Hsbc

Hsbc

Son dakika HSBC haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan HSBC gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan HSBC haber sayfamızda...

Hsbc

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 2.615 hsbc haberi bulunmuştur.
Yabancı Merkez’in hamlesini övdü
Yabancı Merkez’in hamlesini övdü Merkez Bankası’nın faizi yüzde 50’ye çıkarmasının ardından yabancı finans kuruluşları bu adımın enflasyonla mücadeleye verilen önemi gösterdiği görüşünde.
23.03.2024 Ekonomi
İtalya tahvil ihracı için bankalara yetki verdi
İtalya tahvil ihracı için bankalara yetki verdi İtalya, 10 yıl vadeli enflasyona endeksli tahvil ihracı için bankalara yetki verdi.
18.03.2024 Uzmanpara
Çin hizmetler sektöründe büyüme sürüyor
Çin hizmetler sektöründe büyüme sürüyor Çin'in hizmetler sektörü faaliyetlerine ilişkin gösterge olan Caixin hizmet PMI şubat ayında da geriledi ancak sektörde mütevazı da olsa büyümenin devam ettiğini gösterdi.
5.03.2024 Uzmanpara
İş dünyası önemli transferler yaptı
İş dünyası önemli transferler yaptı Türkiye'nin önde gelen şirketleri stratejik birimleri için yönetici pozisyonlara yaptığı atamaları sürdürdü. Farklı şirketlerdeki yeni pozisyonlara transfer olan yöneticiler olduğu gibi, şirket ve grup bünyesi içinde yönetici transferleri de yapıldı.
12.02.2024 Milliyet Executive
Avustralya'da enflasyon yavaşladı
Avustralya'da enflasyon yavaşladı Avustralya'da enflasyon beklentilerin üzerinde yavaşladı, faiz artırımı döngüsünün sona erdiğini netleştirdi.
31.01.2024 Uzmanpara
'Emtia piyasaları sıkışma içinde'
'Emtia piyasaları sıkışma içinde' HSBC, küresel emtia piyasalarının arz kesintileri ve yatırım eksikliği nedeniyle süper bir sıkışma içinde olduğunu, jeopolitik ve iklim risklerinin durumu daha da kötüleştireceğini söyledi.
26.01.2024 Uzmanpara
HSBC, Avustralya'dan faiz indirimi beklemiyor
HSBC, Avustralya'dan faiz indirimi beklemiyor HSBC, Avustralya Merkez Bankası'nın (RBA) bu yıl politika faizinde indirime gitmesinin pek mümkün olmadığını öngörüyor.
22.01.2024 Uzmanpara
TEB tahvil ihracına rekor talep
TEB tahvil ihracına rekor talep Türk Ekonomi Bankası (TEB), uluslararası piyasalarda 400 milyon dolar tutarında tahvil ihracı gerçekleştirdi. 150’nin üzerinde uluslararası yatırımcının yüksek ilgi gösterdiği yurt dışı tahvil ihracına 2,9 milyar dolar, ihraç tutarının 7 katının üzerinde rekor talep geldi. TEB’in uluslararası sermaye piyasalarında gerçekleştirdiği ilk işlem olma özelliğini taşıyan bu ihraç işleminde, Ocak 2020’den bu yana yapılan konvansiyonel Türk ihraçları arasında en yüksek talep olarak kayıtlara geçti.
13.01.2024 Ekonomi
Şirketler lider kadroları güçlendiriyor
Şirketler lider kadroları güçlendiriyor Yeni yılla birlikte Türkiye'nin önde gelen şirketleri yönetici kadrolarını belirlemeyi sürdürüyor. Şirketler hedeflerine yönelik atamalarını devam ettirdi.
8.01.2024 Milliyet Executive
İşte 2024 penceresinden 'riskler ve fırsatlar'! 2024'ün 'ana teması' TL varlıklar olacak
İşte 2024 penceresinden 'riskler ve fırsatlar'! 2024'ün 'ana teması' TL varlıklar olacak 2024 yılı riskleri ve fırsatları ile birlikte geliyor. Küresel bazda yaşanacak seçimler, merkez bankalarının adımları jeopolitik gerilimler yatırımda yeni fırsat pencereleri açıyor. 2024 yılının en önemli yatırım teması ise Türk lirasının değer kazanma potansiyelini taşıması...
8.01.2024 Milliyet Executive
EFT Saatleri 2024: Bankalar Arası 7/24 EFT ve Havale Para Transferi Saat Kaça Kadar Yapılır? Bankaların EFT ve Havale Saatleri
EFT Saatleri 2024: Bankalar Arası 7/24 EFT ve Havale Para Transferi Saat Kaça Kadar Yapılır? Bankaların EFT ve Havale Saatleri EFT, Elektronik Fon Transferinin kısaltılmasına denir. Bankalar arası yapılan para gönderme işlemi EFT olarak adlandırılır. Hesaplar arası yapılan para transferine ise havale denir. Havalede başka bankaya para gönderme işlemi yapılmaz. EFT işlemi hafta içi yapılabilir ve ancak her bankanın EFT saatleri ile ücreti değişiklik gösterir. Hafta sonu ve resmi tatillerde EFT işlemi yapılmaz. EFT sadece bankaların faaliyette olduğu saatlerde yapılır. Ancak Merkez Bankası’nın 2021 yılı itibari ile hizmete soktuğu FAST işlemi ile 7/24 1000 TL’ye kadar EFT yapılabilir. Bankalar arası 7/24 EFT ve havale saat kaça kadar yapılır? diyorsanız “EFT Saatleri 2024” içeriğimizden detaylıca öğrenebilirsiniz.
5.01.2024 Gündem
Çin'in 10 yıllık tahvil getirilerinde sert düşüş
Çin'in 10 yıllık tahvil getirilerinde sert düşüş Çin'in 10 yıl vadeli tahvillerinde getiriler 2020'den bu yana görülen en düşük seviyeye geriledi.
5.01.2024 Uzmanpara
BES İPTALİ 2024: Otomatik ve Zorunlu BES Nasıl İptal Edilir? SMS ve Telefonla Bireysel Emeklilik İptal İşlemleri
BES İPTALİ 2024: Otomatik ve Zorunlu BES Nasıl İptal Edilir? SMS ve Telefonla Bireysel Emeklilik İptal İşlemleri Bireysel Emeklilik, kişilerin iş hayatında birikim yapabilmelerini sağlayan özel emeklilik sistemedir. Emeklilik döneminde harcanabilmesi amaçlanmaktadır. Emeklilik döneminde ek gelir sağlayarak refah bir yaşam sürmesi amaçlanan bu sisteme katılmak zorunlu değildir. 18 yaşını geçen herkes dilerse Bireysel Emeklilik Sistemine katılabilir. Dileyen Bireysel Emeklilik iptali yaparak sistemden çıkabilirler. Otomatik katılım BES iptali için yapılması gereken birkaç işlem bulunur ve şartlar vardır. Zorunlu BES iptali nasıl yapılır? “Bireysel Emeklilik İptali 2024” içeriğimizden detaylı bilgi elde edebilirsiniz.
3.01.2024 Ekonomi
İş dünyası önemli transferler yaptı
İş dünyası önemli transferler yaptı Türkiye'nin önde gelen şirketleri stratejik birimleri için yönetici pozisyonlara yaptığı atamaları devam ettirdi.
9.12.2023 Milliyet Executive
Geleceğin çalışma kültürünü ve becerilerini geliştirmeye öncülük ediyor
Geleceğin çalışma kültürünü ve becerilerini geliştirmeye öncülük ediyor "Çalışanlarımızın esenliğini ve gelişimini önceliklendiren güçlü kurum kültürü ile çağdaş ve yenilikçi çalışma yöntemleri sunarak çalışanlarımızı yetkilendiriyoruz, geleceğin iş hayatına geleceğin becerilerine yatırım yapmayı sürdürüyoruz."
10.11.2023 Milliyet Executive
500 milyon dolarlık dış kaynak sağladı
500 milyon dolarlık dış kaynak sağladı Ziraat Katılım, ilk uluslararası sukuk ihracını tamamladı. 500 milyon dolar tutarlı ihraç, ortak aracı kurumlar Dubai İslam Bankası, Emirates NBD Capital, HSBC ve Standard Chartered Bank tarafından gerçekleştirildi. 24 farklı ülkeden 135 yatırımcının ilgi gösterdiği ihraca 5 kattan fazla talep geldi.  Sukuk ihracına dair açıklamalarda bulunan Ziraat Katılım Genel Müdürü Metin Özdemir, şunları söyledi:
8.11.2023 Ekonomi
'Çin zorunlu karşılık oranlarını düşürebilir'
'Çin zorunlu karşılık oranlarını düşürebilir' HSBC Global Research'e göre Çin, zorunlu karşılık oranlarında yıl sonuna kadar 50 baz puanlık indirim yapabilir.
7.11.2023 Uzmanpara
Akdeniz’e nefes şamandıraları
Akdeniz’e nefes şamandıraları Akdeniz’de kıyı balıkçılığından elde edilen su ürünlerinin yüzde 80’ine yuva olan deniz çayırlarını korumak için “Akdeniz’e Nefes Programı” kapsamında Antalya’nın Kaş ilçesinde 100 şamandıra atıldı
5.11.2023 Dünya
HSBC karı beklentinin altında kaldı
HSBC karı beklentinin altında kaldı HSBC Holdings yüksek faiz oranlarının karlılığı artırmasıyla üçüncü çeyrekte vergi öncesi karında %240 artış sağladı ancak analist beklentisini karşılayamadı.
30.10.2023 Uzmanpara
Citigroup, Çin'deki portföyünü HSBC'ye sattı
Citigroup, Çin'deki portföyünü HSBC'ye sattı Citigroup müşteriler, yönetim altındaki varlıklar ve mevduatlar dahil olmak üzere Çin tüketici varlık portföyünü HSBC Holdings'e satmayı kabul ettiğini duyurdu.
9.10.2023 Uzmanpara
Sürdürülebilirlik için projeler yarıştı
Sürdürülebilirlik için projeler yarıştı HSBC Türkiye ve Young Guru Academy (YGA) iş birliğiyle hayata geçirilen, gençlere finansal okuryazarlığın yanı sıra geleceğin yetkinliklerini kazandırmayı amaçlayan ‘Skills for Future – Geleceğin Yetkinlikleri’ programı Ideathon ile tamamlandı.
30.09.2023 Ekonomi
'Çin zorunlu karşılık oranını düşürecek'
'Çin zorunlu karşılık oranını düşürecek' HSBC ve Goldman Sachs'a göre Çin zorunlu karşılık oranını düşürecek.
12.09.2023 Uzmanpara
Türk ekonomisine OVP dopingi! Borsaya hücum var
Türk ekonomisine OVP dopingi! Borsaya hücum var Çin’in kamuda iPhone’u yasaklamasının ardından hızla gerileyen Apple hisseleri, dünya borsalarında genel bir satış dalgasına neden olurken Borsa İstanbul, OVP’nin açıklanmasıyla artan yabancı yatırımcı ilgisi ve halka arzlara taleple yükseliyor.
9.09.2023 Ekonomi
Wall Street stratejistlerinden hisse öngörüsü
Wall Street stratejistlerinden hisse öngörüsü Wall Street stratejistleri ABD hisse senetlerinde düşüşün devam etmesinin bir alım fırsatı yaratabileceğini değerlendirdi.
22.08.2023 Uzmanpara
Şirketler lider kadroları güçlendiriyor
Şirketler lider kadroları güçlendiriyor Türkiye'nin önde gelen şirketleri yönetici kadrolarını belirlemeyi sürdürüyor. Şirketler kurumsal hedeflerine yönelik atamalarını devam ettirdi.
14.07.2023 Milliyet Executive

Benzer Haber Etiketleri

Hsbc ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.