Genişletme için hem uyarı hem onay
Genişletme için hem uyarı hem onay Erzincan İliç’te facianın yaşandığı madende geçen sene genişletme projesi yürütüldü. Genişletme için geçtiğimiz ağustos ayında “ÇED gereksiz” raporu verilirken, pek çok kurumdan da projeyle ilgili görüş alındı.
15.02.2024 Gündem
Eğer bu yiyecekleri pişirmeden yerseniz o sonuçlarla karşılaşmanız mümkün!
Eğer bu yiyecekleri pişirmeden yerseniz o sonuçlarla karşılaşmanız mümkün! Eğer lahana, brokoli ya da karnabahar gibi besinleri pişirmeden ya da çok az pişmiş bir şekilde tüketirseniz çok şişkinlik yapar ve gün içinde rahatsız edici boyutlara ulaşabilir. Domates, patates ve patlıcan da pişirilmeden tüketilmemesi gereken sebzelerdendir. Kuruyemişlerden çiğ tüketilmemesi gereken kuruyemiş ise bademdir ve çiğ bademin fazla tüketimi ciddi sağlık sorunlarına yol açar. İşte, merak edilen tüm detaylar.
8.08.2023 Genel Sağlık
Kuyu faciasında yeni gelişme! 'Tehlikeli oranda siyanür kullanmışlar'
Kuyu faciasında yeni gelişme! 'Tehlikeli oranda siyanür kullanmışlar' Bilecik'in Osmaneli ilçesinde kuyuya düşen 2 kişiden birinin ölümüyle sonuçlanan olayla ilgili başlatılan soruşturmada gözaltına alınan 2 kişi serbest bırakıldı.
28.07.2023 Gündem
Siyanür tespit edilen kuyuya define aramak için girmişler
Siyanür tespit edilen kuyuya define aramak için girmişler Bilecik'te girdiği kuyudan cansız bedeni çıkarılan Nihat Kalkandelen (34) ile yaralı kurtulan Abdullah Alkan'ın (67) define aradıkları ortaya çıktı. İkilinin, kazı sırasında duvarları yumuşatmak için siyanür kullandıkları tespit edildi.
28.07.2023 Gündem
Feci olay! Kuyuya düşen 2 kişiden 1'i öldü, 41 kişi gözlem altında
Feci olay! Kuyuya düşen 2 kişiden 1'i öldü, 41 kişi gözlem altında Bilecik’in Osmaneli ilçesinde bir evin bahçesindeki kuyuya düştüğü öne sürülen 2 kişiden Nihat Kalkandelen (34) hayatını kaybetti, Abdullah Alkan (67) ise ekiplerce kurtarıldı. Kuyuda hidrojen siyanür tespit edilirken, 41 kişi tedbir amaçlı gözlem altına alındı.
27.07.2023 Gündem
Kanının kokusuyla herkesi felç eden ‘toxic lady’! Gloria Ramirez'in sır ölümü
Kanının kokusuyla herkesi felç eden ‘toxic lady’! Gloria Ramirez'in sır ölümü 'Toxic lady' Gloria Ramirez, kocası ve iki çocuğu ile Riverside’da yaşayan, kendi halinde bir ev hanımıydı. Herkes onu arkadaş canlısı ve eğlenceli biri olarak tanıyordu. Ancak korkunç hikayesi rahim ağzı kanseri nedeniyle acil servise kabul edilmesiyle başladı. Hastanede çalışan 23 kişinin hayatı karardı kendisi ise 1 saat içerisinde öldü. Peki ama dehşete düşüren olayın sebebi neydi? Yeditepe Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Farmasötik Toksikoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Aydın sır olaya ilişkin açıklama bulundu.
4.11.2022 Gündem
Dakika dakika idam! Karısı da izledi, son sözleri...
Dakika dakika idam! Karısı da izledi, son sözleri... ABD'nin Arizona eyaletinde Frank Atwood (66) 1984 yılında 8 yaşındaki Vicki Lynne Hoskinson adındaki küçük kızı öldürdüğü için zehirli iğne ile Türkiye saatiyle gece yarısı 00.10'da idam edildi. Atwood'un karısı ve öldürdüğü kızın annesi idamı dakika dakika izlerken, Atwood'un son sözleri ise şaşkınlık yarattı.
9.06.2022 Dünya
Sigaranın İçindeki Maddeler Nelerdir? Sigaranın İçindeki Kimyasal Zararlı Maddeler Nelerdir?
Sigaranın İçindeki Maddeler Nelerdir? Sigaranın İçindeki Kimyasal Zararlı Maddeler Nelerdir? Sigaranın sağlığa olan zararı çok büyüktür. Sigara kullanan kişilerde zamanla birçok hastalık görülür. Sigara içen kişiler, sigaranın zararlarını araştırarak bırakmak için bir bahane arar. Sigaranın içinde maddeler insan sağlığına çok zarar veriyor. Sigaranın içindeki maddeler nelerdir? Sigaranın içindeki kimyasal zararlı maddeler nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
9.09.2021 Sağlık
Yangında duman zehirlenmesi yaşayanlara nasıl müdahale edilir?
Yangında duman zehirlenmesi yaşayanlara nasıl müdahale edilir? Yangın alanlarından atmosfere yayılan dumanın içerdiği ısı, gazlar ile tam olarak yanmamış parçacıklar sağlık üzerinde uzun ve kısa vadeli etkilere sahip. Ciltte renk değişiklikleri, cilt yanıkları, koyu renkli balgam, ses kısıklığı, yanan burun kılları değişikliklerin önemli olduğunu söyleyen Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Doç.Dr. Ziya Saltürk, duman zehirlenmesi ile ilgili çok önemli uyarılarda bulundu. İşte yangında dumandan zehirlenme durumunda yapılması gerekenler...
13.08.2021 Genel Sağlık
Dünya ile çok benzer! Böyle görüntülendi
Dünya ile çok benzer! Böyle görüntülendi Hubble Uzay Teleskobu, oldukça uzak bir yıldızın yörüngesinde dönen ve yeni atmosfer oluşturan bir öte gezegeni görüntüledi.
12.03.2021 Teknoloji
Siyanür yasağı uygulanmaya başlandı
Siyanür yasağı uygulanmaya başlandı Siyanürle intiharların ardından erişiminin kolay olması nedeniyle tartışma konusu haline gelen siyanür satışına yasak geldi.
30.11.2019 Gündem
Son dakika | Siyanürün halka satışı yasaklandı
Son dakika | Siyanürün halka satışı yasaklandı Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yönetmelik değişikliğiyle halka, piyasa ve internet ortamında siyanür bileşiklerini içeren maddelerin satışı yasaklandı.
29.11.2019 Gündem
Büyükçekmece'de 'fosforik asit' şüphesi
Büyükçekmece'de 'fosforik asit' şüphesi Büyükçekmece'de boş bir araziye bırakılan ve içinde kimyasal madde olduğundan şüphelenilen variller üzerinde AFAD ekiplerin yaptıkları ilk inceleme sona erdi. Ekipler varillerin içerisinde bulunan maddenin "fosforik asit" olabileceği tahmininde bulundu. Büyükçekmece Eskici köyünde bulunan boş bir araziye yaklaşık 10 varil bırakıldı. Varillerin içinde kimyasal madde olduğundan şüphelenen vatandaşlar durumu belediye ekiplerine haber verdi. Olay yerine ilk Büyükçekmece Belediyesine bağlı ekipler ulaşırken AFAD ve İSTAÇ ekipleri de olay yerine sevk edildi.  Ekipler yaptıkları incelemelerde varillerin içerisinde bulunan maddenin "fosforik asit" olabileceği tahmininde bulundu. Variller yine ekipler tarafından araçlara yüklenerek incelenmek üzere götürüldü. Edinilen bilgiye göre, maddelerin cilde doğrudan temas etmesi durumunda zararlı olabileceği ve gözler için de sakıncalı olduğu öğrenildi. Çevrede ev olmaması ve varillerin toprağa karışmaması olası bir faciayı önledi. Yaşanılan bu olay geçtiğimiz günlerde koyun ve tavukların telef olduğu Büyükçekmece'deki hidrojen siyanür hadisesini hatırlattı.
11.09.2019 Haberler
Son dakika: Büyükçekmece'de 'fosforik asit' şüphesi
Son dakika: Büyükçekmece'de 'fosforik asit' şüphesi Büyükçekmece'de boş bir araziye bırakılan ve içinde kimyasal madde olduğundan şüphelenilen variller üzerinde AFAD ekiplerin yaptıkları ilk inceleme sona erdi. Ekipler varillerin içerisinde bulunan maddenin "fosforik asit" olabileceği tahmininde bulundu.
16.04.2018 Gündem
Son dakika: Büyükçekmece'de 'fosforik asit' şüphesi
Son dakika: Büyükçekmece'de 'fosforik asit' şüphesi Büyükçekmece'de boş bir araziye bırakılan ve içinde kimyasal madde olduğundan şüphelenilen variller üzerinde AFAD ekiplerin yaptıkları ilk inceleme sona erdi. Ekipler varillerin içerisinde bulunan maddenin "fosforik asit" olabileceği tahmininde bulundu.
16.04.2018 Gündem
Mobese kameralarından suçlular yakalanacak
Mobese kameralarından suçlular yakalanacak Hidrojen siyanürün döküldüğü alanda görev yapan belediye çalışanı ve basın mensubu müşahede altına alındı. Polis suçluları yakalamak için MOBESE kameralarını takip ediyor.
5.04.2018 Gündem
İstanbul'da siyanür paniği! Bu kez gazeteciler hastanelik oldu
İstanbul'da siyanür paniği! Bu kez gazeteciler hastanelik oldu Büyükçekmece Kamiloba Mevkii'nde TEM otoyolu kenarındaki boş alana dökülen ve bölgede koyun ve tavukların ölümüne neden olan  hidrojen siyanür maddesinin bulunduğu toprak kepçelerle kazılarak imha ediliyor.
5.04.2018 Gündem
Hidrojen siyanür dehşeti
Hidrojen siyanür dehşeti Büyükçekmece’de araziye dökülen hidrojen siyanür nedeniyle koyunlar ve tavuklar öldü...
4.04.2018 Gündem
Büyükçekmece'de boş araziye dökülen kimyasal sıvıdan içen hayvanlar telef oldu
Büyükçekmece'de boş araziye dökülen kimyasal sıvıdan içen hayvanlar telef oldu Büyükçekmece’de boş bir araziye dökülen kimyasal madde nedeniyle 9 koyun ve 10'dan fazla tavuk telef oldu. Bölgeye gelen AFAD ekipleri, araziye dökülen sıvıdan numune alarak incelemelerde bulundu. İlk bulgulara göre suda hidrojen siyanür maddesi tespit edildi. Olayın yaşandığı alana yakın bir ev de geçici olarak boşaltıldı. Edinilen bilgilere göre olay Büyükçekmece’nin Kumburgaz semtinde meydana geldi. İddiaya göre Tem otoyolu’nun hemen yanından bulunan ve evlere çok yakın bir mesafede bulunan araziye kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce kimyasal bir madde döküldü. Boş araziye yayılan sıvı madde, bölgede otlayan hayvanların telef olmasına neden oldu. Sıvı maddeden içen 9 koyun ve 10'un üzerinde tavuk, zehirlenerek öldü. Hayvanlarının öldüğünü gören Halim Binici, önce elektrik kaçağı olduğunu düşündü ancak bölgedeki tavukların da telef olduğunu görünce durumu Büyükçekmece Belediyesi'ne bildirdi. Bölgeye AFAD ve İstanbul Valiliği Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Bölgeyi güvenlik çemberine alan ekipler, özel kıyafetlerini giyerek incelemelerde bulundu. Kimyasal sıvıdan numune alan ekipler, bulguları incelemek üzere laboratuvara götürdü. Araziye yakın bölgede bulunan bir evde yaşayanlar da geçici olarak tahliye edildi. Yaşadığı şoku üzerinden atamayan Halim Binici “Koyunlar otladı doyunca götüreyim dedim. Koyunlar su birikintisini gördü. İçen düşmeye başladı. Koştum ben elektrik çarptı zannettim. Biz elektrikten şüphelendik haber vermedik. Aynı yerden daha sonra tavuklar da su içince onlar da hemen öldü. Bunun üzerine arkadaşım aradı belediye ekiplerini. 9 koyunum telef oldu” diye konuştu. Mahalle sakini Rıza Irmak ise “Sabah 9 buçukta evden çıktım 12 buçuk civarında arkadaşlar aradı 'sizin burada hayvanlarımız telef oldu' dedi. Elektrik kaçağından şüphelendik. Ama BEDAŞ’dan ekipler geldi ölçüm yaptıklarında kaçak çıkmadı. Bu suyun ağır bir kokusu vardı. Sonrada tavukları gördüm su içince hemen
11.09.2019 Haberler
Son dakika: İstanbul'da kimyasal alarmı! Hayvanlar telef oldu, ev boşaltıldı...
Son dakika: İstanbul'da kimyasal alarmı! Hayvanlar telef oldu, ev boşaltıldı... İstanbul Büyükçekmece’de boş bir araziye dökülen kimyasal madde nedeniyle 9 koyun ve 10'dan fazla tavuk telef oldu. AFAD ekiplerinin sıvıdan numune alarak yaptığı incelemelere göre suda hidrojen siyanür maddesi tespit edilirken, alana yakın bir ev geçici olarak boşaltıldı.
4.04.2018 Gündem
Son dakika: İstanbul'da kimyasal alarmı! Hayvanlar telef oldu, ev boşaltıldı...
Son dakika: İstanbul'da kimyasal alarmı! Hayvanlar telef oldu, ev boşaltıldı... İstanbul Büyükçekmece’de boş bir araziye dökülen kimyasal madde nedeniyle 9 koyun ve 10'dan fazla tavuk telef oldu. AFAD ekiplerinin sıvıdan numune alarak yaptığı incelemelere göre suda hidrojen siyanür maddesi tespit edilirken, alana yakın bir ev geçici olarak boşaltıldı.
4.04.2018 Gündem
Antalya’da şok eden anlar! Aynı evde 2. siyanür alarmı
Antalya’da şok eden anlar! Aynı evde 2. siyanür alarmı Siyanürle intihar ettiği iddia edilen arkadaşının eşyalarını kurcalayan genç kadın, giysilerin üzerinde tozu görünce polisi alarma geçirdi. Bölgeye tekrar AFAD Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer (KBRN) ekipleri istendi.
8.02.2018 Gündem
Antalya’da şok eden anlar! Aynı evde 2. siyanür alarmı
Antalya’da şok eden anlar! Aynı evde 2. siyanür alarmı Siyanürle intihar ettiği iddia edilen arkadaşının eşyalarını kurcalayan genç kadın, giysilerin üzerinde tozu görünce polisi alarma geçirdi. Bölgeye tekrar AFAD Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer (KBRN) ekipleri istendi.
8.02.2018 Gündem
Karantinaya alınan bölgede yaşam normale döndü
Karantinaya alınan bölgede yaşam normale döndü Antalya’da 26 yaşındaki Sercan Çırağ’ın kafasına geçirdiği poşetle evinde siyanür soluyup intihar ettiği gerekçesiyle karantinaya alınarak boşaltılan 2 apartmanda yaşam normale döndü. Karantinanın kalkması sonucu evlerine dönen vatandaşlar, hummalı bir temizlik çalışmasına girerken, intihar anında evin içerisinde bulunan Çırağ’ın kedisinin, zaman zaman balkona çıkarak sahibinin yolunu beklediği gözlendi. Öte yandan intihar olayı sonrası Çırağ’a yaklaştığı için tedbir amaçlı hastaneye kaldırılan 3 sağlık ekibi, ölen gencin ağabeyi ve kız arkadaşında herhangi bir kimyasala rastlanılmadığı ve taburcu edildiği öğrenildi. Dün akşam 18.00 sıralarında Konyaaltı İlçesi Toros Mahallesi 821 sokaktaki bir apartmanın 2. katında meydana gelen olayda, 26 yaşındaki üniversite öğrencisi Sercan Çırağ, başına geçirdiği bir poşet ve başında ‘Siyanür kullandım, yaklaşmayın’ notuyla bulunmuş, notu gören sağlık ekipleri ile Çırağ’ın ağabeyi ve kız arkadaşı da tedbir amaçlı hastanede karantinaya alınmıştı. Olayın ardından Çırağ’ın bulunduğu apartman ile yan tarafındaki apartmanda yaşayan vatandaşlar, polis ve itfaiye ekipleri tarafından tahliye edilmiş, sokak ise güvenlik şeridi çekilerek karantinaya alınmıştı. Siyanür şüphesiyle bölgeye Afyon’dan AFAD’a bağlı özel bir ekip gelerek, Çırağ’ın intihar ettiği odada hidrojen siyanür ve hidrojen sülfür maddeleri olduğunu tespit etmişti. Ekipler, söz konusu kimyasalın havalandırma yöntemiyle etkisini kaybedeceğini bilgisini bölgedeki yetkililerle paylaşması üzerine ise, havalandırma işlemleri gerçekleştirildi.
11.09.2019 Yaşam
‘Siyanür içtim bana dokunmayın’ notu bırakıp intihar etti
‘Siyanür içtim bana dokunmayın’ notu bırakıp intihar etti Antalya'da yaşamına son veren kişinin yanında "Siyanür içtim, bana dokunmayın"  notu bulunması üzerine tedbir amacıyla 2 bina boşaltıldı. Yapılan ölçümde,  cesedin bulunduğu odada çevre sağlığını etkilemeyecek düzeyde hidrojen siyanür ve  hidrojen sülfür maddeleri tespit edildi.
5.02.2018 Gündem