Hıdırellez

Hıdırellez

Son dakika Hıdırellez haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Hıdırellez gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Hıdırellez haber sayfamızda...

Hıdırellez

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 305 hıdırellez haberi bulunmuştur.
HIDIRELLEZ NE ZAMAN? 2024 Hıdırellez ne zaman, neden kutlanır? Hıdırellez nedir?
HIDIRELLEZ NE ZAMAN? 2024 Hıdırellez ne zaman, neden kutlanır? Hıdırellez nedir? Hıdırellez 2024 tarihi. Mayıs ayının yaklaşması ile birlikte Hıdırellez tarihi de merak ediliyor. Bu yıl Hıdırellez hangi günlere denk geliyor? Orta Asya, Ortadoğu, Anadolu ve Balkanlar'da kutlanan mevsimlik bayramlardan biridir. Ruz-ı Hızır (Hızır günü) olarak adlandırılan Hıdırellez günü, dünyada darda kalanların yardımcısı olduğu düşünülen Hızır ile denizlerin hâkimi olduğuna inanılan İlyas'ın yeryüzünde buluştukları gün olarak düşünülür ve kutlanır. İşte 2024 Hıdırellez tarihi.
19.04.2024 Bilgi Rehberi
HIDIRELLEZ NE ZAMAN 2024? Hıdırellez nedir, neden kutlanır? Hıdırellez duası ve ritüelleri (Hıdırellez Hikayesi)
HIDIRELLEZ NE ZAMAN 2024? Hıdırellez nedir, neden kutlanır? Hıdırellez duası ve ritüelleri (Hıdırellez Hikayesi) Hıdırellez yaklaşıyor. Nisan ayının sonlarına yaklaşırken Hıdırellez tarihi de merak ediliyor. Orta Asya, Ortadoğu, Anadolu ve Balkanlar'da kutlanan mevsimlik bayramlardan biridir. Ruz-ı Hızır (Hızır günü) olarak adlandırılan Hıdırellez günü, dünyada darda kalanların yardımcısı olduğu düşünülen Hızır ile denizlerin hâkimi olduğuna inanılan İlyas'ın yeryüzünde buluştukları gün olarak düşünülür ve kutlanır. Peki, Hıdırellez ne zaman, hangi tarihlerde kutlanıyor?
16.04.2024 Bilgi Rehberi
HIDIRELLEZ NE ZAMAN, bu sene hangi güne denk geliyor? Hıdırellez nedir, ne zaman kutlanır? Hıdırellez duası ve Hıdırellez ritüelleri
HIDIRELLEZ NE ZAMAN, bu sene hangi güne denk geliyor? Hıdırellez nedir, ne zaman kutlanır? Hıdırellez duası ve Hıdırellez ritüelleri Hıdırellez tarihi yaklaşıyor. Baharın gelmesiyle birlikte Hıdırellez ile ilgili aramalar da hız kazandı. Hıdırellez, dünyada darda kalanların yardımcı olduğu düşünülen Hızır ve denizlerin hakimi olduğuna inanılan İlyas'ın yeryüzünde buluştuğu gün olarak düşünülür. Peki, 2024 yılı Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte? Hıdırellez Bayramı ne zaman kutlanacak?
13.04.2024 Bilgi Rehberi
Hıdırellez akşamı
Hıdırellez akşamı Suzan Kardeş, ‘Suzan’ın Hıdırellez Festivali’ ile sahnede olacak.
20.03.2024 Cadde
HIDIRELLEZ RİTÜELLERİ NELER, Hıdırellez'de nasıl dilek dilenir? 2024 Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanacak?
HIDIRELLEZ RİTÜELLERİ NELER, Hıdırellez'de nasıl dilek dilenir? 2024 Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanacak? Mevsimlik bayramlardan birisi olan Hıdırellez'in tarihi yaklaşıyor. Hıdırellez, dünyada darda kalanların yardımcı olduğu düşünülen Hızır ve denizlerin hakimi olduğuna inanılan İlyas'ın yeryüzünde buluştuğu gün olarak düşünülür. Peki, 2024 Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanıyor?
1.01.2024 Gündem
Gece Duası: Gece Yatmadan Önce Okunan Dualar ve Sureler Nelerdir?
Gece Duası: Gece Yatmadan Önce Okunan Dualar ve Sureler Nelerdir? Gece yatmadan önce rahat bir uyku için gece duası yapmak önemlidir. Hadis kaynaklarında da gece yatarken okunan bazı dualar ve sureler geçmektedir. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V) gece yatmadan önce okumayı tavsiye ettiği gece duası vardır. Gece yatmadan önce okunan dualar nelerdir? Yatarken okunan dualar ve sureler ile ilgili detaylı bilgilere Gece Duası başlıklı içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
2.11.2023 Dualar
Hıdırellez Duası Nasıl Edilir? Hıdırellez Nedir, Nasıl Dilek Dilenir?
Hıdırellez Duası Nasıl Edilir? Hıdırellez Nedir, Nasıl Dilek Dilenir? Hıdrellez duası ile ilgili aramalar sürüyor. Yaz mevsiminin müjdecisi Hıdırellez Orta Asya, Ortadoğu, Anadolu ve Balkanlar gibi bölgelerde çeşitli şekillerde kutlanılan bir bayramdır. Hıdrellez gününde çeşitli dilekler dilenir ve dualar edilir. Bu buram gününde dileklerinin gerçeklemesini isteyen kişiler Hıdırellez duası okur. Hıdırellez duası nasıl edilir? Hıdırellez duası ve anlamı ile ilgili detaylı bilgilere içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
2.11.2023 Dualar
'Troya Anadolu’dur'
'Troya Anadolu’dur' Troya Müzesi Müdürü Rıdvan Gölcük, müzenin çağdaş sanatla, coğrafya ve çevredeki köy halkıyla kurduğu, ezberlerin ötesine geçen ilişkiyi anlattı: “Bu efsane, bu kentin öyküsü, hiç bu topraklar tarafından anlatılmamış.”
9.11.2023 Arkeoloji
10. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Cevapları: 10. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı MEB Yayınları Cevap Anahtarı 2022-2023
10. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Cevapları: 10. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı MEB Yayınları Cevap Anahtarı 2022-2023 Eğitim öğretim hayatında edebiyat dersleri öğrencilerin aldığı derslerden birisidir. Özellikle lise 9. 10. 11. ve 12. sınıf öğrencileri Türk Dili ve Edebiyatı dersleri alırlar. Üniversite giriş sınavı YKS oturumları TYT-AYT gibi merkezi sınavlarda öğrencilerin karşısına çıkan alanlardan bir tanesidir. Ders kitapları her yıl MEB tarafından açıklanan müfredata göre düzenlenmektedir. 10. sınıf edebiyat ders kitabında öğrencilerin kendini geliştirebileceği çeşitli etkinliklerin yanı sıra cevaplayabilecekleri bilgi verici sorular da bulunmaktadır. 2022-2023 yılında 10. sınıf edebiyat ders kitabı MEB Yayınları cevap anahtarını merak ediyorsanız "10. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Cevapları" içeriğimize göz atabilirsiniz.
25.08.2023 Eğitim
Şimdiki Zamanın Hikayesi
Şimdiki Zamanın Hikayesi Kartallar gökleri süsledi Konya’daki 3’üncü Ana Jet Üs Komutanlığı’nda Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı tarafından Uluslararası Anadolu Kartalı 2023 tatbikatı düzenlendi...
14.05.2023 Kültür Sanat
Buca Metrosu 2026’da açılacak
Buca Metrosu 2026’da açılacak Hıdırellez şenliğinde İzmirlilere seslenen Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, “Kent tarihinin en büyük yatırımı olan Buca Metrosu üç yıl sonra tamamlanacak” dedi.
7.05.2023 Ege
Millet İttifakı'ndan Maltepe'de İstanbul mitingi
Millet İttifakı'ndan Maltepe'de İstanbul mitingi Millet İttifakı'nın Maltepe'de düzenlediği İstanbul mitinginde konuşan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bu ülkeyi cennet gibi yapacağız ve birlikte huzur içinde yaşayacağız. Hiçbir ayrım yapmadan, hiç kimsenin kimliğini, inancını yaşam tarzını sorgulamadan 85 milyon insanın Cumhurbaşkanı olacağım. Benim saray merakım yok, 6 liderin de öyle bir saray merakı yok. Ben sizler gibi yaşıyorum, sizler gibi mütevazi bir hayatım var" dedi.
6.05.2023 Gündem
Bakan Varank, Hıdırellez ateşinin üzerinden atladı
Bakan Varank, Hıdırellez ateşinin üzerinden atladı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Hıdırellez etkinliklerine katıldı. Bakan Varank, Hıdırellez ateşini yakarak üzerinden atladı.
6.05.2023 Gündem
Bakan Soylu Fatih'te Romanlarla birlikte şarkı söyledi
Bakan Soylu Fatih'te Romanlarla birlikte şarkı söyledi İçişleri Bakanı ve 2. Bölge Milletvekili Adayı Süleyman Soylu, Fatih'te Mimar Sinan Stadı'nda Hıdırellez şenliklerinde Romanlarla buluştu. Bakan Soylu konuşması öncesi sahnede "İlle de Roman Olsun" şarkısına eşlik etti
6.05.2023 Gündem
İstanbul’un nüfusu 2.5 milyon azalacak
İstanbul’un nüfusu 2.5 milyon azalacak Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu, Orta Anadolu’nun bütün sanayi kentlerini demir yollarıyla Mersin ve İskenderun’a bağlayacaklarını belirterek, “850 bin istihdam alanı yaratacağız. İstanbul’un nüfusu 2.5 milyon azalacak” dedi.
6.05.2023 Gündem
Hıdırellez coşkusu
Hıdırellez coşkusu UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Listesi’ne giren, baharın gelişini müjdeleyen ve her yıl 5-6 Mayıs’ta kutlanan Kakava ve Hıdırellez Şenlikleri dün başladı.
6.05.2023 Kültür Sanat
Dev Kakava ateş bir kez daha yandı! 1400 yıllık gelenek...
Dev Kakava ateş bir kez daha yandı! 1400 yıllık gelenek... ​Edirne Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Kakava ve Hıdırellez Şenlikleri'nde, dev Kakava ateşi yakıldı.
5.05.2023 Haberler
İmamoğlu: Bu ülkede ben devri bitecek, biz dönemi başlayacak
İmamoğlu: Bu ülkede ben devri bitecek, biz dönemi başlayacak Yenikapı Etkinlik Alanı'ndan düzenlenen Hıdırellez Şenliği'ne katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Bu ülkede, ben devri bitecek, biz dönemi başlayacak. 15 Mayıs sabahı bambaşka bir güneş doğacak" dedi.
5.05.2023 Gündem
Dev Kakava ateş bir kez daha yandı! 1400 yıllık gelenek...
Dev Kakava ateş bir kez daha yandı! 1400 yıllık gelenek... ​Edirne Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Kakava ve Hıdırellez Şenlikleri'nde, dev Kakava ateşi yakıldı.
5.05.2023 Gündem
Yenikapı'da Hıdırellez coşkusu! Renkli görüntülere sahne oldu
Yenikapı'da Hıdırellez coşkusu! Renkli görüntülere sahne oldu Baharın müjdecisi olarak kabul edilen Hıdırellez, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından Yenikapı'da düzenlenen bir dizi etkinlikle kutlandı. Etkinliğe Hatay'dan gelen depremzede Saadet Sipahioğlu dileğinin sağlık ve huzurla yeniden ayağa kalkmak olduğunu söyledi.
5.05.2023 Gündem
HIDIRELLEZ GÜL AĞACI dilek ritüeli-DUASI: 2023 Hıdırellez'de dilek suya ne zaman atılır? Hıdırellez'de gül ağacına nasıl dilek dilenir? Hıdırellez duası...
HIDIRELLEZ GÜL AĞACI dilek ritüeli-DUASI: 2023 Hıdırellez'de dilek suya ne zaman atılır? Hıdırellez'de gül ağacına nasıl dilek dilenir? Hıdırellez duası... Hıdırellez'de gün ağacına dilek dileme, dileğin suya atılma zamanı ve Hıdırellez duası ile ilgili detaylar araştırılan konular arasında yer alıyor. Hıdırellez'de gül ağacına dilek asma günü de merak ediliyor. Peki Hıdırellez gül ağacına dilek nasıl dilenir? Hıdırellez'de dilek suya ne zaman atılır? ve Hıdırellez duası nedir?
5.05.2023 Bilgi Rehberi
Ay tutulması bu akşam saat 20.34'de! Burçlara olan etkileri çok konuşulacak
Ay tutulması bu akşam saat 20.34'de! Burçlara olan etkileri çok konuşulacak Milyonlarca kişinin merakla beklediği Ay tutulması için nefesler tutuldu, geri sayım başladı. Nisan'da gerçekleşen Güneş tutulmasının ardından gözler bu akşama çevrildi. Astrolog Duygu Sevinç Sevin şoke etkisi yaratacak tutulma ile ilgili tüm detayları açıkladı.
5.05.2023 Gündem
Astrolog Merve Çakır: Hıdırellez'de bunları mutlaka yapın!
Astrolog Merve Çakır: Hıdırellez'de bunları mutlaka yapın! Baharın gelişini müjdeleyen, Hızır ve İlyas Peygamberlerin yılda bir kez gerçekleştiğine inanılan buluşması ‘’Hıdırellez’’ günü geldi çattı. Dileklerin yazılıp gül ağacına asıldığı, bolluk ve bereketi simgeleyen Hıdırellez, 5 Mayıs’ı 6 Mayıs’a bağlayan gece kutlanıyor… Peki her kültürde farklı şekilde kutlanan Hıdırellez’de dilek nasıl tutulur? Neler yapılmalı, neler yapılmamalı? Hıdırıllez ile ilgili tüm merak ettiklerinizi Astrolog Merve Çakır’la konuştuk.
21.07.2023
2023 HIDIRELLEZ NE ZAMAN, hangi gün, Hıdırellez'de neler yapılır? Hıdırellez nasıl kutlanır ve Hıdırellez'de nasıl dilek dilenir?
2023 HIDIRELLEZ NE ZAMAN, hangi gün, Hıdırellez'de neler yapılır? Hıdırellez nasıl kutlanır ve Hıdırellez'de nasıl dilek dilenir? Hıdırellez, mevsimlik bayramlar arasında yer alıyor. Hıdırellez her sene aynı tarihler kutlanır. Sıcak yaz günlerin başladığını anlatan Hıdırellez, mayıs ayının gelmesiyle beraber "Hıdırellez ne zaman?" sorusunun cevabı araştırılmaya başlandı. Diğer taraftan Hıdırellez 'de neler yapılacağı ve dilek riteüli ile ilgili detaylar merak ediliyor. Peki Hıdırellez'de neler yapılır, Hıdırellez'de nasıl dilek dilenir?
4.05.2023 Bilgi Rehberi
Edirne'de Kakava Şenlikleri öncesi oteller doldu
Edirne'de Kakava Şenlikleri öncesi oteller doldu UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Listesi'ne giren, baharın gelişini müjdeleyen Kakava ve Hıdırellez şenlikleri öncesi Edirne'deki otel ve pansiyonlarda boş oda kalmadı.
2.05.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Hıdırellez ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.