Dünyanın en derin ikinci kanyonu Horma'ya büyük ilgi
Dünyanın en derin ikinci kanyonu Horma'ya büyük ilgi Kastamonu'nun Pınarbaşı ilçesinde bulunan Valla ve Horma kanyonları, Kurban Bayramı tatilinde vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Kentin 2 bin 500 nüfuslu Pınarbaşı ilçesi, "dünyanın en derin ikinci kanyonu" olarak gösterilen Valla ile bir ucundan diğer ucuna 3 kilometrelik ahşap platformla geçilen Horma kanyonlarıyla dikkati çekiyor.
24.07.2021 Tatil
Kazak sanatçı, Horma Kanyonu'nu türkü söyleyerek geçti
Kazak sanatçı, Horma Kanyonu'nu türkü söyleyerek geçti Kazakistanlı dombra sanatçısı Beybit Musayev:"Dombra, Kazak halkının milli çalgısıdır. Kazak halkı için kutsal bir çalgıdır. Kazak halkı dombrasını hiçbir zaman elinden bırakmamıştır. Nereye giderse gitsin, dombrayla gitmiştir" dedi.
5.07.2021 Tatil
Horma Kanyonu kar altında doyumsuz manzaralar sunuyor
Horma Kanyonu kar altında doyumsuz manzaralar sunuyor Kayalara çivilerle monte edilen 3 kilometrelik ahşap platformdan geçilebilen Horma Kanyonu, beyaz örtü altında ayrı bir güzelliğe büründü. Pınarbaşı Belediye Başkanı Şenol Yaşar: "Horma baharda yeşili, yazın serinliği, sonbaharda renk cümbüşü, kışın da beyaz gelinliğiyle muhteşem görüntüye sahip" dedi.
20.01.2021 Tatil
Kastamonu'nun Horma Kanyonu'na ziyaretçi akını
Kastamonu'nun Horma Kanyonu'na ziyaretçi akını Vidalarla kayalara çivilenen ahşap platform ile bir ucundan diğer ucuna geçilebilen Kastamonu'nun Pınarbaşı ilçesindeki kanyona salgın döneminde yoğun ilgi gösterildi. Pınarbaşı Belediye Başkanı Şenol Yaşar: "Kanyona son bir ayda 40 bin biletli giriş sağlandı. 40 bin kişi biletli olarak içeriye girerek kanyonu gezdi. Kanyon girişinde 65 yaş üstü ve 18 yaş altındakilerden bilet alınmıyor. 65 yaş üstü ve 18 yaş altındaki ziyaretçileri de hesapladığımızda bu rakam yaklaşık 80 bin kişi oluyor" dedi.
6.11.2020 Tatil
Horma Kanyonu'na yapılan yeni yatırımlar hizmet için gün sayıyor
Horma Kanyonu'na yapılan yeni yatırımlar hizmet için gün sayıyor Kanyonları ile ünlü Kastamonu'nun Pınarbaşı ilçesinde kayalara vidalarla çivilenen ahşap platform ile gezilebilen ve doğal güzellikleri ile ilgi çeken Horma Kanyonu'nun girişine yapılan 3 milyon liralık yatırımda sona yaklaşıldı. Pınarbaşı Belediye Başkanı Şenol Yaşar:"Horma, içinde 3 kilometrelik yürüyüş platformu olan, çok fazla bitki çeşitliğine sahip, doğal akvaryum görünümünde bir kanyon" dedi.
30.06.2020 Tatil
Buraya çıkan aşağıya bakamıyor! Türkiye'de ve dünyada bir ilk...
Buraya çıkan aşağıya bakamıyor! Türkiye'de ve dünyada bir ilk... Kastamonu'nun Pınarbaşı ilçesinde, Küre Milli Parkı içindeki Horma Kanyonu ile Ilıca Şelalesi arasına yapılan 3 kilometrelik yürüyüş yolu tamamlanmak üzere. Kanyonda dağa balkon gibi monte edilen yürüyüş yolu heyecan yaratırken, kanyonun tüm güzelliklerini izleme imkanı sağlıyor. Doğa Koruma ve Milli Parklar 10. Bölge Müdürü Hasan Başyiğit, dünyada ilk kez bir kanyonun içerisine 3 kilometre uzunluğunda yürüyüş yolu yapıldığını söyledi.
25.10.2019 Gündem
Horma Kanyonu'na trend haline geldi
Horma Kanyonu'na trend haline geldi Kastamonu'nun Pınarbaşı ilçesinde, 3,5 kilometre uzunluğundaki, Türkiye'nin en önemli kanyonlarından biri olarak gösterilen Horma Kanyonu, Kurban Bayramı'nda 15 bin kişiyi ağırladı.
17.08.2019 Tatil
Horma Kanyonu hakkında bilinmesi gerekenler
Horma Kanyonu hakkında bilinmesi gerekenler Orası da neresi? Hiç duymadık diyebilirsiniz. Karşınızda Horma Kanyonu. Ülkemizin en çok kanyon bulunan şehirlerinden biri olan Kastamonu. Kent, yakın zaman önce kanyon bölgesini turizme kazandırma kararı aldı. Türkiye’nin önce gelen kanyon araştırma derneklerinin de katılımı ile bu yıl ikincisi düzenlenen bir festival düzenlendi.
13.08.2018 Tatil

Benzer Haber Etiketleri