık bebeğin hayatını, uçakta görevli kabin memuru kurtardı. THY’nin 16 Aralık tarihinde İstanbul’dan Şırnak’a gerçekleştireceği TK 2666 sefer sayılı uçuşu sırasında kabin içerisinde acil bir durum yaşandı. Sefer sırasında yolculardan Buket Akkuş, bir buçuk aylık bebeği Belinay Beliz’in bir sağlık sorunu yaşadığını anlayınca uçakta görevli kabin memurlarından yardım istedi. Bunun üzerine bebeği kontrol eden Kabin Amiri Serhat Tokat, bebeğin nefes alamadığını fark etti. Yapılan anons sonucunda uçakta doktor olmadığı anlaşılınca görevli kabin amiri bebeğe acil müdahale kararı aldı. Heimlich manevrası olarak tabir edilen yöntemle bebeğin sırtına vurarak hayata dönmesini sağlayan Tokat, yolculardan büyük alkış aldı.
11.09.2019 Yaşam
Brad Pitt, küçük hayranının hayatını kurtardı!
Brad Pitt, küçük hayranının hayatını kurtardı! Brad Pitt, hayranlarının arasında ezilme tehlikesi geçiren ufak bir kız çocuğunu kurtardı.
11.09.2019 Magazin
Kabin görevlileri bebeğin hayatını kurtardı
Kabin görevlileri bebeğin hayatını kurtardı Türk Hava Yolları uçağında nefes borusu tıkanan 21 aylık bebeğin hayatını kurtaran kabin memurları Sinem Aydemir ve Emre Bulut, “Çocuk nefes almaya başladığında hep birlikte ağlamaya başladık” dedi.
11.09.2019 Haberler
Kapı anahtarı hayat kurtardı!
Kapı anahtarı hayat kurtardı! Zonguldak'ta, U19 Ligi maçında çıkan kavgada başına darbe alan futbolcu 18 yaşındaki Burhan Koç'un dili boğazına kaçtı. Saha komiseri Nihat Ayaz, futbolcunun kilitlenen çenesini anahtar yardımıyla açıp dilini çıkararak kurtardı.
25.02.2015 Futbol
Dr. House hayat kurtardı
Dr. House hayat kurtardı Dizi severlerin yakından tanıdığı yayınlandığı dönemde tüm dünyanın merakla takip ettiği Dr. House gerçek dünyada da hayat kurtardı. Almanya’da bir doktor dizinin yedinci sezonunda izlediği bir bölümden tanı konulamayan bir hastanın hayatını kurtardı.
8.02.2014 Dünya
Denizanası hayatını kurtardı
Denizanası hayatını kurtardı İZMİR’de 57 yaşındaki Abdülaziz Şimdi, hayatını bacağına çarpan denizanasına borçlu.
28.07.2012 Gündem
2.5 saat yüzdü 3 kişinin hayatını kurtardı
2.5 saat yüzdü 3 kişinin hayatını kurtardı Denize açıldıkları teknenin batması sonucu 2.5 saat yüzen 23 yaşındaki Berkay, 3 kişinin canını kurtardı.
22.08.2008 Gündem
2.5 saat yüzdü 3 kişinin hayatını kurtardı
2.5 saat yüzdü 3 kişinin hayatını kurtardı Denize açıldıkları teknenin batması sonucu 2.5 saat yüzen 23 yaşındaki Berkay, 3 kişinin canını kurtardı.
22.08.2008 Gündem