Hizmet Sektörü

Hizmet Sektörü

Son dakika hizmet sektörü haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan hizmet sektörü gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan hizmet sektörü haber sayfamızda...

Hizmet Sektörü

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 5.203 hizmet sektörü haberi bulunmuştur.
Hizmet ihracatçıları “strateji” belirledi
Hizmet ihracatçıları “strateji” belirledi Hizmet İhracatçılar Birliği, 19-21 Nisan tarihlerinde Sapanca’da düzenlediği Hizmet İhracatı Strateji Toplantısı ile sektörün sorunlarını ve çözüm önerilerini masaya yatırdı.
20.04.2024 Ekonomi
“Enflasyonla mücadele bir süreç, bu sürecin bir yılı geçeceğini sanmıyorum”
“Enflasyonla mücadele bir süreç, bu sürecin bir yılı geçeceğini sanmıyorum” Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Türkiye’de sürdürülen enflasyon mücadelesinin bir yıl içerisinde başarıya ulaşacağına inandıklarını belirterek, “Enflasyon nedeniyle ticaretin her alanında sıkıntı yaşanıyor. Ancak bu bir süreç. Bir yılı geçeceğini sanmıyorum. Bu süreçte biraz sabırlı olmamız gerekiyor. Hükümetimize, ekonomi yönetimine yürekten güveniyoruz ve destekliyoruz” dedi.
19.04.2024 Ekonomi
‘Tematik liseler’ artırılsın talebi
‘Tematik liseler’ artırılsın talebi MEB, 2016’dan itibaren açmaya başladığı tematik liselerin sayısını 46’ya çıkardı. Meslek birlikleri sayının artırılmasını talep ederek, tarımsal teknoloji, tohum ve fide yetiştiriciliği, yapay zekâ gibi alanlarda da liselerin açılması gerektiğini vurgluyor...
5.04.2024 Eğitim
Çin'de hizmet sektörü aktivitesi büyüdü
Çin'de hizmet sektörü aktivitesi büyüdü Çin'in hizmet faaliyetlerindeki büyüme mart ayında hızlandı ve yeni işler son üç ayın en hızlı artışını gösterdi.
3.04.2024 Uzmanpara
PPK toplantı özeti yayımlandı
PPK toplantı özeti yayımlandı Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Para Politikası Kurulu (PPK) özetinde şubat ayı tüketici enflasyonu artışında ücret ve geriye doğru endeksleme davranışının devam eden yansımalarının hissedildiği hizmet fiyatlarının yanı sıra Ramazan ayına özgü unsurların etkisinin belirgin olduğu gıda fiyatlarının öne çıktığı ifade edildi. Bu dönemde özellikle kırmızı et ve bağlantılı işlenmiş et ürünleri ile çiğ süt referans fiyat artışının yansımalarının izlendiği süt ve süt ürünleri fiyatlarında artış oranının belirgin olduğuna işaret edildi.
28.03.2024 Uzmanpara
Ekonomik güven endeksi belli oldu
Ekonomik güven endeksi belli oldu TÜİK kritik veriyi açıkladı. Ekonomik güven endeksi 100,0 oldu
28.03.2024 Ekonomi
Ekonomik güven endeksi arttı
Ekonomik güven endeksi arttı Ekonomik güven endeksi 2024 yılı Mart ayında 100 oldu.
28.03.2024 Uzmanpara
Güven endeksi hizmet sektöründe artış gösterdi
Güven endeksi hizmet sektöründe artış gösterdi Güven endeksi hizmet sektöründe yüzde 1,5 arttı, perakende ticaret sektöründe yüzde 1 azaldı, inşaat sektöründe yüzde 3,6 azaldı.
22.03.2024 Ekonomi
ABD'de mortgage başvuruları arttı
ABD'de mortgage başvuruları arttı ABD'de mortgage başvuruları önceki hafta başladığı yükselişini geçen hafta da devam ettirdi. 30 yıllık faiz bir aylık aranın ardından yeniden yüzde 7 seviyesinin altına geldi.
13.03.2024 Uzmanpara
Ekonomik güven endeksi belli oldu
Ekonomik güven endeksi belli oldu Ekonomik güven endeksi Ocak ayında 99,4 iken, Şubat ayında yüzde 0,4 oranında azalarak 99 değerini aldı.
28.02.2024 Ekonomi
Ekonomik güven endeksi belli oldu
Ekonomik güven endeksi belli oldu Ekonomik güven endeksi 2024 yılı Şubat ayında 99 oldu.
28.02.2024 Uzmanpara
Almanya'da imalat sektörü daraldı
Almanya'da imalat sektörü daraldı Almanya'nın imalat sektöründeki daralma şubat ayında beklenmedik bir şekilde derinleşirken, hizmet sektörü faaliyeti iyileşti.
22.02.2024 Uzmanpara
Lufthansa yer personeli greve gitti
Lufthansa yer personeli greve gitti Havayolu şirketi Lufthansa’nın yer hizmetleri çalışanlarının Almanya genelinde greve gitmesiyle 100 binden fazla yolcu etkilendi.
20.02.2024 Ekonomi
'BoJ hızlı faiz artırımından kaçınacak'
'BoJ hızlı faiz artırımından kaçınacak' Japonya Merkez Bankası (BoJ) Başkan Yardımcısı Shinichi Uchida, devasa teşviğin sonuna yaklaşıldığına dair bugüne kadarki en güçlü ipucunu vererek, BoJ'un riskli varlık alımlarını muhtemelen sona erdireceğini ancak parasal desteği azaltırken faiz oranlarını hızla yükseltmekten kaçınacağını söyledi.
8.02.2024 Uzmanpara
Çin'de hizmet sektörü faaliyetleri büyüdü
Çin'de hizmet sektörü faaliyetleri büyüdü Çin'de hizmet sektörü faaliyetleri daha yavaş hızla da olsa ocak ayında büyümeye devam etti.
5.02.2024 Uzmanpara
Havalimanında işçiler greve gitti! 800 uçuş iptal edildi
Havalimanında işçiler greve gitti! 800 uçuş iptal edildi Almanya’nın Frankfurt Havalimanı’nda çalışma şartlarının iyileştirilmesini talep eden işçilerin başlattığı grev nedeniyle 800 uçuş iptal edildi.
1.02.2024 Dünya
Ekonomik güven endeksi belli oldu
Ekonomik güven endeksi belli oldu Ekonomik güven endeksi Aralık ayında 96,4 iken, Ocak ayında yüzde 3,1 oranında artarak 99,4 değerini aldı.
30.01.2024 Ekonomi
Ekonomik güven endeksi açıklandı
Ekonomik güven endeksi açıklandı Ekonomik güven endeksi ocak ayında 99,4 oldu.
30.01.2024 Uzmanpara
Fransa'da hizmet sektörü aktivitesi geriledi
Fransa'da hizmet sektörü aktivitesi geriledi S&P Global ve HCOB tarafından derlenen ankete göre Fransa'nın hizmet sektöründeki faaliyet eylül ayından bu yana en keskin hızda düştü. Hizmet sektörü aktivitesi son 8 aydır düşüyor.
24.01.2024 Uzmanpara
Milyonlarca çalışanın gözü şubat maaşlarında! Özel sektöre zam oranı ne olur? İşte en güçlü tahmin
Milyonlarca çalışanın gözü şubat maaşlarında! Özel sektöre zam oranı ne olur? İşte en güçlü tahmin Yeni yıl itibarıyla pek çok sektörde maaş zamları belli oldu. Asgari ücrete yüzde 49.11, memur ve memur emeklilerine yüzde 49.25, SSK ve Bağkur emeklilerine ise yüzde 42.60 oranında zam yapıldı. Geriye bir tek özel sektör çalışanları kaldı.
23.01.2024 Ekonomi
Yeni vergi, harç ve istisnalar
Yeni vergi, harç ve istisnalar Bu yıl çalışanların vergi dilimi, elde ettikleri kazanç 110 bin lirayı aştığında yüzde 15’ten yüzde 20’ye çıkacak. İşverene bir çalışanın yemeği için sağlanan günlük vergi istisnası 170 lira olacak. Sağladıkları kira geliri 33 bin lirayı geçen ev sahipleri, bunun için vergi ödeyecek.
12.01.2024 Ekonomi
'Euro Bölgesi'nde hizmet sektörü zayıflayabilir'
'Euro Bölgesi'nde hizmet sektörü zayıflayabilir' Avrupa Merkez Bankası (ECB), Euro Bölgesi'nde hizmet sektörünün daha da yavaşlayabileceğini söyledi.
9.01.2024 Uzmanpara
Emekli, memur ve asgari ücret artışı sonrası gözler özel sektörde! İşte yeni zam tahmini
Emekli, memur ve asgari ücret artışı sonrası gözler özel sektörde! İşte yeni zam tahmini Yeni yılın gelmesi ile birlikte çalışan, emekli, memur pek çok kesimin zam oranları belli oldu. Asgari ücrete yüzde 49.11, memur ve memur emeklisine yüzde 49.25 oranında zamlar yapıldı. Geride bir tek özel sektör çalışanlarının yeni maaşları kaldı. Peki özel sektöre ne kadar zam olacak? Asgari ücretin üzerinde maaş alanlar ne kadar zam alacak? İşte detaylar...
9.01.2024 Ekonomi
İrlanda Hakkında Bilgiler; İrlanda Bayrağı Anlamı, 2024 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı
İrlanda Hakkında Bilgiler; İrlanda Bayrağı Anlamı, 2024 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı Resmi adı İrlanda Cumhuriyeti olan ülke Avrupa'nın kuzeybatısında yer alıyor. İrlanda, 6 Aralık 1921 tarihinde İngiltere ile imzaladığı anlaşma sonrası bağımsızlığını ilan etti. Ülkenin İngiltere'ye bağlı olan tek kısmı Kuzey İrlanda'dır. İrlanda'nın başkenti neresidir, Türkiye ile arasında saat farkı nedir? Sizin için derledik.
3.01.2024 Dünya
Macaristan Hakkında Bilgiler; Macaristan Bayrağı Anlamı, 2024 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat  Farkı
Macaristan Hakkında Bilgiler; Macaristan Bayrağı Anlamı, 2024 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı Macaristan, 93.030 kilometrekare yüz ölçümüne sahip bir Orta Avrupa ülkesidir. 2004 yılında Avrupa Birliğine üye olan ülkede turizm ve imalat sektörü gelişmiştir. Macaristan'ın AB dışında OECD ve NATO üyeliği de bulunuyor. Macaristan'ın para birimi nedir, başkenti neresidir? Sizin için derledik.
3.01.2024 Tatil

Benzer Haber Etiketleri

Hizmet Sektörü ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.